Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.014
Cevap
35
Favori
140.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Abuk subuk konuşup adamın asabını bozmayın.

Önerge kabul edilse sanki bu yaşanmayacaktı ? Elektrik Trafosunun patlamasından yangın çıkmış. E kardeşim burada ne ihmal var ? Kimin ihmali var ?

Ota boka gelip burda ahkam kesmeyin.

Ortada bir GÖÇÜK YOK. Yangın var şunun ayrımını yapın artık.

Nasıl sıradan bir apartman dairesinde elektrik kontağından yangın çıkıyorsa buda aynı şey.

Acımız tabii ki büyük. Ama gelip burda önerge vs saçmalığında bulunmayın.

Saçmalamakta doktora artık. Birilerini savunmak için de birşeyler bilmek lazım.

-Trafo kendi kendine asla ama asla patlamaz.Oyuncak araba değil bu.Şehirlerimizdeki birçok trafo bile çok çok bakımsız olduğu halde zırt pırt patlamıyor. Patlayanlar da aşırı elektrik yüklenmesi ( kaçak elektriktir çoğunlukla) olduğunda bile çoğu zaman patlamaz arıza verir.

-Maden gibi riskli bölgelerde ki trafolarda ekstra önlemi alınan trafolar kullanılıyor. Kullanılan malzemeler yanmaz malzemeden seçiliyor,kablolar yalıtımlı oluyor.

-Önerge olsa da olacak,önlem alınsa da olacak bu kadar saçma bir mantıkta ilk defa gördüm.Gelişmiş ülkelerdeki iş kazaları ile gelişmemiş ülkelerdekiler arasında dağlar kadar fark var.İkisi de belli başlı üreticilerin ürünlerini kullanıyor teknik malzeme olarak.Eee fark niye var o zaman?

-Bakımlı bir apartmanda elektrik kontağından asla ama asla yangın çıkmaz. Şu ana kadar hiçbir yangın yok ki sebepsiz yere,ihmal olmadan çıkmış olsun.Çıkan tüm yangınların sebebi ihmaldir.

-Hükümetten yetkili mi gelecek? Gelecek, devletin işi ne? Merak etme taaaa Ankaradan gelmesine gerek yok bölge müdürlükleri var,kaymakam var,itfaiye var var oğlu var haftada bir bile denetledikten sonra denetlersin. Kaldıki adam gibi yılda bir defa denetimden geçse yine yeter de artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 13 Mayıs 2014; 23:24:49 >

• Soma holding diye bir firma geciyor.

Kimdir nedir bilmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elma kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim ne bilgisi var da beni alıntılayıp düzeltiyorsun sen? Boş şeyler söylemeye hala devam ediyorsun. Evet şehit hepsi.Yarın ailesine,çocuğuna,anasına gidip şehit dersin o isimsiz insanlar için. Sen 1 hafta sonra oyununu oynarken o aile babasını arayacak.
    Edit:Bana hakaret eden dahi çocuk utanmadan alıntısız hakaret ediyor.Neyse forumda bu tip konular tartışılmaz hele hele zeka seviyesi 90 olan biriyle asla.Dini çok biliyor birde bu sözde dahi.Neye şehit deniliyor ara bakalım islam hukunda cahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DryWeather -- 13 Mayıs 2014; 23:25:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gereksiz işler bunlar

quote:

Orijinalden alıntı: gereksiz işler bunlar

Su an Somadayim gelismeleri sizlerle bildirecegim

Edit1: Soma komur isletmelerinden cikmis yangin ayni isletme yakin zamanda yolsuzluk suphesiyle dentelenmis

Edit2:Ambulans sesleri artmaya basladi. Buyuk
    ihtimalle birkac isci cikarildi

Edit3 su an her yer mahser gunu gibi sureklibsiren sesleri.korna.sesleri geliyor. vicdansizlar bir de.kucuk kiz kacirmislar ayrica olu sayisi kesinlikle 5'ten fazla

80 olu var diyorlar

Soğutuculu tırlar istemişler ölü sayısı 100-200 arasında gibi

Görmeyenler için alıntı yapayım

Bizim arkadasta somali ida oyle dedi.İNŞALLAH doğru değilddir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bunun İçin Üye Oldum

quote:

Orijinalden alıntı: secospat

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

quote:

CNNTURK ölü sayisini 17ye cikardi. Allah yardimcisi olsun ordaki insanlara. Bu olayi bazi yaratiklar siyasi tarafa cekiyor özellikle twitterda. Insan degil bunlar.

TABİ Kİ DE ÇEKİLECEK !! YAZIYI OKU DA NEDENİNİ ANLA !

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/genel_kurul.cl_getir?pEid=26094

Şuan şu parti şöyle bir şey yaptı şu parti bunu yapmadı demek boş laftan ibaret. Ordaki insanlara hiçbir faydası yok bunun.

Asıl sen kafanı kuma gömdüğün müddetçe, yarın başka madencilerin başına da aynısı gelecek. Siyaset yapmayınmış, siyaset hayatın kendisidir. O soru önergesi kabul edilseydi, üç beş yandaşın rantı uğruna gerekli önlemler alınmadan kapatılan maden açılmasaydı bunlar olur muydu?

Yazdıklarımı anlamakta zorluk mu çekiyorsunuz anlamıyorum. Siyaset hayatın içindedir fakat şuan ordaki insanlara hiçbir faydası yok ne yazıkki. Ayrıca CNN resimde geçen soru önergesinin bu maden hakkında değil de Somadaki başka bir maden hakkında verildiğini söyledi. Olay hakkında pek bir bilgim olmadığı için sizinle burada klavye delikanlılığı yapmayacağım. Benim tavrım hala sıcak olan bir olayda toprağın altında 200den fazla kişi olduğu, 17 ölünün bulunduğu bir olayda olayın şu parti yüzünden bu parti yüzünden diye yargılanmasıydı. Bunu bu ülkedeki dikdatöre karşı olan biri olarak yazıyorum zaten.

Oradaki insanlara maalesef bir faydası olmadığını bende biliyorum, sesini bugün yükseltmezsen yarın kim seni muhatap alacak sanıyorsun. 30 maden işçisi grizu patlamasından ölünce KADER diyen bir siyasi erk var.

Soru önergesi Soma bölgesindeki problemli olduğu düşünülen aralarında bu madeninde olduğu (ki daha önce kapatılmış ve nedense geri açılmış) birden fazla madeni kapsıyor. Yani başka bir madenle ilgili değil .

http://www.radikal.com.tr/turkiye/meclis_somayi_arastirmayi_29_nisanda_reddetti-1191922

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leo Minor

quote:

Önerge kabul edilse sanki bu yaşanmayacaktı ? Elektrik Trafosunun patlamasından yangın çıkmış. E kardeşim burada ne ihmal var ? Kimin ihmali var ?

Nasıl sıradan bir apartman dairesinde elektrik kontağından yangın çıkıyorsa buda aynı şey.

Sana genel olarak soruyorum sana göre hükümetin olumsuz/yanlış işleri var mı?
    Sana göre yanlışlarını yazabilir misin?

Yahu hükümeti savunmuyorum.

Bu adamların elbette yanlışları var. Kimse 4.4'lük diyemez ama şu olaya sürekli AKP üzerinden vurmak saçma.

Elektrik Trafosundan yangın çıkıyor ee ne yapsın AKP bilader ? Öyle komik komik şeyler söyleniyor ki?

O önergeyi ben red etmedim sonuçta. Hükümetin suçlanması doğal Belki o önerge kabul edilip madendeki elektrik kontağına bakılsaydı bunlar yaşanmayabilirdi.

Bilmiyorum hiç meclis tv izliyormusun ben izlediğim vakit muhalefetten gelen hiç bir önergenin kabul edildiğini görmedim.

Buradaki bir kızgınlığın sebebi de bu sırf önergelerib muhalefetten geldi diye reddedilip aynı gün kendi önergesinin kabul edilmesi ve kabul edilen önergenin acil bir ihtiyaç olmaması. Dostum muhalefet düşman değil bu kadar kin tutmayın . Muhalefetin görevi hükümetin eksikliklerini dile getirmek burada görevini yapmış . Yanlışlığı saptayıp önerge vermiş. Ülkeyi satın dememiş madenler güvenli değil kontrol edin demiş.

Sana bir sorum sen mecliste milletvekili olsan bu önergeyi red edermiydin? Dürüst cevap vereceğini umuyorum.

