Şimdi Ara

!!!MAALESEF HUKUK SÖZELE GEÇMEDİ!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
8.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öss kayıtları başladı mı?
  • Hiç ama hiç beklemeyin hukuğun ts'ye geçmesini.TS bölümünün büyük bir çoğunluğunu sırf liseyi bitirmeye çalışan öğrencilerden oluşuyor.Adeletin yerini bulmadığı bir ülkede hukuk basitleştirilirse ortada hiç bir düzen kalmaz(benim düşüncem)

Ama tabiki kurunun yanında yaşta yanıyor mecburen hukuk isteyen daha çok çalışacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 15 Şubat 2009; 14:35:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zayef

quote:

Orjinalden alıntı: oeste

Sözelde tembel öğrenciler okur hukuk gibi ciddi bir bölümü kazanmak ea gibi zorlu bir bölümde olmalı bu kural hiç değişmemeli ...

ya matematik çözmek zekiliğin ölçütü mü ?

çok saçma bence.

Kaliteli fakültelerde dikkat ederseniz hep matematik vardır TIP-mühendislik-hukuk-işletme bu bölümleri kazanmak kolay mı ?Tabikide zeki adamların işidir sözel dersi ezberler geçersin ama matematik gibi bir dersi direkt ezberleyip geçemezsin millet matematiği anlamak için saatine yüzlerce tl boşuna mı veriyor

• quote:

Orjinalden alıntı: qraff

Rehberlik geçmiş mi peki ? Yeni hangi bölümler var ve puanları ne kadar ?
  • arkeoloji sözelde de var bilmeyenlere duyurulur
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: RespecT

Öss kayıtları başladı mı?

yok kardeş kitapçıklar okullara gelmiş benim babamda öğretmen o almış

Peki ne zaman başlıcakmış kayıtlar bir fikrin var mı?
  • quote:

quote:

quote:

Sözelde tembel öğrenciler okur hukuk gibi ciddi bir bölümü kazanmak ea gibi zorlu bir bölümde olmalı bu kural hiç değişmemeli ...

çok saçma bence.

Kaliteli fakültelerde dikkat ederseniz hep matematik vardır TIP-mühendislik-hukuk-işletme bu bölümleri kazanmak kolay mı ?Tabikide zeki adamların işidir sözel dersi ezberler geçersin ama matematik gibi bir dersi direkt ezberleyip geçemezsin millet matematiği anlamak için saatine yüzlerce tl boşuna mı veriyor

Benim tanıdığım matematik öğrencilerinin çoğu sözel dersleri başarısız.Ayrıca Sözel sadece ezber dersi değildir.Ülke yönetenlerin,gazeteciler,siyaset adamları,diplomatlar vs çoğu sözel bilgileri yüksek insanlardır.Sözelde tarih var diye ezber olarak görülüyor.Ama ezberle alakası yoktur.Sorunda burda ezberci eğitim anlayışı.Öğrenci bilginin içeriğini almadan,anlamadan ezberler sadece.Tarih gibi bir ders bol kaynak araştırması,okumakla ve merakla başarılı olunacak bir derstir.

• Hukuk bence farklı bir alan. Hukuk için 'şu bölümdekiler yapabilir, şu bölümdekiler yapamaz' diyemeyiz, farkı burada işte. Başarılı bir hukukçu olacak öğrenci, hepsinden çıkabilir
  • quote:

quote:

quote:

çok saçma bence.

Ben sözelciyim,

Ben hayatta birşeyi ezberlemem,

şarkıları bile doğru düzgün aklımda tutamam, ezberde yani

ama sözel derslerimin hepsi iyidir

Ezberede karşıyım,

Konuyu olayı yazıyı herneyse onu dikkatlice dinlersen yada anlayarak okursan onu aklına yerleştirmiş olursun, ben bir defa okuduğum şeyi kolay kolay unutmam.bu ezber mi oluyor acaba?

Sözeller üzerindeki at gözlüklerini çıkarmaya davet ediyorum sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 15 Şubat 2009; 14:44:28 >

• Yarın başvurular başlıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Starlight^

quote:

quote:

quote:

çok saçma bence.

Benim tanıdığım matematik öğrencilerinin çoğu sözel dersleri başarısız.Ayrıca Sözel sadece ezber dersi değildir.Ülke yönetenlerin,gazeteciler,siyaset adamları,diplomatlar vs çoğu sözel bilgileri yüksek insanlardır.Sözelde tarih var diye ezber olarak görülüyor.Ama ezberle alakası yoktur.Sorunda burda ezberci eğitim anlayışı.Öğrenci bilginin içeriğini almadan,anlamadan ezberler sadece.Tarih gibi bir ders bol kaynak araştırması,okumakla ve merakla başarılı olunacak bir derstir.

Matematiği iyi yapan basit sıradan tarih-coğrafya-türkçe gibi dersleri havada karada yapar bunu anlayın ve kabullenin o sözel derslerin çoğu son 1-2 ay kala güzel bir özetle ve test desteğiyle kolayca full 'e yakın yapılabilirken matematik gibi devasa ayrıntılı bir dersi o kadar kısa sürede yapabilirmisiniz ?

• Sözel gereksiz bir bölümdür.

Ülkede Tm ve Sayısal alanları olmalı sadece.

Ülkemizde kac milyon genc sınava giriyor bu durumda insanları elemek için ellerinden geleni yapmaları lazım.

Sözelde gördüğünüz bütün dersler TM'de veriliyor zaten.
    Mesela ben Tm'yim lise 3 teyim...

Tarih,mantık,sosyoloji,sanat tarihi,felsefe,psikoloji bu derslerin hepsini gördüm.

