Şimdi Ara

Macbook Air Alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayar mühendisliği okuyorum.Tasarım olsun hafiflik ve taşınabilirlik açısından macbook air çekici geliyor bana ama malum öğrenci olduğumdan bütçem kısıtlı.Bazı konularda air in miladı doldu apple desteği kesecek tarzı konular gördüm biraz tedirgin oldum açıkçası.Bu durumda macbook air halen benim gibi durumu olanlar için tercih edilebilir bir seçenekmi sizce ne yapmalıyım.

Teşekkürler.

• Geçen ay mediamarkt'tan aldım. 8GB RAM'li olan versiyonunu. Şöyle diyebilirim, bu alet bu zamana kadar üretilmiş en iyi kişisel laptop olabilir. MacOS Sierra güncellemesini yaptım, işletim sistemi çok başarılı ve yardımcı. Windows'tan bayağı farklı. Gün içinde şarjının dayanması olsun, hafifliği olsun güzel. Kütüphane dostu, fanın dota2 oynadığım zamanlar hariç çalıştığını duymadım. Eski bilgisayarım HP idi, boot etmemle beraber fön makinesi gibi çalışıyordu (Ubuntu yüklüydü hem de).

Dota2'yi de medium ayarlarda 60 fps oynatıyor bu arada. Isınıyor tabi biraz.

Yazılım falan geliştireceğim diyorsan belki bir miktar kararsız kalabilirsin. Python'da yapay zeka geliştirme ile uğraşıyorum, training yaparken ekran kartının nvidia olmaması işleri biraz uzatıyor (CUDA yok). İşleri CPU'ya bindirmek gerekiyor, o da ısınmaya yol açıyor. İşlemci ahım şahım olmadığı için de performanstan kaybettiriyor. Onun için cloud computing falan kullanılabiliyor. Onun haricinde ekran 13 inç. Öncesinde büyük ekranlar kullandıysan almadan önce dene, bütün gün başına oturup kod yazabiliyor musun bak. Benim için sorun yaratmadı, zaten taşınabilir olsun diye almıştım aleti. Sanırım yazın harici bir monitör alıp onu bağlayacağım.

Geri kalan işlerde gayet akıcı, bana mısın demiyor. Web geliştiricisiysen zaten önünde bir engel yok aleti almak için. Adobe'nin uygulamaları çok akıcı çalışıyor, iş kolaylaştırıyor.

Macbook Air'ın miadını doldurması olayı öyle değil. Her Apple ürününe, apple en az 48 ay yazılım güncellemesi alma taahhütü veriyor. Sadece artık yeni Macbook Air modelleri çıkmayacak. Onun da sebebi Pro'ların artık air'lardan hem daha hafif hem daha ince olması. Air'ın bir anlamı kalmadı yani, 13 inç pro = yeni macbook air gibi bir şey oldu.

Bütçe bakımından bir şey diyemeyeceğim. 3500-4000 bandında çok bilgisayar baktım ama bu kadar tatmin edeni olmadı. Çoğu modelde kronik sorunlar var. Çoğu da hiç sevmediğim cins şu klavyesinin altından pembe yeşil ışıklar çıkan modellerdi (ayrıca 5 kiloydular).

-

Macbook'ların PC alanında muadilleri Dell XPS'ler. Onlar da biraz pahalı kaçıyor. Bana soracak olsalar piyasadaki en iyi bilgisayar için dell xps 15 derdim ama macbooklardan bile fahiş fiyat vermişler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 30 Kasım 2016; 11:52:19 >

• Haklısın dostum zaman ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim.Artık 2.el güzel bir şey denk getirebilirsem almayı planlıyorum.
  • Air'in miladının dolduğu fln yok aynı şekilde devam edecek. Bana göre en iyi f/p veren Apple ürünüdür kendileri. Bilgisayar Mühendisliği için sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Video editing vs. gibi işler yapmıyorsanız Macbook Pro almak parayı çöpe atmaktan başka birşey değil. Almışken en az 256gb ssd'ye sahip bir macbook air alın çünkü ileride değiştiremiyorsunuz bunu isteseniz de. Ayrıca ikinci el tavsiye etmem. Yine de illa 2. el alacağım diyorsanız mutlaka en son çıkan ramleri 8gb olan macbook airlerden alın. Halihazırda macbook air 13" ve macbook pro 15" kullanıyorum herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz.
  • confuest kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim maalesef 0 macbookların en ucuzu 3.8bin den başlıyor ve bütçem yetmiyor onlara 2015 air bulabilirsem onlardan almayı düşünüyorum ssd sinin değişmediğini öğrendiğim iyi oldu sağol :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqq_qqq

Teşekkür ederim maalesef 0 macbookların en ucuzu 3.8bin den başlıyor ve bütçem yetmiyor onlara 2015 air bulabilirsem onlardan almayı düşünüyorum ssd sinin değişmediğini öğrendiğim iyi oldu sağol :)

SSD ve Ram değişimi sonradan asla yapılmıyor hocam, bunlar aklınızda bulunsun. Temiz 2015 macbook air sizi Doktara yapsanız bile idare edecektir
    Tamamdır teşekkür ederim :) .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Acaba pil devir sayısı ne kadar olmalıdır dostum mesela 100 çok mudur 2015 için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qqq_qqq

Acaba pil devir sayısı ne kadar olmalıdır dostum mesela 100 çok mudur 2015 için.

