< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
liverpoolun sahibi bizim hemşo zaten
|
Sürdürülebilir bi sistem kurdular. Bundan sonra hep zirveye oynarlar. Mevsimlik takım, Malaga gibi, Monaco gibi takımlara denir.
Ama özellikle 2010'dan önce futbolla ilgili olanların gözüne hormonlu bir takım olarak görünecekler. Ki çok haksız bi yaklaşım da değil. Liverpool'un sahipleri de Amerikan diyorsunuz, ama Liverpool'un o sahiplerden önce de kafaya oynadığını, Avrupa'da kupalar kazandığını görmezden geliyorsunuz. Man City Araplardan (maalesef parantezle açıklamak zorundayım, Arap kelimesini çoğunluğun aksine hakaret anlamında kullanmıyorum) önce büyük bir kulüp değildi, sıradan bir Premier Lig takımıydı. Fark bu. |
Bir üstteki arkadaş tam benim diyeceğimi demiş. City hormonlu bir takım. Satın alınmadan önce hiçbir şeyi olmayan bir takım. Chelsea'ye kimse aynı şekilde bakmadı mesela. Çünkü iyi kötü bir geçmişi zaten vardı. City'i satın alanlar City yerine Newcastle, Tottenham, Everton, Leeds gibi takımları alsalar bence yine kimse birşey demezdi. City ise tamamen toplama.. Ne kadar iyi oynarlarsa oynasınlar hala kendilerine ısındıramıyorlar. Hormonlu kelimesi o yüzden cuk diye oturuyor bu takıma. Herkes biliyor ki patron parası çekildiği zaman bu takım yeniden dibe vuracak.
|
çok takip etmesem de benim gördüğüm kadarıyla Liverpool son yıllarda daha isabetli transferler yapıyor, parasını çarçur etmiyor. City ise yıllardır tonla bomboş transfer yapıp durdu. para bol olduğu için çürük çıkanları bir saniye bile düşünmeden çöpe atıp yenilerini almaya devam etti.
şimdi durum buyken, son yıllardaki yaptıklarına bakarak birisine "büyük takım zihniyetiyle yönetilmeyen" diğerine de "büyük takım zihniyetiyle yönetilen" demekten ziyade, birine zengin diğerine ise parasını düzgün harcayan demeyi tercih ederim. takımların tarihlerini tartışmanın da hiçbir alemi yok. takım iyi oyuncular aldığından iyi takımdır, kötü oyunculardan kurulduğunda kötü takımdır, o kadar. ben eskiden Galatasaray'ı tutuyorum derdim, ancak takım yöneticileri iyi oyuncuları satıp leş oyuncular topladıkça takımdan soğudum. en son Keita'yı bedava paraya satıp yerine Serdar Özkan apaçisini satın aldıklarında takım tutmayı bıraktım. yöneticileri mal olan, oyuncuları leş olan bir takıma sırf eskiden iyi oyunculardan kuruluydu diye neden sempati duymak için çabalayayım? sırf bir zamanlar aynı kulüp ismi adı altında UEFA kupasını kazanabilen çok yetenekli oyuncular oynuyordu diye neden Serdar Özkan denilen nefret edilesi bir apaçiyi desteklemeye çabalayayım? benim için kulüp ismi önemsizdir. sahadaki futbola bakarım. futbol oynamayı ve izlemeyi çok seviyorum ancak bir kulübün taraftarı olma kavramı bana tamamiyle ters. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noel Gallagher -- 5 Ocak 2019; 13:26:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi offside -- 5 Ocak 2019; 11:22:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real Madrid -- 7 Ocak 2019; 15:22:43 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |