Şimdi Ara

Macbookta Virüs Var !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Macbook pro middle 12 bilgisayarımda mavericssten yosemiteye geçtikten sonra zamanla birazda performans düşüşü yaşamıştım.Fakat geçen gün apple id'm direkt olarak çalındı mail gizli soru ve cevabıyla şansa kurtardım.başka bir pc den veya herhangi biryerden apple id mi kesinlikle girmiş veya paylaşmış değilim.Siz siz olun dikkat edin arkadaşlar yosemite yeni bir sistem olduğu için güvenlik zaafları var.Birde mavericse tekrar dönebilirmiyim ?

• Temiz kurulum yapmadan bilgisayarınızı uzun süredir kullanıyorsanız performans düşüklüğü illa ki olur. Bilgisayarınızda virus olduğunu sanmıyorum, uzun süredir OS X kullanıyorum şu ana kadar gerçek anlamda viruse rastlamadım. Mac App Store'da ücretsiz Bit Defender var onunla bir tarama yapın içiniz rahat etsin. Bence Yosemite'in güvenlik açığından değil sizin bir dikkatsizliğiniz yüzünden şifreniz çalınmış olabilir. Çünkü gerçekten OS X sisteminin içine girmek profesyonel işidir. Mavericks'e tabi ki dönebilirsiniz, Mac App Store'da satın alınanlar bölümünden indirebilirsiniz ama ben tavsiye etmem Yosemite, Mavericks'e göre çok daha kullanışlı bir sistem, zamanla stabilleşecektir ve şu anki Mavericks'ten daha iyi bir hale gelecektir.

Not: Konu yanlış yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 14 Kasım 2014; 3:53:17 >
  • 10 yıldır mac os x kullanıyorum, ilk kez virüs konusuna denk geldim, bence siz sistem güvenliginden önce kendi dikkatsizliginizi düşünün, bu arada evet konu yanlış yerde.
  • Şifreniz 123abc mi? Açtığınız başlığın gerçekleri yansıttığını düşünmüyorum açıkcası.Yıllardan beri kullanıyorum 1 kere bile virus girmedi.Zaten sisteme erişmek için sizden şifre ister.Her gördüğünüz ticke onay vermiyorsanız sorun yok.
  • Anaxımen Sokrates kullanıcısına yanıt
    Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu yorumun dayanacak hiç bir şeyi yok. Tamamen gelişi güzel ve kulaktan dolma.
  • Merhaba , başlığa ithafen yaziyorum .

Konu içerigini okumadim ancak suan Yosemite'de ve ozellikle SAFARİ'de buyuk bir açık var ve buda MALWARE olarak geciyor .

Son 15 gunde inanilmaz telefon geliyor , Safari'de erotik icerik , reklam vb iceriklerin acildigina dair

Ne yazik ki , bir Calisan olarak Apple'in bu konuda sıkıntısını inkar edemeyecegim .

Cozum normalde Safari'nin icerik / cerez vb temizlemek olurdu ancak bu Malware daha gelismis oldugudan , sistemi tamamile sifirlamak gerekiyor

Ek olarak ; Malware , cihazin kasmasina ve diger ( Chrome 'u denedim ) tarayiciya da sicriyor !

• Mesajlari simdi okudum ; Arkadas ne yazik ki hakli degerli dostlar

Hocam belli ki siz Windows kullanıyorsunuz. Yani konudan biraz uzaksınız, bu kadar basit bir şey değil açıkçası. Virus her sisteme girebilir. OS X'te Windows'a göre çok daha nadir virus rastlanır. Bunun sebebi Mac'in daha güvenli olmasının yanında pazar payınında az olmasıdır. Windows gibi büyük bir pazar varken oturup OS X için virus yazıp daha küçük bir pazara hitap etmek anlamsızdır. Arkadaşınızın başına ne geldiğini bilemiyorum, belki şifresi çalınmıştır ya da sistemi çökmüştür bunlar olabilir. Hatırlarsınız iCloud hacklendi denildi ve ünlülerin fotoğrafları çalındı. Fakat hacklenen iCloud değildi, ünlülerin hesap şifreleri tahmin edilmişti. Artık ya çok basit şifre kullanıyorlardı ya da iTunes ve App Store dışında spam uygulama ve maillere şifrelerini giriyorlardı.
  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    Ya hocam Allah için neye dayanak söylüyorsunuz bunları kaynağınız nerde? Malware dediğiniz şeyin anlamını bile bilmiyorsunuz. Malware "Kötü Amaçlı Yazılım" demektir. Söylediğiniz gibi bu bir açık değildir. Malware her türlü işletim sitemine girebilecek sisteme zarar verecek yazılımların komple ismidir. Yani ne amaçla ve neye dayanarak böyle bir yorum yapıyorsunuz hakikaten anlamak zor.
  • Yosemite gerçekten çok tehlikeli. Bana bile virüs bulaştırdı , halsizlikten ayağa kalkamıyorum
  • hepsi hikaye. OSX sistemine virüs girmez.. .dmg formatına girebilecek virüs daha icat edilmedi.. Safari'de tarihçeyi ve çerezleri silerek reklam ajanlarının sayfa açmasından kurtulursun. buna da virüs denmez....
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCNerd

Ya hocam Allah için neye dayanak söylüyorsunuz bunları kaynağınız nerde? Malware dediğiniz şeyin anlamını bile bilmiyorsunuz. Malware "Kötü Amaçlı Yazılım" demektir. Söylediğiniz gibi bu bir açık değildir. Malware her türlü işletim sitemine girebilecek sisteme zarar verecek yazılımların komple ismidir. Yani ne amaçla ve neye dayanarak böyle bir yorum yapıyorsunuz hakikaten anlamak zor.

Merhaba , neye dayanarak yazdığımı söyliyeyim .

1- Apple Premium Reseller çalışanıyım
    2- Apple ürün / hizmet ve yazılımları ile eğitim alıyoruz
    3- Apple tarafından gönderilmiş '' APPLE PRODUCT PROFESSIONAL '' sertifikam var.

Bu sektör içerisinde çalışan biri olarak söylüyorum. Yosemiti 'de var şuan için. Bu çıkısınız nedir anlamıyorum. Ben 2009'dan beri Mac kullanan biriyim. Bilmiyorum sizde Mac varmı , yok mu ancak durum bu... Sorun var yani.

@mybo37

Hocam şuan için Yosemite 'te durum bu ...

• TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    Açıkçası Apple çalışanı olmanız daha üzücü bir durum. Belli ki bilginiz sınırlı, Malware ne demek onu bile bilmiyorsunuz. Ayrıca Mac kullanıcısı olmasam zaten buraya girip bir şeyler yazmam. Söyledikleriniz eğer doğruysa bana bir kaynak gösterin. Belki Mac Rumours, 9ToMac, iDownloadBlog, Cult of Mac sitelerinden haberleriniz vardır. Apple ile ilgili iyi kötü herşeyi ortaya döküyorlar. Dediğiniz gibi bir şey olsaydı en az bir tanesinde haber olurdu. Bu siteleri geçin yerli sitelerden bile bir kaynak gösterseniz bana yeter. Öyle Apple çalışanıyım diyerekten insanlara doğru yanlış bilgi vermeniz ne kadar doğru? Kaynak gösterin üzerinde uzun uzun konuşalım yorum yapalım. Ancak bu şekilde insanlara faydamız dokunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PCNerd -- 14 Kasım 2014; 16:21:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Merhaba , neye dayanarak yazdığımı söyliyeyim .

1- Apple Premium Reseller çalışanıyım
    2- Apple ürün / hizmet ve yazılımları ile eğitim alıyoruz
    3- Apple tarafından gönderilmiş '' APPLE PRODUCT PROFESSIONAL '' sertifikam var.

