Arkadaşlar Merhaba. M1 Macbook kullanmaktayım. Ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamamıştım, taaa ki 3d çizim için Bluetooth mouse bağlayana kadar. Sorunum şu. Mouse imleci sanki hafif kasarak ilerliyor. Ve arada sırada anlık takılıyor. Trackpad ile daha akıcı ama mouse da böyle problemler var üstelik anlık gecikmeli çalışıyor mouse. Ben bunu hissedebiliyorum. Önce sorunun fareden olduğunu düşündüm. Hemen Windows PC me aynı şekilde bluettoh ile bağladım ama Windows da sorun yok. Yağ gibi akıyor mouse. Sorun neyden kaynaklı ve Mouse kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler :) Mouse: Logitech Pebble M350 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Macbook Air M1 - Fare Sorunu
Macbook Air M1 kullanıcıları, farelerinde takılma, bağlantı kopması veya imleç sorunları gibi çeşitli sorunlar yaşayabilir. Bu sorunlar, donanım arızaları, yazılım uyumsuzlukları veya yanlış yapılandırmalardan kaynaklanabilir.
Bazı yaygın Macbook fare sorunları şunlardır:
- Macbook Faresi Takılıyor: Bu sorun, kablosuz veya Bluetooth farelerde görülebilir ve düşük pil seviyeleri, sinyal paraziti veya sürücü sorunları nedeniyle oluşabilir.
- Macbook Mouse Görmüyor: Bilgisayarınız farenizi algılamıyorsa, Bluetooth veya USB bağlantısını kontrol etmeniz, sürücüleri güncellemeniz veya alternatif bir fare denemeniz gerekir.
- Macbook İmleç Sorunu: İmlecin yavaşlaması veya takılması, düşük pil seviyeleri, kirli sensörler veya yazılım sorunları gibi faktörlerden kaynaklanabilir.
- Macbook Bluetooth Mouse Görmüyor: Bluetooth fareleri bağlanırken sorun yaşayabilir. Bluetooth ayarlarını kontrol etmeniz, sürücüleri güncellemeniz veya fareyi sıfırlamanız gerekebilir.
Bu sorunları gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Donanım sorunlarını giderin (kablolarda hasar, konektörlerdeki gevşeklik)
- Sürücüleri güncelleyin (Apple Destek web sitesinden)
- Diğer cihazlarla (farklı fare, başka bir bilgisayar) çapraz kontrol yapın
- Bluetooth ayarlarını kontrol edin (farenin eşleştirilmesi ve bağlı olması gerekir)
- Yazılımı güncelleyin (macOS'un en son sürümünü kullanın)
- SMC ve NVRAM'ı sıfırlayın
- Apple Destek ile iletişime geçin (kalıcı sorunlar yaşarsanız)
Bu adımları takip ederek Macbook Air M1'inizdeki fare sorunlarını giderebilir, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlayabilirsiniz.