Şimdi Ara

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.014
Cevap
35
Favori
140.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bartın'da yaşıyorum, akrabam Amasra'daki madende, orada da küçük-orta büyüklükte kazalar oluyor ve hiç kimse ilgilenmiyor.
    Allah yardımcıları olsun
  • Ben 17.30 diye duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

Ben şunu anlayamadım. Neden yetkililer gaz maskelerini takıp, yangın söndürücülerini alıp içeriye girmiyorlar?

Nereye giriyorsun, yerin altı orası. Tünel yangınları bile berbattır ki tünel artı maden artı göçük yangını ondan da beter.Dua etmek lazım tabi mucizelere inanmak gerekli ama daha madenin içinde tam kaç kişi var onu bile bilmeyen insanlarla bu iş çok zor.Dünya tarihinin gördüğü en büyük felaket ile bile yüzyüze kalabiliriz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemoktem

quote:

Ben şunu anlayamadım. Neden yetkililer gaz maskelerini takıp, yangın söndürücülerini alıp içeriye girmiyorlar?

Aşağıda yangın devam ediyormuş hocam. Inemiyorlar.

Yahu bu yangın söndürülemiyormuş mu?

Sayın bakan ve yetkililer açıklama yaptı tabiki haklı olarak ilk öncelik yangın DEĞİL ölüm riskinde olan hayatlar, ÖNCELİK MADENCİLERİMİZ!

• quote:

Orijinalden alıntı: y_a_s

muhtemelen içeride göçük var yoksa yangın çoktan söndürülmül olurdu :S

Onu tam bilmiyorum ama bildiğim tek şey yangın devam ediyor ve 300 E yakın ölü var bunlar şu an aciklanmıyor ama yavaş yavaş ölü sayısı artacak televizyonlarda da. Herkes zaten çok sinirli birden açıklayamıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manisa Belediye Başkanın bir açıklmasını gördüm umarım yanlıştır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

İnsanın aklına binbir türlü şey geliyor.
    Acaba halkı sakin tutabilmek adına gerçek ölü sayıları gizleniyor olabilir mi?
    Umarım değildir, ama bu işçiler 9 saattir enerjisiz şekilde aşağıda

Doğru hocam 300 E yakın ölü var ben somada yaşıyorum komşumun kocası arama kurtarma ekibinden.

Dostum bu olu sayisi disinda ekstra bir olay var mi? 300 kisi nasil tespit edilmis, gocuk olusup temiz hava ulasmayinca mi olmus vb. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hunkar1

Kaynak nedir?

Somada yaşıyorum. Arkadaşımın babası doktor o söyledi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nannan10

Kırkağaçlı bir arkadaşın annesinden, ayrıca Soma'lı bi tanıdığın söylediğine göre şöyle bilgiler de var:
    -Bir vardiya 800 kişi. Vardiya değişimine denk geldiği için aşağıda mahsur kalanların sayısı 1.000'i dahi bulabilir.
    -Soma ve Kırkağaç'da soğuk hava depoları kapatılmış.(Muhtemelen morg olarak kullanmak için.)
    -Soma ve Kırkağaç çevresinde 3 köyün erkekleri komple bu madende çalışıyormuş. O köyleri artık unutun diyenler var.
    -Resmi ölü sayısı şu an 17 ama sallamayacak birisinden 78 sayısını şahsen duydum.

Bundan tam emin değilim ama yine de söyleyeyim:
    -Çevredeki çiftçilere üzerinde üzüm(Başka bir amaç için de kullanılabilir söylediğim gibi bu maddeden emin değilim.) kurutulan muşambaları(Adını bilmiyorum) kesip göndermelerinin söylendiğine dair bir söylenti var.(Ceset torbaları yeterli olmayacağı için.)

Umarım bu duyduklarım doğru çıkmaz. Fakat yalan olma ihtimalleri çok az malesef.

İnşallah duyduklarımız doğru çıkmaz Allah'tan tek dileğimiz bu ancak gelen haberler vs hiç olumlu değil kardeşim ancak İzmirden cenaze araçları yönlendirilmiş Somaya takriben 150km ...

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı)

• 1 mayısta işçilerin taksime çıkmasını istemeyenler, bu ölüm haberlerine numaradan üzülüp ,kendi vicdanlarını rahatlatmasın.
  • kasıtlı yapılmadıysa başka bir şey demiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru olan bir şey var.Durup dururken o trafo patlamaz birde madendekitrafo normal trafo olup madene sıçrasa falan tamam.Ama bunun önlemi alınmmış olmalıydı.Suçlu Kesinlikle hükümette ve o bölgeyi denetleyenlerde.Bunun hesabı verilmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

quote:

Orijinalden alıntı: secospat

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Abuk subuk konuşup adamın asabını bozmayın.

Önerge kabul edilse sanki bu yaşanmayacaktı ? Elektrik Trafosunun patlamasından yangın çıkmış. E kardeşim burada ne ihmal var ? Kimin ihmali var ?

Nasıl sıradan bir apartman dairesinde elektrik kontağından yangın çıkıyorsa buda aynı şey.

Acımız tabii ki büyük. Ama gelip burda önerge vs saçmalığında bulunmayın.

Bak bak sıradan bir yangınmış, şimdi ağzımı bozduracaksın yangının çıktığı yer sıradan bir yer mi ? Orası bir maden, o trafo bir şekilde madenin içine yapılmış lokasyondan ötürü muhtemelen hadi tamam da o trafonun olası bir yangın çıkarmaması için önlem almamış olmak ihmalkarlık değil mi mal değneği ?

O soru önergesi kabul edilmiş olsa, o madeni incelemek için bir heyet gidecek ve bu ihmalkarlıklar tespit edilip gerekli yaptırımlar uygulanacaktı.

Hoş 2011 yılında 66 kusur bulunan ve kapatılan maden, Başbakanın o bölgeye ziyaretinden bir ay sonra sihirli bir şekilde açılmış.

saçmalıkmış..

Orası bir madense O maden'den kim sorumlu ? kim işletiyor o madeni ? Oranın teknik elemanı mühendisi vs vs yok mu?

Oranın sorumlusu dururken taa hükümetten heyet mi gelecek senin trafonu incelemeye ? Saçmalığa bak.

O soru önergesi kabul edilsin yada edilmesin heyet gider inceler yerinde inceleme yapar.Heyet incelemiştir bir sorun görememiştir yada sonradan oldusa ne olacak ?

biraz düşün

Arkadaşım yaşın 12.5 falan mı ?

O madenden kim sorumluymuş, o madeni denetleme görevi hükumete bağlı ilgili bakanlığındır. Bu da doğrudan hükumeti ilgilendirir.

Zaten mimli olan bir madden, daha önce kapatılmış 66 ayrı kusurdan. Muhtemelen rant uğruna geri açıldı. Manisa milletvekili özelin iddiası da bunu doğrular nitelikte http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/genel_kurul.cl_getir?pEid=26094

Ya yemin ediyorum şu durumda bile hükumeti savunmak için böyle saçma sapan argümanlarla kıvırıyorsunuz ya. Yazıklar olsun

Tamam kardeş eyvallah herşeyin en iyisini siz biliyorsunuz. CHP keşke başta olsaydıda bu maden kazası yaşanmasaydı

İşte senin anlayışın bu kadar kıt, yürü partizanlık yap partini savun. Ben doğru neredeyse oradayım, şu durumda hükumet CHP olsa onu da eleştirirdim. Aynını yapamıyorsan susacaksın.

buraya fake hesabınla gelme gerçek hesabınla gelde ne halt olduğunu görelim. bu bir

ikincisi sen doğru neredeyse ordada felan değilsin.Şu durumda Hükümet CHP olsaydı Konu zaten bu kadar mesaja ulaşmazdı emin ol. Kim kimdir nedir ne değildir gayet net sen hiç merak etme bu da 2.

Forumda gerçek isimle hesap açma zorunluluğu varda ben mi bilmiyorum? Sana mı soracağım, istediğim nickle açarım hesabımı. Bunu diyen adamın nickine bak.. Heh çok merak ediyorsan facebook /Secospatt , sizden korkan sizler gibi olsun. Klavye kabadayısına bak hele

Bak bak bak, yalan yanlış argümanlarla Akp'yi savunan adam, verecek cevap bulamayınca işi Akp'lisin Chp'lisine getirdi. Seninle sabaha kadar uğraşırım ama şu konuyu başka yere çekmek istemiyorum, partizanlık uğruna insanlığını satacak kıvama gelmişsin. Yol al..

• quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

Maden işçilerinin %80 i falan akp lidir zaten, üzülmedim bu yüzden

Bir insan allahsiz kitapsiz olsa sunlari yazmaz

Beynini sevdigimin… .

• quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

Kendi düşen ağlamaz

MADEN FACİASI: 274 işçi hayatını kaybetti, 57 işçi yaralı (isimler açıklandı)

Siz ne saygısız adamsınız be bıktım sizin gibilerin her şeye siyaseti alet etmenizden burada madencilerimiz can veriyorlar, aileleri de bir yerde can çekişiyorlar partisel boyutuyla ne alakası var cahil cahil konuşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

İnsanın aklına binbir türlü şey geliyor.
    Acaba halkı sakin tutabilmek adına gerçek ölü sayıları gizleniyor olabilir mi?
    Umarım değildir, ama bu işçiler 9 saattir enerjisiz şekilde aşağıda

Doğru hocam 300 E yakın ölü var ben somada yaşıyorum komşumun kocası arama kurtarma ekibinden.

Dostum bu olu sayisi disinda ekstra bir olay var mi? 300 kisi nasil tespit edilmis, gocuk olusup temiz hava ulasmayinca mi olmus vb. ?

Bunun dışında yangın devam ediyormuş. Başka bilgim yok. Dediğim gibi arama kurtarma ekibinden 300 E yakın ölü bilgisi var. Nasıl öldüklerini bilemiyorum yanlış bilgi vermek istemem.

• Mehmet Akif Hamzaçebi
    İstanbul
    CHP Grup Başkan Vekili
    Öneri:
    Manisa Milletvekili Özgür Özel ve arkadaşları tarafından Soma’daki tüm maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarının ve yaşanan ölümlerin sorumluları ile nedenlerinin araştırılması amacıyla 23/10/2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilmiş olan Meclis araştırma önergesinin (1060 sıra no.lu) Genel Kurulun bilgisine sunulmak üzere bekleyen diğer önergelerin önüne alınarak, 29/4/2014 Salı günlü birleşimde sunuşlarda okunması ve görüşmelerinin aynı tarihli birleşiminde yapılması önerilmiştir.
    KARAR:
    MUZAFFER YURTTAŞ -AKP MİLLETVEKİLİ
    Bizim partimizin Soma’daki herhangi bir madenle ilişkisi asla olamaz. Olanlar, olduğunu söyleyenler partimize ve milletvekillerimize iftira etmektedirler.
    Ben Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
    MECLİS BAŞKANI – Teşekkür ederiz Sayın Yurttaş.
    MECLİS BAŞKANI – Cumhuriyet Halk Partisi Grubu önerisini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Kabul edilmemiştir.

• 125 rakamı dolaşıyor??
  • Allah yardımcıları olsun, vefat edenlerin mekanı cennet olsun. Denecek çok şey var da acı büyük

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.