Bu ara da ölen işçilerimeze Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum . Mekanları cennet olsun.

• Bu maden gocuk vb olaylardan nefret esiyorum dualarinizi kesmeyin arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edsamu -- 13 Mayıs 2014; 23:25:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Saçmalamakta doktara artık. Birilerini savunmak için de birşeyler bilmek lazım.

-Trafo kendi kendine asla ama asla patlamaz.Oyuncak araba değil bu.Şehirlerimizdeki birçok trafo bile çok çok bakımsız olduğu halde zırt pırt patlamıyor. Patlayanlar da aşırı elektrik yüklenmesi ( kaçak elektriktir çoğunlukla) olduğunda bile çoğu zaman patlamaz arıza verir.

-Maden gibi riskli bölgelerde ki trafolarda ekstra önlemi alınan trafolar kullanılıyor. Kullanılan malzemeler yanmaz malzemeden seçiliyor,kablolar yalıtımlı oluyor.

-Önerge olsa da olacak,önlem alınsa da olacak bu kadar saçma bir mantıkta ilk defa gördüm.Gelişmiş ülkelerdeki iş kazaları ile gelişmemiş ülkelerdekiler arasında dağlar kadar fark var.İkisi de belli başlı üreticilerin ürünlerini kullanıyor teknik malzeme olarak.Eee fark niye var o zaman?

-Bakımlı bir apartmanda elektrik kontağından asla ama asla yangın çıkmaz. Şu ana kadar hiçbir yangın yok ki sebepsiz yere,ihmal olmadan çıkmış olsun.Çıkan tüm yangınların sebebi ihmaldir.

arkadaştan ziyade ben birşey merak ettim.

Oranın teknik elemanı ne iş yapar abi ? oranın sorumlu ne iş yapar abi ?

her şirketin elektrik panosunu kontrol için devletten adam bekleniyorsa işimiz var.

Başınızda illa çoban mı olacak bu şirketlerin ? Böyle bir mantığa katılmıyorum.

• Ya yemin ederim bu kadar beyinsiz insan olamaz ya.
    Ulan benim içim yanıyor vatandaşıma zaten onun acısı içimde. Bunun sorumlusu kim ulan onun hesabını ver,başlarım ak partine senin. Kalkmış parti savunuyor bana,kaç yıldır aynı şeyler oluyor hiç mi ders almadı bu hükümet nedir bu insanlarda ki partizanlık almış başını gidiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

quote:

CNNTURK ölü sayisini 17ye cikardi. Allah yardimcisi olsun ordaki insanlara. Bu olayi bazi yaratiklar siyasi tarafa cekiyor özellikle twitterda. Insan degil bunlar.

TABİ Kİ DE ÇEKİLECEK !! YAZIYI OKU DA NEDENİNİ ANLA !

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/genel_kurul.cl_getir?pEid=26094

Şuan şu parti şöyle bir şey yaptı şu parti bunu yapmadı demek boş laftan ibaret. Ordaki insanlara hiçbir faydası yok bunun.

Bu işin artık dualara kaldığı safsatasından çok daha önemli. Dua ile olacak iş değil. RANTTIR bunun adı dua değil RANT !

• ona siyaset yapma, buna siyaset yapma. defalarca denetim yetersizliği ortaya çıkmış, 15 gün önce hakkında verilen soru önergesi de iktidarca reddedilmiş bir maden hakkında, sorumluların peşine düşmeyecek miyiz?

• 1 hafta unuturuz ne olsa bosuna tartisiyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok üzgünüm hemde çok dua etmekten başka çaremiz yok,kimileri para ile oynarken bu adamlar üç kuruşa ölümü göze alıyor.Türkiye gibi insna hayatına değer verilmeyen bi ülkede bunları yaşadıklarından dolayı dahada şansızlar Allah yardımcıları olsun çünkü başka şansları yok.
  • quote:

quote:

quote:

Bak bak sıradan bir yangınmış, şimdi ağzımı bozduracaksın yangının çıktığı yer sıradan bir yer mi ? Orası bir maden, o trafo bir şekilde madenin içine yapılmış lokasyondan ötürü muhtemelen hadi tamam da o trafonun olası bir yangın çıkarmaması için önlem almamış olmak ihmalkarlık değil mi mal değneği ?

