Şimdi Ara

MAC MINI Almayı düşünüyorum. Bilgi rica edeceğim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
2
Favori
20.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mac mini MC238LL/A almayı düşünüyorum. PC kullanıcısıyım ve artık trojan, truva atı, virüs, antivirüs, domuz gribi, antibiyotik vs. gibi abuk sabuk işler ile uğraşmak istemiyorum. Bildiğim Mac'lerde virüs bulaşması olmuyormuş. Kullanım amacım ise aşağıdaki gibi olacak.

1. Amatör Video çekimlerimi (Sony Mini DV) düzenlemek, montajlamak, altlarına müzik yerleştirmek,

2. İşim icabı Office programlarından ağırlıklı Word-Excel olmak üzere biraz da photoshop kullanmak,

3. Müzik arşivlerimi düzenlemek, Dj programı çalıştırmak,

4. Corel, Autocat vs. gibi Windows programlarının işlevselliğinde Mac programları kullanmak,

5. İnternet'e girmek, sitemde düzenlemeler yapmak,

6. Virüsler ile uğraşmamak, onlar ile uğraşana kadar geçirdiğim zamanı daha mantıklı işlere ayırmak gibi gibi...

7. 2 ad. harici diskimi de kullanabilmek,

Yukarıda modelini verdiğim MAC MINI hakkında düşünceleriniz nedir acaba? Benzer özellikte olan ve hatta bazı özellikleri daha üstün olmasına rağmen (PC ye göre konuşuyorum) diğer cihazlar ile arasında ciddi fiyat farkı mevcut. Sanırım bu Snow Leopard programı ile alakalı. Bildiğim bu yazılımın fiyatı eskilere göre çok düşük. Mantığıma yatan makine bu. Bana lütfen bilgi verebilir misiniz? Neden diğerleri ile fiyat farkı mevcut? Bu makineyi alırsam pişman olur muyum?

http://www.istanbulbilisim.com.tr/-Mac-mini-APPLE-DUNYASI,1495,1557.html

Bu sayfada özellikleri ile beraber fiyatları da mevcut. Şuan ne mi kullanıyorum? AMD 3,2 Ghz çift çekirdek 2 GB OCZ ram li bir bilgisayar. Ama dedim ya virüslerden bıktım artık. Yardım lütfen.

• mrb lar

almayı dusundugunuz mac miniye baktım yenı model zaten sisitem olarak yenı

7 tane madde belırtmıssınız 7 sınıde sorunsuz yapabılırsınız

ve sıze sunu soylemek ıstıyorum oncden masa ustunuz varmıs bunu alınca sessizliğin ne oldugunu goreceksınız :)

fiyat farkı snow leopard dan kaynaklanan bır sey değil apple türkiyede malasef boyle ımkanınız varsa yurt dısından getırsenız daha makul olur zaten ufak bırsey gelırde

yada imac ikinci el piyasasınıda baksanız sizin için iyi olabılır

pişman olmassınız rahat olmayan pc isterse dağ devirsin onemli değil once rahat kullanımı ve sorunsuz olmalı
    buda apple ıle yeterınce mumkun zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: smela

mrb lar

almayı dusundugunuz mac miniye baktım yenı model zaten sisitem olarak yenı

7 tane madde belırtmıssınız 7 sınıde sorunsuz yapabılırsınız

ve sıze sunu soylemek ıstıyorum oncden masa ustunuz varmıs bunu alınca sessizliğin ne oldugunu goreceksınız :)

fiyat farkı snow leopard dan kaynaklanan bır sey değil apple türkiyede malasef boyle ımkanınız varsa yurt dısından getırsenız daha makul olur zaten ufak bırsey gelırde

yada imac ikinci el piyasasınıda baksanız sizin için iyi olabılır

pişman olmassınız rahat olmayan pc isterse dağ devirsin onemli değil once rahat kullanımı ve sorunsuz olmalı
    buda apple ıle yeterınce mumkun zaten
    Bence de yurtdışından getirtmek daha makul.MC239LL/A modeli 800 $ yani 1200 TL civarı bir para yapar,yurtdışından getirip satanlar var sanırım onlar da en fazla 1000 $'a satarlar ki bu da 1500 TL eder,neredeyse MC238LL/A modelinin Türkiye fiyatına denk gelir.İki model arasında ciddi fark var,rami iki katı,HDD'ı iki katı işlemcisi daha hızlı vs. Tercih sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

