Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
29.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim. Vatana millete hayırlı olur inşallah :))

Bu arada incelemeyi okudum. evet bende katılıyorum.
    Bir kaç ekleme yapayım.

Bu noktadan sonra güncelleştirme filan beklemiyorum bu cihaza, ancak üreticiye çok mail baskısı filan olursa durum değişir o ayrı.
    Fakat genel kanım olmaz artık.

Fakat biraz işten anlayan buyukbang vb nicli arkadaşlar ilgilenirse bir kaç patch ile altyazı vb eklemeleri yapabilirler geliştirebilirler diye düşünüyorum fakat ancak okadar dahası yok :)
    çok gerekte yok.

Son yazılımı kurup, türkçe kullanırken WİFİ kesilip tekrar bağlanmama gibi sorun yaşayanlar varmı?
    Sanırım ben yaşıyorum. bir önceki fwye dönebilirim.
    Belkide sorun modemdendir bilmiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 11 Aralık 2015; 20:46:42 >
  • Bu arada güncelleme çıkmaz derken yeni FW çıkmış 3 gün önce , tüh mahcup oldum şimdi.
    :))

yükleyelim görelim.
    eweat çıkarmış

http://www.eweat.com/en/softshow.php?cid=11&id=26
  • fwyi kurdum m195 e.
    herseyi güzel.
    programdan çıkınca altyazı ayarlarının kaydedilmesi sorununu çözmüşler.altyazı punto kalitesi çok güzel olmuş.

fakat türkçe karakter sorunu hala devam ediyor.Bu fw de.
    bence eweat olayı anlayamadı.

problemi onlara anlayacakları dilden anlatamadık sanırım.
    sorun text encoding sorunu.

Androidin kendi text encodingleri yetersiz.
    3 adet veriyor utf8 işimizi görmüyor.
    ilave olarak türkçe yapılmalı.
    yumuşak ğ var bizde gardaşım diyecek iyi çince bilen bir çevirmen gerekli bize. :)

eweatin içindeki son medya playerın apk dosyasını çıkartmaya çalıştım izin vermedi.launcherı çıkarabildim. o da güzel değil.
    iki fwden bir kusursuz fw çıkıyor fakat birleştirebilecek kişi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 11 Aralık 2015; 23:12:31 >
  • GOKMENM G kullanıcısına yanıt
    Aslında Çin'ce bilmeye de gerek yok.

Bende Zidoo firmasına Türkçe karakter desteğini ekletmiştim zamanında ve istediğimi anlamışlardı.Basitçe hangi harflerde sıkıntı olduğunu tek tek gösterip sadece Windowstaki karakter kodunu girmelerini istemiştim.

Onlarda ISO-8859-8 kodunu girmişlerdi ve sorun çözülmüştü.

Ama asıl sıkıntı maillere cevap vermemeleri.Kaç sefer yazdım firmaya , birine bile geri dönüş yapmadılar.

Keşke dediğiniz gibi elinden gelen biri olsa da müdahale etse şu yazılıma.

Aklıma şu geliyor !!!

Acaba diyorum ; Eweat'in bu yazılımını Zidoo'ya göndersemde onlardan sadece ISO-8859-8 kodunu bu yazılıma dahil etmelerini rica etsem.

Farklı bir cihaza ait bu yazılımın içine giripte bu karakter kodunu ekleyebilirler mi acaba ?

Ne dersiniz , var mı fikri olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Aralık 2015; 10:23:30 >
  • Bence hiç deneme bile kredini bitirme zidoo firması nezdinde bir ağırlığın var

