Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
29.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fetih51

Düşünenler için Kara Cuma indiriminde 50 dolara kadar düştü.

http://www.geekbuying.com/item/M-195-Realtek-RTD1195-1-5GHz-Dual-Core-Android-4-4-Mini-TV-Box-HDMI-HDD-Player-1G-8G-WIFI-H-265-DLNA-Mircast-Bluetooth---Black-333627.html

Kardeş burda 1.99 usd nakliye sigortası seçeneği var yaptırmalımı sence?

• Selamunaleykum arkadaşlar. M-195 bayağı ilgimi çekiyor. Merak ettiğim şey bende maç mini var. 2d filmleri splash player veya kodi ( xbmc) ile izliyorum. Bu programlarla da 3d izleniyordu da altyazı düzgün değil. M-195 teki xbmc ile PC deki xbmc arasında 3d konusunda m195 lehine fark olur mu? Türkçe alt yazı düzgün gorunur mu? Sağlıcakla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    3D destekli bir TV'ye sahip olmadığım için bu konuda yorum yapamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

3D destekli bir TV'ye sahip olmadığım için bu konuda yorum yapamıyorum.

Teşekkürler.

• Sevgili radyo ben menülü gösterdiği için 3dleri pio lx-55 ile izliyorum o yüzden kusura bakma yorum yapamayacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar. konunun tamamını değilse de büyük bir kısmını okudum. öncelikli amacım projeksiyon ile online film izlemek ve torrent ile film indirmek. okuduğum kadarı ile oynatma performansı çok iyi ancak evdeki laptopunda bozulduğu bir dönemde online film izleme ve indirme performansı için ne düşünürsünüz? ya da başka bir cihaz tavsiye eder misiniz?
  • Merhaba arkadaşlar.

Ağırlıklı olarak 3D iso izlemek için uygun fiyatlı media player araştırıyorum. M-195, Himedia Q5, Q12-2 arasından hangisini tavsiye edersiniz ?
  • M195

• quote:

Orijinalden alıntı: sharp61

selamlar. konunun tamamını değilse de büyük bir kısmını okudum. öncelikli amacım projeksiyon ile online film izlemek ve torrent ile film indirmek. okuduğum kadarı ile oynatma performansı çok iyi ancak evdeki laptopunda bozulduğu bir dönemde online film izleme ve indirme performansı için ne düşünürsünüz? ya da başka bir cihaz tavsiye eder misiniz?

Kardeş şu yeni evde internet altyapısını bir türlü oturtamadım o yüzden bu dediklerini bir türlü m195te deneyemedim kusura bakma yorumum yok o yüzden

• Arkadaşlar merhaba,

temel olarak elimdeki MP4 ve MKV ağırlıklı filmleri izlemek amacıyla bir media player arıyorum.
    Panelim Panasonic 42' Plazma (vakti zamanında albani ustanın tavsiyeleri ile :))
    Elimdeki emektar Egreat R6 ömrünü doldurduğu için, almışken android TV box alayım, günceli biraz yakalayayım dedim.
    her zaman olduğu gibi forumu uzun uzadıya araştırdım, bütçeme ve amacıma uygun M-195 ile M8S+ Plus arasında kaldım.
    M8S+Plus daha güçlü bir cihaza benziyor ama M-195'i de herkes görüntü kalitesi konusunda methediyor.
    1-2 gün içinde Ali'den sipariş vermeyi düşünüyorum.

M-195'in, M8S+Plus ile karşılaştırıldığını, her iki konu başlığında da göremedim.
    Görüşleriniz nelerdir, bu iki cihazı karşılaştırırsanız, hangisini tavsiye edersiniz?

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Sevgili radyo ben menülü gösterdiği için 3dleri pio lx-55 ile izliyorum o yüzden kusura bakma yorum yapamayacağım

Yeni gordum sevgili sadays. Tesekkur ediyorum. Amacım sadece film hatta 3d olduğu için m-195 siparişi verdim.. Nasip bakalım.

• Arkadaşlar M-195 media player cihazın tedarik sürecinde konunun tamamını okudum ve elime geçtikten sonra ilk yazılımla birkaç gün cihazı tanıdıktan sonra son yazılımı yükledim. Televizyonum 46PFL7007.