Bence de yurtdışından getirtmek daha makul.MC239LL/A modeli 800 $ yani 1200 TL civarı bir para yapar,yurtdışından getirip satanlar var sanırım onlar da en fazla 1000 $'a satarlar ki bu da 1500 TL eder,neredeyse MC238LL/A modelinin Türkiye fiyatına denk gelir.İki model arasında ciddi fark var,rami iki katı,HDD'ı iki katı işlemcisi daha hızlı vs. Tercih sizin

Alıntıları Göster
    Yorumlar için teşekkür ederim. Benim anlamadımğım, İstanbul Bilişim'de ki diğerleri ile kıyas yapıldığında 239 hariç, aralarında çok fark olmaması. Hatta bazı özelliklerde daha üstün olmasına rağmen fiyatı daha uygun. Mac konusunu bilmediğimden bu kafama takıldı. Örneğin;

MB464LL/A ( Z0FX ) - MC238LL/A - MB463LL/A ( Z0FW ) aralarında kıyas yapıldığında 464'e göre işlemci daha hızlı, ram ler aynı sadece HDD 2 katı ama fiyat çok daha uygun. 463'e göre ise yine işlemci daha hızlı, ram 1 gb fazla, HDD daha büyük, ekran kartı 2 katı ama fiyat biraz daha ucuz. Bunun sebebi ne olabilir bunu anlayamadım. Bilmediğim bir kötü yanı mı var bunu çözemedim. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Yurtdışından bir imkanım olursa ki bu Amerika olması daha mantıklı çünkü Avrupa ile farkımız yok, almak daha mantıklı tabii. Bunu düşüneceğim. Hatta imkan olursa o zaman 239 alacağım. Bir de HDD kini daha sonra büyütme imkanım olabiliyor değil mi? Windows kurulabildiğine göre herhangi bi HDD takılabilir doğru mudur?

Bir sorum daha olacak, mevcut PC'me ait olan Benq HDMI ve DVI girişli 19" monitörümü ve A4 Tech kablosuz klavye ve mouse'umu da bu makine ile kullanmam mümkün mü acaba? Bir de bunlara para yatırmayayım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 5 Ocak 2010; 10:23:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferyangin

Yorumlar için teşekkür ederim. Benim anlamadımğım, İstanbul Bilişim'de ki diğerleri ile kıyas yapıldığında 239 hariç, aralarında çok fark olmaması. Hatta bazı özelliklerde daha üstün olmasına rağmen fiyatı daha uygun. Mac konusunu bilmediğimden bu kafama takıldı. Örneğin;

MB464LL/A ( Z0FX ) - MC238LL/A - MB463LL/A ( Z0FW ) aralarında kıyas yapıldığında 464'e göre işlemci daha hızlı, ram ler aynı sadece HDD 2 katı ama fiyat çok daha uygun. 463'e göre ise yine işlemci daha hızlı, ram 1 gb fazla, HDD daha büyük, ekran kartı 2 katı ama fiyat biraz daha ucuz. Bunun sebebi ne olabilir bunu anlayamadım. Bilmediğim bir kötü yanı mı var bunu çözemedim. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Yurtdışından bir imkanım olursa ki bu Amerika olması daha mantıklı çünkü Avrupa ile farkımız yok, almak daha mantıklı tabii. Bunu düşüneceğim. Hatta imkan olursa o zaman 239 alacağım. Bir de HDD kini daha sonra büyütme imkanım olabiliyor değil mi? Windows kurulabildiğine göre herhangi bi HDD takılabilir doğru mudur?

Bir sorum daha olacak, mevcut PC'me ait olan Benq HDMI ve DVI girişli 19" monitörümü ve A4 Tech kablosuz klavye ve mouse'umu da bu makine ile kullanmam mümkün mü acaba? Bir de bunlara para yatırmayayım diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    normal ekranını ve usb klavye farenı sorunsuz kullanabılırısın

• quote:

O fiyat farkının tek sebebi satıcı firmanın elinde kalmış olması.Şöyle örnek vereyim,geçen sene veya yeni ürünler çıkmadan önce eski modelleri 1900 TL'ye satıyorlarsa,yeni modelleri geldiğinde eskilerin maliyeti azalmadığı veya Apple'dan fiyatı ucuzlatın gibi bir öneri almadıkları için fiyatı düşüremiyorlar,o yüzden yenilere göre eskiler çok pahalı kaçıyor.Aynı şey iPod Touch'ta da var,2g olanın 16 GB'ı 700 TL iken,3g olanın 32 GB'ı 650 TL mesela.Kısaca diyebileceğim,benim bildiğim,yenilerdeki sorundan değil de ürünün satıcının elinde kalmasından kaynaklanıyor ;)

