Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
30.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GOKMENM

fwyi kurdum m195 e.
    herseyi güzel.
    programdan çıkınca altyazı ayarlarının kaydedilmesi sorununu çözmüşler.altyazı punto kalitesi çok güzel olmuş.

fakat türkçe karakter sorunu hala devam ediyor.Bu fw de.
    bence eweat olayı anlayamadı.

problemi onlara anlayacakları dilden anlatamadık sanırım.
    sorun text encoding sorunu.

Androidin kendi text encodingleri yetersiz.
    3 adet veriyor utf8 işimizi görmüyor.
    ilave olarak türkçe yapılmalı.
    yumuşak ğ var bizde gardaşım diyecek iyi çince bilen bir çevirmen gerekli bize. :)

eweatin içindeki son medya playerın apk dosyasını çıkartmaya çalıştım izin vermedi.launcherı çıkarabildim. o da güzel değil.
    iki fwden bir kusursuz fw çıkıyor fakat birleştirebilecek kişi yok.

Selam arkadaşlar. Şimdi bu yazılımı yükleyelim mi yoksa bekleyelim mi? Anlamadım sorunlu mu bu yazılım. Bir de görüntü kalitesi aynıdır herhalde mantıken de öyle olması lazım değil mi?

• m-195 son yazılımda kalın şu an için bence.

sebebi sadece Türkçe altyazı desteği ve sade rahat launcher ...

qintexte arayüz nasıl bilmiyorum denemedim.
    aslında arayüzleri istediğimiz yazılma program olarak kurabiliriz. O konuya da takılmamak gerek. Hatta çok daha kaliteli
    tv box launcerlar var fakat en hafifi ve fw ile kurulan en makbulü. uğraşmaya değmez.

Şu an uğraştığım konu arada wifi hattan düşüyorum bağlantı kesiliyor. kapat aç yapmam gerekiyor.
    kararsızlık var.

Şifreleme sisteminden dolayı olabilir. wps2 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 14 Aralık 2015; 19:27:47 >
  • @Papirus&Sadays selamlar

Ben biliyorsunuz en son M-195 i de şutladık dan sonra ve böylece tam 7 tane MP şutladık dan sonra o defteri kapattığımı söylemiştim

İçlerin de resim kalitesi olarak not vermem gerekirse iyiden kötüye doğru olursa

1-Phil 7001
    2-HiMedia(hangi modeliydi onu bile unuttum)
    3-M-195

bunlar gerçekten iyi idiler ve 2.sıra ile 3.sıradaki cihazlar da yer değiştirebilir!

diğer 4 tane cihaz neydi valla onları da unuttum yaw

ben bu işleri her zaman "BluRay" ile yapmak taraftarı oldum ve 2 tane BD kullanıyordum ama Tosh olanı yaktım Pany 320 ise süper ama MP desteği/codec v.s
    kısmı fazla destek sunmuyor,dolayısaıyla bana yeniden BD almak yolu göründüğü için;C.tesi günü Almanya dan Sony BDP-S5500B cihazı € 100 kağıda sipariş ettim
    geldiği zaman hem BD işimi hem de MP işimi görecektir,resim kalitesi olarak bazı yabancı güvendiğim arkadaşlarım vardı onlardan da OK alınca ve fiyatı da uygun
    olunca bunu kaptım++

CAN

• Can bey, bdp 5500 görüntü kalitesine iyi demeyen yorum görmedim, lakin koca cihaza 1 tane optik çıkış koymamış sony!! bunları çinlilere havale ediyorum!! değil 5500 modelinde 6500 modelinde de yok, bu arada görüntü kaliteleri nerdeyse aynı olan 6500 modelini neden almadınız 4K destekli?

cihazınız hayırlı olsun..
  • @complete

benim açım dan digital-out port un optical/coax olması farketmiyor zaten aynı her ikisi de! AVR+Speaker yok ben de,sadece panelin birisin de 8 sene dir kullanmak da
    olduğum Logi Z55x var,taktığım cihazların(Receiver olarak)digital-out port seçeneğine göre ya optical ya da coax kullanıyorum,örneğin TechniSat Receiver da optical-out
    port bozuk ve coax ile bağladım öyle kullanıyorum+

zaten cihazların hepsi harbi ÇİN malı

"4k up-scaling" veya genel olarak scaling/processing-grade v.s v.s bunlar "hikaye" dir,yaw zaten bu "ittiri-moktan" cihazlar bu işleri teknik olarak yapamazlar ki
    bu tür sallama bilgi diye dolanan laflar net ortamın da özellikle "üreticiler" tarafından servis edilir sonra buna malum bazı yerler destek verirler ve aletler uçar olur
    kısaca bu işler "marketing-tool" dediğimiz işlerdir! biz LGE ve Samy de çalışırken herifler işin teknik kısmı yanı da bize "marketing" dersleri de verirlerdi

