Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende iatkos v7 ve ideneb 1.4 var her ikisinde kurdum fakat değişik sorunlarla karşılaşıyorum ikisinde ortak tek br sorun var

yükleme başarlı olduktan sonraa restart ekranı geliyor ve restart dediğim zaman beyaz ekran o dönen şey çıkıyor ve orada öylece kalıyor restart

atamıyor yani iatkos kurduğumda böle kaldığında kapatıp açıyorum ve ekranda grenli gibi bir ekran çıkıyor küçük kareler halinde ve bi zaman sonra

müzik çalmaya başlıyor ama ekranda ne var göremediğim için anlıyamadım ideneb kurduğumda da yine kapatıp açıyorum ve daha sonra apple

işaretinde kalıyor öylece ekran falan çıkmıyor dizüstüne kuruyorum modeli toshiba p300 2.4 ghz c2d ati hd 3650 ekran kartı var yardımlarınız için

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: burasibaska

Arkadaşlar 10.4.8 benim Via Rhine II onboard ethernet kartımı tanımıyor. Osx86project adresinden driver indirdim yukledim restart atınca ilk açılışta ethernet geliyor internete bağlanabiliyorum fakat ikinci restartta dosya extensionsta olmasına rağmen ethernet yüklü değil diyor. Dosyayı tekrar yükleyip kapatıp açınca düzeliyor ama malum ikinci restartta yine gidiyor. Bu konuda bilgisi olan varmı acaba. Birde ekran kartım Radeon 9550 Açılışta ATINDRV eski veya yeniden yuklenmesi gerekli diyor. 9550 için driver varmı?

Öncelikle yüklü olan kexti silin sonra osx86tools la repair permissions tiklayip run task deyin sonra driveri yukleyin sistemi bikereye mahsus -f -v komutuyla başlatın çalışması lazım.
  • Arkadaşlar istanbul içi elinde amd için mac os x 10.5.x varsa lütfen pm atın...Net kotalı indiremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 16 Ağustos 2009; 20:24:33 >
  • hdd lerimden birini gören sürümü buldum ipc.10.5.6 pf5 usb mouse keybord görmüyordu satın alarak onuda cozduk
    -------------
    sistem:
    amd X2 athlon 5200+
    asus msn-vm dh - nforce 430 (eternet nforce eternet - on board ndivia 6100)
    nvidia 860 gts 512m
    2gb ram 800mhz
    ------------
    kernel 9.5.0.0 seçdim ve sealbet fix sectim.
    ------------
    Sorunlar.
    1.mac aboutda işlemci 3,7 core duo olarak görünüyor.
    2.mac çok yavaş acılıyor(10dk suruyor sanırım işlemci farklı tanıdıgından oluyor)
    3.aynı zamanda restart ve ya pc kapanmıyor kilitlenerek duruyor elle mudahale gerekiyor.
    4.kurdugum eternet veya ekran kartını tanımıyor (-f-x lerle acıplım yaptım)
    -----------
    Bir çok kurulum belkide işlemciyi düzgün tanımadığında kaynaklanıyor tekrar kurucam ama kernel ne seçmem gerekiyor? 9.7.0.0 ipc icerisinde yok akşam tekrar kurucam büyük ihtimal

teşekkürler yorucu zahmetli ama değer bir sistem :)

• bu gün arkadaşın dizüstüne mac kurdum dell inspiron 6400 ekran kartını chipseti ses herşeyi calıştıdım ama şu wifi yi halledemedim yawama manyak oldu ilkdefa bir notebook da mac kullandım gercekden çok güzelmiş hobar bu intel3945 wifi konusunda bir bilgin varmı nasıl tanıtabilirim wiki de test aşamasında oldugu yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: surrealll

merhaba arkadaşlar bende iatkos v7 ve ideneb 1.4 var her ikisinde kurdum fakat değişik sorunlarla karşılaşıyorum ikisinde ortak tek br sorun var

teşekkürler

çipset veya ekran kartı sorunu gibi görünüyor. doğru çipset sürücüsü seçtiğinden emin ol. ekran kartı içinse birşey seçme. kurulumdan sonra sistemi -x le aç.

