Şimdi Ara

Madeni 5 TL tedavüle çıkıyor: Karar Resmi Gazete'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Madeni 5 TL tedavüle çıkıyor: Karar Resmi Gazete'de yayınlandı
    https://www.ensonhaber.com/gundem/madeni-5-tl-tedavule-cikacak-karar-resmi-gazetede-yayinlandi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çoktan dolaşıma girdi. benim elime iki sefer geçti. ikisinde de hemen elden çıkardım.  

• şuanki 20 liranın karşılığı nerdeyse 1 liradır. yani 20 liralık madeni para çıkmak zorunda. neden mi?

önceden maydanoz 1 TL idi, su ise 50 kuruş idi. şimdi maydanoz 18 TL, su ise 7-8-9 TL yani gördüğünüz gibi hesap ortada.

şimdi Anadolu'nun İzmir gibi tarım alanı barındıran bi ilinde oturan birisi gelip: "burda maydanoz 10 TL" diyecek. biliyorum kardeşim zaten maydanoz İstanbul'da 1 lirayken de sende 50 kuruş idi. biliyorum çünkü kendim de eskiden İzmir'de sabah bahçeden kopardığım maydanozu öğlen pazarda satmışlığım var, İzmir'in köylüsüyüm ben. benim burda: "maydanoz 1 liraydı 18 lira oldu" dediğim şey İstanbul için. yani zaten diğer illerde de 50 kuruş iken 10 lira oldu maydanoz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Haziran 2024; 6:10:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en büyük madeni para 1 ekmek alabilmeli,

en büyük kağıt para 100 dolar civarı olmalı

en az 5 yıl daha para basamyacakları düşünülerek 20 TL lik metal para ve 5.000 TL kağıt para çıkmalıdır.

• madeni paraların hiç biri bi işe yaramıyor resmen. 5-10 ve 25 liklerin çıkması lazım.

Kağıt tarafında ise 50-100-500-1000 ve 5000 likler olması gerekiyor.

Bunlar hala enflasyon yok aslında geçici durum ayağına millete şirin görünmek için yapmıyorlar.

Biliyorlar ki emekli gidip maaşını çektiğinde 2 tane 5000 lik kağıt parayı alınca anyayı konyayı anlayacak.

• Ekmek 10 lira. 5 TL madeni para ile ne alacaz?

• Madeni 5 tl hiç görmedim, denk gelmedi. Ya aga bırakın 5 TL'yi madeni para olarak 10 TL 25 TL 50 TL basılması lazım. Kağıt para olarak da artık mininum 100 TL ile başlayıp 500, 1000 ve 5000 TL'ler basılmalı. Hatta 2009'da dolaşıma giren 200 TL'leri düşünürsek 10000 TL de basılmalı ki 2009'da basılan 200 TL'nin değerine o bile zor yetişiyor.

Ya 5 TL'ymiş 500 TL basılacakmış filan bunlar hem mevcut enflasyonda çok çabuk erir ve dolayısıyla basmaya değmez. Hem de bu değerlerde para basmak için son derece gecikildi zaten. Bu değerler anlamını yitireli yıllar oluyor, bunları zamanında basıp dolaşıma sokacaklardı. 5 TL'ye ciklet alabilen var mı mesela? Ben 5 sene önce 5 TL gibi bir değere tavuk döner alıyordum. Hatta belki daha azına. Şimdi aynı tavuk döner 50 TL mesela. Senin 50 TL madeni para basman lazım ki bir anlamı olsun. Zaten bu da şu anda bu değerde olacak. Enflasyonla birlikte aylar yıllar içinde erimeye devam edecek ama en azından 4-5 sene bu para götürür. Ama 5 TL götürmez. 500 TL de götürmez. Bu yüzden bu yeni para basma işlerinde AKP çok gecikti, çok yanlış yaptı. Zaten neyi doğru yaptılar ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Haziran 2024; 13:37:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem kullanıcısına yanıt

Yani değersiz 1 balya para alınca emekli, maaşının ne kadar az, paranın ne kadar değersiz ve ekonominin ne kadar kötü olduğunu anlayamıyor ama 2 tane 5000'lik ile bunun farkına varıyorsa o emekli sürünmeyi hak ediyordur hiç kusura bakmasınlar.

• Togg'umuz ihamız sihamız var. Suvan ehmeh yerük gerekirse, madeni 100 lira çıhsın. ceğabe başa ğelseydide ülkece dindenmi çıhsaydıh?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Yooo maydonoz 5-7 lira

• Kayrabey kullanıcısına yanıt

şimdi taşlar yerine oturuyor...   

• Ülkenin madenlerine yazik. 10 TL den asagi madeni para olmamali.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.