şimdi 55x cihazı aldım ama olaya ben ucuz yollu+MP işini de biraz yapması+resim kalitesinin de düzgün olması ve iki panel olduğu için,tek BD ile bir ona tak bir buna tak
    işini de sevmediğim için 2 BD olması bana iyi geliyor,SD&HD leri adam gibi işlesin,ben vazgeçtim "upscale" den filan,benim yanan Tosh bu konuda süper idi ama gitti

4k BD şimdilik sadece Pany den çıktı,diğerleri de yolda/çıktı-çıkıyor v.s gibi ama Pany bu BD işinde bana göre çok çok iyi yerde kesinlikle,yaw herifler 4k BD ye tam Yen 400bin
    fiyat çekiyorlar

Sony 55x yerine kafam da her zaman Pany BD almak vardı ama bu meretler MP desteğin de iyi değiller! pahalı olsa bile alacaktım ama WMV leri hiç açamıyor
    dolayısıyla eledim,yoksa süper Pany BD ler var ama elimdeki Pany BD 320 bu konuda BD olarak işimi görse bile MP olarak çok zayıf,Sony bu anlam da beni keser
    ayrıca benim,Altyazı-Türkçe karakter veya BD/DVD iso miso ile de işim olmadığı için hiç farketmiyor,basitçe resmi açsın yeter++

MP almam bir daha,yaw bu işin cılkı çıktı artık,millet bir alay MP alıp satıyor,ben de zaten böyle yapmıştım! sonu yok bu işin..

• @albani hocam merhaba
    Merak ettiğim konu şu: BDP cihazda ne çalıştırmak istedin de olmadı ve MP ihtiyacı hissettin? mesela benim film arşivim %90 mkv, az sayıda ts ve iso. Bitrate'leri yüksek, trueHD, dts-MA içeren blueray'den devşirme dosyalar. Wmv, flv, mp3...falan filan izleme dinleme ihtiyacım yok. Bu yüksek kalite mkv'leri BDP'lerde sorunsuz izleyebilir miyim? android'li bir MP'den daha kaliteli görüntü vereceğini düşünüyorum. Ama seni MP arayışında görünce soru işareti belirdi kafamda :)
  • @Ben

-BD kullanmak da ilk amacım tabi ki "BD-media" izlemek için di ve bunu da giderdim zaten,ilk zamanlar da iki panel olmasına karşın,elim de tek bir BD vardı(Pany 320)bunu her iki panele
    taşıyarak kullandım ama baktım pratik olmuyor,bir tane daha BD alayım dedim ve şu geçenler de yanan Tosh BD yi de 2,5 sene kadar kullandım...

BD açısın dan ilgili kendi media larını izlemek zaten sorunsuzdu,ama ara da MP ihtiyacı da olduğu için yine bunlara takarak kullanıyordum ama bazen filim kopuyordu haliyle
    format/codec v.s derken...

sonuç olarak bir MP ihtiyacı zaten kendiliğin de doğuyor! kaldı ki BD ler hiç bir zaman bir MP tam tam işlevlerini yapamıyor,en basitin den şu Pany BD lerin MP desteğin de "WMV" yok!!
    iyi de benim elim de çok fazla olmasa da SD&HD bir sürü WMV9(1) videolar vardır,gerçi WMV sorunu Receiver da yine var! sanırım bir Lisanslama durumu söz konusu ve bu Lisans da
    "marka" üreticiler de yok!

netice de MP bence her insana bir şekil de gerekiyor,zaten 3-kuruşluk aletler bunlar ben de onun için geçmişte bunlara bulaştım ama hepsin de sorunlar v.s yaşadım,artık MP işini bitirdim
    zira sonu yok bu aletlerin yaw bir de forumlara takılıyorsan,her kafadan bir MP tavsiyesi çıkıyor,onu al bunu sat sonra ötekine zıpla v.s v.s

-ben ayrıca eski den çok "çakma-BD" izlerdim! ama nalet Cinavia çıktı işimizi bozdu bir hata yaptım benim Pany 320 ye FW yükledim Cinavia lı oldu alet yaw
    şimdi £ 60 kağıt verip CFW almam gerekiyor,o işi de sallıyorum çünkü alete yatırım yapmak istemiyorum MP olarak da işimi tam görmediği için!

