Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
30.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sn. Sadays
    Cahilliğimi bağışlayın verdiğiniz linkte (http://jell.yfish.us) birçok demo var hangisini dikkate alacağız (deniz anası olan demo). Birde bahsettiğiniz demoyu oynatacak önerdiğiniz media player (Örneğin Nvidia Shield, dune solo 4K vs) var mı. Saygı ve selam ile...
  • erdal73 kullanıcısına yanıt
    Sanırım üstadın bahsettiği 10 bit 140 mbps olan; Jellyfish-140-Mbps-2160p-hevc-10bit.mkv

Nvidia Shield benim de merak ettiğim bir ürün...
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Biraz daha sabretmenizi tavsiye ederim. Şöyle ki;

1- Nvidia Shield Topiğinde Sn. eraycelik80, nvidia shield'in yazılımı hakkında uğraştıklarını (rootlamak vs.) söylemişti. Cihaz bana göre de iyi gibi duruyor (Fiyat hariç). Eğer Sn. sadays'ın bahsettiği demoları görüntü ve ses açısından sıkıntısız oynatıyorsa alınabilir (Fiyat hariç) bir cihaz gibi duruyor. Bana göre tek eksisi USB çıkış sayısının az olması ve optik çıkışının olmaması.

2- Hangi topic olduğunu hatırlamıyorum ama Sn. Seko92, hisiliconun yeni nesil işlemcilerinin çıkacağını ve bu işlemcilerinin beklenmesinde yarar olduğundan bahsetmişti.
    eraycelik80 ile görüşüyoruz bilgim var konudan. :)
    Dune yeni model çıkartıyor onu beklemek gerek deniliyordu, yeni işlemciden haberim yok.

Fiyat olarak daha uygun olsa çoooook daha güzel olurdu ama donanıma baktığımızda ve ilk izlenimler, yorumlardaki gibiyse alet fiyat normal.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Usb çıkış sayısının az olması ve optik çıkışının olmaması sıkıntılarını sizce nasıl halledebiliriz?
    Optik çıkış için hdmi giriş ve hdmi+optik çıkış veren çoğaltıcı kullanıp forumda memnun olduğunu söyleyen arkadaşlar vardı.
    Usb çıkışı için de harici beslenebilir usb 3.0 çoğaltıcı kullanılabilir hocam. Ama yüksek kaliteli film izlemeyse konu usb çok başarılı olmayabilir. Ben cat5 kabloyla ethernet bağlantısıyla bile sorun yaşamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdal73

Sn. Sadays
    Cahilliğimi bağışlayın verdiğiniz linkte (http://jell.yfish.us) birçok demo var hangisini dikkate alacağız (deniz anası olan demo). Birde bahsettiğiniz demoyu oynatacak önerdiğiniz media player (Örneğin Nvidia Shield, dune solo 4K vs) var mı. Saygı ve selam ile...

140 mpbs olan hoparlör simgesi var

kardeş ben indirdim duruyor m195ten umudum yok rk3368de deneyeceğim bir de nvidia shieldde o zaman bir şeyler söyleyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Hahahah anladım hocam.
    4k teknolojim yok da filmleri merak etmiştim.

Üstad, 3d filmleri 2d izlediğimizde görüntü kalitesini daha çok beğeniyorum ben. Acaba aynı mantık 4k videoları 1080p izlediğimizde de olur mu? Deneme şansınız oldu mu? Sonuçta kaynak ne kadar iyi olursa çıktının formatı düşük olsa bile daha iyi görüntü elde ederiz diye düşünüyorum ama gerçekte nasıl oluyor?

Demo linkini kaydettim elimizin altında olsun her zaman lazım. ;)

Hayır görüntü farkı olmayacaktır psikolojik olabilir
    2dyi 3dden net izlemen normal zaten 3d etkisi bu şekilde oluşuyor ama 4kyı 1080p izlediğinde kaynak onu tvin 4k olmadığı için zaten 4k vermeyecektir downscale edecektir piksellerin ne kadarsa o kadar görüntü belki bir %10 farkeder ama tabi denemedim eski pioneer plazmamda 1080pyi 720pde izlediğimde aynı filmin 720psi ile aynı görüntüyü elde ettiğim çok olmuştu ama hiç 4k ile denemedim tv 4k değilse anlamsız ayrıca inanılmaz bir gb israfı fu... filmi 116gb yahuu çüşşşş

• Dune'dan ümidi kesin hdmi 1.4 zaten ultra hd blu-ray standardını karşılamıyor

ölü doğdu ya da doğmadan öldü dune

nvidia shieldden hdmi 2.0 olduğu için ümitliyim şu jellyfish demosunu oynatsa oynatsa o oynatır
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Downscale yapacak evet ama 4k'da daha fazla veri olmuş olacak o yüzden sanki nispeten daha iyi bir görüntü olur diye tahmin ediyorum. Ama dediğiniz gibi placebo etkisi de olabilir.
    Denemek lazım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsedilen demo hakkında ilk bilgiyi ben vereyim o zaman.

