Şimdi Ara

Macbook pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar macbook pro 15 inç'in giriş modelini eğitim indirimiyle almak istiyorum.7100 tlye alabiliyorum yanında da 1000 tllik beats kulaklık hediyesi var. Sizce bu bilgisayarı almalı mıyım yoksa asustan veya msi'dan bir adet gaming book mu almalıyım? Bilgisayarla çok oyun oynamam arada bir LoL oynarım o kadar. Benim bilgisayardan beklentim beni en az 4 yıl götürmeli ve mühendislik eğitimi boyunca benim tüm işlerimi kolaylıkla halletmemi sağlamalı. Sizce ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seçim mükemmel, ama 7000 lirayı gözden çıkardıysan bence üstüne az daha koyup 512gb olan modele bakabilirsin. Programlarla felan uğraşacaksan fazla depolama alanı göz çıkarmaz. Harici bir R9 ekran kartı olması da cabası. Gamingbooklar pek işine yaramaz, NVIDIA kartların ısınma problemi ve daha birçok sorunla uğraşmaktan işine bakamazsın. MacBook'un bir olayı da var ki daha önce kullanmadıysan, model yükseltme harici kolay kolay bırakamazsın da bilgisayarı, El Capitan çok hafif ve pratik bir sistem, Sierra güncellemesi yolda, sürekli iyileştirmeler var, Bootcamp desteği var ve uzun süre götürür. MacBook kullanıcısı olarak söylüyorum, bir kere al, asla Windows'a bulaşma, sorunsuz devam et.

• Harici ekran kartlı olanı alabilsem hiç düşünmeden alırım ama 1600 tl fark ediyor bütçemi o kadar arttıramam malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur0044

Harici ekran kartlı olanı alabilsem hiç düşünmeden alırım ama 1600 tl fark ediyor bütçemi o kadar arttıramam malesef.
    Yeni bir macbook kullanıcısı olarak tadına vardığın zaman kesinlikle çok üretken ve kullanıcı dostu bir cihaz olduğunu farkedeceksin. Macbooktan şaşma almak istediğin model sana yetecektir ancak 7000 lira gibi bir parayı gözden çıkardıysan arkadaşında dediği gibi 512 gb modele de bakabilirsin
  • Hocam şimdi alette ısınma var mı ve render olsun photoshop olsun bunlar da önümüzdeki 4 yıl sorun çıkarır mı?

• Up

• quote:

Up
    bence azıcık daha sabret... Skylake işlemcili mcbookprolar eylülde çıkacağı söyleniyor. Ekim kasım gibi tr de olur. Bence 1600tl eksiği kapatıp ekim kasım gibi yeni olanlardan almanı öneririm.. ben yeni macbookproları bekliyorum. Çıkınca alacam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Pro Ssd Görmüyor
    7 yıl önce açıldı
    MacBook Pro M1Pro 1TB
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Mayıstan beri tanıtılması bekleniyor çok gecikti daha fazla bekleyemem laptop ihtiyacım var .
  • ozgur0044 O kullanıcısına yanıt
    16 gbram ile uzun yıllar sorun çıkartacağını sanmıyorum
  • ozgur0044 O kullanıcısına yanıt
    bende marttan beri ha bugün ha yarın tanıtılacak derken tak etti canıma aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodrigo7

bende marttan beri ha bugün ha yarın tanıtılacak derken tak etti canıma aldım.
    Ben de yakında siparişini vereceğim.
  • Yeni macbook larin kaby lake islemcilerle gelecigine dair soylentiler var. Sky lake ile aralarinda cok buyuk fark yok ama aldiginiz bilgisayar bir anda 2 nesil eski islemcili olur eger soylenti dogruysa. Dizaynda da onemli degisiklikler olacak. Turkiyede fiyat avantaji nasil bilemiyorum ama benim bulundugum ulkede hala ciktigi fiyattan satiliyor. Inatla yenisini bekliyorum o yuzden.

• Türkiyede şu an eğitim indirimi ve beats hediyesi çok cazip

• quote:

Türkiyede şu an eğitim indirimi ve beats hediyesi çok cazip
    Al geç çok düşünme :)
  • Bugün sipariş verdim umarım uzun yıllar işimi görür. :)

• quote:

Bugün sipariş verdim umarım uzun yıllar işimi görür. :)
    Yani kendi bilgisayarımın yanına taşınabilir bir hafif cihaz baktığım için Apple forumuna girdim. Bu konuya da rastgele baktım. Marka fanlığı yapmanın gereği yok. Herkes ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeli. Ben sizin konumunuzda olsam tercihlerim aşağıda sıralayacağım şekilde olurdu;

-Konu sahibi mühendislik fakültesi için bir cihaz bakıyor. Yani cihazın ağırlığı onun için önemli olmayacak, günümüzde her üniversitenin yeterli ekipmanı var.
    -Bütçesi 7100 liraya kadar olduğuna göre ya 400 lira kadar daha ekleyip, benim de sahibi olduğum Msi Gt72s alabilir, ya da o fiyata Gs70 alabilirdi.
    -Isınma sorununa gelecekek; profesyonel gaming bookların farklı güç seçenekleri bulunmakta. Eğer Sport modunu tercih edip ekstra fan özelliği açarsanız soğutma sorunu ortada kalmayacak hatta cihazı evde klima olarak kullanacaksınız desem yeridir.
    -Asıl mesele kullanacağınız programlarda bitiyor biraz da. Bir Mac alıp çoğu programa para ödemek bir öğrenciyi elbet yoracaktır. Bu deyişimin üzerine 'Bootcamp var sen ne karıştırıyorsun?' diyebilirsiniz ama eğer Windows'a döneceksem eski ekran kartına sahip bir Mac'e neden 7000 lira para verelim?

Şunu da unutmamak gerekir Windows cihazlar genellikle ileriye dönüktür. Apple o an ne yetiyorsa onu yapar. Bu nedendir ki tüm dahili ekipmanları 2 nesil geriden takip eder.

• Iyide windows cihaz alinca iki yil sonra hicbirseye yetmiyor cihaz,asiri yavasliyor,habire upgrade istiyor.oysa mac alinca enaz 5 yil rahat ediyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Iyide windows cihaz alinca iki yil sonra hicbirseye yetmiyor cihaz,asiri yavasliyor,habire upgrade istiyor.oysa mac alinca enaz 5 yil rahat ediyorsun

Mesela hangi 7000-8000 bandında windows cihaz yavaşlıyor 2 yıl sonra? Şu an optimum ayarlarda olacak o fiyatlara alınan Windows cihaz.
  • siz bana 5 yil once cikmis suan rahatca her isinizi gorebilecek bir makine soylermisiniz?yazilimi performansi gectim,thinkpadler haric hicbir windows cihaz donanim olarak 5 yil dayanmiyor,3 yilda pil devredisi kaliyor misal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

siz bana 5 yil once cikmis suan rahatca her isinizi gorebilecek bir makine soylermisiniz?yazilimi performansi gectim,thinkpadler haric hicbir windows cihaz donanim olarak 5 yil dayanmiyor,3 yilda pil devredisi kaliyor misal.

Halen hali hazırda evimde bulunan MSI GS70 765m ekran kartlı cihaz. Ekran kartı dönemine göre çok iyi olmamasına karşın aldığım yıldan beri sorunsuz çalışıyor. Servise gitmedi henüz. Şarj kullanım süresi 4 saat. Piyasada ki en ince gaming book ve program, oyun kullanımında sıfır sıkıntı. Başka sorunuz olursa alıntılarsanız daha çabuk cevap verebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.