yoksa Pany BD ler resim kalitesi olarak çok çok çok iyi

-TS/ISO ile işim olmuyor ama arada bunlara da baktım tabiki ama BD ler açmaz böyle işleri! ancak yüksek- bit-rate/dts ve audio konularında sıkıntı yok,zaten işleri budur bir yerde
    ama FLV de su koyverir ve sanırım MOV lar da öyle gibi,kısaca geniş bir codec/format v.s desteği yoktur BD ler de

sonuç olarak BD nin işi bellidir ve de kısıtlıdır özellikle işin içine çok fazla codec/format v.s girerse BD olmaz ve illaki MP gerekiyor! yani her iki alet de olmalıdır özellikle net den her önüne geleni
    d/l yapanlar için

işte benim MP arayışım bundan dolayı oldu ama artık bıraktım,BD ile neleri yapabiliyorsam öyle devam edeceğim,ayrıca hala BD-media bulursam izliyorum tabiki,Damat sağolsun o alıyor ben de
    izliyorum,para vermiyorum uzun zamandır medialara

++

• albani kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı yazın için teşekkür ederim. MP arayışım devam edecek sanırım. BD alıp yırtar mıyım diye düşünmüştüm.

Sana da sorayım: ben bir öyle bir MP istiyorum ki mümkünse android olmasın. Bir şekilde araya android'in girmesi beni huzursuz ediyor. Donanımla aramda kısıtlayıcı ve problem çıkarıcı bir katman gibi duruyor sanki. İşi salt film oynatmak olsun ve işini iyi yapsın, tek istediğim bu. Görüntü kalitesi budur dedirtsin. Samsung 64f8500 plazma gibi büyük ekran bir tv'de bile tatmin edecek düzeyde bir kalite sunsun. Phil 7001'i bu kriterleri gözeterek tavsiye eder misin?
  • Yahu Can abi bu saydığın media playerların hepsi Realtek Chipli
    Dolayısıyla birbirinden daha kötü gösterme ihtimalleri yok yani m-195i 3üncü sıraya inmesine imkan yok o dediğin mplerin hepsini ya kullandım ya gördüm

İddia ediyorum 4k önceliğı olmayanların tek alacağı mp m-195
    Android olup olmaması hiç önemli değil adam bir şekilde gömmüş Realtek kodlarını içine

hele tvin 64f8500 ise dakika düşünme Benveoptimus kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 17 Aralık 2015; 9:09:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can abi senin codec çeşitliliğin çok fazla abi sen bir tane hdmi çıkışlı ati ekran kartlı amd netbook ile notebook kırması bir bilgisayar alacaksın ikinci elde 400-500e bulursun misal bende bir tane var acer sadece download için kullanıyorum dxva'yı aktifleştirip klite codec kurdun mu oynatmayacağın film dizi konser olmaz abi ne bdler ne mpler sana gelmez ama bilgisayar o kadar yavaş ki başka bir şey yapmayacaksın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Yahu Can abi bu saydığın media playerların hepsi Realtek Chipli
    Dolayısıyla birbirinden daha kötü gösterme ihtimalleri yok yani m-195i 3üncü sıraya inmesine imkan yok o dediğin mplerin hepsini ya kullandım ya gördüm

İddia ediyorum 4k önceliğı olmayanların tek alacağı mp m-195
    Android olup olmaması hiç önemli değil adam bir şekilde gömmüş Realtek kodlarını içine

hele tvin 64f8500 ise dakika düşünme Benveoptimus kardeş

Kesinlikle katılıyorum. Okadar katılıyorum ki, denemelerle çok sıkıntı yaşayarak bu sonuca vardım.
    ve ilk mesajlarda bolca anlattım.
    M-195 in görüntü kalitesi test sonuçları ile sabittir ve başarılıdır.
    Öyle eh işte idare eder kötünün iyisi bir başarı değildir bu işini fazlasıyla yapan bir başarıdır.

Oyunda oynatır, diğer işleri de hakkıyla yapar ayrıca bu cihaz.

Ve o özellik yok bu özellik eksik gibi yorumlar yapmak android bir cihaz için abestir. Yanlıştır.
    Kurun binlerce program var.

Hi mediadan bahsettim birçokkez. İçlerinde pahalı fakat iyi cihazlardan biridir.
    O da alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenVeOptimus

Açıklayıcı yazın için teşekkür ederim. MP arayışım devam edecek sanırım. BD alıp yırtar mıyım diye düşünmüştüm.

