Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
29.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş ben sadece oynatıcı olarak kullanıyorum o yüzden uygulama konusunda diģer arkadaşlar yazar bir şeyler

Bu arada iyi yıllar herkese m195i ile nice mutlu seyirler
  • Arkadaşlar hepinize mutlu yıllar.

Sıkı durun. Mele X1000'den çok güzel haberlerim var. Müsait olunca detaylı açıklama ve resim paylaşımı yapacağım.
  • 2016 yılının sağlık , huzur ve mutluluk ve teknoloji peşinde koştuğumuz günler getirmesi dileğiyle....

Mutlu yıllar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Ocak 2016; 17:16:46 >
  • Hepimize m 195'imizle saglikli ve huzurlu yillar olsun
  • Arkadaşlar bir çok sitede farklı farklı m195 ürünler var.

Bir arkadaşa hediye alacağım hangisini almamı tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geekbuying sitesinden alabilirsin...
  • Merhaba arkadaşlar. 13 Aralık itibariyle Aliexpress’den aşağıdaki linkten sipariş ettiğim Mele X1000 4K Android Media Player cihazı 31 Aralık’ta elime ulaştı. Daha geç gelmesini beklediğim ürün 18 gün gibi kısa bir sürede sanki yeni yıl hediyesi gibi tam da gününde geldi. Yoğunluktan dolayı sadece 2 saat kurcalayabildim. İlk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

http://tr.aliexpress.com/store/product/MeLE-X1000-4K-Android-Media-Player-Realtek-1195-4K-Display-H-265-HDMI-1-4-ISO/715968_32284462744.html

Televizyonum Philips 46PFL7007. Görüntü kalitesi açısından şimdilik tvnin dahili medya oynatıcısı ile kıyas yapabildim. Yarın itibariyle, ikinci tv olarak Sony’nin efsane tvlerinden 46X4500 RGB Full LED tvye sağ salim kavuşabilirsem onunla da deneyimleyeceğim. Ayrıca Openbox SX9 ve Nanoxx Omega HD uydu alıcılarının dahili MP leri ve Egreat R6A muadili-çakması Forex R6A Media Player ile de karşılaştırma yapacağım. Sanırım biraz fikir verir.

Öncelikle Çin’den farklı ürün gruplarında 15 kadar alışveriş yapmış biri olarak üründe gerek kutu, gerekse kutu içeriğindeki kablo, kumanda ve diğer ekipmanların kalitesinden oldukça memnun kaldım. HDMI kablo beklediğimden çok daha kaliteliydi. HDMI IN portunda plastik koruma olması, hızlı başlangıç kılavuzunun kuşe baskı olması, kutu içinde özel baskı ile ‘’Mele’yi seçtiğiniz için teşekkürler’’ açıklaması gibi ufak detaylar firmayı diğer merdiven altı kuruluşlardan ayıran özellikler bana göre. Cihaz da hallice ağır. Fırçalanmış alüminyum kullanılmış. 2.5 inç dahili harddisk takılabiliyor. Kutuyu açarken ve cihazı incelerken çektiğim resimlere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://yadi.sk/d/234QdhwMmdHZz

-Cihaz 25-30 snde açıldı. İlk olarak kutu kutu pense şeklindeki arayüzle karşılaştım. Alt menüdeki uygulamalardan istediğinizi bu sayfaya taşıyabiliyorsunuz. Hemen Ayarlardan Türkçe yaptım ve yazılım sürümüne baktım. En son yazılım olan 1.0.6 yazılımı yüklü olarak geldi. Buna ayrıca sevindim. Bir sonraki yazılım güncellemesi bu ay içerisinde dağıtılacak. Firma boş durmuyor bu konuda.

-Nete bağlandım. 15 dk sonra evdeki bağlantıdaki hatadan dolayı kalan sürede offline deneme yaptım. Wifi çekim gücü iyiydi. 15 dkda kopma olmadı. Arkasındaki anten iyi iş görüyor. Uygulama kurmadım henüz.

-Cihaz arayüzünde seçili dil İngilizce iken ikonlardaki yazılarda problem yoktu ama Türkçe yapınca Android uygulamaların olduğu sayfa ve uygulama içerikleri Türkçe olsa da ana ikonların bir kısmı İngilizce, bir kısmı da Çince oldu. Neyse ki ikonlar tanıdık.

-9 adet ana ikondan 4K UHD yazan kısım takılı olan disklerdeki içeriklere liste şeklinde ulaşarak direkt oynatmayı sağlıyor. Bir de anasayfada Movie center mevcut. Burası cihazın kendi afiş uygulamasının olduğu yer. Burada da yazılar İngilizce olarak kaldı. Film infoları da İngilizce. Yarın ilk işim cihazı fabrika ayarlarına döndürmek olacak. Yine de cihaza has bir afiş uygulaması güzel olmuş.

