Şimdi Ara

Macbook Pro Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, sizlere bir sorum olacaktı, şimdi ben Grafik Tasarım ve Motion Graphic için Macbook Pro almaya karar verdim, bileniniz vardır, Eğitim için Mac'de kampanya var, yanında beats solo2 wireless kulaklık hediye asıl sorum şu sisteme daha sonradan upgrade yapabiliyor muyuz?
    Retina ekranlı 13 inç MacBook Pro
    2.7 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i5, 3.1 GHz'e kadar Turbo Boost
    8 GB 1866 MHz LPDDR3 SDRAM
    128 GB PCIe tabanlı Flash Depolama
    Intel Iris Graphics 6100

Özellikler bunlar, 256 SSD almaya kalksam neredeyse 2-3 SSD parasına denk geliyor, 128 alıp daha sonradan işini iyi yapan bir teknik servisden upgrade etsem sorun yaşar mıyım? yada edebilir miyim? Bu yeni Macbook'larda lehimlenmiş şekilde mi geliyor? Nasıl oluyor bu iş? Kafam baya karışık bu konuda.

• Nasıl aldıysan öyle kullanırsın karta entegre hepsi . Eskilerde değişiyordu ram ve ssd yeni nesilde bu yok.
    Edit : evet ssd sonradan değiştirilebiliyor fakat normal ssd'lerden daha maliyetli baştan yüksek kapasiteli almak daha mantıklı yada apple teknik destekten sorabilirsin . ssd birşekilde çözersinde ram ve diğer parçalar önemli alırken geleceğe yönelik almak iyi olur özellikle en az 8 gb ram ve üstü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 15 Temmuz 2016; 13:32:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quarizma06

Nasıl aldıysan öyle kullanırsın karta entegre hepsi . Eskilerde değişiyordu ram ve ssd yeni nesilde bu yok.

Teşekkürler cevabın için, Macbook Pro tasarımı ve sistemi beni çok çekiyor ama fiyatı da bi hayli ortada, şu Dell Inspiron 7559 serisi ile Macbook Pro arasında çok kaldım gerçekten.
  • 911CALL 9 kullanıcısına yanıt
    Eğer illa alcam diyosanda pro modellere bakmalısın 16 gb ram ve 256 ssd olanlara şuanki fiyatlarla daha alınası f/p laptoplara yönelmek mantıklı ama para önemli değil dersende alma diyemiycem
  • quote:

Eğer illa alcam diyosanda pro modellere bakmalısın 16 gb ram ve 256 ssd olanlara şuanki fiyatlarla daha alınası f/p laptoplara yönelmek mantıklı ama para önemli değil dersende alma diyemiycem

Yani haklısın, 16 RAM, 256 SSD olması daha kullanışlı ve avantajlı olacaktır diye düşünüyorum ama fiyatlar ne yazık ki ortada, o fiyata belki MSI GS72 serisi alınabilir diye düşünüyorum, GTX 970M, 32GB DDR4 RAM, i7-6700HQ, 256 SSD, 1TB HDD'li bir sisteme denk geliyor, insanı çok ikilemde bırakıyor, çook :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911CALL

quote:

Yani haklısın, 16 RAM, 256 SSD olması daha kullanışlı ve avantajlı olacaktır diye düşünüyorum ama fiyatlar ne yazık ki ortada, o fiyata belki MSI GS72 serisi alınabilir diye düşünüyorum, GTX 970M, 32GB DDR4 RAM, i7-6700HQ, 256 SSD, 1TB HDD'li bir sisteme denk geliyor, insanı çok ikilemde bırakıyor, çook :)

Alıntıları Göster
    lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın..

2015 dahil macbookpro/air ssd upgrade mümkün...yani 128 gb ssd yi 512 hatta 1tb yapabilirsiniz ilerde ama modele uygun ssd bulmanız gerek birde tabi biraz pahalı ssdleri

ram ve upgrade imkanı macbookpro 2012 late retina ve üstünde yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: 2000_ankara

lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın..

2015 dahil macbookpro/air ssd upgrade mümkün...yani 128 gb ssd yi 512 hatta 1tb yapabilirsiniz ilerde ama modele uygun ssd bulmanız gerek birde tabi biraz pahalı ssdleri

ram ve upgrade imkanı macbookpro 2012 late retina ve üstünde yok..

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim yorumunuz için, peki bu işlemi gerçekleştirebileceğimiz yerler var mı? Bunları yapan, teknik destek misali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911CALL

Teşekkür ederim yorumunuz için, peki bu işlemi gerçekleştirebileceğimiz yerler var mı? Bunları yapan, teknik destek misali.

İstanbuldaysan direk AppleStore
  • bak güzel kardeşim insanları yanlış yönlendiriyorsun bilginin olmadıgı konularda bir demezsin olur biter...bak insanlar senin yazdıklarına istinaden fikir sahibi olup gidip belkide almayı düşündüğünden başka bir sey alacak...tutmuş başka bir konudada macle normal laptop karşılaştırmışsınız....

benim bilgi yarıştırmak gibi bir derdim yok var sen benden bilgili ol umrumda değil ama insanlara yardım konusunda bilmiyorsan yanlış bilgi verirsen müdale etme hakkı oluşur buradaki kişiler de
  • Diğer pc'lere göre farklı ssd'ye sahip masraflı da olsa ssd'nin değişebildiğini ben de biliyordum fakat sürekli bu işlerle meşgul olmadığım için yazarken yanlış yazmışım onuda daha sonra editledim mesajımda. Fakat diğer konuların hepsinde söylediklerimin arkasındayım bu forumda elimden geldiğince iyilik olsun diye insanlarla bilgilerimi paylaşıyorum MADDİ bir çıkarım yok . Bence sende ikinci el bölümünde ticaretini yap burda iyilik adı altında insanlara teknik servisini bulaştırma .
  • yaff he he
  • Sağolun arkadaşlar 2015 Macbook pro i5 2.7 13" 256 ssd 8gb 1866mhz ram den kullanacağım şansımı 3D Modellemeler felan, bütçe buna uygun anca siz ne dersiniz
    Retina Macbook Proların ramleri anakarta lehimli ama ssd değiştirilebilir. Her SSD macbook'a uymaz. Uyumlu SSDler piyasadaki aynı kapasitedi SSD'lerin iki katı fiyata sahiptir. SSD'yi satın aldıktan sonra torx t6 tornavidası ile macbook'un altındaki 8 adet vidayı söktükten sonra ssdyi kendiniz değiştirebilirsiniz. Yükleme işlemini yapmak için online recovery'yi kullanacaksınız. CMD+alt+R tuş kombinasyonu ile başlatıyorsunuz o kendi internetten indirip işletim sistemini kuruyor.

http://www.sihirlielma.com/2014/03/26/os-x-internet-recovery/

edit: bu konularda deneyimli değilseniz uyumsuz ssd alma ihtimalini lütfen gözden çıkarmayın ve macbook için olan 256gblık ssdlerin piyasadaki 500gblık ssd fiyatına da satıldığını unutmayın. yani 128gblık modeli alıp 256gblık ssd dışarıdan alıp taktığınızda düşündüğünüz kadar kârlı çıkmayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 22 Temmuz 2016; 17:29:41 >

• Cevabınız için çok teşekkür ederim, peki sizce 250lik yeterli mi? Büyük ihtimalle oyun olmayacak olursa 1 veya 2 gerisi adobe programları ve 3B tasarım programları, yüklerim, sizce yeterli olur mu? Diğer modeller çok pahalıya geliyor insan diyor ki hani MSI alsam daha iyi be! Ama işte sistemin stabil çalışması beni cezbediyor, oyun makinesi değil ama sadece programlarım donmasın, akıcı bi şekilde photoshop, ai programlarını çalıştırayım yeterli, sanırsam yeni ssd disklerde 1000/1000 okuma yazma var diye biliyorum
  • Öncellıkle merhaba 2016 subat ayında 128 gblık macbook pro aldım.ALan yeterli mı dersen soyle kı suan mac de autocad 2016 rhino, photoshop 2016 tüm uygulamaları iphone yedegı cs go ets2 var suan bos alan 35 gb cıvarında ben yetecegı kanatindeyım.

(Yanlıs bırsey yazmıs ısem mazur görün)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunlaryalandolan

Öncellıkle merhaba 2016 subat ayında 128 gblık macbook pro aldım.ALan yeterli mı dersen soyle kı suan mac de autocad 2016 rhino, photoshop 2016 tüm uygulamaları iphone yedegı cs go ets2 var suan bos alan 35 gb cıvarında ben yetecegı kanatindeyım.

Ram yükseltme yok , ama ssd yükseltebilirsin bence ram miktarını yüksek tut bence 16 al daha uzun süre rahat kullanırsın .
  • dostum niye kastırdın ? nete yaz youtube a yaz 2015 retina 13 ssd upgrade yada ram upgrade . Sonuç çıkardı , çıkmazsa olmuyor derdin hem sonuçları gözünle görürdün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunlaryalandolan

Öncellıkle merhaba 2016 subat ayında 128 gblık macbook pro aldım.ALan yeterli mı dersen soyle kı suan mac de autocad 2016 rhino, photoshop 2016 tüm uygulamaları iphone yedegı cs go ets2 var suan bos alan 35 gb cıvarında ben yetecegı kanatindeyım.

Teşekkür ederim gayet yeterli oldu, 3D çizimler yaparken, render alırken, makine zorlanıyor mu? Isınıyor diye düşünüyorum, çok fazla ses çıkartıyor mu?
    Söyle ki daha hiç render almadım daha okulda o noktaya gelmedım. Yorum yapamaycagım o yüzden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.