Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.096
Cevap
12
Favori
379.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hobar mouse hareket ettirmeye başladığın zaman milisaniye cinsinden gecikmelerle hareket ediyor. Aniden hızlanıyor bi noktaya odaklanmaya çalıştığın zaman ve kontrol etmesi çok zorlaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

Orijinalden alıntı: gicikmigicik

benim sorunum kurulum yaptım. jas 10.04 kurdum fakat driver tanımak için önerilen osx86 tools indirdim zipden cıkardım ama tools cift tıklıyorum aşağıya giriyor zipliyor ama ekrana bir goruntu gelmiyor.kext yuklucem ama pencere acılmıyor butun content klasorlerine kadar girip tikladim.kısaca Help ( kesin basit bir şeydir.ama deli etmeye yetti.)
    KextHelper dene?

evet kexthelper le tanıtabildim. tşkler
  • Akşam gidince mouse ile ilgili söylediklerinizi deneyeceğim. Dün bakamadım.

Tşk.
  • "Waiting for root device" - Bu OS X'in boot etmeye çalıştığı cıhazın bağlı olduğu port'u görmediği anlamına gelir. Bu mesajla DVD ile boot ettiğinizde yada sistem kurulumu sonrası HDD boot sırasında karşılaşabilirsiniz. HDD boot sırasında karşılaştıysanız yanlış/eksik sürücü kurmuş olma ihtimaliniz yüksek demektir. BIOS ayarlarınız da yanlış bir konumda olabilir örnek: SB600 sistemler için AHCI'nin açık olmaması gerekir, çünkü aslında bu sistemlerde gerçek bi AHCI yoktur ve bu sistemle uyumlu değildir, IDE/SATA modu çalışacaktır. Eğer bu durum DVD boot sırasında başınıza geldiyse durum biraz daha vahimdir çünkü DVD boot sırasında varolan tüm sürücüler aktiftir ve yapabileceğiniz şeyler ancak BIOS ayarları ve boot etmeye çalıştığınız cıhazın portunu değiştirerek tekrar denemektir. BIOS için söyleyebileceğim şey, AHCI modlarını öncelikli olarak deneyin, SATA/IDE her türlü kombinasyonu denediğinizden emin olun, çalışsa bile yine de diğerlerini mutlaka deneyin çünkü AHCI gerçekten hızlı bir teknolojidir ve OS X AHCI sürücüsü çok sayıda AHCI modelleri destekler.

BIOS ayarları ve boot etmeye çalıştığınız cıhazın portunu değiştirerek tekrar denemektir. Arkadaşlar ben yeniyim aranızda bana bu konuda yardımcı olabılırmısınız.cihazın portunu degıstırmek derken neyı kastedıyor bır bılgınız varmı :(

• bende bu yazıyı sen yazdın sandım nihayet işimize yaricak biri cıkdı diye düşünüyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reawake

---------------
    "Waiting for root device" - Bu OS X'in boot etmeye çalıştığı cıhazın bağlı olduğu port'u görmediği anlamına gelir. Bu mesajla DVD ile boot ettiğinizde yada sistem kurulumu sonrası HDD boot sırasında karşılaşabilirsiniz. HDD boot sırasında karşılaştıysanız yanlış/eksik sürücü kurmuş olma ihtimaliniz yüksek demektir. BIOS ayarlarınız da yanlış bir konumda olabilir örnek: SB600 sistemler için AHCI'nin açık olmaması gerekir, çünkü aslında bu sistemlerde gerçek bi AHCI yoktur ve bu sistemle uyumlu değildir, IDE/SATA modu çalışacaktır. Eğer bu durum DVD boot sırasında başınıza geldiyse durum biraz daha vahimdir çünkü DVD boot sırasında varolan tüm sürücüler aktiftir ve yapabileceğiniz şeyler ancak BIOS ayarları ve boot etmeye çalıştığınız cıhazın portunu değiştirerek tekrar denemektir. BIOS için söyleyebileceğim şey, AHCI modlarını öncelikli olarak deneyin, SATA/IDE her türlü kombinasyonu denediğinizden emin olun, çalışsa bile yine de diğerlerini mutlaka deneyin çünkü AHCI gerçekten hızlı bir teknolojidir ve OS X AHCI sürücüsü çok sayıda AHCI modelleri destekler.
    ---------------

BIOS ayarları ve boot etmeye çalıştığınız cıhazın portunu değiştirerek tekrar denemektir. Arkadaşlar ben yeniyim aranızda bana bu konuda yardımcı olabılırmısınız.cihazın portunu degıstırmek derken neyı kastedıyor bır bılgınız varmı :(

sanırım slot lardan bahsediyor. fakat ben zaten yeterince denedim elimdeki donanımlarla, ide master yaptım bazen sata tı, tek donanım denedim.yani bayabir kombinasyon yaptım diyebilirim.

