Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.014
Cevap
35
Favori
140.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son durum ne en son baktigimda resmi aciklama yoktu hala resmi bi aciklama yok mu gelen duyumlar kotu mu hala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edsamu

Bu maden gocuk vb olaylardan nefret esiyorum dualarinizi kesmeyin arkadaslar

chp başa geldiğinde bu sorunlar kalmıcak,adamlar önerge veriyor ama dinleyen yok,15 sene önce maden göçüğü diye bir şey yoktu,son 4 senedir durmadan göçük haberleri çıkıyor
  • İçeriye oksijen vermeye devam ediyorlar mı acaba? Eğer oksijen vermiyorlarsa maalesef içeride kimse sağ kalamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 13 Mayıs 2014; 23:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

Maden işçilerinin %80 i falan akp lidir zaten, üzülmedim bu yüzden

böyle zihniyetle yaşamaktan utanıyorum bdp li bile olsalar evlerine ekmek götürme derdinde oldukları için üzülürüdüm yazık ciddden!
  • Ölenlere Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun yaralılara acil şifalar versin ailelerine sabır versin zor bir durum

• quote:

ne çeşit bir ...... .........?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tracy-Mcgrady -- 13 Mayıs 2014; 23:32:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: secospat

quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

quote:

Orijinalden alıntı: secospat

quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Abuk subuk konuşup adamın asabını bozmayın.

Önerge kabul edilse sanki bu yaşanmayacaktı ? Elektrik Trafosunun patlamasından yangın çıkmış. E kardeşim burada ne ihmal var ? Kimin ihmali var ?

Nasıl sıradan bir apartman dairesinde elektrik kontağından yangın çıkıyorsa buda aynı şey.

Acımız tabii ki büyük. Ama gelip burda önerge vs saçmalığında bulunmayın.

Bak bak sıradan bir yangınmış, şimdi ağzımı bozduracaksın yangının çıktığı yer sıradan bir yer mi ? Orası bir maden, o trafo bir şekilde madenin içine yapılmış lokasyondan ötürü muhtemelen hadi tamam da o trafonun olası bir yangın çıkarmaması için önlem almamış olmak ihmalkarlık değil mi mal değneği ?

O soru önergesi kabul edilmiş olsa, o madeni incelemek için bir heyet gidecek ve bu ihmalkarlıklar tespit edilip gerekli yaptırımlar uygulanacaktı.

Hoş 2011 yılında 66 kusur bulunan ve kapatılan maden, Başbakanın o bölgeye ziyaretinden bir ay sonra sihirli bir şekilde açılmış.

saçmalıkmış..

Orası bir madense O maden'den kim sorumlu ? kim işletiyor o madeni ? Oranın teknik elemanı mühendisi vs vs yok mu?

Oranın sorumlusu dururken taa hükümetten heyet mi gelecek senin trafonu incelemeye ? Saçmalığa bak.

O soru önergesi kabul edilsin yada edilmesin heyet gider inceler yerinde inceleme yapar.Heyet incelemiştir bir sorun görememiştir yada sonradan oldusa ne olacak ?

biraz düşün

Arkadaşım yaşın 12.5 falan mı ?

O madenden kim sorumluymuş, o madeni denetleme görevi hükumete bağlı ilgili bakanlığındır. Bu da doğrudan hükumeti ilgilendirir.

Zaten mimli olan bir madden, daha önce kapatılmış 66 ayrı kusurdan. Muhtemelen rant uğruna geri açıldı. Manisa milletvekili özelin iddiası da bunu doğrular nitelikte http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/genel_kurul.cl_getir?pEid=26094

Ya yemin ediyorum şu durumda bile hükumeti savunmak için böyle saçma sapan argümanlarla kıvırıyorsunuz ya. Yazıklar olsun

Tamam kardeş eyvallah herşeyin en iyisini siz biliyorsunuz. CHP keşke başta olsaydıda bu maden kazası yaşanmasaydı

• Yarin basbakan guzel olduler der kader der sizde alkislarsiniz

Ama minimal hucreleriniz belki dusunur nasil olduklerini yanarak zehirlerek yada toprak altinda kalarak

Gene ama diyim bence gene anlamadiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevec -- 13 Mayıs 2014; 23:32:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şansa yaşıyoruz
  • madenin içerisinde yer alan trafonun patlamasını ihmal olarak görmeyen insanlar var şu ülkede. o "sıradan" patlama yüzünden yüzlerce insan belki de canından olacak cahil adam. ne parti sevdası var bazılarında arkadaş.
  • quote:

Sana ne diyeyim ben? Burada akp ye en fazla muhalefet olan ben bile senin bu yaptığın hadsizlik karşısında ağzım açık kaldı.

• Bir trafo ile koca maden mi yanar lan, çocuk mu kandırıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

İçeriye oksijen vermeye devam ediyorlar mı acaba? Eğer oksijen vermiyorlarsa maalesef içeride kimse sağ kalamaz.