Sözelcilerden hiçbir farkım yok hatta matematik biliyorum diye fazlam var.

Lisede sözel okuyan öğrenci ile ea öğrencisi arasında hiçbir fark yoktur.2 side yüksek derecede edebiyat,türkçe,tarih görür zaten.
  • yine bilmeden konuşan sözelci arkadaşlar var.. sallayıp duruyonuz ea cılar sözelleri yapamıyo diye.. ben sayısalda sözelde çok iiyi yapıyorum.. ve hukuk istediğim için ea yı seçtim benim ne suçum var.. inşallah değişmez..ve yukarıda arkadaşların dedği gibi sözelciler büyük çoğunluğu liseyi bitirmek için oraya gidiyolar... eğer cidden benim istediğim meslek sözelde diyen varsa ve sözele giden varsa hukuğun sözele geçmesini neden istiyolar?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

çok saçma bence.

Matematiği iyi yapan basit sıradan tarih-coğrafya-türkçe gibi dersleri havada karada yapar bunu anlayın ve kabullenin o sözel derslerin çoğu son 1-2 ay kala güzel bir özetle ve test desteğiyle kolayca full 'e yakın yapılabilirken matematik gibi devasa ayrıntılı bir dersi o kadar kısa sürede yapabilirmisiniz ?

Ezberlenmiş bilgiler kalıcı değildir sende bunu anla.İşte yapamıyor.Benim anlatmak istediğim de bu.Sayısal öğrencileri de sözel derslerini yapamıyor.Senin dilinde söyleyeyim bari tarih kitabını ezberleyemiyor.Ayrıca 1 2 ay özetlemeyle olacak iş değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Sözel gereksiz bir bölümdür.

Ülkede Tm ve Sayısal alanları olmalı sadece.

Ülkemizde kac milyon genc sınava giriyor bu durumda insanları elemek için ellerinden geleni yapmaları lazım.

Sözelde gördüğünüz bütün dersler TM'de veriliyor zaten.
    Mesela ben Tm'yim lise 3 teyim...

Tarih,mantık,sosyoloji,sanat tarihi,felsefe,psikoloji bu derslerin hepsini gördüm.

Sözelcilerden hiçbir farkım yok hatta matematik biliyorum diye fazlam var.

Lisede sözel okuyan öğrenci ile ea öğrencisi arasında hiçbir fark yoktur.2 side yüksek derecede edebiyat,türkçe,tarih görür zaten.

bizim okulumuzda neden sözelciler ile diğer sınıfların sınavları farklı yapılıyor ozaman? sözelin gördüğü konular bizim gördüğümüz konulara göre daha fazla.

sözel aslına bakarsak çok gerekli bir alan çünkü kim ea veya fen sınıfında matematik bilmeyen adam isterki?

• quote:

Orjinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

yine bilmeden konuşan sözelci arkadaşlar var.. sallayıp duruyonuz ea cılar sözelleri yapamıyo diye.. ben sayısalda sözelde çok iiyi yapıyorum.. ve hukuk istediğim için ea yı seçtim benim ne suçum var.. inşallah değişmez..ve yukarıda arkadaşların dedği gibi sözelciler büyük çoğunluğu liseyi bitirmek için oraya gidiyolar... eğer cidden benim istediğim meslek sözelde diyen varsa ve sözele giden varsa hukuğun sözele geçmesini neden istiyolar?

Hukuk daha önce sözeldeydi bu olabilir mi?Ayrıca bende sözel öğrencisiyim.İstediğim bölüm(meslek) olduğu için bu alanı seçtim.Yani liseyi bitirmek için bu bölümü seçme gibi bir kaygım yoktu.Ama bir yandan doğru,tembel öğrenciler sözele geçer.Liseyi bitirirler ama amaçlarına ulaşamazlar.

• buarada dil bölümünde her hangi bir değişiklik oldu mu? gidebileceğimiz ya da dilden kaldırılan bölümler gibi. lise 3 dil öğrencisiyim, dil konusu oldu mu nedense hep az bilgi var internette..
  • eskiden sozelden alan bir bolumdu zaten bence hukuk ortak alan olmalı cunku tm bir sayısal alan oldugundan daha fazla sozel alandır.peki kitapcıkta başka neler degişmiş birde piskoloji rehber ogretmenlik falan birşeyler daha geçecek deniyordu onlar ne olmuş?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

yine bilmeden konuşan sözelci arkadaşlar var.. sallayıp duruyonuz ea cılar sözelleri yapamıyo diye.. ben sayısalda sözelde çok iiyi yapıyorum.. ve hukuk istediğim için ea yı seçtim benim ne suçum var.. inşallah değişmez..ve yukarıda arkadaşların dedği gibi sözelciler büyük çoğunluğu liseyi bitirmek için oraya gidiyolar... eğer cidden benim istediğim meslek sözelde diyen varsa ve sözele giden varsa hukuğun sözele geçmesini neden istiyolar?

Hukuk daha önce sözeldeydi bu olabilir mi?Ayrıca bende sözel öğrencisiyim.İstediğim bölüm(meslek) olduğu için bu alanı seçtim.Yani liseyi bitirmek için bu bölümü seçme gibi bir kaygım yoktu.Ama bir yandan doğru,tembel öğrenciler sözele geçer.Liseyi bitirirler ama amaçlarına ulaşamazlar.

işte senin istediğin meslek sözelde..sen hukuğun sözele geçmesi istersen biraz garip olmaz mı? ama bazıları direk sözele geçmişler dersleri kötü olduğu için (herkes değil) sonra da hukuk sözele geçsin diyolar?? eğer hukuk istiyosan ea yı seçicektin..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.