Şimdi Ara

Mac ile pc arasındaki avantajlar ve dez avantajlar neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş merahaba.pc kullanıcısıyım yeni bir lap-top alacağım fakat pc mı yoksa mac mi almak konusunda karasızım kendimi bildim bileli pc kullanıyorum iç mimar olduğum için çizim ağrılıklı kullanıyorum.Şuan görünen enbüyük fark fiyat olarak gözüküyor.Başka ne gibi farklar var.yardımcı olursanız sevinrim

• oyun oynayacaksanız mac'i boşverin derim.
  • Kullandığınız programlar'ın mac versiyonları bulunuyorsa,Mac düşünmenizde hiçbir sakınca yok.Tabi Windows kurup Windows versiyonlarını da çalıştırmak mümkün ancak,Mac e Windows kurmak çok mantıklı gelmiyor bana.Gerek de yok açıkçası.İhtiyaçlarınız çerçevesinde karar verin.Aksi takdirde birçok arkadaş gibi satmak zorunda kalbilirsiniz.
  • iç mimarım demişsiniz

cinema 4d rahat bır sekıld emac te kullanabılırsınız tavsiye ederim
  • peki office programi kurabilir miyiz? ve buradaki kaydettigimiz dosyalar windows office programlarinda soru suz calisir mi?

bs player gibi altyaziyi surukleyip birakabilecegimiz video programi var midir?

limewire, photoshop, guitarpro, flash ozelligi vs var midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamingmaster

oyun oynayacaksanız mac'i boşverin derim.

Türkiyede yok ama yurtdışında vardır ve eğer bir gün olursa photoshop cs4, safari, gta4'ü bir arada oynamak açmak uygulamak isterim.sırf heyecanlandıran bu beni
  • Yurtdışında olursa türkiyede de aynı anda o oyun olur merak etmede, çok fazla heyecanlanmamanı tavsiye ederim,

aynı oyunu windowsta açtığımda herzaman mac versiyonundan daha hızlı çalışıyor, tabi bunun sebebi oyun firmalarının mac versiyonuna yeterince önem vermemesinden kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 18 Şubat 2010; 18:04:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

peki office programi kurabilir miyiz? ve buradaki kaydettigimiz dosyalar windows office programlarinda soru suz calisir mi?

Office var , hem de Microsoft'un kendi söylemine göre birçok yönden Windows versiyonundan daha iyi. Macworld'de böyle demişler. Ve dosya formatları yine doc xls ppt, yani uyumlu.
    Ayrıca Office'den özellikle Sunum hazırlama konusunda daha iyi olan IWork var. Bence IWork komple daha iyi, ama karşılaştırmalarda excel konusunda Office'in sunum konusunda Iwork ün iyi olduğunu söylüyorlar.

Limeware, photoshop , guitarpro, flash var. Bunun dışında Windowsta kullandığınız çoğu programın karşılığı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 18 Şubat 2010; 22:44:52 >

• MAC
    -----

+HIZ
    +STABILITE
    +GUVENLIK
    +ERGONOMİ
    +ENERJİ YÖNETİMİ
    +MUADİLLERİNDEN İNCE, HAFİF, ŞIK ÜRÜNLER
    +YÜKSEK KALİTELİ KOMPONENTLER

PC
    -----

+ FİYAT
    + YAZILIM(özellikle oyun) BOLLUĞU
    + EK DONANIM BOLLUĞU

NOT: Mac'ler çok iyi bir şekilde Windows çalıştırıyor, ancak Mac alıp Windows kurmak saçma olduğundan, sanki Windows çalıştırmıyormuş gibi yazdım...
  • Yillardir kullandigim pcden mace gectim acikcasi 1 hafta sonra hic yabancilik cekmedim birazda merakli olmaya bagli arkadaslarinda dedigi gibi her programin hemen hemen karsiligi macde var hatta bir cogunun daha stabil ve randimanli calisan versiyonlari mevcut office 2008 mesela ama dedigim gibi merakli olmaya bagli acikcasi pcye donesim hic gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: switel

peki office programi kurabilir miyiz? ve buradaki kaydettigimiz dosyalar windows office programlarinda soru suz calisir mi?