Sana da sorayım: ben bir öyle bir MP istiyorum ki mümkünse android olmasın. Bir şekilde araya android'in girmesi beni huzursuz ediyor. Donanımla aramda kısıtlayıcı ve problem çıkarıcı bir katman gibi duruyor sanki. İşi salt film oynatmak olsun ve işini iyi yapsın, tek istediğim bu. Görüntü kalitesi budur dedirtsin. Samsung 64f8500 plazma gibi büyük ekran bir tv'de bile tatmin edecek düzeyde bir kalite sunsun. Phil 7001'i bu kriterleri gözeterek tavsiye eder misin?

kardeş BD ile her işini yaparsın! sana illa MP gerekmiyor,ama ISO miso ve diğer şeyleri de yapamazsın!

Phil 7001 çok eski Modeldir artık yok! satma sebebim ise,Phil lerin kumanda tepkimeleri kötüdür! adamı hasta eder beni de etmişti zaten
    Andro v.s gibi işletim sistemleri yoktur basittir ama kilitlenme sorunu yapar v.s v.s sonun da istemeyerek de olsa şutlamıştım!
    ancak aldığım MP ler içinde en düzgün resim kalitesi bunda idi!

yaw MP dediğin üç-kuruşluk cihaz kardeşim al bir tanesini beğenmezsen şutla gitsin,neyi düşünüyorsun onu anlamadım
    zaten elin bir alıştımı habire alır satarsın!

ama BD nin yeri ben de çok ayrıdır,asli işini yapıyor ve MP desteği de veriyor ama bir yere kadar veriyor tabiki,çok sıkışanlar için
    yanına bir de MP alırsın olay biter,ama BD-media kullanmıyorsan veya işin olmayacaksa o zaman BD almana da gerek hiç yoktur!
    salt MP işi için BD alınmaz ama ben bir yer de alıyor gibiyim!

yaw 2.el de DUNE ara o zaman!

Senin panel "PDP" ve F85x olduğu için FILM olayında,TFT-LCD lerden çok ama çok daha iyidir
    dahili MP desteği seni kesmedimi peki??

++

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Can abi senin codec çeşitliliğin çok fazla abi sen bir tane hdmi çıkışlı ati ekran kartlı amd netbook ile notebook kırması bir bilgisayar alacaksın ikinci elde 400-500e bulursun misal bende bir tane var acer sadece download için kullanıyorum dxva'yı aktifleştirip klite codec kurdun mu oynatmayacağın film dizi konser olmaz abi ne bdler ne mpler sana gelmez ama bilgisayar o kadar yavaş ki başka bir şey yapmayacaksın

Hocam zaten ben de öyle yapıyorum yıllar dır PC nin yerini hiç bir şey tutamıyor gibi!

benim Desktop eski ama işimi fazlasıyla görüyor,monitörünü de sadece desktop işinde kullanırım ama film/clip v.s her bir şeyi de 42lik panelimden izliyorum,dediğin gibi
    GCard dan DVI-HDMI ile panele giriyorum,zaten her iki cihaz da aynı odada ve oturup panelden izlerim,diğer panelim salonda ona da HDD yi BD/MP ye takarak izliyorum

Player olarak da bir kaç yıldır Daum POTPlayer kullanıyorum K-Lite veya bir başka Codec-pack de kullanıyorum,POT her bir şeyi açabiliyor
    ve dediğin gibi PC den başka hiç bir şey yapmam ben+

yaw MP ler adeta takıntı olmuş gibi oldu bir ara bende aslında bana hiç gerekmeyen cihazlardır bunlar,PC zaten HzırKıta var BD de var,ülen ne işin var o zaman
    MP de diyeceksin ama,bir ara takıntı oldu bende şu MP ler neyse artık almıyorum

• M-195'in arayüzüne ve görüntü kalitesine hasret kaldık ama onarıma gönderdiğimiz ürün anlamında adamlardan sağlıklı bir dönüş yok ki henüz.

Geekbuying en son mailinde " Üretici firma ile iletişime geçmede sorun var.Bizden haber bekleyin " demişti ama verdikleri bu son cevap üzerinden nerdeyse 1 ay geçti.