-Genel olarak fikirlerimi belirtmem gerekirse ilk tespitim HD görüntü kalitesinin gerçekten söylendiği gibi çok iyi olduğu yönünde. Keskinlik hat safhada. Renkler de gayet güzel. SD yayında denemedim.
    -MKV içeriklerde görüntü ve ses açısından problem yaşamadım.
    -Altyazı fontu ve çözünürlüğü ilk yazılımda berbat ötesiydi ama sonradan düzeltilmiş. Yine de ben e2 kanalındaki gibi altyazı fontunu tercih ederim. En azından 9-10 tane font seçeneği eklenmeli diye düşünüyorum. Altyazı dilini, pozisyonunu ve büyüklüğünü seçebilmek güzel ama kaydedebiliyor olmak da lazımdı.
    -TS formatlı uydu kayıtlarımı oynatırken ayarlarda görüntü formatında AUTO seçili iken slowmotion modda oynatıyordu. 1080i ve 1080p ayarlayınca düzeldi. 1080p 24 hz seçeneğinin açık ya da kapalı olması TS formattaki kayıtlar için herhangi birşey değiştirmedi.
    -MP3 ses ve JPEG, JPG uzantılı resimlerde de sorun yaşamadım.
    -LG NB5540 soundbar ile kullanımda da bir sorun yaşamadım.
    -Karşılaştığım en ilginç olay; Toshiba marka 32 GB USB 2.0 belleği USB 3.0 portunda, Sandisk marka 32 GB USB 3.0 belleği 2.0 portunda çalıştırabilmemdi.
    -Isınma sorunu ve açılmayan formatla karşılaşmadım. Bir keresinde TS formatlı uydu kaydını açmayıp bir alttaki kayda geçmişti ama sonrasında bir daha yapmadı.
    -Kumanda büyüklüğü ve ergonomisi güzel ama sinyal alımının daha iyi olmasını beklerdim. Çin işi cihazların tamamına yakınında olduğu gibi biraz cihaza tutmak gerekiyor. Sanırım opsiyonel sunulan kumandalara yönledirmek istiyorlar kullanıcıları. Ayrıca tuş basım hassasiyeti de daha iyi olmalıydı diye düşünüyorum.
    -Digiturk Dilediğin Yerde uygulamasını ilk yazılımda kullanmıştım ama son yazılımda ''Bu uygulama bu sürümde uygun değildir'' gibisinden bir ibare çıktı. Bu uygulama bazen işime yarıyor. Kullanabilseydim iyi olurdu. KODi de vakit ayıran için güzel uygulama. Ben ilk etapta beğendiğimi söyleyebilirim. Youtube uygulamasını da beğendim. Kumandadaki ''pointer'' bu tarz uygulamalar için kullanışlı.
    -Cihaz arayüzünü beğenmedim ama Papirus hocamın daha önce gösterdiği gibi ufak değişikliklere imkan tanıması güzel.
    -Cihazın yazılımsal olarak bazı iyileştirmelere ihtiyacı olduğu açık. İnşallah üstünde dururlar. Bu haliyle de Media Player açısından kullanılabilecek durumda.

Benim aklım yine aynı işlemciyi kullanan Mele X1000 cihazında kaldı. Şimdilik nakit ihtiyacından, sonrasında ise Mele X1000 'e geçmek için M-195 cihazım satılıktır. Maliyetine(180 tl) vereceğim. Kozmetik sorunu yoktur. Mele X1000 gelince de merak edenler için detaylı inceleme amacıyla üstadlara seve seve gönderirim. Saygılar.

• Güzel bir inceleme olmuş , ellerine sağlık.

Görünen o ki yazdıkların tespitlerimizi doğrular nitelikte.Bu fiyatıyla kendisinden beklenmeyen derecede güzel görüntü performansı sunan bir cihaz M195.Fakat sadece o kadar.Çok şey beklemeyin.Ama bu fiyatı ile alın ve adam gibi görüntü ile arşivinizi izleyin.

Önceki gün bir yazı okudum Web'te.Kısaca Çin'deki bu media player üreticilerini özetliyor ve bu üreticilerin çoğunun işin sadece üretim safhasında olduğundan , yazılıma hiç bulaşmadıklarından, bütçe ayırmadıklarından bahsediyor bu yazı.Haklı da...

Yazının özeti şöyle :

" Medya Player üreten firmaların çoğu ürünleri taklit edip yada kopyalayıp veya izin alarak ama ismini değiştirerek piyasaya sürüyor.Sürüyor ama sadece o kadar , cihazların arkasında destek verecek bir yazılım grupları yok.Çünkü dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi bir yazılımcının maliyeti Çin'de de pahalı ve böyle bir bütçeyi çoğu firma ayırmıyor.Dolayısıyla işin bu kısmında yazılım desteği veren firmalar göze çarpıyor ve bunlar verdikleri destek ile aradan sıyrılıyor.AMa yazılım desteği verdikleri için de bu ister istemez sattıkları cihazın maliyetlerine yansıyor. "

Dolayısıyla o kadar çok cihaz var ki piyasada bazıları yazıda bahsedildiği gibi sadece pazarlanmak için üretilmiş ama yazılım desteği konusunda hiç yok , sıfır.Çünkü öyle bir ekibe sahip değiller , ihtiyaçta duymuyorlar.Ne zamanki ürettikleri cihaza muadil bir ürünün yazılımı yayınlanıyor , o zaman bir şekilde temin edip kendilerine uyarlayarak yada hiç dokunmadan yayınlıyorlar.

