Şimdi Ara

Macbook Pro Klasör Şifreleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
7.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • App Store da yerini almış bir uygulama var artık.

10,99 TL gibi bir ücret ile.

https://itunes.apple.com/tr/app/secret-files-pro/id583241653?l=tr&mt=12

• Ben uygulama kullanmıyorum, disk utility den yapabilrsin istediğin gibi.. Yapman gereken bir R/W disk imaj yaratmak ve buna AES-128 ile şifre vermek. Daha sonra at içine ne istiyorsan. DMG yi mount ederken şifre isteyecektir.

Atıyorum örneğin 500mb lik bir imaj yaratırsın, içine kimsenin görmesini istemediğin resimlerini sallarsın gider. Unmount ettiğin anda tekrar mount için şifre ister. Dolayısı ile şifreyi bilmeyende açamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Ben uygulama kullanmıyorum, disk utility den yapabilrsin istediğin gibi.. Yapman gereken bir R/W disk imaj yaratmak ve buna AES-128 ile şifre vermek. Daha sonra at içine ne istiyorsan. DMG yi mount ederken şifre isteyecektir.

Atıyorum örneğin 500mb lik bir imaj yaratırsın, içine kimsenin görmesini istemediğin resimlerini sallarsın gider. Unmount ettiğin anda tekrar mount için şifre ister. Dolayısı ile şifreyi bilmeyende açamaz.

Evet bu yöntem programdan çok daha pratik ve bende çok daha kullanışlı.. Şu ana kadar bu konuda windows xp de çalışan "Pc security" kadar kullanışlı ve kullanmaya değer bir programla karşılaşmadım malesef..
  • Disk utulity 'i açıp ihtiyacınız doğrultusunda istediğiniz boyutta bir disk imajı oluşturun

Bir şifre girin

Şifre girdikten sonra Remember password kısmında ki çek'i kaldırmayı unutmayın

Disk imajını açıp korumak istediğiniz dosya/klasörü içine atın

İşlem bitince Disk imajını çıkarın.

Disk imajına İstediğiniz zaman tekrar ulaşabilmek için oluşturulan isim.dmg dosyasına çift tıklayıp şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır.

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 10 Ocak 2013; 21:04:19 >

• Güzel bilgiler beyler, sağolun
  • Ya bu bilgiler aslında olaya biraz pratik yaklaşmak ile ilgili. Ben bunu zamanında kazaylan bulmuştum mesela. Tabi internette de bi yığın bilgi varmış bununlan ilgili. Rasgeldiğimde gülmüştüm kendi kendime.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

Disk utulity 'i açıp ihtiyacınız doğrultusunda istediğiniz boyutta bir disk imajı oluşturun

Bir şifre girin

Şifre girdikten sonra Remember password kısmında ki çek'i kaldırmayı unutmayın

Disk imajını açıp korumak istediğiniz dosya/klasörü içine atın

İşlem bitince Disk imajını çıkarın.

Disk imajına İstediğiniz zaman tekrar ulaşabilmek için oluşturulan isim.dmg dosyasına çift tıklayıp şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır.

Kolay gelsin..

Hocam hakikaten işime çok yaradı. Çok teşekkür ederim.

• Merhabalar,

Yapılan işlemlerle gelinen Şifreli formattan çıkartıp, tekrar ik klasör pozisyonu ve görüntüsüne döndürmek için hangi işlemleri yapmamız gerekiyor acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.