Şimdi Ara

M8 telefonum Türk Telekom 4.5G bağlanmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, zamanında yurt dışından (USA) getirttiğim HTC One M8 telefonumda Türk Telekom operatörünü kullanıyorum. Telefon 4.5G destekliyor mesajı geldi; sim kartı 4.5G uyumlu olanla değiştirdim. Kaydı yaptırdım. Ağ seçimini telefonda 2G/3G/4G Otomatik seçtim. Seçenekler arasında tek başına 4G yok. Telefonu kapattım, açtım. Uçak moduna aldım, çıktım. Ama maalesef 4.5G bağlanmıyor. Sağ üst köşede H harfi var, 4G, 4.5Gb veya LTE ibareleri çıkmıyor. Bazen çok kısa süreli de olsa 3G geliyor ekrana ve kayboluyor.

Şu an için anladığım kadarı ile 4.5G hizmetinden yararlanamıyorum. Türk Telekom'un veri tabanında yurt dışından gelen bu telefonun kaydı olmadığından bu hizmetten yararlanamadığımı düşünüyorum.

Aynı sorunu yaşayan var mı? Bu sorunun çözümü var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

• dediğiniz de olabilir olduğunuz yerde 4.5g de olmayabilir benimde tt bursa'da merkezi yerdeyim 4.5g yok ama sehrin dogusuna gidince var ilginc :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vehbi

Arkadaşlar, zamanında yurt dışından (USA) getirttiğim HTC One M8 telefonumda Türk Telekom operatörünü kullanıyorum. Telefon 4.5G destekliyor mesajı geldi; sim kartı 4.5G uyumlu olanla değiştirdim. Kaydı yaptırdım. Ağ seçimini telefonda 2G/3G/4G Otomatik seçtim. Seçenekler arasında tek başına 4G yok. Telefonu kapattım, açtım. Uçak moduna aldım, çıktım. Ama maalesef 4.5G bağlanmıyor. Sağ üst köşede H harfi var, 4G, 4.5Gb veya LTE ibareleri çıkmıyor. Bazen çok kısa süreli de olsa 3G geliyor ekrana ve kayboluyor.

Şu an için anladığım kadarı ile 4.5G hizmetinden yararlanamıyorum. Türk Telekom'un veri tabanında yurt dışından gelen bu telefonun kaydı olmadığından bu hizmetten yararlanamadığımı düşünüyorum.

Aynı sorunu yaşayan var mı? Bu sorunun çözümü var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bende Lumia 920 var yurt içi ama bende bağlanamıyordum 5 kez müşteri hizmetlerini aradım çözemediler. Ama sorunu ben çözdüm. Sende yaparsan sorunun çözülür sanırım. Turk telekom un internet sitesinden online işlemler menüsüne girip oradan internet servislerim bölümünde telefon ayarlarım kısmından 4.5G aktif değilse aktif et, eğer aktifse aktifi kapatıp sonra sayfayı yenile tekrar 4.5G yi aktif et, telefon ayarların tamamsa telefonu kapat aç. 4.5G ye bağlanırsın. Ben böyle çözdüm.

• vehbi V kullanıcısına yanıt
    Bende Lumia 920 var yurt içi ama bende bağlanamıyordum 5 kez müşteri hizmetlerini aradım çözemediler. Ama sorunu ben çözdüm. Sende yaparsan sorunun çözülür sanırım. Turk telekom un internet sitesinden online işlemler menüsüne girip oradan internet servislerim bölümünde telefon ayarlarım kısmından 4.5G aktif değilse aktif et, eğer aktifse aktifi kapatıp sonra sayfayı yenile tekrar 4.5G yi aktif et, telefon ayarların tamamsa telefonu kapat aç. 4.5G ye bağlanırsın. Ben böyle çözdüm.
  • Denedim ama

4.5G Deaktivasyonu Gerçekleştirilemedi.

şeklinde mesaj çıktı ekranda. Sanırım online olarak bu gerçekleşmiyor :( Türk telekom'a gitmek gerekebilir belki.

Edit: Deactive olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vehbi -- 8 Nisan 2016; 17:08:38 >
  • Denedim, ama maalesef olmadı. Deactive ettim, ardından tekrar aktif ettim. Telefonu tamamen, kapattım ve açtım. Durum aynı. H gösteriyor, LTE yok :( Oysa hem sim kartım hem de telefonum 4.5G uyumlu. Türk Telekomun sitesinde de bu açıkça yazıyor. Herhalde en doğrusu Türk Telekom'a gitmek.
  • Heryerde yok arkadaşlar uğraşmayın, ben sadece İzmir merkezde bi kaç yerde girdim, şuan Çanakkale yolundayım mesela sadece altınolukta girdi, Çanakkale merkezde bile daha göremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom 4.5G sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar, zamanında yurt dışından (USA) getirttiğim HTC One M8 telefonumda Türk Telekom operatörünü kullanıyorum. Telefon 4.5G destekliyor mesajı geldi; sim kartı 4.5G uyumlu olanla değiştirdim. Kaydı yaptırdım. Ağ seçimini telefonda 2G/3G/4G Otomatik seçtim. Seçenekler arasında tek başına 4G yok. Telefonu kapattım, açtım. Uçak moduna aldım, çıktım. Ama maalesef 4.5G bağlanmıyor. Sağ üst köşede H harfi var, 4G, 4.5Gb veya LTE ibareleri çıkmıyor. Bazen çok kısa süreli de olsa 3G geliyor ekrana ve kayboluyor.