fetih kardeş papirus defalarca yazdı mele firmasından tık yok en son firmwaeirini bilmiyorum ama türkçe karakter desteği yoktu sonra hayal kırıklığı yaşama senin m -195e müşteri bulurum forum dışından ona kafanı takma bana p.m den isim ve irtibat telefonu bırak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 12 Aralık 2015; 12:02:04 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Sadays hocam Papirusun verdiği linkteki videoda Mele X1000 in eski bir versiyonuna ait 2014 mart tarihli görüntü var. Üzerinden neredeyse iki yıl gecti. Ayrica altyazi dillerinin oldugu sayfa alta doğru çekilebiliyor. Türkce vardir ve altlardadir diye düşünüyorum. Bu tezimi güçlü kılmamı sağlayan bir düşünce ise cihaz menüsünde IP tv listesindeki ülkeler arasinda Türkiyenin de bulunuyor olmasi. Firma maillere cevap vermiş olsaydi net bir sonuca ulaşirdik. Ben yine de riske gireceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gökmen hocam eweat yazılımları sorunlu, bluetimes yazılımı daha iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 12 Aralık 2015; 17:07:56 >
  • Arkadaşlar fetih51 in cihazı ben almis bulunmaktayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 12 Aralık 2015; 18:38:43 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Aslında olay okadar basitki, biraz olsun isteği olan firmaya yazılım göndermeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Çünkü android sitemine TEXT ENCODİNG eklenecek. bu her android cihazda olan evrensel bir durum aslında. bilerek bunu yapmamış olmalarının arkasında isteksizlik ararım ben.

çünkü utf8 i entegre eden kafa ISO-8859-8 nasıl edemez anlamadım.
    ve eminim çok kolay birşeydir.
    küçük bir root ile küçük bir dosya takası ile çözülecek mevzudur.

biraz bilen bir kişi için 1 saatlik iş.

ve forumda bu işi yapabilecek birçok kişi vardır eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 12 Aralık 2015; 18:24:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Bence hiç deneme bile kredini bitirme zidoo firması nezdinde bir ağırlığın var...

Haklısın ,

Zidoo ile ilişkiler iyiyken riske girmemeli...
  • GOKMENM G kullanıcısına yanıt
    Bu Türkçe karakter desteğinin Android'le mi alakası var yoksa medya oynatıcı programla mı?

Çünkü Zidoo X9'daki altyazı menüsünde Türkçe karakter desteği sıkıntısı varken Android menüsünde ve KODI'de Türkçe karakter sıkıntısı yoktu ki.Herşey çok iyiydi , sadece altyazı karakter setindeydi sıkıntı.Bu yüzden ben , yaşanan karakter sıkıntısının medya oynatıcı programdan kaynaklanabileceğini düşünüyorum şahsen.Ama bu bilerek yapılan bir düşünce değil , sadece bir tahmin.

Ama beni bu yönde düşünmeye iten mantık şu : Diyelim M-195'e kendi medya player'ı haricinde VLC yada Archos veya MXPlayer medya oynatıcıyı yükledik.Bu programlarda Türkçe karakter sıkıntısı yok ise bence Android sisteminde değil sorun , tamamıyle kurulu medya oynatıcı dadır.

Neyse önemli olan bu karakter koduna müdahale edebilecek birisini bulmak forumda ?

Bu konuda yani yazılma müdahale etme konusunda tecrübeli olan arkadaşları tanıyanlar bizi yönlendirirlerse bizde o programcı arkadaşlarla iletişime geçmeye çalışır ve derdimizi anlatırız.

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    android dil ayarları sayfasında text encoding bölümünü inceleyince 3 adet dil yüklendiğini görüyoruz.

medya player ise bu dillerden çekiyor ayarları.
    yani orayı kullanıyor.

Yeni dillerin eklendiği m195 versiyonunda bu text encoding bölümündede dillerin arttığını gördüm.
    yani androidle ilgili bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinirlisinek

Arkadaşlar fetih51 in cihazı ben almis bulunmaktayim.

Hayirli olsun. İyi günlerde kullanın.

Bende Mele X1000 siparişini vermiş bulunmaktayım. Yeni bir cihazla daha tanışalım hep beraber.

• quote:

Orijinalden alıntı: fetih51

quote:

Orijinalden alıntı: sinirlisinek

Arkadaşlar fetih51 in cihazı ben almis bulunmaktayim.

Hayirli olsun. İyi günlerde kullanın.

Bende Mele X1000 siparişini vermiş bulunmaktayım. Yeni bir cihazla daha tanışalım hep beraber.

