Ben şimdi m43 platformuna geçmeyi düşünüyorum ama emin olmak için bir kaç soru var kafamda. M43 e geçmek için en büyük nedenlerimden bir tanesi çoğu modelde gövdede görüntü sabitleyici olması bu ana kriter. Sorularıma gelelim 1-Olympus muydu Fujifilm miydi bir m43 makine üreten marka üretimi durdurdu diye okudum ama hangi markaydı falan araştırdım bulamadım bu hangi marka ya da yok mu böyle bir şey ? :D 2-Bütün m43 sistemin lensleri kendi arasında uyumlu diye biliyorum doğru mu biliyorum ? Mesela panasonici alıp olympus fujifilm vb takabiliyor muyduk ? 3- Mesela tamron 17-50mm f/2.8, sigma 24-70 2.8, sigma 18-50 macro gibi düşük diyafram değerine sahip lensler var ama ya canon ya nikon ya sony için bunlar. Mesela tamron 17-50 yi 2.elde uygun fiyatlara bulmak mümkün. M43 de fiyatları uygun yani 2.elde uygun bu tarz lensler mevcut mu ? uygun fiyat aralığında bu sistemlerde ? Takıp sokağa çıkıp yeri gelince sokağı bir binayı, azcık hayvana yaklaşıp 50mm de hayvanı çekebileceğim tarzda lensler ? olympus 12-40mm f/2.8 pro var ama çoook pahalı mesela. 4- 1-2 yıldır hiç bakmadım piyasaya yeni çıkan F/P makine bodyler var mı ? |
Bildirim