Benimde verizon abd model htc m 8 model cihazım var aynı sorunla karşılaştım ve araştırdım yabnaccı sitelerde bu konu ile ilgili çokca yorum buldun sorun verizon cihazın lte bandlarından kaynaklanıyor

From HTC's site: 4G - LTE:

EMEA: 800/900/1800/2600 MHz
    Asia: 700/900/1800/2100/2600 MHz
    AT&T: 700/850/AWS/1800/1900/2600 MHz
    Sprint: FDD 800/1900 MHz , TDD 2600 MHz
    Verizon: 700/AWS/1800/2600 MHz
    TMUS: 700/AWS MHz

vodafone ağırlıklı olarak 800 mhz , avea ağırlıklı olarak 900 mhz ihalesini kazandı ve hizmetin büyük bir kısmını bu frekanlardan verecekler . verizon cihazlarımız bu frekansları desteklemediği için avea ve vodafone hatlarda 4.5 g büyük çoğunluk ile kullanılamayak.
    turkcell hat ile sorun gözükmüyor verizon m8 ve turkcell hat kullanan bir arkadaş yorum yazarsa tam teşhisi koymuş oluruz.

edit : verizon cihazların 800 ve 900 frekanlarının aktif hela getirilebileceğini düşünüyorum bu konuda uzman olan arkadaşımız fairboya bir danışmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 16 Nisan 2016; 20:50:15 >

• Arkadaşlar merhaba HTC m8 telefonum bir türlü 4.5g yi çekmiyordu. hattımda Vodafone du. Burada yazılanları okuduktan sonra kart uyumlu turkcell hat buldum ve taktım hemen çekmeye başladı, turkcell de çeken 4.5g vadofone da aynı odanın içinde çekmiyor sorun hatlarda
    bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarorhan -- 16 Nisan 2016; 22:57:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yufat

quote:

Benimde verizon abd model htc m 8 model cihazım var aynı sorunla karşılaştım ve araştırdım yabnaccı sitelerde bu konu ile ilgili çokca yorum buldun sorun verizon cihazın lte bandlarından kaynaklanıyor

vodafone ağırlıklı olarak 800 mhz , avea ağırlıklı olarak 900 mhz ihalesini kazandı ve hizmetin büyük bir kısmını bu frekanlardan verecekler . verizon cihazlarımız bu frekansları desteklemediği için avea ve vodafone hatlarda 4.5 g büyük çoğunluk ile kullanılamayak.
    turkcell hat ile sorun gözükmüyor verizon m8 ve turkcell hat kullanan bir arkadaş yorum yazarsa tam teşhisi koymuş oluruz.

edit : verizon cihazların 800 ve 900 frekanlarının aktif hela getirilebileceğini düşünüyorum bu konuda uzman olan arkadaşımız fairboya bir danışmak lazım

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/thread-progress-please-leave-im-updating-t2871269?__utma=248941774.1733460822.1410511150.1410511150.1410609956.2&__utmb=248941774.3.10.1410609956&__utmc=248941774&__utmx=-&__utmz=248941774.1410511150.1.1.utmcsr=google|utmccn=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=(not%20provided)&__utmv=-&__utmk=227577630

konusu bu fakat baya riskli ve uygulaması zor, Qualcom QPST kullanarak bütün frekansları aktif hale getiriyor

• fairboy F kullanıcısına yanıt
    evet çok karışıkmış gerçekten birde şu var sanki daha uygulanabilir.
    http://forum.xda-developers.com/verizon-htc-one-m8/general/tested-verizon-m8-unlock-lte-band-t3327694
  • Arkadaşlar bende m9 sprint cihaz var Abd malı bu telefonda ülkemizde 4gden yararlanamıyor bu sebepten galiba. Hattım Vodafone değiştirmem mümkün mü acaba bant tipini

• Yalnız benim cihaz USA'dan alınma ve sim-free, unlocked. USA'daki herhangi bir operatöre kayıtlı değil. Yukardaki arkadaşın başka operatör ile çalıştığı yönündeki yorum ilginç. Denemeye değer.
  • Çok karışık yapabilen varmı? Yada başka bir önerisi olan varmı?

• quote:

quote:

Hocam sprint harman kardon ile vodafone 4.5 g calisir mi acaba ? Vodafone 800mhz ise calisir gibi sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anl_clk -- 18 Nisan 2016; 21:43:03 >

• anl_clk A kullanıcısına yanıt
    Yukarıda paylaştığım listeye göre desteklemesi gerekir tabi denemeden emin olamayız, ancak buda 1800 mhz desteklemiyor bu durumda turkcell ile verimli çalışmaz. Emea yani uluslararası versiyonu sorunsuz gözüküyor.

• quote:

Yukarıda paylaştığım listeye göre desteklemesi gerekir tabi denemeden emin olamayız, ancak buda 1800 mhz desteklemiyor bu durumda turkcell ile verimli çalışmaz. Emea yani uluslararası versiyonu sorunsuz gözüküyor.

Bu cihazlari uluslararasi versiyonlara nasil donusturuyoruz hocam

• Düzeltme bilen oldu mu?

• Turkcell de deneyen oldumu türktelekomda 4g ye bağlamıyor m8 verizone cihazı değil benim ki

• Merhaba,

Benim verizon cihaz da vodafone hattimla cogu yerde 4g cekmiyor. Verizon cihaz ile 4g den en cok yararlanabilen tr operatorunu merak ediyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.