Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
29.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

herkesin beklentileri farklı,resim kalitesi ucuz yollu cihazlar içinde,örneğin M-195 de çok iyi diyebilirim,ama işin audio kısmı yine değişiyor,benim o konuda
    beklentim veya takıntım veya elimde AVR+Speak. olmadığı için ne desem boş ses olayı çok farklı bir durum,resim olarak çoğu şeyde insanlar uyuşabilir ama
    ses öyle değil! anlayının da-meraklısın da çok ciddi takıntı yapar bu durum

AVR her zaman iyidir hatta olmazsa-olmaz sayılabilir çoğu insan için veya bilen için diyeyim

Dahili ile ile olan bu durum seni kesmez! normal de yapman gereken iyi bir ext.cihaz bulup(MP işini görecek) audio datasını direk bu cihaz dan AVR ye taşıyacaksın!
    video-datası da böyle olmalıdır ama istersen direk panele de girebilirsin bunu,ancak video yu RAW değil de işlemek istersen obuda AVR ye taşırsın ki normalde de
    böyle olması gerekiyor

MP lerin ses kalitesini bilmiyorum açıkçası!

ama ext.işini benim yaptığım gibi BD ile yaparsan video-audio olarak daha iyi netice alacaksın,ancak sen MP ararken kriterlerin tam olarak nedir??

örneğin benim sadece "resim kalitesidir" bir de her formatu açsın,onun haricinde yok nete giriyormuş,yok appl.ler den şunlar yükleniyormuş,onu yapıyor
    bunu yapıyor 3D oynatıyor veya BD-iso açıyor v.s v.s bunlarla hiç işim olmaz benim,sen de böyle isen al o zaman BD cihazı,ben en son Sony 5500 aldım
    oldukça iyi çıktı ama şimdi o da yolcu,istersen sana postalıyayım (yeniden Pany BD alacağım,elimdeli 2012 modeli de postalıyorum alıcısı çıkarsa)

• albani kullanıcısına yanıt
    Yani hocam alt yazıyla felan işim olmaz alt yazılı filmi asla izleyemem torrentten felan film de indiriyorum bazen tabi hd olmayanlar da oluyor her filmin hd sine ulaşmak mümkün olmayabiliyor sd yayınlar da oluyor fakat görüntü sd de olsa avr de sd görüntünün sesini sanal 5.1 e çeviren dolby prologic diye bir mod var.Tabi avr lerin bu modu ses olarak pek tatmin etmese de yine de düz stereo sesten yine de farklı oluyor.
    app smart oyun internet blu-ray 3D ,4k felan işim olmaz ben sadece modern dvd player istiyorum .Yani bazen tanıdık bir cd marketten bazen torrentten sd-hd filmleri usb ye veya hdd ye atıp evde çoluk çocuk film izleyeceğiz üstad hepsi bu.
  • iyi de ben de ona göre cevapladım zaten ya da sen de benim kafadansın

ben de SD&HD izlerim Film ve music-clip ler olarak,HDD/USB-stick ye atıp izlerim ve silerim çoğunlukla! aksi halde bunları dolduracak yer kalmıyor yaw
    bende ki tek sorun çıkaran durum;bazı format-codec lerin açılamıyor olması! on da en kötü ihtimal PC yi devreye sokup onun üzerin den izlerim ve çoğunlukla da
    zaten siliyorum+

yukarıda yazdım ses işine karışmam veya bu tamamen sana tercihlerine v.s kalıyor,neticede AVR+Speak. zaten en iyi seçenek oluyor

"modern-DVD" derken;bir de "DVD hastaları" vardır;bunlar daha yurtdışın da oluyor ama bizde de çok az da olsa vardır! sen de varmı DVD hastalığı acaba???

varsa bu hastalık onun da ilacı Toshiba HD-DVD Player EP30 al bunu DUA et bana ama bulmak biraz zor veya temizi zor v.s 2009 da bitti HD-DVD işi!

yok,sadece USB/HDD takılıyorsan o zaman MP de belki her şart da olabilse de sana ben BD tavsiye ederim! MP ler zaten çok ucuz,bence al bir tane M-195
    işe bununla başla $ 60 kağıt gibi fiyatı vardır,resim kalitesi de çok iyi;ya da BD alacaksın ama iyileri biraz pahalı ve ben kesinlikle ilk etap da Pany tavsiye ediyorum
    500 veya 700 serisi,ama arada başka serileri de vardır hepsi de OK dir o malum "MARKA" ları saymıyorum tabiki!

