Şimdi Ara

MAC HDD GÖRMÜYOR (bootcamp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bootcamp ile win 7 kurmak istedim herşey güzel ilerledi disk i bölüntüledim fakat bilgisayarı tekrar başladığı zaman ''alt'' tuşuna bastıktan sonra sadece ''MAC HDD'' görünüyor. Yani ''EFI''' setup görünmüyor. Pc açık iken disk bölümünde ''WININSTALL'' ve ''BOOTCAMP'' hdd görünüyor. 2 gündür uğraşıyorum win7 kurmak için sonuç gene aynı. Bilgisi olan varmı bu konu hakkında ?

• Yokmu hiç bilgisi olan arkadaşlar. Birde şunu fark ettim. WİN 8 iso dosyasının içinde ''EFI'' bölümünde ''MİCROSOFT'' ve ''BOOT'' klasörü var. Benim kurmaya çalıştığım WIN 7 iso dosyalarında ise ''EFI'' bölümünde sadece ''MICROSOFT'' var. Bu yüzden başlangıçta ''OPTION'' tuşuna basınca görmüyor olabilirmi ? Çünki WIN 8 kurmaya çalıştığımda ''EFI'' setup görülüyor fakat oda ''windows bu diske yüklenemez. seçilen disk gpt bölümü stilinde'' diye hata veriyor ''NTFS'' olarak biçimlendirsem de gene olmuyor fakat WIN 7 kurmaya çalıştığımda ''EFI'' setup görünmüyor bile. Kafayı yedirtecek kaç gündür uğraşıyorum bir sonuç yok..
  • Kurmak istediğiniz HDD yi kaça böldünüz ve hangi formatlarda?
  • Merhaba Bendede Aynı Sorun Var Lütfen Çözüm :D
  • Çözüm bende arkadaşlar.
    Windows kurmak bu kadar zor olmamalı. Cihazınızda DVD varmı ? Yoksa USB Stick ilemı kurmayı düşünüyorsunuz ? Adım adım gidelim, takır takır yapalım.
  • Valla yok hocam. Beceremedim ben ne yaptiysam. Dvd calismiyor dvd yeri bozuk. Çalışsaydı uğraşmadan yapabilirdim ama usb ile 15 kez deneme sonucu pes ettim :).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın model ve işlemci nedir ? Core 2 Duomu i3mü i5mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i5 2.7 imac 2011 mid modeli hocam. Daha önce dvd ile bi sıkıntı olmadan kurdum fakat usb ile beceremedim.

• Valla para ile yaptıracak duruma geldim. Varsa usb ile yaparım diyen babayiğit 25 tl verebilirim :D

• Adam olan bedavayada yapar bir iyiligi . Simdi boyle sorunlara uzakdan cevap vermek biraz guc cunku herkesde farkli sorunlar cikiyi bendede bootcampi gormuyodu biraz ugrasdim sinunda oldu bence istanbulda bi apple bayisine gidebilirsin bedavadan anlatimli yaparlar sana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce bende kurdum hocam da bu nasıl bir illet ise yapamadım. Para ile de yaptirabilirim sorun değil emek harcıyor sonuçta yapacak kişi eminim harcayacak :). Tabi bi bilgisayarcı yada apple servisinde de yaptıracak değilim :).

• Valla hocam vaktim olsada yazsam keşke (:
    Ama arkadasın dedigi gibi her bilgisayarda farklı sorun olabiliyor hard disk sorunundan tutun da Ram sorununa kadar gidiyor.

25 liraya Mac'e Windows yükleyen varmıdır acaba :D
    Birde apple bayileri bu işi bedavaya yapmaz. 100 Lira veya üzerini alırlar KDV ile birlikte.
  • Zaten onun için bulaşmam onlara :). Neyse hocam zaten kabullenmiştim ama arkadaş sağolsun hortlatmış konuyu gene kafama takıldı. Uğraşırım gene. Bana yardımcı olmak istersen 2. Mesajda belirttigim gibi "efi" dosyası olan bir win7.iso bulabilirsen sevinirim. Çünki tek sorun o görünüyor.

• Buarada yeni çıkan Mac'lerden Windows 7 desteği çekildi. Bunu biliyorsunuzdur umarım. Cihazınızda yeni ise sorun bundna kaynaklı olabilir.
  • Kurdum hocam daha önce. 2011 modeli benim mac.

• bu sorunu cozmek istiyorumm Aksam bilgisaysr basinda oldugumda bende deneyecegim

• Tamamdır hocam.

• usd ile kuruyorsanız wininstall ve bootcamp apple paketlerinin bulunduğu usb takılı olmak zorunda 2 ayrı usb olarak 1 wininstal 2paketler
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz5555

usd ile kuruyorsanız wininstall ve bootcamp apple paketlerinin bulunduğu usb takılı olmak zorunda 2 ayrı usb olarak 1 wininstal 2paketler

Nasıl yani. İkisi aynı usb de olmuyor mu ? Sorun bumu yani.

• evet yükleme diskiyle . apple bootcamp dosyaları ayrı usb ye koy ve 2side takılı dursun benim sorunum bu şekilde çözüldü bende çok uğraşmıştım ama salaklık etmişim şimdi sırf mac kullanıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz5555 -- 4 Haziran 2014; 23:30:08 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.