Sizede hayırlı olsun fatih bey,
    Yıllardır 2009 dan bugüne kadar W.D.kullandım.
    Ben bu cihazı film izleme amaçlı bilhassa da 3d iso filmlerimi izleme amacıyla aldım.
    Görüntü kalitesinin iyi olduğunu söylüyor arkadaşlar bakalım hayırlısı....
    Artı android de muhteşem bir olay tabiki

• eweat yazılımı kurunca marketteki oyunların tamamı destekleniyor.
  • fetih51 kardeş senin için risk alıyorum bak alet göçerse x1000i birlikte kullanacağız

melex1000 firmwarei iniyor ancak hiç ümidim yok melex1000,eweat902 ve qintex aynı yazılımı kullanıyor changelogları bile aynı

yükledim qintexinkini çünkü eweatinkini gökmen yüklemişti altyazı çalışmamıştı maalesef qintexte de durum aynı arayüz çok güzel ayarlar kaydediliyor ancak türkçe desteği yok

bakalım göçmezse alet mele firmwareinde ne yapacak yazarım buraya
  • install error please reboot dedi maalesef deneyemedim

inşallah yanılıyorumdur da altyazı desteği vardır görüntü kalitesi ve yazılım olarak muhtemelen birebir aynısı olacaktır
  • telefon gibi flaşlasak olur mu acaba? şu çekiklerin bir işi tamamına erdirdiklerini görmedim!!! bunlardan kızda almayın kesin nişanı atarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 13 Aralık 2015; 23:56:25 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Sadays hocam Eweat ve M-195 yazilimlari da birbiriyle uyumlu ama birinde Türkçe var, diğerinde yok. Ben ümitliyim. Eğer Türkçe altyazi konusunda sonuç olumsuz olursa, uydu alicilar konusunda deneysel tecrübeleri bulunan bir abimizden yardim istemeyi düşünüyorum. O belki yazılıma müdahele edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Şu MeLE X1000'nin yazılımını M195'e nasıl atabiliriz onu sende bir araştırsana arkadaşım.

Ben yüklemeyi denedim olmadı , araştırınca da birşey bulamadım. Vardır bir püf noktası belkide.

Yükleyebilirsek en azından menüsünü inceleme şansımız olur.

Selam...

Bundan aylar önce ( 25 Ağustos 2015'te ) Mele X1000'nin yazılımını indirip kurmayı zaten denemiştim ben M-195'e ama sonuç alamamıştım.Ve bu sonucu da o tarihte yukarıdaki satırlarla paylaşmıştım.

Zaten bir yazılım uygun oldu mu cihaza yükleme başladıktan sonra arkası geliyor.

Mesela Eweat'in yazılımını rahatlıkla yükleyebiliyoruz M195'e ama Mele X1000'e ait yazılım hiç yüklenmemişti.

Diğer yandan Cloud HD adlı cihaza ait yazılımı yüklerken ise iş biraz daha değişmiş ve baştan ikaz etmeden yükleme başlar gibi olmuş ama sonrasında cihaz brick olmuştu.

Denemek lazım sonuçta.Bu denemenin sonucunda belki brickte olabilir cihaz ama sonucu başka türlü göremiyoruz ki ?

Burada önemli olan brick olduğunda cihazı kurtarabilmemiz.Asıl bunu çözmek lazım.Ama maalesef onu da beceremedik nedense.Bulduğumuz hiçbir yöntem işe yaramadı ve benim brick olan cihazı Çin'deki üretici firmasına geri göndermek zorunda kaldım.

Benim Eweat ve M195 yazılımları konusunda tavsiyem şu olabilir :

Her iki yazılımın içindeki satırları inceleyip farklılıkları görmek lazım.Yani işten anlayan birisi M195'in içindeki karakter kodlarını bulup Eweat'in içine kopyalamayı becerebilirse bu iş tamam olur.Yükleriz Eweat yazılımını , böylelikle ayarlar kaydedilebilir şekilde ve Türkçe altyazı desteği ile sorunsuz kullanırız.

Hadi bu yazılım işlerinden anlayan birisini bulalım artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Aralık 2015; 8:53:07 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.