Ne yaptın sen oksijen verirlerse uçar orası şimdilik zehirli ve kirli gazı temizliyorlar diye biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölenlere Allah gani gani rahmet eylesin Allah'ım ailelelerine sabır versin .
    Yaralılara Allah'ım şifa versin.
    Orda mahsur kalanlara sabır versin Allah'ım inşallah ölü ve yaralı sayı fazla yükselmez . Allah'ım yardım et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Call Me Maybe

Oranın teknik elemanı ne iş yapar abi ? oranın sorumlu ne iş yapar abi ?

her şirketin elektrik panosunu kontrol için devletten adam bekleniyorsa işimiz var.

Başınızda illa çoban mı olacak bu şirketlerin ? Böyle bir mantığa katılmıyorum.

Çalışma hayatında olsanız bunları yazmazdınız.Nedeni basit, MALİYET yani PARA,KAR. Normal bir trafo ile bu tür yerlerde kullanılacak trafo aynı değildir.Normal bir fabrikaya çektiğiniz elektrik tesisatı ile buraya çektiğiniz yine bir değildir. Güvenlik önlemi yüksek sistemlerin fiyatları çok daha pahalıdır.Ayrıca bu sistemleri sürekli kontrol edecek personel çalıştırmanız lazım yine maliyet,gerekli testleri yaptırmanız lazım maliyet, bakımları daha sık yapılır ki böyle tesislerin diğerlerine göre yine maliyet. Sen hiç hayatında bir patrona ya şöyle bir test var yaptıralım bak güvenli için gerekliymiş dedin mi? Demedin sanırım.Sana diyeceği bu zorunlu mu ilk başta ( yani devlet bunu denetleyecek mi? ) Eğer denetleyecek dersen bazıları yapar ama çoğunluğu hallederiz ( büyük çoğunluğun siyasi bağlantıları var) diyerek ileriye atar. Buradaki hallederiz şöyle olur bazısı tamamen siyasi gücünü kullanır hiç yaptırmaz bazısı bugün yarın diye oyalarak sürekli erteler örneğin 6 ayda bir yapılması gereken testler 1 hatta 2 sene de bir yapılır vs vs işte.

• İnşallah emektar işçilerimizin güzel haberlerini alırız fakat inanılmaz bilgi kirliliği var.Öncelikle şunu söylemek isterim ki trafodan yangın çıkması öngörülemez olamaz.Bazı şeyler hayati önemlidir imalatta onların affı olmaz.Örneğin; bir vinç kancası kopamaz ona uygun şekilde imal edilir, çekebileceği tonun maksimum değerinde yıpranma süresi boyunca kopamaz, koparsa o kaza değildir arkadaşlar,defolu üretimdir.Trafoda da kablolar standarta uygun olmalıdır.Eğer içindeki bakır standarta uymayan şekilde belirli kalınlığın altındaysa ordan geçen akım nedeniyle deforme olur ve fazla ısınır.Çoğu trafo yangını bu nedenle olur, kabloların fazla ısınırak dışındaki plastiği deformasyona uğratması sonucudur.Bunun adı kaza değildir, adını siz koyun ama bence cinayettir.

Son olarak vefat eden işçilerimizin ailelerine Allah sabır versin, çok üzücü bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortreD -- 13 Mayıs 2014; 23:35:32 >
  • ARKADAŞLAR BEN SOMADA OTURUYORUM. KOMŞUMUZ ARAMA KURTARMA EKİBİNDE GÖREVLİYMİŞ AZ ÖNCE KARISIYLA KONUŞTUK. ÖLÜ SAYISININ HABERLERDE OLDUĞU GİBİ 17 FALAN DEĞİL 300 E YAKIN OLDUĞUNU VE YANGININ HALA DEVAM ETTİĞİ SÖYLEDI. VE BURASI GERÇEKTEN ÇOK GERGIN. BU SAYIYI AÇIKLARLARSA BURASI KARIŞIR. BU YÜZDEN ŞU AN AÇIKLAMIYORLAR.

Gerçek sayı ne yazık ki 300 arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoktem -- 13 Mayıs 2014; 23:34:35 >
  • Sanırım herşeyi anlatıyor... Yani Allah rahmet eylesin diyeceğim ama dilim varmıyor. Çünkü ecel falan değil bu, devlet eliyle işlenen bir cinayet daha...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaca

Son durum ne en son baktigimda resmi aciklama yoktu hala resmi bi aciklama yok mu gelen duyumlar kotu mu hala

.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

İçeriye oksijen vermeye devam ediyorlar mı acaba? Eğer oksijen vermiyorlarsa maalesef içeride kimse sağ kalamaz.

Ne yaptın sen oksijen verirlerse uçar orası şimdilik zehirli ve kirli gazı temizliyorlar diye biliyorum

Şimdi duydum, içeriye sürekli oksijen takviyesi yapılıyormuş. En azından içeriye az da olsa temiz hava giriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.