Şimdi Ara

Macbook Air Şarj Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir macbook air 13.3" kullanıcısıyım.

tamamen boşaldı batarya ve ilk şarjına taktım kapalı şekilde. kaç saatte şarj olur bu cihaz ne zaman açmalıyım?

ek olarak; şarja taktıktan 10 dk sonra 5 saniye elektrik gitti geldi. ilk şarjda böyle bir şey olması pil gücünde sıkıntı yaratır mı? hani 5 saniyelik kesintiye uğradığı için.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• hiiiiç bir şekilde sıkıntı yapmayın.... Apple bilgisayarlarda ilk sarj diye bir olay yoktur.... Tüm bataryalar, kullanıcıya gelmeden önce, o dediğiniz ilk sarjı yapılıp sizlere geliyor....

sizin yaptığınız şekil yani sarjı tamamen bitirip sonra tamamen doldurmak, buna pil kalibrasyonu deniliyor... Pil kaliprasyonunu, pilinizin ömrü azalmaya başladığında yapmanızı öneriyorlar bazı siteler...

ben mac book pro mid2012 13'' kullanıyorum. Aldığımda sarjı %10a kadar kullandım sonra sleep moda alıp sarja taktım ve uyudum sabah alıp işime devam ettim... sarj süresi 7 saate kadar gidiyor... oyun filan oynadığımda diablo3 filan ozamanlar 3 saat filan oluyor....

dediğim gibi Apple bilgisayarlar elinize normal kullanabilecek şekilde geliyor. o yüzden ilk sarj filan şimdiye kadar ki modellerde yok.... Steve amca hep kullanıcıyı düşündüğü için böyle yaptılar... Tim amca biraz samsung ve windowsu örnek alıyor gibi... o yüzden bundan sonraki modellerde ilk sarj olayı gelebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: erent.

Merhaba arkadaşlar yeni bir macbook air 13.3" kullanıcısıyım.

tamamen boşaldı batarya ve ilk şarjına taktım kapalı şekilde. kaç saatte şarj olur bu cihaz ne zaman açmalıyım?

ek olarak; şarja taktıktan 10 dk sonra 5 saniye elektrik gitti geldi. ilk şarjda böyle bir şey olması pil gücünde sıkıntı yaratır mı? hani 5 saniyelik kesintiye uğradığı için.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Şarjı tam bitirmeyin en düşük pil uyarı verdiğinde şarja takın genelde %5-%10 aralığında verir.Şarjın dolmasını beklemen gerekmez aç kullanmaya başla batarya dolduğunda gücü keser makine fişten beslenir bataryanın üzerinde takılı olması avantajdır senin dediğin özellikle voltajın gidip gelemsinde ve elektrik kesintilerinde ani güç gelmelerinde batarya makineyi korur.Pilin hücrelerinin yenilenmesi açısından haftada 1 kere pil uyarı verene kadar doldur boşlat yapın yeterli

• Arkadaşlar 36 saatlik kullanımda % 97'ye nasıl düşer ya? coconut battery görselinde bi anormallik seziyor musunuz? vatan'dan aldım.

Macbook Air Şarj Süresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

hiiiiç bir şekilde sıkıntı yapmayın.... Apple bilgisayarlarda ilk sarj diye bir olay yoktur.... Tüm bataryalar, kullanıcıya gelmeden önce, o dediğiniz ilk sarjı yapılıp sizlere geliyor....

sizin yaptığınız şekil yani sarjı tamamen bitirip sonra tamamen doldurmak, buna pil kalibrasyonu deniliyor... Pil kaliprasyonunu, pilinizin ömrü azalmaya başladığında yapmanızı öneriyorlar bazı siteler...

ben mac book pro mid2012 13'' kullanıyorum. Aldığımda sarjı %10a kadar kullandım sonra sleep moda alıp sarja taktım ve uyudum sabah alıp işime devam ettim... sarj süresi 7 saate kadar gidiyor... oyun filan oynadığımda diablo3 filan ozamanlar 3 saat filan oluyor....

dediğim gibi Apple bilgisayarlar elinize normal kullanabilecek şekilde geliyor. o yüzden ilk sarj filan şimdiye kadar ki modellerde yok.... Steve amca hep kullanıcıyı düşündüğü için böyle yaptılar... Tim amca biraz samsung ve windowsu örnek alıyor gibi... o yüzden bundan sonraki modellerde ilk sarj olayı gelebilir

görsele de bakıp tekrar yorumlarsanız sevinirim hocam. henüz alalı 36 saat oldu. coconut % 97 gösteriyor.