AVR+Speak. kullanan adam BD de kullanmalıdır bence!

• Yanıtları okuyorum ve bir çok bilgi mevcut. Yanıt yazan tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Bir sorum olacak; bütün media player türevleri artık bu şekilde mi? Eskilerden kalan egreat'lar popcorn'lar, dark media ürünleri gibi yeni çıkan ve işi sadece media oynatmak olan cihazlar yok mu? M195 deniyor ama hala bir çok kullanıcı ufakta olsa takılmalardan, yeşil ekranlardan söz ediyor, yıllardır Dark mania kullanıyorum bir kez bile donma yaşamadım. Cihazlara özellik yükledikçe media oynatma kısımlarında törpülenme oluyor anladığım kadarıyla. Görevi sadece medya oynatmak olan iyi bir cihaz yok mu?
  • Kardeş m195te takılma filan yok m195te takılan her oynatıcıda takılır insanlar mpleri pc zannediyor ne koyarsam oynatsın yok böyle bir şey

bilinen rip gruplarının mkvlerini indirin yağ gibi akar gider

ses desen benim amfide dolby atmos desteği yok olsa onu da oynatacak herhalde ama dolby atmosları da true hd oynatıyor zaten atmos için ilave hoparlör lazım v.s.

eski oynatıcılardan artık yok nedeni hem pahalı olmaları hem de ilave özellik taşımamaları insanlar artık ufak tefek oyun oynayayım yotubedan müzik dinleyeyim v.s. bir sürü şey istiyor hatta internette dizi izleyenler var

eski mpler internete bile girmezdi hepsinden kullandım onların devri geçti artık

şimdi bu android boxlardan görüntü netliği en iyisi ve en sorunsuzunu arıyoruz himedia q5 q10 ve nvidia shield sorunsuz deniyor denemedim ancak fiyatları uçuyor

bu fiyata m195in rakibi yok tek kusuru 4k desteği zayıf takılıyor

• albani kullanıcısına yanıt
    can bey
    aynen söylediğiniz gibi aynı kafayız sanırımöyle araştırayım yok alt yazı şuraya geldi buraya geldi ,zaten eve alt yazı film yayın vs giremez
    Bu işler için Denon un üst seri sayılabilecek bir avr sini aldım.Hoparlör seti olarak da yine Türkiyede pek bulunmayan Alman Canton marka 5.1 set aldım.Digitürk ile mutlu mesut gidiyorduk
    fakat digi yi iade ettikten sonra sistem boşta kaldı gibi bişey oldu.
    Tv olarak vestel in 50'' smart led tv si var.öncelikle hd film izleriz görüntü netliği yanında böyle çepeçevre saran surraund ses efect leri de olsun ki sinema ortamı şenlensin.Bunun yanında netten torrentten youtubeden felan çeşitli film belgesel maç felan da download ederim ,işte sorun şu ki bunların hepsi maalesef hd olmayabiliyor.Bu durumda mecburen sd yayın izlemek zorunda kalıyoruz.
    Mesela nat geo daki mega fabrikalar,uçak kazası raporu,mega yapılar belgeselleri hastasıyım ama hd yayın yok hepsi sd yayın bunların.Bunları d/l edip usb ye veya harici hdd ye atıp
    mevcut let tv nin dahili medya playerinde de izlerim bir şekilde ama bu defa ses berbat çıkıyor sadece görüntü kesinlikle yetmiyor yani.Avr nin analog sesleri sanal surraunda çeviren pro logic modları
    var ama yine de kaynaktaki ses kalitesiz olduğu zaman Avr de bişey yapamaz hale geliyor.Ses kaynağı yeterli olduğunda ise ses analog olsa bile(SD yayın) sanal olarak DTS kadar olmasa da çevresel
    ses alabiliyorsunuz ve bu gayet yeterli de geliyor bana göre.Alacağım cihazın SD yayın performansı da iyi olmalı bu yüzden.