O soru önergesi kabul edilmiş olsa, o madeni incelemek için bir heyet gidecek ve bu ihmalkarlıklar tespit edilip gerekli yaptırımlar uygulanacaktı.

Hoş 2011 yılında 66 kusur bulunan ve kapatılan maden, Başbakanın o bölgeye ziyaretinden bir ay sonra sihirli bir şekilde açılmış.

saçmalıkmış..

Orası bir madense O maden'den kim sorumlu ? kim işletiyor o madeni ? Oranın teknik elemanı mühendisi vs vs yok mu?

Oranın sorumlusu dururken taa hükümetten heyet mi gelecek senin trafonu incelemeye ? Saçmalığa bak.

O soru önergesi kabul edilsin yada edilmesin heyet gider inceler yerinde inceleme yapar.Heyet incelemiştir bir sorun görememiştir yada sonradan oldusa ne olacak ?

biraz düşün
    sen neyin kafasındasın ya hiç mi dünyadan haberin yok kardeş? Bu tür iş kazası riskinin yoğun olduğu sektörlerde denetim şart o işletmenin mühendisi denetlemez orayı iş güvenliği uzmanları denetler eğer sık kaza yaşanan bi yerse meclis tarafından görevlendirilen bir bilir kişi heyeti incelemeye gitmelidir.Yok oranın mühendisi yokmuymuş bende mühendisim şantiyede çalıştım eğer özel sektörde sizi biri denetlemezse şantiyeyi ya da maden ocağını işleten firma maliyetten kaçak için bir çok şeyi görmezden gelir.

• Tarifi yoktur bu acının ateş düştüğü yeri yaktı gene Allahım vefat edenlere rahmet eylesin aillerine sabır versin..
  • Allah acil şifalar versin. Mahsur kalanlara da yardım etsin..
  • Maden işçilerinin %80 i falan akp lidir zaten, üzülmedim bu yüzden
  • quote:

quote:

quote:

Bak bak sıradan bir yangınmış, şimdi ağzımı bozduracaksın yangının çıktığı yer sıradan bir yer mi ? Orası bir maden, o trafo bir şekilde madenin içine yapılmış lokasyondan ötürü muhtemelen hadi tamam da o trafonun olası bir yangın çıkarmaması için önlem almamış olmak ihmalkarlık değil mi mal değneği ?

O soru önergesi kabul edilmiş olsa, o madeni incelemek için bir heyet gidecek ve bu ihmalkarlıklar tespit edilip gerekli yaptırımlar uygulanacaktı.

Hoş 2011 yılında 66 kusur bulunan ve kapatılan maden, Başbakanın o bölgeye ziyaretinden bir ay sonra sihirli bir şekilde açılmış.

saçmalıkmış..

Orası bir madense O maden'den kim sorumlu ? kim işletiyor o madeni ? Oranın teknik elemanı mühendisi vs vs yok mu?

Oranın sorumlusu dururken taa hükümetten heyet mi gelecek senin trafonu incelemeye ? Saçmalığa bak.

O soru önergesi kabul edilsin yada edilmesin heyet gider inceler yerinde inceleme yapar.Heyet incelemiştir bir sorun görememiştir yada sonradan oldusa ne olacak ?

biraz düşün

her pisliğinize nasılda bir kılıf buluyorsunuz. aynısı tam tersi olsa ortalığı yıkardanız. fanatizmin böylesi. yuh diyorum.

• +1 de bunu anlamaz buradakiler.
  • quote:

quote:

quote:

saçmalıkmış..

biraz düşün

Arkadaşım yaşın 12.5 falan mı ?

O madenden kim sorumluymuş, o madeni denetleme görevi hükumete bağlı ilgili bakanlığındır. Bu da doğrudan hükumeti ilgilendirir.

Zaten mimli olan bir madden, daha önce kapatılmış 66 ayrı kusurdan. Muhtemelen rant uğruna geri açıldı. Manisa milletvekili özelin iddiası da bunu doğrular nitelikte http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/genel_kurul.cl_getir?pEid=26094

Ya yemin ediyorum şu durumda bile hükumeti savunmak için böyle saçma sapan argümanlarla kıvırıyorsunuz ya. Yazıklar olsun

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.