M195'te bunlardan biri bence. Benim aldığım M195'in üreticisi ebluetimes diye bir firma gözüküyor.Sitesinde baktığınızda zaten OEM bir üretici olduğunu anında anlıyorsunuz.Mesela ürün anlamında M195'i üretmişler ama yazılım konusunda sıfırlar.Adamların istesinde 1 tane bile yazılım yok yahu.Yuh artık.

http://www.ebluetimes.com/en/DownList.asp?SortID=4&SortPath=0,4,

Hani derler ya , " Saldım çayıra , Mevlam kayıra ". Aynen o hesap.

Bereket M195'in muadillerine bir türlü yazılım çıkıyorda bu tür OEM'ci firmaların ürettiği bu tarz cihazlara en azından o yazılımları yükleyerek bir sonuç alabiliyoruz.

Konu başlığını takip edenler hatırlar , bendeki M195'e , Cloud HD 1195 diye farklı bir markanın yazılımını yükleyip test etme isterken cihazı brick ettim ve Çin'e geri gönderdim.Hâlâ da onarılıp gönderilmesini bekliyorum.

Geekbuying' sormuştum ne oldu benim cihazın durumu diye.Cihazı gönderdikten sonra firma ile iletişime geçememişler , bizden haber bekleyin diyorlar.Ne kadar garip değil mi , üretici firmada , satan firmada Çin'de Shenzhen şehrinde ama kendi aralarında iletişime geçemiyorlar , düşünün artık.

Fakat ne bahsettiğim bu Cloud HD 1195'e ne de firmasına ulaşamadım bir türlü.

http://www.lcdtvthailand.com/webboard/index.php?topic=105198.0

http://hdplayerthailand.com/review_detail.asp?topic_id=1816

Gördüğünüz gibi Cloud HD , gerek Eweat 902'nin , gerekse M195'in aynısı gibi duruyor.İçindeki yazılımlar bile aynı.

Özetle piyasadaki bazı ürünlerin fiyatlarının pahalı olması sadece donanım kalitesi anlamında algılanmasın.Bazıları daha kaliteli de olabilir yada aynı kalitede de olabilir ama işin içine yazılım girdiğinde fiyatlar daha yukarılara çıkabiliyor bazı ürünlerde.

Mesela Zidoo firması iyi bir yazılım ekibine sahiptir ve ürünlerine yazılımı desteğini kendisi verir.Yine aynı şekilde VidOn Me firması da öyle.Bu tür firmaları diğer üreticilerden ayrı tutmak lazım.Zaten bu tarz ürünlere başka cihazların yazılımları uymaz genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: fetih51

...

Benim aklım yine aynı işlemciyi kullanan Mele X1000 cihazında kaldı. Şimdilik nakit ihtiyacından, sonrasında ise Mele X1000 'e geçmek için M-195 cihazım satılıktır. Maliyetine(180 tl) vereceğim. Kozmetik sorunu yoktur. Mele X1000 gelince de merak edenler için detaylı inceleme amacıyla üstadlara seve seve gönderirim. Saygılar.

İnceleme amacıyla ilk sıraya beni , ikinci sıraya Sadays Üstad'ı yaz peşin peşin.

Ama ustamdır , hürmet etmek lazım.

Sen ilk sıraya onu , sonrasına beni yaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Aralık 2015; 9:59:39 >
  • yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

şimdiye kadar forum donanım haber sayesinde hem pek çok şey öğrendim,
    hem de aldığım tavsiyeler sayesinde hep sorunsuz aletler alıp, kullanabildim.

M8S+ Plus da çok içime sinmesine rağmen,
    tercihimi, performansı düşük olsun ama beni film/dizi izlerken üzmesin mantığı ile M-195'den yana kullanacağım.

kendi kumandası yeterli midir, yoksa başka bir kumanda tavsiye eder misiniz?

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theodret -- 11 Aralık 2015; 15:27:03 >
  • theodret T kullanıcısına yanıt
    Bir üst mesajdaki fetih51'in sattığı cihazı al o zaman , kaçırma.

Hem beklememiş olursun böylelikle.
  • theodret T kullanıcısına yanıt
    Kendi kumandası Media Player ve KODİ için yeterli. Tabii dediğim gibi biraz cihaza tutmanız gerekiyor. Diğer Android uygulamaları ve web içeriği için pointer bir yere kadar durumu kurtarıyor ama daha fazlası için fonksiyonel kumandalara ihtiyaç duyulabilir.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Seve seve gönderirim. Biz M-195 i sizin sayenizde tanıdık.
  • teşekkürler arkadaşım,

Ali'de kuponum vardı, onu kullanıp sipariş vermiş bulundum.
  • Fiyat-performans ürünü olan bu cihazı bizlerle asıl tanıştıran GOKMENM nickli arkadaştır.

Aslında ona teşekkür etmemiz lazım ki bu vesile ile ben kendisine teşekkür ediyorum...
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.