Asgari ücret ile çalışmak istemiyorum haksız mıyım?
-
-
Kimse bu şartları istemez ama insanları mecbur bırakıyorlar
Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor ne kadar acı -
Mecbur kalanlar evli olanlar kira ödemek zorunda kalanlar üzücü maalesef -
Evet durum içler acısı bunlar mecbur kalmasaydı hiçbir işveren asgari ücret vermezdi işçinin emeğine göre maaş verilirdi. -
Haklısın. -
Asgari ücret 17k ama kimse 17 almıyor ki. Genelde 20 ve üstü başlatıyorlar ve yan haklar oluyor. Tabi nerede çalıştığınıza göre değişkenlik gösteren bir durum bu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kdirrxAsgari ücret 17k ama kimse 17 almıyor ki. Genelde 20 ve üstü başlatıyorlar ve yan haklar oluyor. Tabi nerede çalıştığınıza göre değişkenlik gösteren bir durum bu.
artık haklıyken haksız duruma düşme durumu var, kimse demiyor bana 30 bin verecek adam bu parayı nasıl kazanacak diye, empati sıfır, haftada 4 gün part time adam ona bile 6 saat diyor part time 4 günde bile 8 saat çalışman lazım, çok ilginç kafalar parlak
-
Vasıfsızın tekiysen eşşek gibi çalışacaksın.
-
kimse kimseyi öküz gibi yük atı gibi günde 10 saat çalıştıramaz.böyle bir sistem kesinlikle insan haklarına aykırıdır.bu çalışma sistemi antik çağdaki kölelerde bile yoktu.antik çağlarda bile köleler günde en fazla 6 saat çalışıyorlardı.antik çağda günlük ortalama çalışma saati 5-6 saat ortaçağda günlük çalışma saati 4-5 saatti.günümüzde avrupada günlük ortalama çalışma saatleri 6-7 saat amerikada günlük ortalama çalışma saatleri 5-6 saat.türkiyede günlük çalışma saatleri 8-12 saat arası.ortalama ise 9-10 saat.ben böyle yaşayıp hayatımı köleden bile beter edeceğime hayatımın tamamını bu çalışma saatleriyle hergün gün boyu çalışarak geçireceğime intihar ederim daha iyi.zaten bir programda bir akademisyen şu an türkiyedeki en zengin insanlar bile tarihin en büyük kölesi spartacus ten 1000 kat daha büyük köleler demişti.her 5 vakit namazdan sonra allaha hep allahım bu ülkeyi helak et yok et amerikayı yücelt ve dünyaya tek ulus et diye dua ediyorum.zaten celal şengör 30-40 yıl sonra türkiye yok olacak dedi.inşallah amerikada keyif çata çata bu ülkenin yok oluşunu izleriz.amin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reallyboy -- 31 Temmuz 2024; 20:17:12 >
-
Bugün markete gidip alışveriş yaptım. Torbaları taşırken gıdaya erişim konusunda ne kadar ayrıcalıklı olduğumu düşündüm. Arkadaşların da dediği gibi kimse kötü şartlarda çalışmak istemez ama bu ücrete çalışmam daha iyi demek de bir ayrıcalıktır. Gıdaya erişimiz olmadığında köleliğe bile razı olursunuz. Maalesef ülkemizin büyük bir çoğunluğu karın tokluğu için çalışıyor. Hayalleri, seçme şansı, hobisi, boş vakti pek olmuyor. Hani babamla aram pek iyi değil diyoruz ya bazen adamın çocuğunu sevecek zamanı olmuyor ki. Yılları öyle geçiyor. Sonra bir bakmış evladı evlenip gidiyor. O zaman çocuk yapmasaymış dediğimiz de oluyor ama kimse ona bunu söylememiş ki. İş bulup çalışırsa güzel hayatının olacağını sanmış. Aynı bizim neslin derslerine iyi çalışıp güzel okullara gittiğinde güzel hayatının olacağına inandığı gibi.
Ne yazık ki bu coğrafya her nesline bir kazık atmanın yolunu buluyor.
-
antik çağda köleler bile günde 6 saat haftada 4 gün çalışıyormuş yaaa
bi de bunlar türedi.
antik çağda kölelere isteyen eteğini açıp tecavüz ederdi, yemek bile vermezlerdi ki dayanamayan zaten işe yaramazdır ölsün gitsin derlerdi. ölen kölenin cesedini de hayvanlara yem ederlerdi.