quote:

raptor28

bu gün arkadaşın dizüstüne mac kurdum dell inspiron 6400 ekran kartını chipseti ses herşeyi calıştıdım ama şu wifi yi halledemedim yawama manyak oldu ilkdefa bir notebook da mac kullandım gercekden çok güzelmiş hobar bu intel3945 wifi konusunda bir bilgin varmı nasıl tanıtabilirim wiki de test aşamasında oldugu yazıyor

henüz düzgün çalışan driver yok ama yolda. 1 aya kadar çıkması muhtemel. 2200 driverını yazan adam onu da yazacak.
    http://projectcamphor.mercurysquad.com/ buradan takip edebilirsiniz. laptop a kurduysanız güç - fan yönetimini ve pil ömrünü de kontrol edin.

quote:

gicikmigicik
    sistem:
    amd X2 athlon 5200+
    asus msn-vm dh - nforce 430 (eternet nforce eternet - on board ndivia 6100)
    nvidia 860 gts 512m
    2gb ram 800mhz
    ------------
    kernel 9.5.0.0 seçdim ve sealbet fix sectim.
    ------------
    Sorunlar.
    1.mac aboutda işlemci 3,7 core duo olarak görünüyor.
    2.mac çok yavaş acılıyor(10dk suruyor sanırım işlemci farklı tanıdıgından oluyor)
    3.aynı zamanda restart ve ya pc kapanmıyor kilitlenerek duruyor elle mudahale gerekiyor.
    4.kurdugum eternet veya ekran kartını tanımıyor (-f-x lerle acıplım yaptım)
    -----------
    Bir çok kurulum belkide işlemciyi düzgün tanımadığında kaynaklanıyor tekrar kurucam ama kernel ne seçmem gerekiyor? 9.7.0.0 ipc icerisinde yok akşam tekrar kurucam büyük ihtimal

nforcalar en problemli çipsetler malesef. bir de kurulumda ekran kartı, ethernet ve ne olduğunu bilmediğiniz gereksiz şeyleri seçmeyin. bunları kurulumdan sonra halletmeye çalışın

Kusura bakmayın belki önceki sayfalarda cevabı verilmiş olabilir ama 16 sayfayı okuyacak vaktim olmadığından soruyorum.
    quote:

Şimdi ben bu Mac OS işletim sistemini verilen linkten indirip normalde Windows kullanan bilgisayarıma kursam bu Mac OS korsan mı oluyor? Korsan olmuyorsa kullanmanın bir süre sınırı var mıdır?

evet korsan oluyor ama. bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz deneme sürümü vs değil.

• Cevabınız için teşekkürler.
  • şu wifi ler bi halledilsin çok güzel olacak ama aslında gecen sorduğumda 30 tl ye usb wifi satılıyodu mac ve windows uyumlu
  • iatkos v7 ile HP pavillion Dv2000 ime yükleme yaptım, kart okuyucu, ses kartının giriş çıkış ve mikrofon portlası ve wifi dışında herşey çalıştı. Ralink bir usb var onunla wifi yapabiliyorum. Bugün asus eee1000h aldım ona kurmaya uğraşıyorum.

kurulum başlatıyorum, elma çıkıyor reset atıyor, durumu daha çözemedim. Uğraşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSkeletor -- 18 Ağustos 2009; 2:52:54 >
  • merhaba arkadaşlar kendi çabalarım doğrultusunda sonun da Toshiba P300 model dizüstüme mac os sorunsuz bir şekilde kurabildim ideneb 1.4 10.5.6 kurulum dvdsini kurdum ve sistemin her özelliğini not aldığım için ona göre driverları seçip kurulum yaptım insanelymac bana grafik kartımı yüklemem konusunda çok yardım etti sorun yaşıyan arkadaşlar kesinliklee bakabilir driverlar konusunda fakat küçük bir sorunum var intel pro wireless 3945 abg driverı yükleyemiyorum ki bu genel bir sorun birde ekranda mouse yavaş hareket ediyor grafik özelliklerine baktığımda bu ekranların hertz olayları var ya onları göremiyorum büyük bir ihtimalle onun yüzünden sorun çıkartıyor bu sorunları nasıl halledebilriz yardımınız için teşekkürler =)
  • quote:

merhaba arkadaşlar kendi çabalarım doğrultusunda sonun da Toshiba P300 model dizüstüme mac os sorunsuz bir şekilde kurabildim ideneb 1.4 10.5.6 kurulum dvdsini kurdum ve sistemin her özelliğini not aldığım için ona göre driverları seçip kurulum yaptım insanelymac bana grafik kartımı yüklemem konusunda çok yardım etti sorun yaşıyan arkadaşlar kesinliklee bakabilir driverlar konusunda fakat küçük bir sorunum var intel pro wireless 3945 abg driverı yükleyemiyorum ki bu genel bir sorun birde ekranda mouse yavaş hareket ediyor grafik özelliklerine baktığımda bu ekranların hertz olayları var ya onları göremiyorum büyük bir ihtimalle onun yüzünden sorun çıkartıyor bu sorunları nasıl halledebilriz yardımınız için teşekkürler =)

Intel 3945abg kartının şu an çalışan bir driver'i yok. Bekleyeceksin veya çalışan bir wireless kart alıp takacaksın.

Mouse için arkadaşlar 15 ve 16 sayfalarda bunun çözümünü denediler.

Hertz'i o kendisi doğru şekilde ayarlayacaktır sen System Information'dan bak bakalım Quartz Extreme : Supported ve Hardware Acceleration varsa o iş tamamdır.

• Benim sorunum sistemin yaklaşık 15-20 dk da açılması ve açıldıktan 10 15 dk sonra donup hiçbirşey yapılamaması ayrıca donmadan önce kapatmaya çalışsam da kapanmıyor yardım ederseniz sevinirim. Customize da minimum kurulum dahil olabilecek tüm kombinasyonları denedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitehawk

iatkos v7 ile HP pavillion Dv2000 ime yükleme yaptım, kart okuyucu, ses kartının giriş çıkış ve mikrofon portlası ve wifi dışında herşey çalıştı. Ralink bir usb var onunla wifi yapabiliyorum. Bugün asus eee1000h aldım ona kurmaya uğraşıyorum.

kurulum başlatıyorum, elma çıkıyor reset atıyor, durumu daha çözemedim. Uğraşıyorum.

bugün problemi çözüp kurulumu yaptım, cpus=1 komutuyla başlatınca reset atmadan kuruluma geçti. Geç boot etmesi için genelde custom firmware tavsiye ediyorlar bir araştırın bence.
  • emrah abi büyük yardımların sayesinde kurdum 1dk.11 sn de açılması dışında bi sorun yok gerçi buda sorunmu bilemicem :D 10.5.8 e yükseltip bi smbios kurucam bakalım

edit 10.5.8 e yükselttim sm bios 800 kurdum bişi olmadı aynı daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semidos -- 19 Ağustos 2009; 16:53:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kettoplazma

emrah abi büyük yardımların sayesinde kurdum 1.11 sn de açılması dışında bi sorun yok gerçi buda sorunmu bilemicem :D 10.5.8 e yükseltip bi smbios kurucam bakalım

Nasıl o kadar çabuk açılıyor ya sistemin ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

emrah abi büyük yardımların sayesinde kurdum 1.11 sn de açılması dışında bi sorun yok gerçi buda sorunmu bilemicem :D 10.5.8 e yükseltip bi smbios kurucam bakalım

sanırım 1 dakika 11 saniyede açılıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

sanırım 1 dakika 11 saniyede açılıyor

He tamam...

MacOSX , Windowstan daha geç açılıyor sistemimde ancak açıldıktan sonra en ufak kasma veya donma belirtisi göremiyorum. Dikkatimi çeken bir nokta daha var ; iATKOS daha geç ve kasılarak açılıyor sistemimde , iDeneb daha hızlıydı. iATKOS Ahci'yi desteklemesine rağmen.

Anlayamadım gitti.

• bende iatkos kurduğumda böle ekran çıkıyor beyaz mavi siyah kutucuklu ama ideneb kurdum sorunsuz bir kurulum gerçekleştirdim ama şu an sadece fare sorunum var onu hallettimmi hayat çok daha güzel olucak
  • benimki sistemi ilk kurduğumda 20 sn de açlılıyor.
    daha sonra açılışa program vs. ekledikçesüre 30 sn yeye yükseliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

benimki sistemi ilk kurduğumda 20 sn de açlılıyor.
    daha sonra açılışa program vs. ekledikçesüre 30 sn yeye yükseliyor

ilk kurulum 1dk 11 sn şimdi 1.40 olmuştur
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.