22 kasım'da işe girdim ve bugün 10 aralık'da maaşım yattı ancak maaş kasımın sonuna göre hesaplanmış ben normalde 19 günlük maaş almam gerekirken sadece 9 günlük maaşımı verdiler yarın gidip insan kaynaklarıyla görüşücem sizce maaş 10 da yatıyorsa maaşın hesaplanması da 10undan itibaren yapılması gerekmez mi? ayrıca maaşın geri kalanını vermezlerse işe gitmeyerek protesto etmek istiyorum bu halde beni kovabilirler mi? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler :D < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 10 Aralık 2024; 20:37:22 > |
Maaşım Eksik Yattı (Haklı mıyım?)
-
-
iş davası bafilenmiş mabadın davasıdır. o işlere bulaşma. kazansan bile istinafa giderler, elde ettiğin parayla sakız alırsın. parayı elden alabilirsin. iş kanununda maaşlar bir süre yatmadıktan sonra haklı fesih yapma ya da çalışmama gibi hakların var ama senin durumunla alakalı değil. muhtemelen ik'cıların ödenilecek parayı hesaplamalarıyla ödemenin yapılması arasında geçen süreden kaynaklı bir durum. özhakikimuhittinoğulları tic. san. mobilya. dekorasyon inşaat temizlik turzim ltd. şti'de çalışıyorsan normal bir durum. aile ve patron şirketinde normal bir durum.
-
Hayır 8 günlük maaş alacaksın.
-
Haksızsın. Aylık yatan maaşların hesabı çalışılan ayı kapsıyor. Bir sonraki ay yine ayın 10’unda 30 günlük maaşını alırsın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
DOST aylık bordro gün sayısı 30dur, ay 31 de çekse 28 de çekse 30 gün üzerinden hesaplanır
bu yüzden 22 kasım dahil 9 günlük ödeme alırsın
ek olarak kovabilirler, bildirimsiz devamsızlık haklı fesih sebebidir, haklı devamsızlık için maaşın geç ve/veya eksik yatarsa deneyebilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OdayıKarartanLamba -- 11 Aralık 2024; 15:2:18 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X