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matkapmatkap -- 5 Ocak 2010; 15:14:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

quote:

O fiyat farkının tek sebebi satıcı firmanın elinde kalmış olması.Şöyle örnek vereyim,geçen sene veya yeni ürünler çıkmadan önce eski modelleri 1900 TL'ye satıyorlarsa,yeni modelleri geldiğinde eskilerin maliyeti azalmadığı veya Apple'dan fiyatı ucuzlatın gibi bir öneri almadıkları için fiyatı düşüremiyorlar,o yüzden yenilere göre eskiler çok pahalı kaçıyor.Aynı şey iPod Touch'ta da var,2g olanın 16 GB'ı 700 TL iken,3g olanın 32 GB'ı 650 TL mesela.Kısaca diyebileceğim,benim bildiğim,yenilerdeki sorundan değil de ürünün satıcının elinde kalmasından kaynaklanıyor ;)

Edit:imla

Alıntıları Göster
    Verilen cevaplar için çok teşekkür ederim. Kısaca söylemek gerekirse MC239 için yurtdışını araştıracağım. (Bildiğiniz bir site varsa çok sevinirim.) Olmadı MC238'i buradan alacağım. Çok teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Verilen cevaplar için çok teşekkür ederim. Kısaca söylemek gerekirse MC239 için yurtdışını araştıracağım. (Bildiğiniz bir site varsa çok sevinirim.) Olmadı MC238'i buradan alacağım. Çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Belki çok soru soruyorum ama internette dolanırken gördüm. Bazıları normal PC ye Mac işletim sistemi yüklemiş. Ve şöyle iyi böyle iyi diyorlar. Acaba bu işlem mümkün müdür yada ben atıyorum benim şuan kullandığım AMD 3,2 Ghz çift çekirdekli 2 GB ramli makineme bu sistemi yüklesem aynı performansı alabilir miyim?

• quote:

Belki çok soru soruyorum ama internette dolanırken gördüm. Bazıları normal PC ye Mac işletim sistemi yüklemiş. Ve şöyle iyi böyle iyi diyorlar. Acaba bu işlem mümkün müdür yada ben atıyorum benim şuan kullandığım AMD 3,2 Ghz çift çekirdekli 2 GB ramli makineme bu sistemi yüklesem aynı performansı alabilir miyim?

Eğer driverları eksiksiz yüklerseniz (ki zannetmiyorum mutlaka bir açık verilir genel olarak) çok çok iyi bir performans alırsınız normal maclerden hiçbir farkı olmaz belki daha iyi bile olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

quote:

Eğer driverları eksiksiz yüklerseniz (ki zannetmiyorum mutlaka bir açık verilir genel olarak) çok çok iyi bir performans alırsınız normal maclerden hiçbir farkı olmaz belki daha iyi bile olur

Alıntıları Göster
    arkadaşım başlığı iyiki açmışsın ben de bir tane mac almak durumundayım,onun için bana da yararlı oldu.
    açıkcası ilk başta ikinci ellerine baktım ama eski modellerin bile fiyatları yüksek ve ayrıca ilk kez mac alıcam nedir ne değildir hiç bilmiyorum onun için ben de sıfırlara doğru kaydım.

MC239LL/A modeli şuanda amazonda 800den 750dolara düşmüş,bence fiyat iyi gibi,imkanın varsa oradan alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: haggardd

arkadaşım başlığı iyiki açmışsın ben de bir tane mac almak durumundayım,onun için bana da yararlı oldu.
    açıkcası ilk başta ikinci ellerine baktım ama eski modellerin bile fiyatları yüksek ve ayrıca ilk kez mac alıcam nedir ne değildir hiç bilmiyorum onun için ben de sıfırlara doğru kaydım.

MC239LL/A modeli şuanda amazonda 800den 750dolara düşmüş,bence fiyat iyi gibi,imkanın varsa oradan alabilirsin.

Alıntıları Göster
    SLM ARKADAŞLAR BEN APPLE A ÖZELLİKLE IPOHONE VE IPOD TOUCH İÇİN PROGRAM YAZMAYI PLANLIYORUM AMA BUNUN İÇİN ÖNCELİKLE BİR MAC IMIN OLMASI GEREKİYORMUŞ.SİZ NE TAVSİYE EDERSİNİZ MAC PC HAKKINDA.VE AYRICA CAHİLLİĞİME VERİN BU PROGRAMLARI YAZMAK İÇİN GEREKLİ UYGULMALAR ÜCRETSİZMİ?