Zidoo X9 denizanası ile ilgili bu videoyu oldukça akıcı bir şekilde sorunsuz oynattı ama ses yok maalesef.

Ne kendi medya oynatıcısında ne de KODI'de , her ikisinde de ses yoktu ama görüntüler OK.

" Desteklenmeyen ses hatası " diye ikaz verdi cihaz.

Sesi de alabilir olsaydık 10 sene kullanılacak bir cihaz olacakmış madem.

Eeee.Bende ses çıkmadığına göre o zaman 5 sene ömrü var Zidoo X9'un...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Belki yazılım ile çözülebilir. Bu arada ALLAH daha uzun ömür versin.
  • Bu arada oynattığım bu 4K videodan neden ses gelmediğini merak ettiğimden KM Player'dan bu dosyanın ses özelliklerine baktım.

Ses özelliklerine baktığımda " True HD " olarak gözüküyor.

Acaba True HD olduğu için mi ses alamadım , bilemiyorum.

Ama True HD de olsa 2 kanal olarak sesi almam gerekirdi diye düşünüyorum.
  • @eraycelik80 üstad shield ile testini yaptı. Ses ve görüntü takılmadan oynatıyor.
    Ayrıntısını müsait olduğunda üstad verir.
  • geriye bir görüntü test kaldı o zaman m195 kadar netse görüntüsü geçiyoruz cümbül cemaat nvidiaya

neyse 15-20 güne benim nvidia gelir test için
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Ustat m195 in görüntüsünü nvidia ile karşılaştırarak saka yaptığınızı düşünüyorum

Biri nvidia
    biri salak bi chin firması daha bi yazılım bile yasamamış firma

Ama nvida bir Media player degil bunu net söyleyeyim. Kodi olmasa cihaZin Media player tarafı yok

• quote:

@eraycelik80 üstad shield ile testini yaptı. Ses ve görüntü takılmadan oynatıyor.

Selam ustat

Ben bu bana indirdiğiniz dosyanın çok saçma sapan bir şey olduğunu düşünüyorum

Bu şekilde bir film 500 GB eder tr de bunu indirecek Ada'm 100 kişi yok

Nvidia oynatıyor doğru ama video o kadar saçma sapan ki anlaşılmıyor takılıyor mu takılmıyor mu ama akıcı gibi ses de var truehd

Bana kalırsa kimse acele etmesin piyasadaki filmler daha 1080 p
    Siz önce bi iso arşiv yapın onun Hakkı'nı verim sonra bu dosyalara bulasın

Görüntü kalitesine gelince

Madrv + lav +mpc be = nndie3 256 isleme kabiliyetine sahip bir pc niz yoksa ve bu konulara hakim değilseniz

Nvida dan daha iyi görüntü ye sahip baska bir cihaz yok 21 android player deneyen biri olarak yazıyorum m195 gibi saçma sapan cihazları kafanıza takmayın bile hediye ettiğim arkadas bile menüleri ne sabr edemedi Cidde'n çöpe attı

Bana kalırsa bırakın bu 4K islerini oppo 103d alın. Kırdırın onu böyle kullanın yoksa kafayı CizceZ bu player Ler le

Htpc isi iyi ama onun da çok ayar isleri var bilmeyen bir günde cop E atar

• kardeş niye şaka yapayım yahuu ben tek kriterim görüntü kalitesi diyorum nvidia'nın dev olması v.s. önemli değil fiyatlar da çok umurumda değil atla deve değil ya alır geçeriz ben testi şöyle yapıyorum yanyana aynı tv üzerinde aynı hdmi kablo ile aynı filmleri

m195 4k anlamında çöp dersen anlarım ama görüntü kalitesi olarak laf ettirmem (nvidiayı görmedim ama diğerlerinin hepsinden önde) ayrıca bu işlemcilerin hepsi hikaye ARM işlemcileri model marka hepsi hikaye alıp kendi kod sistemini içine gömüyorsun

m195 diye bir şey yok eweat diye de yok zappiti diye de bir işlemci yok hepsi Realtek kodlarını Cortex a7 işlemciye gömmüş firmalar

nvidia cortex a57e ne gömmüş onu elime geçince göreceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 11 Ocak 2016; 0:02:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

@eraycelik80 üstad shield ile testini yaptı. Ses ve görüntü takılmadan oynatıyor.