BD player alsam Mesela elime bir sd yayın geçtiğinde bunu açacak mı açmayacak mı endişesi taşıyacağız.Media player alsam AVR performansı soru işareti.

Bir arkadaş nette teşhir olan panasonic dmp bdt-110 satıyor ama 2011 model baya eski nesil bir pany bu.Yine nette philips hmp 7001 media player buldum 2. el olarak.

Sizin sony bunları yapıyorsa sizin bd ye talibim Can Bey

• @quatros&spinmaster

bakın beyler sadays ve papirus hoca ve bir kaç tane daha arkadaşlar var ilgili başlıklar da,bu adamlar MP leri yemişler yaw,ne diyorlarsa aynen o dur

bu Andro/yeni MP ler v.s elini sallasan marka/cihaza değmektedir! çoğu da aynı üretici den çıkıyor,hatta bu konu da bazı markaların birisinin fiyatı çok yüksek
    diğerinin fiyatı dipte yaw bu işin hastası/ustası veya sürekli uğraşanı ve sürekli her yeni çıkan cihazı alıp denemek/kullanmak v.s istersen
    işin içinden çıkamazsın! bu işi bilen adamlar zaten hep böyle yaparlar ama bu onlar için artık "hobi" olmuş hatta bir "meslek" olmuş

sonuç olarak,sizler böyle değilseniz,gidin ucuz yollu bir cihaz alın takın izleyin,sonu yok bu MP işinin

ya da benim gibi aynı zaman da bluray de izliyorsanız o zaman ilk iş BD almanızdır! BD ler aynı zaman da MP işi gayet güzel görmektedir!
    ama codec/format seçenekleri/destekleri de bir MP cihazı gibi değildir ve benim ciddi tavsiyemdir BD ler her zaman için

• mehmet sen en iyisi gece beni ara 05542099848
    CAN++
  • Elimde neredeyse hiç kullanılmamış bir adet TOSHİBA HD-E1 HDDVD PLAYER var. Meraklısı varsa özellikle Bursa'da uygun şartlarda değerlendirebiliriz. Albani Hocam işe yarar mı?. Yıllardır kutusunda duruyor. Sadece Star wars serisi DVD olarak izlenmiştir. daha sonra kullanılmamıştır. Ne olacak bizdeki bu cihaz saplantısı. Ev cihaz doldu.
  • Bu işlerde o öyleydi bu böyleydi diyerek millete adam gibi film izlettirip, az çok ekstra programda kurabileceği doğru dürüst bir cihaz çıkarmadılar.

Abartılacak cihaz aramıyor her insan. Sadece film izleyecek birkaç multimedia dosyası açıp kuracak.
    PC istemiyor insanlar. Fakat kutu alıncada en iyi görüntüyü istiyor.

21 medya playerda deneseniz, sonuç değişmez. o 21inden daha iyi görüntüyü sunan , hem android olan, hemde en ucuzu olan player şu anda bu cihaz.

daha iyi çıkmaz mı, tabiki çıkacak, çıksın artık .
    Ama gerek var mı ?
    Bence yok. Bir filmde aradığım daha fazla bir özellik yok.
    Aynı fiyatsa alıp karşılaştıran olursa, ve önerirse yeni alan arkadaşlar nvidiayı tercih eder.Şirket fanatiği değiliz.

Fakat bence geri kalan para panele harcanmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

Bu işlerde o öyleydi bu böyleydi diyerek millete adam gibi film izlettirip, az çok ekstra programda kurabileceği doğru dürüst bir cihaz çıkarmadılar.

Abartılacak cihaz aramıyor her insan. Sadece film izleyecek birkaç multimedia dosyası açıp kuracak.
    PC istemiyor insanlar. Fakat kutu alıncada en iyi görüntüyü istiyor.

21 medya playerda deneseniz, sonuç değişmez. o 21inden daha iyi görüntüyü sunan , hem android olan, hemde en ucuzu olan player şu anda bu cihaz.

daha iyi çıkmaz mı, tabiki çıkacak, çıksın artık .
    Ama gerek var mı ?
    Bence yok. Bir filmde aradığım daha fazla bir özellik yok.
    Aynı fiyatsa alıp karşılaştıran olursa, ve önerirse yeni alan arkadaşlar nvidiayı tercih eder.Şirket fanatiği değiliz.

