Şimdi Ara

!!!MAALESEF HUKUK SÖZELE GEÇMEDİ!!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
8.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Sözel gereksiz bir bölümdür.

Ülkede Tm ve Sayısal alanları olmalı sadece.

Ülkemizde kac milyon genc sınava giriyor bu durumda insanları elemek için ellerinden geleni yapmaları lazım.

Sözelde gördüğünüz bütün dersler TM'de veriliyor zaten.
    Mesela ben Tm'yim lise 3 teyim...

Tarih,mantık,sosyoloji,sanat tarihi,felsefe,psikoloji bu derslerin hepsini gördüm.

Sözelcilerden hiçbir farkım yok hatta matematik biliyorum diye fazlam var.

Lisede sözel okuyan öğrenci ile ea öğrencisi arasında hiçbir fark yoktur.2 side yüksek derecede edebiyat,türkçe,tarih görür zaten.

sen matematik biliyosun diye herkes matematiği bilip sevip yapmak zorunda değil. Adam matematikten anlamadığı için sözel gidiyor zaten. Oto çöpe sözel muhalefeti yapıyosunuz. Herkes işine baksın isteyen sayısal okur isteyen sözel. Millet size mi soracak.

• Bi zahmet sıkında mat-geo yapın.Sözelde okuyanların %90'ı lise bitirmek için sözeli seçiyor zaten.Hukuk gibi önemli bir bölümün sözelde olması saçma olurdu.
  • ben hukuk için ea yı tercih ettim. sözelde olsa sözele giderdim. ama bana kalırsa ea da olması daha iyi.. sırf hukuğu kazanabilmek için saatlerce matematik sorusu çözüyorum ben.. yani ortada bi emek var ve hukuğu kazanmak için zorlu bi yol olması gerekir bu yüzden de ea da olması bana mantıklı geliyo..
  • avukat adam matematik çözmüyo, peki doktorlar matematik çözüyolar mı ya da elektrik devresi mi yapıyolar ya da mol fln mı hesaplıyolar.. ozaman her mesleğe bi bölüm açalım..
  • @Mexes,
    Hukuğun matematikle ne alakası var demişsin...

Matematiğin hayatın ta kendisiyle alakası var...

Ben yüksek lisans yapan mezun bir mühendisim.

Olaya objektif bakabiliyorum...

Sözelde Türkiye'de ilk 1000 e girdim, Sözelde de Sayısalda da Eşit Ağırlıkta da , içeride de dışarıda da deplasmanda da, kendi sahamda da, Patagonya da da , EN YÜKSEK HUKUK hangisisyse onu kazanabilecek puanım vardı.

Hatta ve hatta benim EA puanım HUKUK için 0.5 ile değil, 0.25 le çarpıldığı halde birçok Hukuk bölümüne girebiliyordum, İstanbul Hukuk vs. 19 puan kırdıkları halde giriyordum :) (38,5 idi OBP)

Sözel kısımda 90 da 88 filan yapmıştım sanırım... Yani benim garezim birşeyim yok. Tamamen objektif yaklaşıyorum. Zaten havada karada kazanabileceğim birşey hakkında niye garez yapayım :)

Sayısalı yapanlar Sözeli zaten yapıyor...

EA da olanlar Sözelde okuyanlardan daha zekiler....

Zaten Sözele en tembel öğrenciler gidiyor...

Hukuk Sayısalda değil ona şükredin bence...

Biri TIP örneği vermiş. Doğru örnek vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 18 Nisan 2009; 20:50:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

avukat adam matematik çözmüyo, peki doktorlar matematik çözüyolar mı ya da elektrik devresi mi yapıyolar ya da mol fln mı hesaplıyolar.. ozaman her mesleğe bi bölüm açalım..

Doğru söylemiş

Lisede Temel Fizik-*kimya- Biyoloji-Matematik veriyorlar.

Temel Fizik-Kimya-Biyoloji bilmeyen Avukat mı olur?

Avukat çok yönlü bir meslektir.

Hakimlikte öyle...

Hayatında her türlü davayla karşılaşacak insanlar Bilirkişi raporunu gördüğünde sağlıkla ilgili "BU NE LAN" derse işte o zaman sıkıntı olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

@Mexes,
    Hukuğun matematikle ne alakası var demişsin...

Matematiğin hayatın ta kendisiyle alakası var...

Ben yüksek lisans yapan mezun bir mühendisim.

Olaya objektif bakabiliyorum...

Sözelde Türkiye'de ilk 1000 e girdim, Sözelde de Sayısalda da Eşit Ağırlıkta da , içeride de dışarıda da deplasmanda da, kendi sahamda da, Patagonya da da , EN YÜKSEK HUKUK hangisisyse onu kazanabilecek puanım vardı.

Hatta ve hatta benim EA puanım HUKUK için 0.5 ile değil, 0.25 le çarpıldığı halde birçok Hukuk bölümüne girebiliyordum, İstanbul Hukuk vs. 19 puan kırdıkları halde giriyordum :) (38,5 idi OBP)

Sözel kısımda 90 da 88 filan yapmıştım sanırım... Yani benim garezim birşeyim yok. Tamamen objektif yaklaşıyorum. Zaten havada karada kazanabileceğim birşey hakkında niye garez yapayım :)

Sayısalı yapanlar Sözeli zaten yapıyor...

EA da olanlar Sözelde okuyanlardan daha zekiler....

Zaten Sözele en tembel öğrenciler gidiyor...

Biri TIP örneği vermiş. Doğru örnek vermiş.

• bu sayısalcıların burnu nedense hep havada oluyor. Dünyayımı yarattınız mübarekler:) Sözeldeki tüm öğrenciler için tembel genellemesi yapmak da nereden çıktı onu anlamadım. Kendi egolarınızı tatmin etmeye devam edin. Sözelciyim. Bundan da sıkıntı duymuyorum. Severek yapabileceğim dersleri görüyorum. Tembelde değilim aptalda. Aptal olanlar sözelcilerin tümü için aptal diyenlerden ibarettir. Kendi kendinize konuşmaya devam edin;)
  • Bu sürekli Matematik-Geometri muhabbeti açan, sözel bölümünde okuyanların bunlardan kaçtığını öne süren arkadaşlar;

ACABA HEPİNİZİN MATEMATİĞİ - GEOMETRİSİ 4-5 Mİ, Yoksa sürünerek 1-2 yaparakmı sınıf geçiyorsunuz? Bunu açıklarmısınız acaba...Eminim çoğunuzun bu iki dersi 1 veya 2'dir...O zaman siz kaçmayında kendiniz yapın görelim sizi demi ama? (Anadolu ve üzeri seviye için söylüyorum zaten diğerlerinde kolay sorular soruluyor)
  • bu sayısal okuyanların kendilerini ilah görmesi yokmu kafa atasım geliyor
  • @THESHUCK

http://img19.imageshack.us/img19/5111/adszcol.png

valla ben hukuk ea da diye geçtim benim matematiğim geçen sene iyi değildi ama çalışınca oluyo...

not: anadolu lisesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Çavuş -- 22 Nisan 2009; 19:15:26 >
  • kardesım EA secıcek de es kaza sozele hukuk gectımı hayatı kararmasın yaf hukuk var dıye secıcek ......

fen derslerı ıyı de kaytarıyo bıraz :) ea cok ıyı bolum onun ıcın ısletme,ıktısat,hukuk bunlar var dıye onda ısrar edıyoruz
  • Burada ne tartışıldığını anlayamadım

Sözele geçse bile öğrenci tüm sözel sorularını ful yapsa da kazanamaz.Kazanması için matematik yapması lazım.

O sınavda hem kendi alanını hem matematiği çözüp Türkiye’de 3 – 5 binin içine girmiş adamı ne diye tüm sözel öğrenciler için genelleme yapıp bunlar geri kafalı öğrenciler diyebiliyorsunuz.

Adam sözelcide olsa 3-5 binin içine girmişse kendini ispatlamış harbi yüksek kapasiteli bir insandır , burada yazı yazanlar onu eleştiremez.

Sanki sözele geçti diye tembelleri toplayacaklar içeri,bu konuda yazı yazanların yarısı öyle zannediyor.

Olayın asıl sebebi tm’ciler sözele geçmesini istemiyor ya aklı sıra çamur atacaklar sözel kapasitesiz diye.

Sözelden tm’ye geçme sebebi siyasidir.

Mesele komplo teorisi atıyorum : Yetkisi olan belli bir gurup insan çocuğunu hukuk kazansın diye tm’ye yazdırıyor, tm’den hukuk kazanamasa da ona benzer bir yer kazanır ama hukuk okusun diye sözele gönderse hukuk kazanamasa ancak öğretmenlik kazanır.Sözelden bürokrat çıkmıyor ancak öğretmen çıkıyor.

• quote:

ben hukuk için ea yı tercih ettim. sözelde olsa sözele giderdim. ama bana kalırsa ea da olması daha iyi.. sırf hukuğu kazanabilmek için saatlerce matematik sorusu çözüyorum ben.. yani ortada bi emek var ve hukuğu kazanmak için zorlu bi yol olması gerekir bu yüzden de ea da olması bana mantıklı geliyo..