Bugün tekrar döşendim Geekbuying'e " Kardeşim bu nedir ya " diye ? Bakalım ne diyecekler...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Papirus hocam, aşağıda Mele X1000 için Mele forumunda açılan başlığın linkini paylaşıyorum. Burada hem yazılım güncellemeleri paylaşılıyor, hem de Mele yetkilileri, site adminleri ve kullanıcılar paslaşıyor. Ben yazılımlarla gelen yenilikleri incelemeye çalıştım. Çıkardığım sonuç her Çin işi Android medya player gibi ilk yazılımda fazlaca eksik ve bug bulunuyor. Üzerine çıkan 5 yazılım ile ciddi ilerleme kaydedilmiş. En son yazılım 22 Ekim tarihli. Bir sonraki yazılım Ocak ayı içerisinde yayınlanacak. Türkçe altyazı var mı, yok mu anlayamadım. Siz güzel yabancı dilinizle forumu inceleyerek merak ettiklerinizi-ettiklerimizi sorabilirseniz çok makbule geçer. Forumda gayet ilgili kişiler var. Yanıtsız bırakacaklarını sanmıyorum.

http://forum.mele.cn/forumdisplay.php?fid=24

• Ben bu cihazı yeni duymuyorum ki...

Aylar öncesinde üretici firmanın forum sayfasını incelemiş , hakkındaki videolara göz atmış , çıkarttığı yazılımlara bakmış ve Türkçe altyazı desteği olup olmadığını bizzat mailler atarak sormuştum.

Maillerime bile geri dönüş yapmadı firma ve cevap bile vermedi.Bende haliyle pas geçtim cihazı.

Şimdi bakıyorumda ; belli aralıklarla çıkarttığı yazılımlar var.Var ama yazılım sonrası gelen şikayetlerde var.

Gerçi bu tarz şikayetler Zidoo , Popcournhour , Xtreamer gibi firmalarda da var.Yani yazılımsal şikayetlerin olması normal , önemli olan bu şikayetlere firmanın ( özellikle zamanında ) verdiği destek.

Forumda yazılanlara göz atmama rağmen Türkçe altyazı konusunda bir bilgiye ulaşamadım.

Neyse nedir , ne değildir cihaz size gelince anlayacağız artık.Ama bu sektördeki ucuz yollu fason üreticiler gibi basit bir firma değildir MeLE.

Bu doğrultuda inşallah gelen cihazda beklentileri karşılar....

• Kodi için 1080p çıkış veren patch

http://ow.ly/VYAp8

eweat'in en son firmwareinde çalıştığını söylüyorlar freaktab'de

Ben kodi kullanmıyorum denemedim ancak denersem söylerim çalışıp çalışmadığını
  • Üstad yamanın da nasıl kullanılacağını da anlatırsan süper olur. Bu yamayı hangi yazılıma ekleyeceğiz. Onu da açık olarak sürümüyle beraber belirtirsen çok iyi olur. Selamlar.
  • Hocam size bir şey sormak istiyorum..daha kaliteli gösterdiği için filmleri cihazın kendi oynatıcısı olan media browser dan izliyorum.

Benim şöyle bir maruzatım var

Filmi kapatmak istiyorum stop tusu yok.Bir türlü bulamadım, Kumanda üstünde stop tuşu göremiyorum bir info tuşu falanda göremiyorum.

Film oynarken kumandaki ok tusuna bastığımdada hic bir menu falan çıkmiyor ekran üstünde"stop ileri geri vs. olan" bir türlü anlıyamadım filmi nasıl durdurcam,kapatıcam

kendi oynatıcısından bahsediyorum yanlış anlaşılmasın,kodi falan değil

hocam bir yardımcı olurmusun?

papirus hocam sizinde yardımlarınızı beklerim

Bu arada kodi muhteşem bir olay onuda belirteyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 20 Aralık 2015; 14:35:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinirlisinek

Hocam size bir şey sormak istiyorum..daha kaliteli gösterdiği için filmleri cihazın kendi oynatıcısı olan media browser dan izliyorum.

Benim şöyle bir maruzatım var

Filmi kapatmak istiyorum stop tusu yok.Bir türlü bulamadım, Kumanda üstünde stop tuşu göremiyorum bir info tuşu falanda göremiyorum.

Film oynarken kumandaki ok tusuna bastığımdada hic bir menu falan çıkmiyor ekran üstünde"stop ileri geri vs. olan" bir türlü anlıyamadım filmi nasıl durdurcam,kapatıcam

kendi oynatıcısından bahsediyorum yanlış anlaşılmasın,kodi falan değil

hocam bir yardımcı olurmusun?

papirus hocam sizinde yardımlarınızı beklerim

Bu arada kodi muhteşem bir olay onuda belirteyim...

Bi yardımcı olun ustalar

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.