Şimdi Ara

M42'mi Nikon manuel lensler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar imzamda yazdığı gibi Nikon D40 kullanıyorum. Nikon D40 "Invasive Fisheyes" denilen lensler hariç tüm Nikon manuel lenslerle çalışıyor. Yani Pre Al, Al falan. Bunun yanında optik düzeltmeli m42 adaptörlerle de sonsuza odaklama sorunu giderilebiliyor. Bu sorun giderildikten sonra manuel lenslerle aynı uyumda çalışıyorlar, yani odaklandığında onaylayan ışığın çalışmaması, diyafram değerinin okunmaması falan. Ben de ucuzluklarından dolayı bu iki sisteme odaklanmış durumdayım.

Öncelikli almak istediğim 28mm, 24mm gibi geniş diyaframlı, geniş açı, manzarada kullanacağım lensler olduğundan, tek önem verdiğim optik kalite, yani keskinlik falan.

Gelelim sorularıma;
    1- Elimde 18-55 kit lens var ve ben bu lensleri düşük diyafram değerinden dolayı almayacağım, amacım görüntüdeki kalite. Zaten ışık az olduğu zaman manzara fotografı çekiyorsam tripodla çekiyorum. 50mm f1.8 le kit lens arasında ciddi bir fark var, bu fark bu manuel lenslerde de olacak mı, yani gerek var mı?

2- M42'mi Nikon manueller mi? Fiyat olarak Nikon manuel lensler biraz daha pahalı ama kalite konusunda hiçbir fikrim yok. Burda şunu da dikkate almanızı rica ediyorum, ben bu geniş açıdan sonra sigma 70-300'ümü satarak M42 135mm f2.8 lenslerden almak istiyorum, yani m42 adaptörü sadece tek lenste kullanmayacağım, teleyi m42 alma nedenim de Nikon'un manuellerinin bile pahalı olması.

3- M42 objektifleri alırken neye dikkat etmem gerekiyor? Yani çok fazla uygun fiyata lens var. Ama benim markalar konusunda pek fikrim yok; tek duyduğum Jupiter'in kalliteli olduğu, ama diğerleri hakkında hiç fikrim yok.

Kullanan, okuyan, sağdan soldan duymuş olan herkesten bilgi paylaşımı bekliyorum :)

• 2008 konusu ancak hala bir yanıt yok,, ben de merak ediyorum bu konuyu:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilterish_kaan

2008 konusu ancak hala bir yanıt yok,, ben de merak ediyorum bu konuyu:)

m42 lensler nikon gövdelerde sonsuza odaklamaz o yüzden nikon manuel lensleri tercih etmeniz daha mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 100D mi 1200D mi ??
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.