Şimdi Ara

Macbook Pro Yenisi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğimiz üzere Macbook Pro'ların yenisi tanıtılması ve satışa sunulması bekleniyor.

Bende Üniversite ve işim için kullanabileceğim bir Macbook Pro almayı düşünüyorum. Ancak aklımdan şu geçmedi değil;

" Acaba yenisi çıktı mı? Yoksa çok yakın bir tarihte çıkacak mı?"

E olay bölye olunca küçük çaptada bir araştırma yaptım.

Her internet sitesinde "Çıkacak, Çıktı çıkıcak" gibi zırvalarla karşılaştım. Hatta öyle ki bir tanesinin başlığı " Macbook Pro'nun Çıkış Tarihi Belli Oldu" idi. Ancak içeriğine girene kadar. Çoğu siteler 2016'yı işaret ederken bazıları ise Eylül ayını işaret etmekte.

Durum böyle olunca, bir tüketici olarak şu soruyu sorma gereği duyuyorum. " Eylül ayının neredeyse sonuna geldik. Bu Macbook Pro ne zaman çıkacak?"

Bu olay hakkında net bir tarih bileniniz var mı? Lütfen bilgilendiriniz.

#EDİT ////

Satın aldığım iki günde ki deneyimlerimi anlatmak istiyorum.

İlk olarak hayran kaldığımı belirtmek istiyorum. Gerek işletim sistemi olsun gerek fiziksel olarak olsun tamamiyle harika bir ürün.

Unutmadan hemen şu noktaya değinmek istiyorum. Ses sistemi için "kötü" diye bir kaç yorum okumuştum. Arkadaşlar tamamen palavra. Samsung ledtv var evde. Tv açıkken müzik açıyorum televizyonun sesini bastırıyor diyebilirim ve ayrıca cızırtı gibi sıkıntıda kesinlikle yok. Gayet temiz bir ses veriyor.

Yazılım direk en son sürüm ile gelmiyor doğal olarak. Siz güncelliyorsunuz. Siri cidden çok iyi olmuş. İşleri bayağı kolaylaştırıyor.

Webcam'ine baktım. Gündüz harika fotoğraflar alabiliyorsunuz ancak akşamları biraz bozulma oluyor. Klasik gece etkisi :)

Retina ekranı tek kelime ile harika. Bu netlik bu saflık insanın nutku tutuluyor cidden.

Depolama hızı mükemmel, cidden flaş

Merak Ettiğim Konular Var ( CEVAPLANAN SORULARIN YANINDA "+" YAZIYORUM );

1- Final Cut X gibi programlar 799 tl fiyatı var bu fiyat 1 senelikmi yoksa ömür boyumu ?
    2- Telefonlarda ilk alındığında 12 saat şarj et filan diyolardı. Bunlarda da öyle bir uygulama yapıyormuyuz? aksjfl :D cidden soruyorum :D
    3- Aklıma geldikçe soruları ekliycem

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calipsis -- 24 Eylül 2016; 14:45:17 >

• Çıksaydı zaten tanıtımı yapılırdı.

Henüz ortada birşey yok. Ekim diyorlar ama kesinliği yok.
  • Aldım dayanamadım çok güzel yaa konuyu kapıyabiliriz yada net bilgide birisi yazsın o da olur sonuç olarak forum yardımlaşılsın
    Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: calipsis

Aldım dayanamadım çok güzel yaa konuyu kapıyabiliriz yada net bilgide birisi yazsın o da olur sonuç olarak forum yardımlaşılsın
    Bu mesaja eklenen görseller:

Hayırlı olsun.

• la bekleseydin 1 2 aya kalmadan gelirdi naptın

• @donanımcı123 teşekkür ederim

@elkarun ne bilim sabredemedim
  • Hayırlı olsun da, bana göre de acele etmişsin. Büyük bir ihtimalle en geç gelecek yılın ilk aylarına kadar yeni seri çıkacak. Fiyatlarının şu an satılanlardan çok daha yüksek olacağını sanmıyorum. Her halukarda şu an aldığın bilgisayarın fiyatının düşmesi de muhtemel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1-Final Cut'i bir kere odeyip satin almis oluyorsunuz.
    2-Siz sarjda biraksaniz da dolduktan sonra pil akimi keser ve sarj olmaz
    3-Hayirli olsun. Macbook demek elit bir bilgisayar deneyimi demek

• calipsis C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Ayrıca, yenisi gelecek 1 ay 3 ay 5 ay bekleyin mantığında olanlara da hayret ediyorum. İhtiyacım var ise aldığım ürünü beğeniyorsam ve ihtiyacımı karşılayacaksa neden bekleyeyim. Her daim Yen'i ürün çıkacağına göre beklemek niye? Amaç ihtiyacı gidermek mi freni tutmayan araç gibi en yenisini almak için tepe aşağı gitmek mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muin -- 25 Eylül 2016; 12:24:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muin

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Ayrıca, yenisi gelecek 1 ay 3 ay 5 ay bekleyin mantığında olanlara da hayret ediyorum. İhtiyacım var ise aldığım ürünü beğeniyorsam ve ihtiyacımı karşılayacaksa neden bekleyeyim. Her daim Yen'i ürün çıkacağına göre beklemek niye? Amaç ihtiyacı gidermek mi freni tutmayan araç gibi en yenisini almak için tepe aşağı gitmek mi ?

http://buyersguide.macrumors.com/#Mac

Hayret edilecek bir şey yok. Dikkat ettiysen arkadaşın almış olduğu cihaz çıkalı tam 495 gün olmuş, yakın zamanda güncelleneceği kesin, bu yüzden yanına ''Don't Buy, Updates Soon'' yazmışlar.

