Şimdi Ara

M2 SSD Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop için m2 SSD alacağım 240-256 GB civarında kapasiteli bi SSD arıyorum. Hangisi iyidir kötüdür bilemiyorum. Maksimum bütçem 400 TL. Aklımda iki tane var fakat başka önerileriniz de varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

www.hepsiburada.com
    WD 240GB Sata Green M.2 SSD WDS240G2G0B Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/wd-240gb-sata-green-m-2-ssd-wds240g2g0b-p-HBV00000AVMZI?magaza=Elmacık

www.hepsiburada.com
    Kingston UV500 240GB 520MB-500MB/s M.2 SSD (SUV500M8/240G) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/kingston-uv500-240gb-520mb-500mb-s-m-2-ssd-suv500m8-240g-p-HBV00000E6Z68?magaza=Hepsiburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkEagles_1903 -- 19 Haziran 2020; 15:35:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İkisini de düşük performanslarından dolayı tavsiye etmem. Samsung, Crucial, Corsair gibi markalar daha pahalı olsalar da kullanılan teknoloji, ömür ve performans açısından daha üstünlerdir. Mutlaka ikisinden biri olacaksa WD.
  • XPG 256GB SX8200 PRO 3500MB/1200MB

Sinerji.gen.tr
    XPG 256GB SX8200 Pro NVMe Okuma 3500MB-Yazma 1200MB M.2 SSD (ASX8200PNP-256GT-C)
    https://www.sinerji.gen.tr/xpg-256gb-sx8200-pro-nvme-okuma-3500mb-yazma-1200mb-m2-ssd-asx8200pnp-256gt-c-p-28899

• bu hızlara ssd ile de ulaşabilirsin üç aşağı beş yukarı olabilir tabi ama ben bu hızlar için m2 almazdım. 350 lira wd 100 lira daha eklesen 500 gb ssd alınıyor nerdeyse ki performansları benzer.

• 150 TL daha ekleyerek bunu sipariş ettim 537 TL'ye geldi

• Hayırlı olsun, keşke biraz daha araştırıp önerdiğim XPG'yi görseydiniz f/p olarak daha ideal idi, sağlık olsun güzel disk almışsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd tavsiyesi.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 250gb kapasite için ciddi miktar vermişsiniz aynı fiyata 500 gb ssd almak mümkün.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Adata hakkında çok şikayet duydum ondan çekindim.

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    En uygun bulduğum m2 SSD buydu

• İlk mesajdaki disk'ler M.2 SATA olduğundan uyarma gereği görmedim fakat NVMe disk'lerin performansları pratikte üreticilerin göz boyamak için verdiği hızlarla alakasız. 970 EVO 3500 MB hızlara çıkabilir fakat bu her şart altında geçerli değil yani GB seviyelerinde büyük boyutlu dosya okuma/yazma işlemleri dışında 5-6 kat görünen hız farkı pratikte 2 kat civarını geçmez. Yazdıklarım teorik bilgiler değil bizzat 970 EVO kullanan ve çok sayıda test yapmış biri olarak yazıyorum. Rakam problem değilse NVMe gereksiz pahalı olsa da tercih edilebilir fakat daha büyük boyutlu SATA disk almak daha avantajlı. İnternetten satın aldıysanız siparişi iptal edebilir, sipariş iptal edilemez veya kargoya verilmiş görünüyorsa kargo geldiğinde teslim almayabilirsiniz. Ürünü kullandıysanız 14 gün içinde koşulsuz iade edebilirsiniz (taksitle alsıysanız geri ödeme taksitle yapılır). M.2 SATA veya SATA SSD öneririm.

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Sata disk daha uygun fakat laptopta bu giriş bulunmuyor. Ya HDD'i söküp yerine takmam gerekiyor ya da DVD-ROM yerine. Laptopta DVD-ROM bulunmuyor tek ihtimal de HDD'yi söküp onun yerine SATA disk almaktı bende m2 SSD girişi olduğu için değerlendirmek istedim. Yoksa dediğiniz gibi 3.500'lü hızların günlük hayatta Sata disk ile arasında fark yok. Render işlerinde vs. fark eder. Bu yüzden arada kaldım en son bu şekilde bir tercih yaptım.

• Sanılanın aksine 2D/3D rendering, video editing/rendering/encoding konularında da belirgin bir fark yok. Ancak film endüstrisinde kullanılan Arri, Red gibi pro kameralarla çekilmiş 8K yüksek bitrate'li videolar kurgulanacaksa NVMe bir işe yarar aksi taktirde 4K için bile SATA SSD yeterli.
    Anladım hocam öğrenmiş oldum. Fakat dediğim gibi yine yer olmadığı için bu şekilde oldu.

• M.2 NVMe ayrı konu M.2 SATA ayrı konu yani sorun M.2 kullanmak ise M.2 NVMe yerine M.2 SATA disk kullanılabilir.
    Fiyat farkı boşuna olmuş oldu anladım linktekiler daha mantıklıydı yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.