Şimdi Ara

[Macbook Pro] Yosemiteden - Mountain Liona Dönüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar geçen sene fiyatının düşmesi nedeniyle Vatan Computerdan Mid 2012 model macbook pro aldım
    Fakat aldığımdan sonra yosemite güncellemesi geldiğinde bilgisayar yavaşladı zaten hdd 5400 rpm olması nedeniyle yavaş açılan bilgisayar ve uygulamalar iyice yavaşladı.
    İsteğim şu ki en kısa zamanda macbook pro ya yaklaşık 250 gb bir ssd takıp 8gb ram takıp yazılımımı mountain lion yapayım çünkü onunla beraber gelen yazılım buydu.
    Bunu yapabiliirmiyim yaparsam önericeğiniz hızlı fiyat performans ssdleri hangileridir
    Ayrıca Mountain Lion u nerden bulabilirim ücretsiz bir şekilde
    Sizce bunun etkisi olur mu şimdiden teşekkür ederim.

Vede hangisini önerirsiniz mountain lion mu mavericks mi çünkü mountain lion indirmek için 50 tl ücret ödemek gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgdagli -- 1 Ağustos 2015; 4:03:31 >

• Ayrıca içindeki belgeleri bir harici disk alıp ona kopyalıcam belgelerin gitmesi pekte önemli değil . Teşekkürler :D
  • Hocam bende de 2012 mid macbook pro var. Öncelikle mountain liona dönmek için dosyalarını yedekledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorsun. Başlarken cmd+alt+r kombinasyonunu uyguluyorsun. Bu komut internet recovery bölümünü açıyor. Oraya girdikten sonra disk utility aracılığıyla mac diskini siliyorsun. Sonra geri dönüp mountain lionu internet üzerinden indiriyorsun ve kuruyorsun.
    SSD olayına gelecek olursak ben de hddli kullanıyordum ancak uygulamaların yavaş açılmasından ve arada takılmasından bıkınca Sandisk Extreme II 240 gb SSD'yi almak zorunda kaldım.Hayatımda aldığıma asla pişman olmayacağım teknolojik ürün diyebilirim. Mac aldığımda mekanik klavye aldığımda mouse aldığımda telefon aldığımda bile ufak da olsa bir pişmanlık oldu ancak ssd aldığıma hiçbir zaman pişman olmadım. Çünkü zamanı satın alıyorsun. Bilgisayarında istersen i7 5960x işlemci, 32 gb ram olsun sen gidip hard disk kullanırsan ne o işlemci gerçek performansını verir ne de o ramin sana bir yararı olur. Ha bu arada kurulum ve montaj işini servise ücret karşılığı yaptırdım. Şu anda son sürüm osx kullanıyorum. Herhangi bir problemim yok. Bilgisayar açılış süresi 1dk 13 sn den 10 sn civarına düştü. Program açlılış süreleri de 10-15 sn civarındakiler 2-3 saniyeye düştü bilgisayar açıldığında programların hazır hale gelmesini beklemiyorsun herşey hazır başlıyor. Kafana takılan bir soru olursa yardımcı olurum çünkü bu opsiyonları ben de düşündüm. İyi forumlar.

• ssd ve ram taktıktan sonra geri dönmenize gerek yok. o zaman yosemite da yeterince hızlı çalışacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.