Şimdi Ara

Mac için harici Kablolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Retina macbook pro var. Ethernet portu ve vga çıkışı yok. Projeksiyona bağlamak için vga çıkışı vermem gerekiyor.
    bilkomda her kablo için yakında stokta yazıyor. şaka gibi.

thunderbolt'tan ethernet'e ve thunderbolt'tan vga'ya kablo almak istiyorum 2 tane. Nerden satın alabilirim? Markasının apple olması öncelikli (güncelleme sonucu kablonun uyumsuzluk çıkarması ihtimalini kaldırmak için bu hareketim, böyle birşeye gerek var mı bilgim yok).

• Teknoloji mağazalarında genellikle bulunuyor.
    Bulamazsaniz istanbulda bir tanıdıktan isteyin. Oda olmazsa istanbulda oturan biri olarak alıp size yollayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

Teknoloji mağazalarında genellikle bulunuyor.
    Bulamazsaniz istanbulda bir tanıdıktan isteyin. Oda olmazsa istanbulda oturan biri olarak alıp size yollayabilirim.

Bilgilendirme için teşekkür ederim, eğer bir çözüm üretemezsem sizinle iletişime geçerim. Tekrar teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: ogundemir

bunlar ısı gorur bi incele illa appledan almak zorunda degılsın ole kablolar satılıyor.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/narita-hdmi-to-vga-donusturucu-kablo-1-8-mt-68299588

http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/hdmi-to-vga-donusturucu-kablo-1-8-metre-rain-65143136

HDMI'dan VGA'ya dönüştüren kabloyu VATAN'da sormuştum. Adam öyle birşey mi varmış dedi. Ben de zaten hiç duymamış olunca olmadığını düşünmüştüm iyi oldu gördüğüm Kısasını bulabilirsem çok iyi olur çünkü bu kabloları kaliteli yapamıyorlar, uzadıkça direnci artıyor ve bu sinyal sönümlenmesine sebep oluyor. Yeterli voltaj ulaşamayınca görüntü gelmiyor.

Konu dışına çıkacağım biraz ama bende 2 adet HDMI kablosu var, biri 1,5 metre diğeri 7,5 metre. Bunları çerçevelerinden ölçtüm multimetre ile. 1,5 metre olanın direnci 1ohm'ken diğerinin 2ohm çıkıyor. 1,5metre olanla görüntüyü sorunsuz aktarıyorum fakat diğerinde görüntü yok. Görüntü mac'im tarafından gönderiliyor, televizyon kabul etmiyor. Televizyonda ise "takılı değil veya sinyal yetersiz" gibisinden bir uyarı yazıyor. (Aynı 7,5m kabloyu başka bir televizyon ve başka bir bilgisayarda (masaüstü, HD4890) denediğimde çalışıyordu.) Belki kablo hasar almıştır kullanmıyordum uzun zamandır, bu durumda tüm yazdıklarım iptal olur. Teori olarak alın yani siz

Neyse uzatmayayım, okuyan kişiler bilgilensin diye yazayım dedim deneyimimi. Yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

eğer aşağıdaki gibi bir kabloyla karşılaşırsan haberim olsun

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: B. Bulut

Retina macbook pro var. Ethernet portu ve vga çıkışı yok. Projeksiyona bağlamak için vga çıkışı vermem gerekiyor.
    bilkomda her kablo için yakında stokta yazıyor. şaka gibi.

thunderbolt'tan ethernet'e ve thunderbolt'tan vga'ya kablo almak istiyorum 2 tane. Nerden satın alabilirim? Markasının apple olması öncelikli (güncelleme sonucu kablonun uyumsuzluk çıkarması ihtimalini kaldırmak için bu hareketim, böyle birşeye gerek var mı bilgim yok).

Dealextreme üzerinden alıyorum ben kablolarımı. çko ta güzel çalışıyorlar, 5-10 dolar civarı kargo dahil. yanlız biraz geç geliyor siparşiler (2-4 hafta civarı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

eğer aşağıdaki gibi bir kabloyla karşılaşırsan haberim olsun

Tamam bulursam söylerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiçkimsenin kablo üzerinden kazıklanmasına dayanamıyorum, buradan aradığınız kabloları bulabilirsiniz, neredeyse bütün iphone, ipad ve mac aksesuarlarımı buradan aldım, güzenle alışveriş yapabilirsiniz.