Fakat bence geri kalan para panele harcanmalı.

Bazı cümlelere katılmamakla beraber önemli bir noktaya dikkat çekmiş arkadaş, ben de bunu söylüyorum Media playerlardan görüntü anlamında çok fazla beklentisi var bu forumdaki arkadaşların, görüntü kalitesi farkı yaratmak isteyen arkadaşlar bu sektöre yatırım yapmaktansa tv/projektör upgrade etmeli bence de. Esas bekledikleri farkı o zaman görecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vahdettinp

Elimde neredeyse hiç kullanılmamış bir adet TOSHİBA HD-E1 HDDVD PLAYER var. Meraklısı varsa özellikle Bursa'da uygun şartlarda değerlendirebiliriz. Albani Hocam işe yarar mı?. Yıllardır kutusunda duruyor. Sadece Star wars serisi DVD olarak izlenmiştir. daha sonra kullanılmamıştır. Ne olacak bizdeki bu cihaz saplantısı. Ev cihaz doldu.

ben de,senelerdir duran OPPO DVDPlayer vardı,forumdan sn.yuxeses arkadaşa postaladım gitti,kendisi "DVD Hastasıdır"
    hasta olmasaydı parayla satardım ama adam hasta olunca beleş verdim;güle-güle kullansın benim işim kalmamıştı onunla
    TV ünitesi içinde süs eşyası gibi duruyordu ama eski cihazlar;hem adam gibi oluydu hem de şöyle kocaman yerini güzel dolduran cinsten oluyordu
    şimdiki BD ler veya çoğu hatta hemen hepsi cihazlar osuruktan beş para etmez teneke kutuları yaw bendeki Oppo player acaip kasası şık
    ağır ve yerini müthiş dolduran üstelik çok kalite idi,Tosh HD-DVD ler daha da süper cihazlardı,yerinden kalkmayan hem HW hem de SW olarak ve özellikle
    Tosh HD-DVD bu işin geldiği en üst tepe noktasıydı ama teknolojisini Hollywood babaları bitirdiler! yerine ittiri-moktan teknloji olan BD de karar kıldılar

şimdi sen de bul böyle bir "hasta DVD" ci ver gitsin,para filan sakın isteme ayıp olur

ama şimdi işin parasına gelirsem,Tosh HD-DVD size göre kaç para eder?? bana göre 1000 lira havada eder 2000 lira desem abartmam! şimdiki dandik cihazları
    ve kötü kalite teneke kutularına bakınca Tosh alemin Kralı oluyor yaw iyi de hangi hasta 1/2 kağıt verir buna! onun için HD-DVD leri buılun hastası
    verin beleşe gitsin,alan adam da DUA etsin yeter

senin E1 serisi ise EP-30 dan da iyidir

benim açımdan işin şurası kötü oldu,örneğin Tosh bu teknolojiyi Dükkanı kapattığı 2008 yerine örneğin 2012/13 gibi kapatsaydı cihaz o zaman MediaPlayer
    işlevi görürdü ve yine alemin Kralı olurdu!! bu boktan cihazların da MP diye peşinde koşup hasta olmazdık BD ler de kötünün iyisi gibi! Tosh u tutmuyor
    bunlar!

valla ben bir sürü cihazımı satışa çıkardım,parasına filan takılmıyorum,yeterli meraklısı,bileni çıksın rakamlar da anlaşırım,bu arada en yeni aldığım Sony 5500 de
    bir arkadaşa postaladım,sanırım alıyor,almazsa göndersin geriye başkasına vererim nasılsa,ama sırada yeni bir BD daha var Pany alıyorum 500 serisi
    bana göre en iyisi bu Pany ler,MP işi de OK dir ama WMV ları açmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 13 Ocak 2016; 0:32:48 >

• Bende bir tane sipariş verdim ama bugün linkteki ürünler gözüme çarptı HDMI 2.0 4K@60 cpu / gpu konusunda ne dersiniz

Tronsmart Vega S95 Telos
    http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-Vega-S95-Telos-Amlogic-S905-TV-Box-4K-2G-16G-AC-WIFI-Gigabit-LAN-SATA-Bluetooth4-0-XBMC-H-265-Miracast-OTA-359700.html
  • Bu ürün dts hd ses aktaramıyormuydu?Youtubede bir videoda görmüştüm aktardığını ama sony mdrhw700ds ile bir türlü dts hd ses alamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 007_amele_bot

Bu ürün dts hd ses aktaramıyormuydu?Youtubede bir videoda görmüştüm aktardığını ama sony mdrhw700ds ile bir türlü dts hd ses alamadım.