-sata dvd-rom
    -sata hdd
    -ide dvdrom
    -ide hdd

biosdanda cesitli kombinasyonlar yapmışdım master hdd ide getirdim vs vs.
    burda biz normal kullanıcıların bilmedigi teknik uyusmazlıklar mevcut gibi geliyor. yukarıdaki yazan arkadas yazısının tamamını okumak isterdim.

• MAC OSX SNOW LEOPARD V10.6 Çıkmış.
    Acaba PC versiyonu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 14 Ağustos 2009; 19:31:23 >
  • Offs pes den ediğim 6 surum oldu
    ipc 10.5.6 "still waiting for device kurtulduk "
    bu seferde kurulumda mouse klavye çalışmıyor.
    kurulum ilerleme sifir yapamıyorum varmıdır cözümü

pişman oldum nforce 430 chip setli anakart aldıgıma wirelessine tav olduydum.
  • Bu arada ben mouse lag sorununu çözemedim. Ubuntu'da da aynı sorun var ne yazık ki... Anlamadım nedenini gitti.. Acaba GTX 295 driverlarıyla ilgili olabilir mi? Sanırım ubuntu daki sorun nvidia yı enable edince oldu. Mac e intellimouse yükleyince sanki normal gibi çalışıyordu ancak 1.5 saat kullandıktan sonra belirgin bir şekilde lag oluşmaya başladı :(
  • Dwain ubuntuda compiz efektlerini kapatmayı dene intelli driver olmadıysa osx te ozaman steermouse dene ben steermouse kullanıyorum.
  • arkadaşlar yardımlarızla iatkos v7 yi yükledim fakat wlan kartımı tanımadı kartım linksys pci wmp54g v4.1 ne yaptıysam tanıtamadım bukonudada yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DFX

MAC OSX SNOW LEOPARD V10.6 Çıkmış.
    Acaba PC versiyonu mu?

pc versyonunun bu kadar çabuk çıkacağını zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: vincent mancini

quote:

Orijinalden alıntı: DFX

MAC OSX SNOW LEOPARD V10.6 Çıkmış.
    Acaba PC versiyonu mu?

pc versyonunun bu kadar çabuk çıkacağını zannetmiyorum

biraz uğraştırır belki ama pcde çalıştırılamaz diye birşey yok. osx86 ların gerçek macos lardan farkı üzerine kurduğunuz donanıma özel driverlar vs. dir bunu güncellenebilir olmasından da anlıyoruz. herhengi bir leopart yükleyip mac os üzerinde snow leopard dmgsi ile kurulum yapıp. üzerine çipset sürücüsü smbios ve bootloader ekleyerek açılmasını sağlayabilirsiniz. ekran kartı, ses ve ethernetin çıkması içinse snow leonun çıkışını beklemeniz lazım.

ayrıca bir kaç gün sonra ilk sayfaya bir güncelleme yapacağım. indirlilebilir yazılımlar ve linkler eklenecek.

• sistemim;

işlemci: amd athlon 64 5200+

anakart: biostar mcp6p m2+

ram: 2 x 1 gb kingston 800 mhz

ekran kartı: nvidia gforce 8500gt

bu sisteme mac kurulabilir mi?
    nasıl bir performansı olur?

eğer kurulamazsa nasıl bir upgrade yapmalıyım?
  • Merak ettim arkadaşlar Asus EEE PC 1000H'ye kuranınız oldu mu MacOSX'i? Problem var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwain

Merak ettim arkadaşlar Asus EEE PC 1000H'ye kuranınız oldu mu MacOSX'i? Problem var mı?

idenebin son sürümünde asus eee, msi wind vs. için özel seçenekler vardı. sanırım kuruluyor. kurulmaması için de bir sebep yok. kurulursa da manyak olur ha 500 liraya macbook
  • süper valla ben önümüzdeki hafta izne çıkacağım. Bol bol vaktim olacak. Bu arada elimde bulunsun madem ideneb denerim. Son sürümümü hangisi? torrenttten mi çekeyim?
  • Arkadaşlar 10.4.8 benim Via Rhine II onboard ethernet kartımı tanımıyor. Osx86project adresinden driver indirdim yukledim restart atınca ilk açılışta ethernet geliyor internete bağlanabiliyorum fakat ikinci restartta dosya extensionsta olmasına rağmen ethernet yüklü değil diyor. Dosyayı tekrar yükleyip kapatıp açınca düzeliyor ama malum ikinci restartta yine gidiyor. Bu konuda bilgisi olan varmı acaba. Birde ekran kartım Radeon 9550 Açılışta ATINDRV eski veya yeniden yuklenmesi gerekli diyor. 9550 için driver varmı?
  • Kusura bakmayın belki önceki sayfalarda cevabı verilmiş olabilir ama 16 sayfayı okuyacak vaktim olmadığından soruyorum.
    Şimdi ben bu Mac OS işletim sistemini verilen linkten indirip normalde Windows kullanan bilgisayarıma kursam bu Mac OS korsan mı oluyor? Korsan olmuyorsa kullanmanın bir süre sınırı var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.