devir sayısından çok bataryanın ne kadar ısıya maruz kaldığı, ne kadar uzun süre full prize takılı biçimde çalıştırdığı gibi şeyler daha çok etkiler batarya ömrünü.
  • Üstad ben doktora yapıyorum bana yeter mi :)
    Şaka bir yana doktora yapıyorum. Ofis programları haricinde bir şey kullanmıyorum. Zaten evde lenovo z570 var. Her işimi görüyor. Şimdi 4.000TL kadar bir hibe var. Bu paraya alabileceğim en iyi dizüstünü almak istiyorum.
    Bir arkadaşım önce mac air 8gb olanını sonrasında da 15.6" için şunu önerdi
    HP ENVY X360 15-W101NT CORE İ7 6500U 2.5GHZ-8GB-1TB-15.6"-2GB-W10 NOTEBOOK
    Link şurada
    www.vatanbilgisayar.com
    Hp Envy x360 15-W101NT P0G87EA core i5 notebook fiyatı, teknik özellikleri, P0G87EA modelleri, hp envy en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da. Hemen al.
    http://www.vatanbilgisayar.com/hp-envy-x360-15-w101nt-core-i7-6500u-2-5ghz-8gb-1tb-15-6-2gb-w10-notebook.html

siz ne önerirsiniz?

En uzun götürecek ama hafif de olsun istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquatina -- 1 Aralık 2016; 22:55:13 >

• Air ürün gamı olarak artık aramızdan ayrılsa da miladının falan dolduğu yok. Apple ürünlerine desteği hemen çekmiyor. Hatta ilginçtir, en uzun süre yedek parça desteği verdiği iki yer kurulduğu Kaliforniya eyaleti ve Türkiye. Evet bizim ülkemiz. Dünya genelinde geçen hafta 2011 yılı macbook'lara parça desteğini çektiğini açıklasa da Türkiye ve Kaliforniya'da destek devam ediyor. Bu iki yerde servis desteğini çektiği en son model 2009 yılı macbook'ları.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paraya kıyıp alacağım bende şu cihazdan zaten 5-6 senede bir bilgisayar alıyorum.Yalnız kafamda sorular var gerçi çoğu buradada cevaplanmış Macbook'ları uzun dönem kullanabilirmiyim normal microsoft işletim sistemli bilgisayarda yaptığım işlemleri macbookdada yapabilirmiyim ben bunları merak ediyorum birde cidden değiyormu verilen paraya sonra kendi paramızla enayi durumuna düşmeyelim.
  • Bilgisayarda oyun oynayan birisiyseniz pişman olursunuz fakat onun haricinde kesinlikle kendine hayran bırakır.
  • Bilgisayar müdendisliği ve macbook hemde air hiç iyi bir ikili değil. Bir sürü kod yazıcaksınız java tabanlı veriler girdili çıktılı bilmem ne ödevler olucak hatta arkadaşım android oyunu yapmıştı bu okul ödevi , bitirme projeside parmak izi okuyuculu bilmem ne sistemi yapmıştı ve daha nicesi. 3dmax bile çalıştırmayan macbook da bunları nasıl yapıcaksın hemde en düşük donanımlı air da. Mecburen ikinci sistem olarak windows 7 yüklemen gerekecek ki oda randımanlı değil bilgisayar mühendisliği okuyupda macbook kullanan arkadaşımda var. İşin tuhafıda herkes air ı öve öve bitirememişde mühendislik için uygun olmadığını söyleyen olmamış. Kendimde mimarlık okuyorum kimisi almış gelmiş macbook gerekli programları çalıştıramıyolar işletim sistemi desteklemiyo hepsi sıkıntıya düşmüştü. Normal bi i5 laptop alıp illaki apple ürünü şartsa bide ipad almanı tavsiye ediyorum yada iphone al oda kullanışlı oluyo günlük işlerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karasahinemre

Bilgisayarda oyun oynayan birisiyseniz pişman olursunuz fakat onun haricinde kesinlikle kendine hayran bırakır.

Yok oyun oynamıyorum.

• acquatina A kullanıcısına yanıt
    Bu hp gördüğüm en anlamsız laptoplardan biri üstelik markasıda hp. Gt930m kartla bu fiyata alıcağının en kötüsü olabilir ancak. 3500 tlye 4gb gtx950m li laptoplar varki bu laptopdan 5-6 kat daha performanslı. Bunu ince yapmışlar ekranı dönüyo falan sanırım alengirli biraz diyede fiyatı çakmışlar inanki değmez. Zaten ofis programından başka birşey kullanmicakmışsın 13 inc air fazla fazla işini görür hafif şık bir bilgisayarda onu tavsiye ediyorum en azından 3-4 bine değer. Windows cephesinde ASUS X550VX-DM324D i7-6700HQ 8GB 1TB 4GB GTX950M 15.6 FHD. Birde ssd alıp takarsan 3500 tlye alıp alabiliceğin en iyi laptop bu olur hafif ince değil belki ama donanımı bu fiyata en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

Bu hp gördüğüm en anlamsız laptoplardan biri üstelik markasıda hp. Gt930m kartla bu fiyata alıcağının en kötüsü olabilir ancak. 3500 tlye 4gb gtx950m li laptoplar varki bu laptopdan 5-6 kat daha performanslı. Bunu ince yapmışlar ekranı dönüyo falan sanırım alengirli biraz diyede fiyatı çakmışlar inanki değmez. Zaten ofis programından başka birşey kullanmicakmışsın 13 inc air fazla fazla işini görür hafif şık bir bilgisayarda onu tavsiye ediyorum en azından 3-4 bine değer. Windows cephesinde ASUS X550VX-DM324D i7-6700HQ 8GB 1TB 4GB GTX950M 15.6 FHD. Birde ssd alıp takarsan 3500 tlye alıp alabiliceğin en iyi laptop bu olur hafif ince değil belki ama donanımı bu fiyata en iyisi.

Monster almaya karar verdim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.