Sadays üstat halletti.Tekrardan çok sağolasın sadays üstat.
  • Ne demek kardeşim güle güle kullan
    ama işin kötüsü sana nasıl bağlayacağını gösterirken aklıma düşürdün ürün dehşet bir şeye benziyor malum kızlardan biri orta3 biri lise3 seneye ikisi de sınava girecek bana bu alet lazım olacak geceleri sessiz sessiz izlerim kendi topiğini okurken yeni aldığını gördüm mahzuru yoksa linkini alabilir miyim?
  • arkadaşlar,

yeni firmware güncellemesi sırasında elektrik kesintisi dolayısı ile sanırım cihaz brick oldu.
    şimdi cihaz açılmıyor, power tuşuna basınca sadece siyah ekran geliyor.
    çözümü nedir, nasıl kurtarabiliriz acaba?

teşekkürler
  • Ben brick olan cihazımı tüm denemelerime rağmen kurtaramamış ve Çin'de aldığım site olan Geekbuying'e göndermiştim.

Yaklaşık 2,5 aydır da bekliyorum ve olumlu bir yanıt yok henüz.

Sadece " Ürünü fabrikaya gönderdik , bizden haber bekleyin " deyip duruyorlar.

İnşallah siz kurtarırsınız cihazınızı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Ocak 2016; 10:47:27 >
  • Sakın ola ki cihazınızı bozupta , onarım için Çin'e göndermeyin.İnanın umursamazlıklarına deli olursunuz...

Elimdeki brick olmuş M195 için üretici firmaya bir türlü ulaşamayınca satın aldığım Geekbuying sitesinden yardımcı olmalarını istemiştim , onlarda " Gönderin , yardımcı olalım " demişlerdi.

Cihazı gönderip ellerine ulaştıralı yaklaşık olarak 2,5 ay oldu , hâlâ olumlu bir cevap yok.

Yazdıklarıma verdikleri cevaplar hep klasik. " Cihazı firmaya gönderdik ama bir gelişme yok.Bizden haber bekleyin." deyip duruyorlar maillerde. 2,5 aydır hep aynı terane.

Dün gene mail yazdım ve " İletişime geçememeniz benim sorunum değil.Bana stoklarınızdan sıfır bir ürün gönderin " dedim.Bugün yine klasik bir cevap vermişler : " Firma bize ürünü göndermedi iki size neyi gönderelim " diye.

Bunun üzerine dozajı arttırıp iyice sıvadım bugünkü mailimde :

" Benim muhatabım üretici firma değil , satın aldığım web sitesi olarak sizsiniz. Beni Üretici firma ile iletişim kuramıyoruz deyipte 2,5 ay oyalayamazsınız.Böyle bir örnek hiçbir ülkede yok.Bu ne duyarsızlık.Siz site olarak bu işi çözemiyorsanız sizden daha yetkili birinin mailini yada üretici firmaya ulaşabileceğim bir mail adresi verin " dedim. Türkiye'de bile 20 iş gününü geçerse ürün göndermek zorunluluğundan bahsettim ama yine de umudum yok karşı taraftan.Çünkü yaptırımımız yok ki.Kimi kime şikayet edeceksin. Bozacının şahidi şıracı.

Özetle yazdıklarımızla , döşendiklerimizle sadece kendi kendimizi avutup stres atıyoruz o kadar.Gerçi strese de girdiğim yok ama adamların duyarsızlığı ve rahat oluşu , hiçbir şeyi umursamamaları can sıkıcı.

Neyse siz siz olun , cihazınızı brick etmeyin...

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bence yanlıs yapmissin hoca..sonucta adamlar sana kiyak yapiyor biraz sabirli olman lazimdi.
    Cihazi brick etmissin yani gebertmissin
    tamamen senin hatan.
    Adamlar sana jest yapiyor bize ne kardesim diyebilirlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 28 Ocak 2016; 17:19:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.