Yeni seride Touch ID, klavye üzeri OLED ekran gibi donanımsal özellikler de olacak ki Macbook'larda belki de retina ekrana geçişten sonraki en büyük somut değişiklikleri bu seride göreceğiz. Üstelik dediğim gibi yeni seri gelince, şu an satılan bilgisayarların fiyatının düşme ihtimali de var.

Durum böyleyse niye insanları üstüne basa basa ikaz etmeyelim? Çok acil ihtiyacı olan insan zaten gider ne varsa onu alır, arkadaş da almış. Fakat biz durumu hatırlatalım da yeni almayı düşünen arkadaşlar göz önünde bulundursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louise Attaque -- 25 Eylül 2016; 18:55:43 >

• Louise Attaque kullanıcısına yanıt
    Bu Dediğine katılıyorum.

4200 e alabiliyorum pro 128'i. Yeni çıkanların ben 6'dan aşşağı olacağını düşünmüyorum ki dediğiniz yenilikler pek efektif şeyler değil. Touch ID vs telefon gibi küçük ekranlarda pratik belki ama bilgisayarda hani öyle beklemelik bir durum söz konusu değil.

Keza bahsettiğiniz oled ekran da. Tek kıskancağın yenilik incelme durumu olur sanırım ama şöyle bir durum var, yanlışsam beni düzeltin diye yazıyorum. 2015 tabanlı işlemcilerle 2016'da çıkacak işlemcliler aynı nanometre ile üretildiği için ana kartta bir küçülme söz konusu değil gibi. Çünkü kasanının içinde kısacakları bir şey kalmadı. Air gibi yapabileceklerini düşünmüyorum, ısı vs durumları varken ki samsung'un telefonlarını düşündüğümüzde güçlü işlemci + güçlü ekran pili içiyor. Yine pil konusunda sıkıntı olur diye düşünüyorum.

Yanlış zamanda mı alıyorum, fiyatları gözönünde bulundururarak cevaplarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

4200 e alabiliyorum pro 128'i. Yeni çıkanların ben 6'dan aşşağı olacağını düşünmüyorum ki dediğiniz yenilikler pek efektif şeyler değil. Touch ID vs telefon gibi küçük ekranlarda pratik belki ama bilgisayarda hani öyle beklemelik bir durum söz konusu değil.

Keza bahsettiğiniz oled ekran da. Tek kıskancağın yenilik incelme durumu olur sanırım ama şöyle bir durum var, yanlışsam beni düzeltin diye yazıyorum. 2015 tabanlı işlemcilerle 2016'da çıkacak işlemcliler aynı nanometre ile üretildiği için ana kartta bir küçülme söz konusu değil gibi. Çünkü kasanının içinde kısacakları bir şey kalmadı. Air gibi yapabileceklerini düşünmüyorum, ısı vs durumları varken ki samsung'un telefonlarını düşündüğümüzde güçlü işlemci + güçlü ekran pili içiyor. Yine pil konusunda sıkıntı olur diye düşünüyorum.

Yanlış zamanda mı alıyorum, fiyatları gözönünde bulundururarak cevaplarsanız sevinirim.

Aciliyet yoksa tam olarak tanıtımdan sonra değerlendirmek daha doğru olacaktır bence. 4200 iyi fiyatmış bu arada, nerede buldun?

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

Oled touch bar bence güzel birşey. Sızan kasa görüntülerinde ise kasanın bir miktar inceldiği görünüyor tabi tam bir ölçü yok.

Yeni serilerde kafama takılan şey usb 3 girişlerinin tamamiyle kaldırılması bunun yerine sadece usb-c girişleri olması. Tamam usb-c iyi hoş, geleceğin teknolojisi ama elimizde zibilyon tane standart usb arabirime sahip cihaz var, çeviricilerle mi dolaşacağız burası aklımı kurcalıyor. Tabi bu konunun kesinliği yok şu an ama yurtdışındaki kaynaklarda bu iddia ciddi şekilde konuşuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Eylül 2016; 23:45:27 >

İşte bu hafta sonu halletmem gerekiyor. Teşhir diye gösterilmiş bir ürünü öğrenci indirimiyle alacağım. Piyasada bu fiyat pek olduğunu sanmıyorum ama 4700 civarı fiyatlara var internette. Beklemeye değer bir şey katar mı Apple ? Mesela son Pro'lar da ne değişti ? Çünkü bazı şeyler çok tıkandı yenilik anlamında. 2 yıldır işlemci teknolojisinde elle tutulur yneilik yok. İntel 12 nm hesapları yaparken, Samsung başka bir elementi 10 nm'nin altında işliyormuş şu an tek umut verici yenilik bu gibi o da İntel değil AMD ile.
    Teşekkürler.
    ---
    @donanımcı123

Oled olayı evet çok şık görünüyor. type-c konusunda haklsınız bence de. Bir de dönüştürücüler Apple tarafında pahalı biraz macbook için bakmıştım 3'Lü dönüştürücü 100 lira civarıydı galiba.

oled ya da parmak izi değil bir şekilde eğer bu donanımı air kasasına koyarsa o zaman pişman olurum sanırım.

• Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız ve iyi dilekleriniz için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.