Kablo kablodur, güncellemeyle boşa çıkmaları gibi bir durm söz konusu değildir.

Kullanacağınız kablolar dijital veri taşıdığından altın kaplama, vs.. olmasının peki bir anlamı yok. Bu tarz şeylere inanmayın..

http://dx.com/s/thunderbolt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 23 Kasım 2012; 9:58:45 >
  • quote:

Kablo kablodur, güncellemeyle boşa çıkmaları gibi bir durm söz konusu değildir

doğru, güncelleme kabloyu atıl duruma düşürmez
    quote:

Kullanacağınız kablolar dijital veri taşıdığından altın kaplama, vs.. olmasının peki bir anlamı yok. Bu tarz şeylere inanmayın

buna kısmen katılıyorum, dijital veri açısından bakıldığında altın kaplama yada basit plastik olması pek performans farkı göstermeyebilir. ama altın uçlu olması yada kalın bir kablo olması zaten performans için değil genel olarak kablonun ömrü için önemlidir; bence kablodan kabloya fark vardır. konu eğer illa apple ürünü olmalımıdıra gelirse; çalıştığı sürece muadil her ürün işe yarar, örneğin benim makina late 2011 bunda hdmi yok; 15 liraya uptech marka mini dvi to hdmi kullanıyorum sorun çıkarmıyor. ama geçende teknosada gördüğüm hama marka bir toslink to mini toslink aldım o elimde kaldı; sony vaio cihazıma sorunsuz uyan 3.5mm kablo nedense macbooktaki porta girmiyor. ben sokarım dersen hediye edebilirim, forumda bizimlede paylaşırsın

/>

• kablo konusu açılmışken buraya yazayım sorumu.

geçen orjinal olmayan thunderbolt-hdmi kablo aldım.tvye görüntüyü aktardım ama sesi aktaramadım.kablo orjinal olmadığı için düşündüm.ses ayarlarına girdim hdmi ı seç filan gibi birşey de göremedim.sebep kablodanmı yoksa ayarlarla mı ilgili?
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

Kablo kablodur, güncellemeyle boşa çıkmaları gibi bir durm söz konusu değildir

doğru, güncelleme kabloyu atıl duruma düşürmez
    quote:

Kullanacağınız kablolar dijital veri taşıdığından altın kaplama, vs.. olmasının peki bir anlamı yok. Bu tarz şeylere inanmayın

buna kısmen katılıyorum, dijital veri açısından bakıldığında altın kaplama yada basit plastik olması pek performans farkı göstermeyebilir. ama altın uçlu olması yada kalın bir kablo olması zaten performans için değil genel olarak kablonun ömrü için önemlidir; bence kablodan kabloya fark vardır. konu eğer illa apple ürünü olmalımıdıra gelirse; çalıştığı sürece muadil her ürün işe yarar, örneğin benim makina late 2011 bunda hdmi yok; 15 liraya uptech marka mini dvi to hdmi kullanıyorum sorun çıkarmıyor. ama geçende teknosada gördüğüm hama marka bir toslink to mini toslink aldım o elimde kaldı; sony vaio cihazıma sorunsuz uyan 3.5mm kablo nedense macbooktaki porta girmiyor. ben sokarım dersen hediye edebilirim, forumda bizimlede paylaşırsın

/>

Ben eski macbook'umda philips'in toslink kalbosunu kullanıyordum, gayet güzel takılıyordu yenisinde hiç denemedim. Aslında bunun da takılabiliyor olması gerek, sonuçta 3.5mm jack standart, apple 'ın cinliği de olabilir bu durum şekil olsun diye alüminyum kasa yapıcaz derken portları çok az da olsa ince yapımış yada port alüminyum olduğundan esneyemiyor da olabilir açıkçası bilemiyorum

ama yinede toslink kablo da sonuçta ışık gönderiyor, onlarda dijital den daha da az kayıp olur diye düşünmekteyim, ama kablonun ömrü konusunda dediklerin çok doğru o kısma birşey diyemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 23 Kasım 2012; 18:17:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.