Şimdi Ara

!!!MAALESEF HUKUK SÖZELE GEÇMEDİ!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
8.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: oeste

Sözelde tembel öğrenciler okur hukuk gibi ciddi bir bölümü kazanmak ea gibi zorlu bir bölümde olmalı bu kural hiç değişmemeli ...

madem sozel cok kolaydı nıye butun soruları dogru cevaplayıp ossde derece yapmadın
  • ne saçma bir önyargı , hukuğun matematik ile ne alakası var.
    quote:

Sözelde tembel öğrenciler okur hukuk gibi ciddi bir bölümü kazanmak ea gibi zorlu bir bölümde olmalı bu kural hiç değişmemeli ...
  • sayısalcı olan, matematik yapabilen bir sürü beyin özürlü var. demek ki o kadar da zor değil. bunlar bile yapabildiğine göre sizde çalışın biraz.

isteyen alınır. ben nasılsa söylediğim kişileri biliyorum.
  • Çoğu arkadaş sözelde tembel öğrenciler olur diye bir genellemede bulunmuşlar.Lise 3 sözelim ve neredeyse bu dönem 5.00 ortalama getiriyordum.Ayrıca hukuk sözele geçmesin diyen arkadaşlar tembel öğrencilerin hukuk bölümünü istediğini yazmış.Ne kadar saçma...Tembel bir öğrenci zaten hukuk bölümü için yeterli puan yapamaz...
  • sözelde iletişim fakülteleri olmasa hiç bir işe yaramayacak
  • quote:

Belki sayısalın iyi olabilir ama mantık çerçevesinden,çakmadığın kesin!
  • Allahım ben ne seçicem
  • 4 işlemden fazlası saçmalık

MATEMATİĞİ BULAN MISIRLILARA PİRAMİT GİRSİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furi -- 17 Şubat 2009; 22:36:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zayef

hukuğun yeri sözeldir

Hee öyle öyle...

Hatta kamu yönetiminide sözel yapalım daha iyi olur ...
  • quote:

sen sözele kurban ol;hepsi sana bin basar
  • öğrencilerin %90 ının sözel zekası iyi alınmayın ama nerde ipsiz sapsız tembel öğrenciler varsa dikkat edin sözeldedir. Malum hukukta ciddi bir bölüm...
  • kendimizi kandırmayalım.. herkes kendini bilir..
  • Bu her sene söylenen bir geyiktir bundan 4 sene evvel lise 2 de sözel bölümüne geçen arkadaşlar ,

taaa ozaman kendilerini avutuyordu, Hukuk sözele geçecek diye.
  • Ah bir de şu sayısaldaki "Fizik & Kimya" ile "Biyoloji" derslerini ayırsalar ÖSS'de... Fizik ve kimya tabanlı bir mühendislik bölümü okuyabilmek şu Allah'ın belası biyoloji için kıçımı yırtıyorum. Tıp isteyen adam gitsin biyoloji çözsün, eyvallah. Ama bana ne fotosentez reaksiyonlarındaki ara kademelerden, sindirim sisteminin enzimlerinin basamaklarından, sürüngenlerin üreme sisteminden...

Ülkemizde "kaliteli meslek & şaşalı dersler" anlayışı var. Sözel bölümün genelde başarısız, puanı diğer alanlara yetmeyenlerin gittiği bir bölüm imajı var. Okutulan derslerin de sırf ezber ve bir matematik, bir fizik, bir geometri kadar zor olmadığı gözlenir. Hukuk bölümünün de böyle bir alana geçirileceğini sanmıyorum maalesef.