• quote:

Orijinalden alıntı: a.hikmet

SLM ARKADAŞLAR BEN APPLE A ÖZELLİKLE IPOHONE VE IPOD TOUCH İÇİN PROGRAM YAZMAYI PLANLIYORUM AMA BUNUN İÇİN ÖNCELİKLE BİR MAC IMIN OLMASI GEREKİYORMUŞ.SİZ NE TAVSİYE EDERSİNİZ MAC PC HAKKINDA.VE AYRICA CAHİLLİĞİME VERİN BU PROGRAMLARI YAZMAK İÇİN GEREKLİ UYGULMALAR ÜCRETSİZMİ?

Alıntıları Göster
    macte oyun haricinde herşeyi en üst düzeyde zevkle yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

Alıntıları Göster
    merhaba, 1.6coreduo mac mini sahibiyim. size tavsiyem MC270LL gibi yeni kasaya sahip bir mac mini almanız. eski kasalarda (daha kalın oluyorlar) ram, harddisk gibi parçaların değişimi çok zahmetli ve çok hassas bir iş. ben en son ram takarken ses kartımdan oldum (usb ses kartım var neyseki). yeni kasa mac miniler hem ekran kartı olarak çok daha iyiler (değiştiremediğiniz yegane parça ekran kartı bu sebepten dolayı bu konu kullanım ömrü açısından daha önemli hemde video editlemede ve grafik işlerinde size çok yardımı dokunacaktır). hem de daha inceler daha az yer kaplıyorlar.

alıyorken biraz fzla verip yada burada kalın kasaya vereceğiniz paraya yurtdışından birine getirtip almanız bana göre daha mantıklı.

• quote:

quote:

Buyrun size orjinal snow leopard dvd sinden direkt kurulum yapıp apple üzerinden sorunsuz update yapabileceğiniz bir donanım listesi. Lifehacker.com sitesinden alıntıdır. şimdiye kadar bütün updateleri apple üzerinden başarı ile uyguladılar.

Buda nasıl kuracağınıza dair klavuz:
    http://lifehacker.com/5360150/install-snow-leopard-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

quote:

Buyrun size orjinal snow leopard dvd sinden direkt kurulum yapıp apple üzerinden sorunsuz update yapabileceğiniz bir donanım listesi. Lifehacker.com sitesinden alıntıdır. şimdiye kadar bütün updateleri apple üzerinden başarı ile uyguladılar.

Buda nasıl kuracağınıza dair klavuz:
    http://lifehacker.com/5360150/install-snow-leopard-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required

Alıntıları Göster
    İstanbul Bilişim'den almak gibi bir hata yapmayasın. Distribütör garantisi yok orada satılan ürünlerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

İstanbul Bilişim'den almak gibi bir hata yapmayasın. Distribütör garantisi yok orada satılan ürünlerin.

Katılıyorum. Aradaki farka bu riski almaya değmez eğer risk alınacaksa amerikadan ürün getiren kişilerden almak daha mantıklı istanbu bilişimden alınıcağına.
  • quote:

googlea hackintosh yazarak araştırabilirsiniz. ben en son baktığımda sadece intel coreduo ve üstü işlemcilere uygulanabiliyordu, geliştirme çıkmadıysa amdye kurulamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

macte artik oyunu da en ust duzeyde zevkle yapiyoruz sen hala aramiza katilamadiysan katil biran once
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn991402

quote:

googlea hackintosh yazarak araştırabilirsiniz. ben en son baktığımda sadece intel coreduo ve üstü işlemcilere uygulanabiliyordu, geliştirme çıkmadıysa amdye kurulamaz.

ben yaklaşık bir 10 donanım kombinasyonu denedikten sonra amd bilgisayarıma kurmayı başarmıştım. gerçekten çok zor bir iş. son halinde bilgisayara 2. bir sata harddisk bağlarsam kernel panic veriyordu ses kartını çalıştırmayı başaramamıştım vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Orijinalden alıntı: aragorn991402

quote:

ben yaklaşık bir 10 donanım kombinasyonu denedikten sonra amd bilgisayarıma kurmayı başarmıştım. gerçekten çok zor bir iş. son halinde bilgisayara 2. bir sata harddisk bağlarsam kernel panic veriyordu ses kartını çalıştırmayı başaramamıştım vs...

sen artık kurdu olmuşsun hocam :)

bu arada kombinasyonlarının arasında centrino var mıydı? 3 farklı hackintoshu kuramadım da.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.