Merhaba, genel olarak macbook pro'yu sarjda kullanımın pil ömrüne diğer laptoplar gibi zarar vermediğini, sarjı dolduğunda pili doldurmayı kestiğini okudum, doğru mudur, kullananlar nasıl sonuçlar alıyor? Retina 15'' 2015
DÖNGÜ meselesi var %100 doluyken gücü kesersen kullanmaya başlayacağın yani şarjı yemeye başlayacağından döngüye girersin ama %100 deyken güce bağlı olursan teknik olarak gene bataryadan yersin ama azalmadığı için hep %100 olduğundan döngüden yemezsin yada sirkeli al ver yaptığı için o da döngü sayılıyor olabilir. Zaten 1000 defadan sonra %80 e düşüyor. Hem bin defa 2.5-3 yıl olabilir hemde %80 ide zaten baya bir süre oluyor. Ben yüksek güç kullnacağımda prize takıyorum , film dizi webte gezme gibi olaylarda şarj varsa pilden kullanıyorum. Ek olarak sürekli fan döndürüyorum havalar çok sıcak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Pilde kullanmak şarja zarar vermez pil dolduğunda pile giden akımı kesip , bilgisayar gücünü prizden karşılar.Böylece pilin ömrünü tüketmemiş olrsunuz ama çokta abartmayın arada pilide kullanın tabi zaten aşırı yoğun kullanmadıkça pil baya uzun süre gider 2-3 yıl gibi.Ben macbook airi alalı 6-7 ay oldu daha pil kondisyonu %100 gözüküyor 55 cycle falan yapmışım.Pil ömrü bitecek diye çok kafaya takmanıza gerek yok rahat rahat yetiyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme