Şimdi Ara

Macbook Retina LG Panel değiştirildi. Şimdi sorun sarımtırak ekran!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook retina cihazımında lg panel vardı. Belli bir süre sonra iz yapmaya başlayınca, servise götürdüm. Yeni panel ile değiştirdiler. Samsung üretimi olan paneli taktılar. Sanırım genel bir sorun olan sarımtırak panel bendekinde de var. Sormak istediklerim var. Tecrübe edinmişler cevaplarsa sevinirim.

1- Sarımtırak olmayan samsung panel var mı?
    2- Sarımtırak panel değişimi garanti kapsamında oluyor mu?
    3- Oluyorsa: Panel değişimde yine sarımtırak olma ihtimali nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollotim -- 8 Kasım 2013; 6:24:39 >

• Selamlar, Macbook Pro sahibi değilim, dolayısıyla bir tecrübem yok ama uzun süredir almayı düşünüyorum ve bu sebeple yabancı forumları takip ediyorum. (Macrumors vb)

Retina Macbook Pro'larda iki üreticinin panelleri kullanılıyor, LG ve Samsung. LG olanlar daha soğuk renklere sahip, beyazlar daha beyaz :), ancak iz yapma problemi olabiliyor. (Image Retention) Samsung panellerde ise iz yapma problemi yok fakat renkler daha sıcak tonlarda, bu da beyazlarım sarımtırak görünmesine sebep oluyor.

Sorularınıza gelince;

1- Sarımtırak olmayan Samsung panel yok maalesef.
    2- Bunun cevabını bilmiyorum açıkçası.
    3- Değişim halinde tekrar ya LG ya da Samsung panel takacaklardır. Yukarıda yazdığım gibi ikisinin de kendine has problemleri var. (Image Retention vs Sarımtırak renkler) Uzun süre LG panel kullanıp iz yapma problemi yaşamayanlar da var, sarımtırak renklerden rahatsız olmayanlar da. Kişisel tercihe kalıyor olay. Yabancı forumlardaki insanlar genelde Samsung panel takılana kadar değişim talep ediyorlar.

Ek olarak, sarımtırak renkleri bir nebze OSX'in renk kalibrasyonu uygulamasından düzeltebilirsiniz. System Preferences -> Display -> Color -> Calibrate.

• O paneller bilerek öyle ama çok aşırı sarıysa zaten üretim hatası vardır. Bende yana yakıla sarı panle arıyorum renkler daha canlı geliyor bana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollotim

Merhabalar,

Macbook retina cihazımında lg panel vardı. Belli bir süre sonra iz yapmaya başlayınca, servise götürdüm. Yeni panel ile değiştirdiler. Samsung üretimi olan paneli taktılar. Sanırım genel bir sorun olan sarımtırak panel bendekinde de var. Sormak istediklerim var. Tecrübe edinmişler cevaplarsa sevinirim.

1- Sarımtırak olmayan samsung panel var mı?
    2- Sarımtırak panel değişimi garanti kapsamında oluyor mu?
    3- Oluyorsa: Panel değişimde yine sarımtırak olma ihtimali nedir?

preferences->displays->colors menusunden calibrate denediniz mi? orada ekranın beyaz tonunu ayarladığınız bir bölüm var. isteğe göre sarımtırak veya beyaz oalbiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristam

Selamlar, Macbook Pro sahibi değilim, dolayısıyla bir tecrübem yok ama uzun süredir almayı düşünüyorum ve bu sebeple yabancı forumları takip ediyorum. (Macrumors vb)

Retina Macbook Pro'larda iki üreticinin panelleri kullanılıyor, LG ve Samsung. LG olanlar daha soğuk renklere sahip, beyazlar daha beyaz :), ancak iz yapma problemi olabiliyor. (Image Retention) Samsung panellerde ise iz yapma problemi yok fakat renkler daha sıcak tonlarda, bu da beyazlarım sarımtırak görünmesine sebep oluyor.

Sorularınıza gelince;

1- Sarımtırak olmayan Samsung panel yok maalesef.
    2- Bunun cevabını bilmiyorum açıkçası.
    3- Değişim halinde tekrar ya LG ya da Samsung panel takacaklardır. Yukarıda yazdığım gibi ikisinin de kendine has problemleri var. (Image Retention vs Sarımtırak renkler) Uzun süre LG panel kullanıp iz yapma problemi yaşamayanlar da var, sarımtırak renklerden rahatsız olmayanlar da. Kişisel tercihe kalıyor olay. Yabancı forumlardaki insanlar genelde Samsung panel takılana kadar değişim talep ediyorlar.

Ek olarak, sarımtırak renkleri bir nebze OSX'in renk kalibrasyonu uygulamasından düzeltebilirsiniz. System Preferences -> Display -> Color -> Calibrate.

Cevaplarınız için teşekkürler. Calibre seçeneğini deneyeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung laptop mavi ekran sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Yeni cihaz mavi ekran
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.