Şimdi Ara

[ Macbook Pro <-> Masaüstü Pc ] Takas tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle şuan çok büyük kararsızlık içerisindeyim bunu belirtelerek başlamak istiyorum. Forumdaşlardan farklı fikirler çıkabileceğini düşünerek bu konuyu masaüstü bölümünde açmak istedim.

Elimde bir adet Macbook pro var ben bunu satışa çıkardım. Satma nedenim, biraz keyif amaçlı.Ben oyun oynamayı seven bir insanım, biraz hayatımı düzene sokmak adına eskiden sahip olduğum masaüstü bilgisayarımı satmıştım, şu an kullandığım macbook pro'yu aldım. Fakat biraz sıkılıyorum, üzerinde çalıştığım günlük işleri tamamladıktan sonra boş vakitlerim kalıyor. Bu yüzden bir masaüstü bilgisayar ile takas edeyim dedim, karşıma bir teklif çıktı.

Teklif;

Elimdeki Bilgisayar

Macbook Pro 15inch Touchbar 2017 - İ7 7700HQ 2.8Ghz - 16GB Ram - 256GB SSD - Radeon 555 Pro 2gb ( Bir sene daha Apple Türkiye Garantisi Devam Ediyor )

Takas yapmakta kararsız olduğum masaüstü bilgisayar.

Anakart MSI B350 Tomahawk
    İşlemci AMD Ryzen 7 1700X
    Ekran Kartı MSI GTX 1070 Gaming X
    SSD Samsung SSD 850 EVO 250GB
    HDD WD Blue 1TB 7200Rpm
    Ram 16GB (2x8)Corsair 3000Mhz Vengeance
    Kasa Aerocool AE-GTBE
    PSU Thermaltake 750W 80+ Gold
    Monitör Asus VG248QE
    Kulaklık Logitech G633 Gaming Headset
    Klavye Razer BlackWidow X Chroma
    Fare Logitech G502
    MousePad Steelseries Qck+ xLarge

(Bilgisayarın tüm parçaları çevrebirimleri dahil, bilindik bir firmadan aynı anda alınmış. Hepsinin 1 sene garantisi devam ediyor. Kutularının hepsi mevcut.)

Sizce bu takasa girmeli miyim ? Bu akşama kadar adama olumlu veya olumsuz haber vermem gerekiyor. Bu konuyu sizinle tartışmak istiyorum. Fikrinizi her türlü beyan edebilirsiniz. Hiç sorun değil. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bircan1905 -- 19 Eylül 2018; 14:59:5 >

• Hocam beni de kararsız bıraktınız şimdi. Aynı şekilde oyunlara fazla zaman ayırdığımdan Macbook Pro almayı düşünüyordum. Hobi olarak müzik prodüksiyonu ile ilgileniyorum. Oyunlar çok engel oluyor. Yani bir hobiyi bırakıp diğerine daha fazla zaman ayırmak amacım. Fiyatlar uçmasaydı imzadaki PC'nin yanına bir tane 13" Macbook Pro touch bar çekecektim ama şu anda artık imkansız hale geldi benim için. Aynı korku bende de var, yani hiç oyun oynamamak da olmaz gibi. Seviyorum çünkü oyunları da. Ne yapsam bilemedim, ben karar verene kadar istediğim macbook 15.000'den 21.000 TL ye fırladı. Biraz daha düşünürsem elimdeki PC ile değil, elimdeki araba ile takas etmem gerekecek sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 19 Eylül 2018; 16:42:3 >
  • Oturdum sabahtan beri halıya bakarak kara kara düşünüyorum ne yapsam diye
  • Dostum merhaba,
    Bende efsane bir sistem var. Full+full diyebilirim, Macbook Pro ile takas etmeyi düşünüyorum.
    İlgilenirsen eğer iletişime geçebiliriz.
    Artık iş hayatına direkt giriş yaptım ve senesi dolmamış özenle topladığım bilgisayarımdan iş sebebi ile değişikliğe gitmek istiyorum

Sistemin sıfır fiyatı 17bin TL nin üzerinde

Bilgi işlemci olarak özenerek topladım. Sorun olması durumunda destek olurum.
    Ayrıca eski vatanbilgisayar çalışanı olarak da ekstra sorun olması durumunda yardımcı oldurabilirim

-Intel Core i5 8600K Soket 1151
    ​-MSI Z370-A PRO Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4000MHz+(O.C.)
    -Crucial 16GB DDR4 3000MHz​
    -XIGMATEK HAWTHORN MidT ATX SİYAH KASA
    -XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 700W
    -COOLER MASTER SEİDON 240V 240MM SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
    -Intel Optane™ Hafıza Serisi 32GB (loading screen'e son :D )
    -Transcend 240GB 220S Serisi Sata3.0 (550MB Okuma/450MB Yazma)
    -LOGITECH G413 KLAVYE
    -G430 OYUN HEADSET
    -RAZER BASILISK MOUSE
    -RAZER SPHEX V2 MOUSEPAD
    -NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition ( Garantisiz ) OC yapılmadı. SORUNSUZ
    -Samsung LU28E590DS/UF 28" 1ms 4K 3840x2160

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aven-34 -- 25 Eylül 2018; 20:8:44 >

• Macbookların 2 kez zamlanıp baya değerlendiğini düşünürsek sizin macbook pro'nun 2.el fiyatı 15 bin liradan fazla ediyor.

Takas edeceğiniz 2.el sistemin 2.el donanım fiyatlarını hesaplayarak bir sonuca varabilirsiniz, oturup tek tek hesaplamadım fakat yüzeysel olarak baktığımda takas düşündüğünüz 2.el sistemin fiyatı sizin macbook pronuzun fiyatına yaklaşmıyor bile.

İyi düşünün. Ben sizin yerinizde olsam macbooku satar 8-10 bin lira civarına bir sistem toplar, kalan parayı da köşeyede koyardım.

Takas teklifi karşıdan mı geldi? Eğer öyleyse arkadaş çok zeki biri dikkat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Eylül 2018; 22:40:15 >
  • Is yaptiktan sonra bos vakit kaliyor... nasil bir is bu windows la da yuruyor mu? hangi programlari kullaniyorsun?
  • Holdingin Sistem yönetimindeyim, mobil çalışma hayatına geçiyorum.
    Akşamları da oyuna pek vakit bulamıyorum. hafta sonları 3-5 saat. Zaten Ps4 Pro var. o idare ediyor. 35 e dayandık artık, hatunlar oyun oynuyoruz diye ayrılıyorlar.. evde kalcaz :D
  • Masaüstünün ederi max 8000 gibi gözüktü gözüme. Ona göre yapın hesabınızı.
  • Hocam bilmediğmden soruyorum kusura bakmayın. Prodüksiyon işleri için neden illa MAC kullanılıyor. Yani tamam yalnızca MAC te çalışan prodüksiyon programları feln var ama muadilleri PC de de var. Neden bu işlerle uğraşanlar illa MAC diye tutturuyor. Ben de gitarla uğraşıyorum. Harici bir ses kartı ile gayet güzel kayıt alıp çeşitli programlarla da altyapı bile yapıyorum PC de.
  • Kısa cevap; takas yapma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.