• coconut programına güvenmeyiniz... zira kendi sitesinde %95li doğruluk payı deselerde bence saçmalaları oldukça fazla..... Ben diablo oyunundan sonra coconuta baktığımda %95lerde gösteriyordu sonra %99a çıktı bir ara msn kullandığımda %86lara düştü..... yani coconut programı kesin bir değer vermek yerine belli bir aralık arasında seyrediyor diyebiliriz.... yani %90-%99 arası değerlerde gidip geliyor....

bu adrese bakarsanız daha çok bilgi edinebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

coconut programına güvenmeyiniz... zira kendi sitesinde %95li doğruluk payı deselerde bence saçmalaları oldukça fazla..... Ben diablo oyunundan sonra coconuta baktığımda %95lerde gösteriyordu sonra %99a çıktı bir ara msn kullandığımda %86lara düştü..... yani coconut programı kesin bir değer vermek yerine belli bir aralık arasında seyrediyor diyebiliriz.... yani %90-%99 arası değerlerde gidip geliyor....

bu adrese bakarsanız daha çok bilgi edinebilirsiniz...

hocam ben hiç şarjdan çıkartmadan kullanıyorum. 2 kez çıkarttım sadece o da % 100 olduğunda. 1 kez tam doldur tam boşalt yaptım hepsi bu. çok gerek olmadıkça şarj aletini çıkarmayayım dimi? pilden kullanmasın yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Air ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben şu şekilde kullanıyorum. gün içerisinde sarj kablosu hep takılı oluyor. evden işe ve işten eve giderken, bilgisayarı shutdown yapıyorum. onun dışında kullanırken hep sarjlı oluyor. Bazen evde ve işteyken bilgisayarı alıp balkonda film-kahve keyfi yaparken yada işte kucağımda birisine proje gösterirken sarjdan çıkartıyorum. (gündelik kullanımda genelde sarjda oluyor işte)

onun dışında akşam yatarken, usb hdd filan varsa onları çıkarıyorum. sarj kablosunu çekiyorum kapağını kapatıp yatıyorum. Sabah işe gideceksem sabah shutdown yapıyorum. haftasonlarıda kalkınca sarja takıyorum....

pil kalibrasyonu ise şuana kadar 2 defa yaptım... oda tamamen coconuta kandığım için... aşağıdaki sitede gerekli bilgiler var.

pil kalibrasyonu hakkında detaylı bilgi

• quote:

Arkadaşlar 36 saatlik kullanımda % 97'ye nasıl düşer ya? coconut battery görselinde bi anormallik seziyor musunuz? vatan'dan aldım.

Macbook Air Şarj Süresi

Düşer fişe takılı kullansan da batarya tam dolduğunda gücü kestiği için boşta kalır ve kendini belli süre boşaltmaya başlıyor olduğu gibi kalmaz onun için diyoruz düzgün aralıklarla doldur boşalt yapın.%97'ye düşer ortalama 2-3 gün içinde bu sırada fişi takmakta gecikirseniz ordada bir şarj boşalması olur ben bunlara devamlı denemelerle vakıf oldum sorun yok %97 olması doğal.

• quote:

Arkadaşlar 36 saatlik kullanımda % 97'ye nasıl düşer ya? coconut battery görselinde bi anormallik seziyor musunuz? vatan'dan aldım.

Macbook Air Şarj Süresi

Bi pil kalibrasyonu yap %99'a cikar o sıkıntı yapma. Benim %94'lere kadar dusmustu bi ara, pil kalibrasyonu yapmaya basladim %97'de sabitledi suan. Bazen sarjdayken %98'e bile cikiyor. Ki ben genelde sarjda kullanmiyorum, sarji fulleyip 3-4 gunde bitiriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

quote:

Macbook Air Şarj Süresi

Bi pil kalibrasyonu yap %99'a cikar o sıkıntı yapma. Benim %94'lere kadar dusmustu bi ara, pil kalibrasyonu yapmaya basladim %97'de sabitledi suan. Bazen sarjdayken %98'e bile cikiyor. Ki ben genelde sarjda kullanmiyorum, sarji fulleyip 3-4 gunde bitiriyorum.

dostlar çok çok teşekkür ederim.

bir de eksiksiz hatasız pil kalibrasyonunu nasıl yapabilirim? saatleri vs. nasıl olmalı ve kullanımı. açık mı olacak kapalı mı bilgi verirseniz sevinirim.

• Pili tam doldurun,biost'tan pil kalibrasyonunu açmadan fişi çekin ve başlatın.Süre değişebilir tam bittiğinde kendini kapatır,ondan sonra fişe takın 5dk bekleyin koruma seviyesini geçsin makineyi açıp pil dolarken kullanabilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

quote:

Macbook Air Şarj Süresi

dostlar çok çok teşekkür ederim.

bir de eksiksiz hatasız pil kalibrasyonunu nasıl yapabilirim? saatleri vs. nasıl olmalı ve kullanımı. açık mı olacak kapalı mı bilgi verirseniz sevinirim.