Sırf siz EA yı seçtiniz diye orada kalacak diye birşey yok hukuk eşit ağırlıkta kalacak diye diretmenizin sebebide sadece bu. Zamanında Adamlar hukuk için ts ye geçtiler tak diye ea ya aldılar onlara haksızlık olmadımı ? olayları sırf kendi açınızdan düşünüyorsunuz. Hala zor bir yol olması gerek vs vs. yazıyorsunuz yahu sanki sözelden girip çok yüksek bir puan yapmak kolay o zaman gir sözelden derece yap.

Merak etme sözelden iyi bir puan çıkartabilmek için mat-1 ve fen-1 den iyi net yapmak gerekir diğerleriyle beraber kaldıki Sos-2 ve Ed-Sos unda pek kolay olduğu söylenemez.

Herkes matematik yapacak diye birşey yok, çünkü herkesin ilerde matematik ile karşılaşmayacağı meslekler var lakin bu sistem ile herkes mat-1 kısmını cevaplamak zorunda gelecek sistemdede bunu yapmak zorunda nasıl bir kıtlıksa eşit ağırlık öğrencileri bunu bir türlü kavrıyamıyor.

Hukuk fakültesinin sözel e geçmesi bu saatten sonra benim bir işime yaramıyacak okuduğum bölümden memnunum fakat bu gerizekalı sistemden bir çok kişi zarar görüyor üstüne bide sınıf geçemeyen it kopuk yüzünden salak damgası yiyor.

Sen okuma yazmayı tam bilmeyen adamı lisede sınıf atlat sonra ''hukuk fakültesinin seviyesi düştü'' ''sözelciler aptal'' gibi hede hödölö yok ya....

• quote:

Orjinalden alıntı: Méxes

quote:

ben hukuk için ea yı tercih ettim. sözelde olsa sözele giderdim. ama bana kalırsa ea da olması daha iyi.. sırf hukuğu kazanabilmek için saatlerce matematik sorusu çözüyorum ben.. yani ortada bi emek var ve hukuğu kazanmak için zorlu bi yol olması gerekir bu yüzden de ea da olması bana mantıklı geliyo..

Sırf siz EA yı seçtiniz diye orada kalacak diye birşey yok hukuk eşit ağırlıkta kalacak diye diretmenizin sebebide sadece bu. Zamanında Adamlar hukuk için ts ye geçtiler tak diye ea ya aldılar onlara haksızlık olmadımı ? olayları sırf kendi açınızdan düşünüyorsunuz. Hala zor bir yol olması gerek vs vs. yazıyorsunuz yahu sanki sözelden girip çok yüksek bir puan yapmak kolay o zaman gir sözelden derece yap.

Merak etme sözelden iyi bir puan çıkartabilmek için mat-1 ve fen-1 den iyi net yapmak gerekir diğerleriyle beraber kaldıki Sos-2 ve Ed-Sos unda pek kolay olduğu söylenemez.

Herkes matematik yapacak diye birşey yok, çünkü herkesin ilerde matematik ile karşılaşmayacağı meslekler var lakin bu sistem ile herkes mat-1 kısmını cevaplamak zorunda gelecek sistemdede bunu yapmak zorunda nasıl bir kıtlıksa eşit ağırlık öğrencileri bunu bir türlü kavrıyamıyor.

Hukuk fakültesinin sözel e geçmesi bu saatten sonra benim bir işime yaramıyacak okuduğum bölümden memnunum fakat bu gerizekalı sistemden bir çok kişi zarar görüyor üstüne bide sınıf geçemeyen it kopuk yüzünden salak damgası yiyor.

Sen okuma yazmayı tam bilmeyen adamı lisede sınıf atlat sonra ''hukuk fakültesinin seviyesi düştü'' ''sözelciler aptal'' gibi hede hödölö yok ya....

• quote:

Tm öğrencisi olarak konuşuyorum ;

Hukuk sayısalda olsaydı sayısalıda yapardım.Yapmak zorunda olduğumu biliyorum çünkü.

Normal zekaya sahip olan herkes matematik-geometri yapabilir.Yapmanız gereken örnekleri incelemeniz biraz kafa yormanız ve birazda fikir yürütmeniz.

Öyle ahım şahım zeka gerektirmiyor bu matematik,fizik,kimya,geometri.

Evet IQ'su 140 olan adamla yarışamazsınız ancak bu IQ ya 1000 kişiden biri sahip...

Amansız ve azimli olduktan sonra bir mühendis,doktor,savcı olmak hiçte zor değil.
  • sayısalcıyım ama hukuğun eşit ağırlıkta olmasını gayet uygun buluyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Tm öğrencisi olarak konuşuyorum ;

Hukuk sayısalda olsaydı sayısalıda yapardım.Yapmak zorunda olduğumu biliyorum çünkü.

