Şimdi Ara

macos-windows uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Almanya'da masaüstü yayıncılıkla ilgili freelance olarak çalışan kuzenim bana artık oralarda quarkxpress kullanımın neredeyse bittiğini,yerine indesign kullanıldığını söyledi.Kendisi de bu programı kullanıyor artık.Sorun şu ki mac değil pc kullanıyor.İşveren firmaların pc kullanıcısı olduğunu duyduğunda işi vermekten vazgeçtiğini,mac'in standart zorunluluk olduğunu söylediklerini(neredeyse hepsi böyle demiş) anlattı.Ben de garipsedim.Aynı programı kullanırken bu ayrımcılık neden kaynaklanıyor olabilir? Şu anda kuzenimin yeni bir pc si var ve mac için ayıracak bütçesi de yok.Sıkışıp kalmış durumda.
    Olayı sorguladığında fontlarda sorun yaşanır denmiş.Güya tüm basımevleri ve grafik stüdyoları mac kullanıyormuş.Peki pdf olarak kaydettikleri bu dosyalarda her iki işletim sisteminin de ortak olarak tanıdığı fontlar falan yok mudur?
    Konuyla ilgili görüşlerinizi iletirseniz sevinirim.

• sorununun cozumu ne yazikki bi font kadar basit diil,
    matbaa isini profosyonel yapanlar mac kullanirlar, bu bi standarttir sebebi maziye dayanir (wikipedialardan filan bakar okursun).
    sen pc de fontun cozsen baska bi sorun muhakkak cikar,
    ornegin renk uyumu (kullanilan renk uyum standdartlarini bi arastirirsan rgb ve cya dan daha karmasik renk paletleri oldugunu bulursun), sayfa duzeninde bilgisayarda farkina varamayacagin buyukluk kucukluk degisimleri, vsvsvs. Hicbir is yaptigi insan bu tur sorunlarla ugrasmak istemez.

madem kuzenin bu isi profesyonel yapiyor, 12 taksitle bi bilgisayar alsin.
    eger ciddi bi dusuncesi yoksa ugrasmasin.
    not: macosx i bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 6 Aralık 2007; 3:09:19 >
  • İşi nerede yaptığı önemli değil, fontların opentype yada truetype olduğu sürece sorun yaşamazsın. Ayrıca artık PDF denilen nimet var. İşini pc'de çalış mac'de çalış yap pdf gönder matbaaya fontla montla uğraşmazsın... Pc yada Mac farketmez sen yeterki Indesign'ı biliyorum ve işi bitirecem de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.