Ha, "meslek & alakalı dersler" mantığına göre kesinlikle sözelde olmalıdır. Çünkü avukat adam gidip türev almayacak, hakim logaritma fonksiyonu kullanmayacak, müvekiller lineer cebire başvurmayacak, Adalet Bakanlığı elipsin odak noktalarını bulmayacak. Tabii hukuk okumuyoruz, mesleğin detaylarını bilmiyoruz, okuyanlar daha iyi bilir ama ben bu tür matematik ve geometri konularının kullanıldığını hiçbir hukuk öğrencisinden duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 18 Şubat 2009; 19:40:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Starlight^

quote:

İşte böyle tipler olduğu sürece bu ülkede hiçbirşey değişmez.Mantığa bakar mısınız?
    Bkz:sözelde tembel öğrenciler okur.
    Bende bir sözel öğrencisiyim sözel dersleri kolay olduğu veya tembel olduğum için oraya gitmedim.Lütfen kelimeleri seçerken dikkatli olalım.Sen burada sözellere tembel diyerek,sayısal ve ea öğrencilerine zeki veya çalışkan demek istiyorsun.Madem onlar çok zeki sözel dersleri neden zayıf?Neden yapamıyorlar?

zeka yani iq matematikle ölçülür
    iq su yüksek adam tarihi yapamayabilir ama matematigi yapar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Aragorn

quote:

quote:

İşte böyle tipler olduğu sürece bu ülkede hiçbirşey değişmez.Mantığa bakar mısınız?
    Bende bir sözel öğrencisiyim sözel dersleri kolay olduğu veya tembel olduğum için oraya gitmedim.Lütfen kelimeleri seçerken dikkatli olalım.Sen burada sözellere tembel diyerek,sayısal ve ea öğrencilerine zeki veya çalışkan demek istiyorsun.Madem onlar çok zeki sözel dersleri neden zayıf?Neden yapamıyorlar?

Bol keseden sallama istersen

Zeka matematik ile ölçülmez senin dediğin İQ durki o test kesin sonuç veremez .
    Eğer zeki olup olmadığını ölçmek istiyorsan beyin röntgeni çektirip beynindeki kıvrımlara bakabilirsin , ne kadar fazla kıvrım varsa o kadar zekisindir .

Yukardaki konuşmalara bakacak olursak bu sistem sadece '' sığır '' sürüsü yetiştiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 18 Şubat 2009; 20:49:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Méxes

quote:

quote:

quote:

Eğer zeki olup olmadığını ölçmek istiyorsan beyin röntgeni çektirip beynindeki kıvrımlara bakabilirsin , ne kadar fazla kıvrım varsa o kadar zekisindir .

Yukardaki konuşmalara bakacak olursak bu sistem sadece '' sığır '' sürüsü yetiştiriyor

yazık... onca kişi sığır bi sen akıllısın demi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Méxes

quote:

quote:

quote:

Matematikle mi ölçülmesi saçma kıvrımlara bakarak mı ölçülmesi saçma ?
    Allah seni sahibine bağışlasın.
    Beyninde kıvrımdan eser yok dostum.

• O değil de asrın geyiği olarak kalacak bu.her sene Hukuk sözele geçiyormuş geyiği dönüyor
  • Hukuğun sözele geçmesi mantıksızlık olur. Bir hukuk öğrencisi olarak söylüyorum bunu. Her ne kadar hepten sözel bir bölüm gibi gözüksede matematiksel şeylerde var içinde. Örnek olarak İktisat dersi görüyoruz. Ticaret hukukunda da işimize yarıyacak.. Sonuç olarak ülkemizin durumu ortada ve bu bölümde ki kişiler alınmasın ama sözel bölümü seçen öğrencilerimizin bir çoğu o bölümü diğerlerine göre daha basit olduğu için seçiyor.Şimdi diyeceksiniz olurmu öyle şey o kadar konu kitap ezberliyor sözel öğrencisi fakat hukuksal olayları çözümlemeye baktığımızda aynı bir matematik problemi gibidir.Karşımızda bir olay vardır elinizde de bir takım kurallar ve siz bu kurallara göre yorum yaparak sonuca ulaşmaya taraflar arasındaki anlaşmazlığı çözümlemeye çalışırsınız.Aynı bir matematik problemini çözerken işin neresinden başlıyacağımızı hangi formülleri kullanarak sonuca gideceğimizi kestirmeye çalışmak gibi.Tamam sayısal yetenekleri olmayabilir bu insanların ama azda olsa hukukta sayısal düşünmek insanın karşılaşılan hukuksal olaya farklı açılardan bakabilmesinide sağlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZartarxiS -- 19 Şubat 2009; 15:28:37 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.