Selam ustat

Ben bu bana indirdiğiniz dosyanın çok saçma sapan bir şey olduğunu düşünüyorum

Bu şekilde bir film 500 GB eder tr de bunu indirecek Ada'm 100 kişi yok

Nvidia oynatıyor doğru ama video o kadar saçma sapan ki anlaşılmıyor takılıyor mu takılmıyor mu ama akıcı gibi ses de var truehd

Bana kalırsa kimse acele etmesin piyasadaki filmler daha 1080 p
    Siz önce bi iso arşiv yapın onun Hakkı'nı verim sonra bu dosyalara bulasın

Görüntü kalitesine gelince

Madrv + lav +mpc be = nndie3 256 isleme kabiliyetine sahip bir pc niz yoksa ve bu konulara hakim değilseniz

Nvida dan daha iyi görüntü ye sahip baska bir cihaz yok 21 android player deneyen biri olarak yazıyorum m195 gibi saçma sapan cihazları kafanıza takmayın bile hediye ettiğim arkadas bile menüleri ne sabr edemedi Cidde'n çöpe attı

Bana kalırsa bırakın bu 4K islerini oppo 103d alın. Kırdırın onu böyle kullanın yoksa kafayı CizceZ bu player Ler le

Htpc isi iyi ama onun da çok ayar isleri var bilmeyen bir günde cop E atar

4k ultra hd filmlerin max bitratei 125mbps olacak muhtemelen o da 3d olunca olur 60 60 iki tane görüntü anlamında bunu yapanlar demiş ki bu demoyu (140mbps) oynatırsa tüm 4k ultra hd blu-rayleri yağ gibi oynatır çünkü çoğu 60mbps olacak filmlerin

hdmi 2.0 girişi olan bir 4k tvde test etmek lazım nasıl oynadığını görmek için hdmi 1.4 sıkıntı verebilir en azından nvidia tarafında olmasa bile tv tarafında bir de tv 4k değilse bir de downscale edilecek öyle olunca daha az işlenecek görüntü v.s. işler karışır

nvidia bana gelince 55ju7500 üzerinde deneyeceğim hdmi girişleri 2.0 nvidianın da çıkışı 2.0 hiçbir kayıt olmayacak beni sınırlayan

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: BenVeOptimus

Açıklayıcı yazın için teşekkür ederim. MP arayışım devam edecek sanırım. BD alıp yırtar mıyım diye düşünmüştüm.

Sana da sorayım: ben bir öyle bir MP istiyorum ki mümkünse android olmasın. Bir şekilde araya android'in girmesi beni huzursuz ediyor. Donanımla aramda kısıtlayıcı ve problem çıkarıcı bir katman gibi duruyor sanki. İşi salt film oynatmak olsun ve işini iyi yapsın, tek istediğim bu. Görüntü kalitesi budur dedirtsin. Samsung 64f8500 plazma gibi büyük ekran bir tv'de bile tatmin edecek düzeyde bir kalite sunsun. Phil 7001'i bu kriterleri gözeterek tavsiye eder misin?

kardeş BD ile her işini yaparsın! sana illa MP gerekmiyor,ama ISO miso ve diğer şeyleri de yapamazsın!

Phil 7001 çok eski Modeldir artık yok! satma sebebim ise,Phil lerin kumanda tepkimeleri kötüdür! adamı hasta eder beni de etmişti zaten
    Andro v.s gibi işletim sistemleri yoktur basittir ama kilitlenme sorunu yapar v.s v.s sonun da istemeyerek de olsa şutlamıştım!
    ancak aldığım MP ler içinde en düzgün resim kalitesi bunda idi!

yaw MP dediğin üç-kuruşluk cihaz kardeşim al bir tanesini beğenmezsen şutla gitsin,neyi düşünüyorsun onu anlamadım
    zaten elin bir alıştımı habire alır satarsın!

ama BD nin yeri ben de çok ayrıdır,asli işini yapıyor ve MP desteği de veriyor ama bir yere kadar veriyor tabiki,çok sıkışanlar için
    yanına bir de MP alırsın olay biter,ama BD-media kullanmıyorsan veya işin olmayacaksa o zaman BD almana da gerek hiç yoktur!
    salt MP işi için BD alınmaz ama ben bir yer de alıyor gibiyim!

yaw 2.el de DUNE ara o zaman!

Senin panel "PDP" ve F85x olduğu için FILM olayında,TFT-LCD lerden çok ama çok daha iyidir
    dahili MP desteği seni kesmedimi peki??

++

Hocam ben de aynı durumdayım dahili mp desteği beni de kesmedi şöyle ki resim olarak idare etse de ses anlamında kesinlikle kesmiyor çünkü avr ile birlikte kullanıyorum ve optik veya coax bağlantıda smart tv nin dahili mp si saçmalıyor.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.