Office var , hem de Microsoft'un kendi söylemine göre birçok yönden Windows versiyonundan daha iyi. Macworld'de böyle demişler. Ve dosya formatları yine doc xls ppt, yani uyumlu.
    Ayrıca Office'den özellikle Sunum hazırlama konusunda daha iyi olan IWork var. Bence IWork komple daha iyi, ama karşılaştırmalarda excel konusunda Office'in sunum konusunda Iwork ün iyi olduğunu söylüyorlar.

Limeware, photoshop , guitarpro, flash var. Bunun dışında Windowsta kullandığınız çoğu programın karşılığı var

Katılıyorum, iwork un numbers uygulaması kalablık verilerle çalışırken çok zorlanıyor, en azından excel konusunda office daha iyi..

Ama word ile iworku karşılaştırırsak, iwork gerçekten etkileyici. yazı yazılmış bir ekrana resim sürüklediğinizde mouse ile resmi taşırken yazılarda gerçek zamanlı olarak resime göre konumlanıyor, denemenizi tavsiye ederim :)

• Mac lerin görüntü işleme ve cad programlarıyla alakalı pc ye karşı sağlam bir üstünlüğü var ve kullanımları daha kolay. eğer iç mimarsan mac al derim
  • bu soruyu hep merak etmişimdir mac os un avantajı ne ? ya mesela mac os la yapıp windows ta olmayan ne var
  • Macin görselliği yeter. Çok zengin. Hele bir de mutli touch özellikli mouse pad, tam bir mühendislik işi.

Çok pahalı olmasa bende bir tane alacağım. Eğer yaptığın işleri Mac de de yapabiliyorsan MAC al derim.
  • abd den alcağıma fiyatta pek sıkıntım olmuycak

peki mac i alan insanlar genelde neler yapıyolar yani hangi programla uğraşıyolar mac te
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlhefe

abd den alcağıma fiyatta pek sıkıntım olmuycak

peki mac i alan insanlar genelde neler yapıyolar yani hangi programla uğraşıyolar mac te

Ben yeni aldim, genel olarak kullanim amaclarim, autocad, photoshop, sketchup, programlari ve internet. Bunlarin yani sira windows yukleyip, pes , fifa, call of duty oynamak istiyorum. Su an bu soylediklerimi rahatca yapiyorum, sadece oyun denemedim henuz. Ancak ekran karti ve islemci yeterli oldugu surece oyunlarda sikinti cikarmasi icin bir sebep yok.
  • sorunda orda ekran kartı vasat intel hd grafik 3000
  • yani intel hd 3000 ekran kartı mbp ya bootcamp yapıp win7 kurduğumuzda bu ekran kartı nfs hot pursoit , black ops , pes 11 i fln çalıştırır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlhefe

yani intel hd 3000 ekran kartı mbp ya bootcamp yapıp win7 kurduğumuzda bu ekran kartı nfs hot pursoit , black ops , pes 11 i fln çalıştırır mı?

tek intel hd 3000 sadece 13 inch macbook prolarda var, 15inch 6750m ekran kartli modeli alirsan oynayamayacagin oyun kalmaz.Bahsettigin oyunlari dusuk cozunurlukte oynamaya razi isen 6470m'li modeli veya macbook air alabilirsin.
    hd 3000 ile oyun oynanacagini hic sanmiyorum.
  • hmm hiç mi çalıştırmaz nfs hotpursiti fln intel hd 3000 yada çalıştırsa kasarmı yani

bide macbook air ı tavsiye ettiniz galiba oyun için yani mbp ların eski ekran kartı şuan mba ve mb un ekran kartı olan nvidia ge force 320m , intel hd 3000 e göre daha mı iyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.