-
sen bunları nerden duyuyorsun hiç mi tarih bilgin yok be adam? antik çağlarda ve ortaçağda kölelere tecavüz diye birşey yoktu.çünkü zaten herkes kölesiyle ve istediği köleyle istediği zaman cinsel ilişkiye girebiliyordu.islamda ve dünya köle sisteminde istersen kölenle cinsel ilişkiye girebilirsin.yani tecavüz etmene gerek kalmıyor.eğer kölen senin çocuğunu doğurursa o zaman kölen azad olmuş olur.bence kölelerle cinsel ilişki çok çok iyi birşey.en azından kadınlar katledilmiyor.günümüzdeki faşist dünyada sürekli red yiyen hiçbir kızdan karşılık alamayan erkekler kadın katliamları yapıyorlar.kadınların erkek reddetmesi yüzünden canlarından olmaları ölmeleri mi daha iyi köle olup hergün cinsel ilişkiyle yediği önünde yemediği arkasında bir hayat yaşaması mı daha iyi? kölelere yemek verilmezdi demende aşırı yanlış ve saçma.çünkü kölene yemek vermezsen ya da bu işe yaramaz diyip ölmesini beklersen yüksek ihtimal kölen ölür ve kölesiz kalırsın.kimse kölesiz kalmayı göze alamaz.o zamanlarda kedi köpekler insan eti mi yiyorlarmışta cesetleri hayvanlara yem ediyorlarmış çok merak ettim.al sana uluslararası ödüllü ve ünlü bilim adamı ve akademisyenin ortaçağla ilgili bilimsel makalesi.bilimsel araştırmalarla ortaçağın günümüzden bile daha iyi olduğunu söylüyor.inanmıyorsan boş boş itiraz etmek yerine önce açıp türkçeye çevirip oku.bak bakalım ortaçağ nasılmış gör;
theopolis ınstituteWhat You Learned About the Middle Ages Was Wrong - Theopolis Institutehttps://theopolisinstitute.com/what-you-learned-about-the-middle-ages-was-wrong/
-
Haksızsın dostum.
2 yıllık meslek yüksekokulu elektrik mezunuyum. Daha doğrusu vasıflı bir adamım. Düz lise mezunu bir halttan anlamayan bir adam değilim. Fakat hayat şartları gereği ve sağlam bir yerde tanıdığım olmadığı için 28 yaşıma kadar elektrik adına bir iş yapamadım. Her gittiğim kapıya senin tecrüben yok diye geri çevrildim. Tamam dedim lanet olsun paraya ihtiyacım var bana başka bir iş verin dedim. Onlarda bana ortaokul mezunu eline tornavida almamış adamlarla aynı yere verip aynı işi yaptırdılar. Asgari ücrete uzun süre çalıştım durdum. Son girdiğim yer biraz daha iyiydi. Asgari ücretin iki katından fazla maaşa çalışıyordum ama işler azaldı çıkardılar. Şimdi ben asgari ücrete çalışmam deyip iş beğenmesem benim arkamdakini almayacak mı adam ? O en azından alacak ama ben alamayacağım. İşveren için önemli mi ? Sen olursun başkası olur hiç önemli değil. Benim okul mezunu olmamda umurunda değil işi yürüsün önemli olan o. Sen asgari ücretli olan yere gir sonra kulağın açık olsun fırsatları kovala. Orayı bırakırsın hemen başka bir yere girersin. Artık bizim babalarımızın zamanında ki gibi gir bir yere 30 yıl çalış diye bir şey kalmadı. Pirince giderken elindeki bulgurdan olma.
-
Ben de elektrik mezunuyum kablajda çalışıuyorum asgari ücret
Barista arkadaşım 28k alıyo vasıfsız eleman
Tr de kendini geliştirmek saçma -
24 sene evvel ilk defa işe başladığımda asgari ücret derdim değildi, yeterki iş olsun derdim.
Firma her ne kadar bordroda asgari ücret verse de, altıma çektiği son model araç, limitsiz kredi kartı, satıştan alınan prim vs gibi avantajları vardı...
-
Meslek öğren ama alacağın maaş asgari ücret olsun. Sonra iş aramaya başla. Bir yerden teklif alırsın maaşını sen belirlersin anlatabiliyor muyum ? Baristalığı herkes yapar. O arkadaşının yaşı geçince daha iyi yapan birini buldukları zaman daha düşük maaşa o arkadaşının yerine geçer. Ama piyasada teknik iş yapacak adam yok. Yeni yetişen nesil iş yapmayı sevmiyor. Çalışmayayım ama gelsin kafasında hepsi.
-
"amerikada günlük ortalama çalışma saatleri 5-6 saat"
hahahahh sen öyle san. wat ile amerikaya gittiğimde günde 15 saat çalıştığım zamanlar oluyordu.
-
Demek ki çalışmama lüksün var. İhtiyacı olan 1 dilim ekmek için çalışır. Dibine kadar haklısın.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Vasıfsızın tekiysen eşşek gibi çalışacaksın. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X