henüz iki günlüm macbook sahibiyim yıllardır windows kullandım bundan dolayı macteki bazı kısa yolları bilmiyorum. benim sorunum şu arkadaslar;
şimdi safaride ekranı kapla yapınca üstteki menü cubugunun kaybolmasını istemiyorum o orada sürekli dursun istiyorum zira saatlerce macte bunu aradım ama bulamadım. oku üste sürükleyince menü çubugu geliyor fakat bu sefer de (-) sembolune tıklanmıyor yani sayfayı assagı indirip baska uygulamaya bakamıyorum. benim illa önce safariyi küçültüp sonra mı safariyi assagıya almam gerekiyor? birde windows home+d yapınca nerede olursan ol direkt masaustune gidiliyordu mac de böyle bir kısa yol var mı acaba? Cevaplar için teşekkürler şimdiden..
Brokereren55
kullanıcısına yanıt
Safari veya herhangi bir sayfada, sağdaki yeşile tıklarsanız tam ekrana geçer. Esc tuşuna basıp tam ekrandan çıkmadıkça sayfayı alta alamazsınız. Amacınız tam ekrandan çıkmamak ve masaüstüne de hızlı ulaşmak ise, tam ekrandayken touchpad üzer,nde dört parmağınız ile kaydırma yapabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında geçiş sağlar. Eğer örneğin sadece safari açıksa, kaydırdığınız zaman masaüstüne geçersiniz. Aşağıda tüm bu sorularınıza cevap olacak açıklamaları görebilirsiniz. Aslında burada konu bile açmanız gereksiz. İnternette binlerce açıklama mevcut.