-1080p ve 720 MKV içeriklerimin hepsini oynatabildim. SD ve 4K içeriğim yoktu. SD-HD uydu kayıtlarını yarın deneyeceğim. Media oynatıcısı genel olarak kararlı olsa da bazen ufak tefek şeyler de oluyor. Mesela film başlarken 2 sn sonra yeşil ekran gelip, yarım saniye sonra düzeldiği de oldu. Bunu bir kez yaptı. Bazen de kumanda da yanlışlıkla bir sonraki filme atlayıp, geri dönmek istediğinizde video açılamıyor uyarısını takiben 10-15 sn sonra oynatmaya kaldığı yerden devam ettiği oldu. Ama ilk seferde açamadığı format hiç olmadı.

-Cihazı kurcalayabildiğim kısa sürede DTS ses açmada sıkıntı yaşamadım. Altyazı ayarları da kaydedilmiyor sanırım. Amaaa TÜRKÇE dil desteğinin olduğunu hemmen yapıştırayım. Altyazı fontu da fena değil. Yine de birkaç font eklense iyi olur. Dahili oynatıcı zaten M-195 ve diğer Realtek işlemcili cihazlarla aynı menü yapısını paylaşıyor. Burada çalışmayan tek şey altyazının ekrandaki konumunu ayarlamaya yarayan Offset kısmı. Burayı yarın tekrar kurcalayacağım.

-Görüntü kalitesi HD içerikte tvnin media oynatıcısı ile aynı geldi bana. Bunu özellikle birkaç filmde yarım saatten fazla test ettim. Yani bence bu iş olmuştur. Diğer Realtek 1195 işlemcili cihazlar ile benzerlik gösteriyor diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde bu konuda daha net konuşabilirim. Zaten daha önceden söz verdiğim gibi Papirus ve Sadays üstadlara da gönderince onlar da birkaç kelam ederler bu konuda. 1080p 24 Hz seçeneği bu cihazda da mevcut. İçerik oynatmada cihaz kaynaklı herhangi bir atlama, takılma görmedim şimdilik. 1080p ve 720p içeriklerde resmen akıyor Mele X1000.

-Kumanda da Youtube, Kodi, Ayarlar ve IP TV için kısayolların bulunması güzel olmuş. Tek tuşla bu uygulamalara erişebiliyorsunuz. Kumanda 30 ar derecelik açılardan cihazı görüyor. Ayrıca hızlı işlemlerde hiç kasmadı. Bu yönleriyle kumanda da beğenimi kazandı. M-195 in kumandasından çok çok iyi. Tuşların verdiği baskı hissiyatı da güzel olmuş. Web içeriklerinde gezinmek için imleç de yine unutulmamış. Kumandada ayrıca HDMI CEC özelliği de bulunuyor. Cihazı ve tvyi tek kumandadan kontrol edebilirsiniz.

-IP tv içerisinde Türkiye'den de bazı kanallar mevcut. Bunun haricinde futbol meraklıları için güzel kanallar var. Setanta Sport bile var. O kadar yani. Burada fazla detaya girmeyeyim ama almayı düşünen kullanıcılar buraya da mutlaka göz atsınlar. Ben uğraşsam yapamazdım herhalde. İşime yarayacak bu kanallar.

Yukarıda anlattıklarımı özetleyen resimleri aşağıda paylaşıyorum. Özetle şimdilik cihaz beni fazlasıyla memnun etti. Verdiğim paranın karşılığını alamasam üzülürdüm ama bu haliyle beklentilerimi karşıladı. Firmaya da eksik yönleri gidereceği konusunda inanıyorum.

• Hayirli olsun fatih.
    Bu cihaz icin ayri bir baslik acarsin artik forumda.
  • Fatih bey hayırlı olsun, cihaz için ayrı bir başlık açıp ürünü oradan bize tanıtırsanız harika olur.
  • Hayırlı olsun türkçe olması çok iyi olmuş ancak realtek 1195 chipin sınırları belli cortex a7lerin 4k okuması mümkün değil o yüzden diyorum Realtekin acilen cortex a57 chip çıkarması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 3 Ocak 2016; 13:52:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler herkese iyi yıllar diliyorum

bir sorum olacak,M-195 ve diğerleri için;WMV formatını açıyormu?? zira bendeki WMV lerin hiç birisini M-195 açmamıştı!
    daha önce kullandığım 6 adet MP cihazında böyle bir sorun da görmemiştim ve hepsi de açmıştı! bir arkadaş bana sordu
    M-195 alacak veya başka bir cihaz ama WMV format elinde çok fazla var onun+

Pany BD ler de örneğin WMV leri açmıyor! ama diğer BD lerimde sorun yok,belliki bu WMV ler için bir Lisans sorunu var gibi geliyor
    yoksa niye açmasın???

elinde M-195 olup da WMV leri açabilen oldumu acaba??
  • bazı wmv leri açmıyor hocam. freemake video converter diye bir program kullanıyorum.açmayan wmv leri bu programda 5-10 dakikada avi ye çeviriyorum sorun kalmıyor...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_113264059/tm.htm

Teşekkürler arkadaşlar. Cihazın ana konusunu açtım. Benden ziyade bu hobide daha tecrübeli diğer arkadaşların katkılarını bekliyorum.