Normal zekaya sahip olan herkes matematik-geometri yapabilir.Yapmanız gereken örnekleri incelemeniz biraz kafa yormanız ve birazda fikir yürütmeniz.

Öyle ahım şahım zeka gerektirmiyor bu matematik,fizik,kimya,geometri.

Evet IQ'su 140 olan adamla yarışamazsınız ancak bu IQ ya 1000 kişiden biri sahip...

Amansız ve azimli olduktan sonra bir mühendis,doktor,savcı olmak hiçte zor değil.

Matematik veyahut başka bir dersin yapılmasının imkansız olduğunu söylüyen yok zaten, sayısal öğrencisi çalışırsa sözel ide iyi yapabilir sözel öğrenciside iyi çalışırsa sayısal yapabilir.Fakat dediğimiz gibi herkesin kafasının daha iyi çalıştı bölümler var bunu inkar edemeyiz sen sözel zekaya sahipsen bende matematik zekasına sahip olabilirim

Öyleki sınavdan önce sen tüm sene soru bankalarını yutarsın elinden geleni yaparsın bende matematik zekası varsa son 3 ay kasarım senden çok daha iyi bir net çıkartırım sınavda. veyahut soruları senden daha hızlı çözerim senin yetiştiremediğin bölümleride çözerim hattaha kontrol bile edecek zamanım kalmış olur. Sonra hukuk bölümün sınaması gerektiği sözel alanları çözmeden matematiği çok iyi yaparak ankara hukuk veyahut galatasaray hukuk fakültesini kazanırım sende bütün sene kasmana rağmen gider puanı benim girdiğim fakülteye göre çok düşük olan bir yerde okursun.

Halbüki ben matematik ile uğraşmıyacağım fakat ağırlıklı olarak matematik yaptığım için en iyi yere yerleşicem. Bu adalet mi olacak peki ? aynen dizide oynuycak oyunları seçerken rol yapabilme kabiliyetine bakmak yerine kafası ticarete basıyormu diye bakmak gibi saçma birşey bu.

Halbüki Hukuk sözel ağırlıklı bir bölümdür, bu bölümden mezun olan öğrenciler geleceğin avukatı,savcısı,hakimi olacak. Sen bu insanları matematik bilgisine göremi sıralarsın yoksa ileride karşılacakları sözel bilgilerine göre mi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Méxes

Matematik veyahut başka bir dersin yapılmasının imkansız olduğunu söylüyen yok zaten, sayısal öğrencisi çalışırsa sözel ide iyi yapabilir sözel öğrenciside iyi çalışırsa sayısal yapabilir.Fakat dediğimiz gibi herkesin kafasının daha iyi çalıştı bölümler var bunu inkar edemeyiz sen sözel zekaya sahipsen bende matematik zekasına sahip olabilirim

Öyleki sınavdan önce sen tüm sene soru bankalarını yutarsın elinden geleni yaparsın bende matematik zekası varsa son 3 ay kasarım senden çok daha iyi bir net çıkartırım sınavda. veyahut soruları senden daha hızlı çözerim senin yetiştiremediğin bölümleride çözerim hattaha kontrol bile edecek zamanım kalmış olur. Sonra hukuk bölümün sınaması gerektiği sözel alanları çözmeden matematiği çok iyi yaparak ankara hukuk veyahut galatasaray hukuk fakültesini kazanırım sende bütün sene kasmana rağmen gider puanı benim girdiğim fakülteye göre çok düşük olan bir yerde okursun.

Halbüki ben matematik ile uğraşmıyacağım fakat ağırlıklı olarak matematik yaptığım için en iyi yere yerleşicem. Bu adalet mi olacak peki ? aynen dizide oynuycak oyunları seçerken rol yapabilme kabiliyetine bakmak yerine kafası ticarete basıyormu diye bakmak gibi saçma birşey bu.

Halbüki Hukuk sözel ağırlıklı bir bölümdür, bu bölümden mezun olan öğrenciler geleceğin avukatı,savcısı,hakimi olacak. Sen bu insanları matematik bilgisine göremi sıralarsın yoksa ileride karşılacakları sözel bilgilerine göre mi ?

işte bu mümkün değil..

sen de ne kadar matematik zekası olursa olsun soru çözmezsen tüm sene soru bankalarını yutan birisini mümkün değil geçemezsin..
    ayrıca ea daki öğrenciler de ileride geleceğin çok iyi avukatı hakimi savıcısı pekala olabilir.. hiç fark yok sadece biz üstüne matematik yapıyoruz..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.