Bu sektör içerisinde çalışan biri olarak söylüyorum. Yosemiti 'de var şuan için. Bu çıkısınız nedir anlamıyorum. Ben 2009'dan beri Mac kullanan biriyim. Bilmiyorum sizde Mac varmı , yok mu ancak durum bu... Sorun var yani.

@mybo37

Hocam şuan için Yosemite 'te durum bu ...

hadi kardeşim bak işine... Apple çalışanı falan bunlar hikaye.. 2010 dan beri mac kullanıyorum. ne snow leopard ne Lion ne m.lion ne de yosemite de en ufak bir virüs problemi yaşadım.. Apple 'a Özellikle Cupertino'ya bir mail at. Yosemite virüs kapıyor diye de Steve Jobs mezarından hortlasın..

• quote:

Açıkçası Apple çalışanı olmanız daha üzücü bir durum. Belli ki bilginiz sınırlı, Malware ne demek onu bile bilmiyorsunuz. Ayrıca Mac kullanıcısı olmasam zaten buraya girip bir şeyler yazmam. Söyledikleriniz eğer doğruysa bana bir kaynak gösterin. Belki Mac Rumours, 9ToMac, iDownloadBlog, Cult of Mac sitelerinden haberleriniz vardır. Apple ile ilgili iyi kötü herşeyi ortaya döküyorlar. Dediğiniz gibi bir şey olsaydı en az bir tanesinde haber olurdu. Bu siteleri geçin yerli sitelerden bile bir kaynak gösterseniz bana yeter. Öyle Apple çalışanıyım diyerekten insanlara doğru yanlış bilgi vermeniz ne kadar doğru? Kaynak gösterin üzerinde uzun uzun konuşalım yorum yapalım. Ancak bu şekilde insanlara faydamız dokunabilir.

hocam bu adamlar hayatında mac i , Apple store Türkiye açıldığında görmüş , sırf kötüleme mahiyetinde yazan palavracılar....

• Reseller veya yetkili servislerde çalışıp "Apple'da çalışıyorum" demek de çok sinir bozucu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virüs vardır yoktur anlamam da Mac kullanıcılarının olabileceğine hic bi şekilde imkan vermeden, ne olursa olsun savunmaları garip doğrusu.

• Yazmayayım diyorum ama olayı absürt bir hale getiriyorsunuz.Mac üzerine son zamanlarında bilinen bulaşmış zararlı bir tek yazılım var.Oda piratebay torrent kaynaklı parallels,photoshop,office programlarını indiren kullanıcılara bulaşmış.Kimseye durup duruken birşey gelmiyor.Yüklerken bilip bilmeden herşeye onay verdiğiniz için oluyor.
    iOS içinde durum böyle.Geçen günlerde video yayınlamışlar.30 punto ile yazılmış ,kocaman bir stun.İphone'a virus giriyor diye.Resmen kullanıcı virus sokmak için uğraşıyor.Flappy bird muhabbeti,belki bilen vardır.Çok afedersiniz ama o virusu telefona bulaştırmak için iq seviyenizin ayakkabı numaranızdan küçük olması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OZYMANDIAS

Reseller veya yetkili servislerde çalışıp "Apple'da çalışıyorum" demek de çok sinir bozucu.

Saygı duyuyorum yorumuna ☺️

Apple çalışanlarının sahip oldugu belge ve egitim aldikları kurslar ile Premium Reseller'lar aynı ☺️

Gerçi ne yazsam boş . Yorumdan bakış açin belli . Birsey soylemeye cabalamak bosa ...

Rahat bir insan oldugum icin yorumunu anlayisla karsiliyorum

Ek olarak ; MAC OS Yosemite icin karsilasilacak sıkıntıyı yakında goruruz hep beraber

Maveriks ve oncesi cihazlar icin durum haka gecerli , herhangi bir sakincali durum olmuyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.