Öncesinde macbook'u full şarj et, şarj cihazında ki yeşil ışık yanmaya başladıktan sonra en az 2 saat daha şarjda kalsın. Sonrasında şarjdan çıkarıp batarya tamamen bitene kadar kullan. Kendi kendine kapanmasını bekle. Batarya tamamen bitip macbook kapanınca en az 5 saat kapalı bir halde beklet. 5 saat sonra tekrar şarja koy ve yeşil ışık yanana kadar açmadan şarj et. Yeşil ışığı görünce şarjdan cıkarabilirsin veya kullanmaya başlayabilirsin. İlk seferinde coconut'tan sonuç almayabilirsin belki, hatta yüzde düşebilir bile :) Ama dert etme, bir daha ki pil kalibrasyonunda kesin o yüzde artacaktır. Ben macbook'u çok sık kullanmadığım dolayı (ortalama günde 1-2 saat) ayda 2 kere pil kalibrasyonu yapıyorum. Sen de ayda 2 veya 3 kere yapabilirsin. Bu arada aklinda bulunsun coconut ve bu tarz programlar sicakliga gore degisik sonuclar verebiliyor. Cok yogun kullanip o halde degerlere bakarsan düsük yüzdelerle karsılasman olası, macbook'u daha hafif bir anında kontrol edersen daha sağlıklı sonuclar alirsin. Ve son olarak bu tarz seylere cok takilma, Apple gayet kaliteli urunler uretiyor. 1000 pil döngüsü garantisi veriyor zaten, bu da uzun yillar demektir :) Sen bunlari bosver elinde ki cihazin tadini cikar, sonucta batarya bu elbet eskiyecek bunun onune gecemezsin, sadece 2-3 ay ertelersin en fazla :) o yuzden keyfine bak derim hocam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalışır vaziyette bilgisayarı pilini tam bitirmen pilin yıpranma nedenlerindendir siz böylemi kalibre ediyorsunuz yanlış yapıyorsunuz.Mac'lerde bios'ta kalibrasyon yok mu?Coconut dediğiniz batterycare tarzı otomatik kalibre yapan program olsa gerek ama pili tam bitirmeden uyarı seviyesinden şarj etmeye başlayarak yapsanız yerinde olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Çalışır vaziyette bilgisayarı pilini tam bitirmen pilin yıpranma nedenlerindendir siz böylemi kalibre ediyorsunuz yanlış yapıyorsunuz.Mac'lerde bios'ta kalibrasyon yok mu?Coconut dediğiniz batterycare tarzı otomatik kalibre yapan program olsa gerek ama pili tam bitirmeden uyarı seviyesinden şarj etmeye başlayarak yapsanız yerinde olur diye düşünüyorum.

Hocam yukarda da bios ile alakalı bir şey demişsiniz fakat pek bir şey anlamadım :) Pil kalibrasyonu dediğimiz olay herkes tarafından böyle yapılan bir yöntem. Ben bunu aylardır yapıyorum hiçbir yanlışlığını veya zararını görmedim, üstelik dediğim gibi coconut ve istat gibi ücretli/ücretsiz prof. programlarda da gördüğüm üzere pilin kalan ömrü şuan %97'ye %98'e yükselmiş durumda. Üstelik Macbook'um 7 aylık :) Keza Türkiye'de en ayrıntılı Mac Os X ve Macbook sitelerinden biri olan sihirlielma sitesinde de kalibrasyon bu şekilde anlatılmakta. Google'da macbook pil kalibrasyonu diye aratırsanız bir çok sitede de bu şekilde çıkar zaten. Aksine sizin söylediğiniz yöntemi ömrümde ilk defa duydum ben. Windows kullanıcısısınız sanırım, ama Mac'lerde sizin dediğiniz gibi ekstra kalibrasyon yöntemi var mı bilmiyorum. Fakat bu yöntem bizzat Apple'ın kendi tavsiye ettiği kalibre yöntemidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 1 Nisan 2013; 22:05:32 >

• Mac'lerde bu şekilde olabilir yukarda dediğim yöntem bios boot bölümünde bulunan bir seçenek ama apple koymamış böyle bir kalibre yöntemi öngördüğü için Windows kurulu ürünlerde kalibrosyan biosla yapılıyor ama bu şekilde kalibre eden programlarda mevcut mesela Windows'ta batterycare var aynı çokonat gibi bir program kendi otomatik kalibre eder ama pili tam bitirmen gerekmez sadece pil uyarı seviyesine ivin doldurmanda yeterli bilgisayarı yeniden başlattığında pilin yenilendiğini görürsün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.