Cihazı fabrika ayarlarına birkaç kez döndürmeme rağmen 9 ikondan oluşan ana menüde bazı ikon yazıları yine İngilizce ve Çince olarak kaldı. Türkçe hariç denediğim birkaç dilde de yine aynı durum vardı. Dil İngilizce iken herşey normal ama dil değiştirince ikonlardaki yazılar saçmalıyor. Offset kısmı da düzelmedi. TS formatlı SD-HD uydu kayıtlarının da hepsini açtı. Bu kayıtlar iki farklı(Openbox SX9 ve Nanoxx Omega) uydu alıcısından. Dün gece Sony 46X4500 ve Mele X1000 ikilisiyle Mad Max Fury Road filmini tekrar izledim. Bu filmi izleyenler bilir. Hareketli sahnesi boldur. Hareketli görüntülerde cihaz kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadım. Yaklaşık 100 kadar MKV formatlı içeriğin hepsini de sorunsuz açtı. Bende WMV ve 4K formatlı içerik yok ama buraya upload ederseniz onları da deneyip sonucu bildiririm. Kumandayı daha çok sevmeye başladım. Daha önceki yazımda 30 ar derece ile algılıyor demiştim ama bunu 50 şer dereceye çıkartıyorum. Tuşların hissiyatı da çok güzel. Bir eksiği daha var. Film oynatırken M-195 hatırladığım kadarıyla filmi 10 a bölüp kumanda da 1-10 arası hangi tuşa basarsanız o bölüme atlıyordu. Belki yanlış hatırlıyor da olabilirim. M-195 de bu özellik çalışmıyor. Ama navigasyon tuşlarından sağ-sol yaparsanız birer dakika ileri geri, yukarı-aşağı basarsanız 15 er saniye ileri geri atıyor. Bunu hızlı ileri-geri sarma yaparken de herhangi bir takılma yapmıyor. Kumandanın hızlı işlemlere verdiği tepki de çok güzel. Ortadaki tuş da pause/play için kullanılıyor. Kumanda da ''Düzenle'' tuşu hariç altyazı ve ses için ayrı kısayol da bulunuyor.

• Fatih yeni tv ve media player hayırlı olsun Güle güle kullan inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bana şu test etmek için Ch.... ve Fu.... filmlerinin 4k tam isimlerini özelden atabilir misiniz?

muhtemelen ocak ayı içerisinde bir realtek 1195 rokchip 3368 ve nvidia tegra x1 karşılaştırması yapacağım 4k içeriğim yok ve en zorlu olarak bu ikisi gösteriliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 3 Ocak 2016; 14:10:47 >
  • Gerek kalmadı arkadaşlar buldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Arkadaşlar bana şu test etmek için Ch.... ve Fu.... filmlerinin 4k tam isimlerini özelden atabilir misiniz?

Üstad hangi filmler onlar merak ettim bende.
  • Forumda açık açık yazanlar var neticede bu işler sakat işler arkadaşlar yazmamak lazım

birisi robotlu birisi ikinci dünya savaşı filmi 4klarını bir arkadaştan rica ettim test ederken lazım olacak

asıl baba bir demo var onu indirdim

biliyorsunuz hd blu-ray in max çözünürlüğü 10 bit 2160p/60hz 125mbps olacak

http://jell.yfish.us/media/Jellyfish-140-Mbps-2160p-hevc-10bit.mkv

bu linkteki deniz analı demoyu takılmadan oynatacak media playeri 10 sene kullan diyorlar 140 mbps nadir 4k filmlerde özel kullanılacakmış

• Birinin sonu e diğerinin y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_67 -- 5 Ocak 2016; 16:39:21 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Hahahah anladım hocam.
    4k teknolojim yok da filmleri merak etmiştim.

Üstad, 3d filmleri 2d izlediğimizde görüntü kalitesini daha çok beğeniyorum ben. Acaba aynı mantık 4k videoları 1080p izlediğimizde de olur mu? Deneme şansınız oldu mu? Sonuçta kaynak ne kadar iyi olursa çıktının formatı düşük olsa bile daha iyi görüntü elde ederiz diye düşünüyorum ama gerçekte nasıl oluyor?

Demo linkini kaydettim elimizin altında olsun her zaman lazım. ;)
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.