Şimdi Ara

Mağazadaki Parfüm ile İnternetteki Parfüm Arasındaki Farklar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
22
Favori
73.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bütçe 200 lira kokusu felan benim için önemli değil kalıcılığı ve farkedilebilirliği yüksek olsun yeter bunun için hangi tarz kokuları ve markaları önerirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black XS ve Brave Tattoo ayarında bir parfüm önerinizi daha rica edebilir miyim?
  • İnternette satılan ürünlerin mağazadakilerden ucuz olması konusunda hem sizin hem diğer arkadaşların yorumlarını okudum. Açıkçası tartışmalarınızın bile oldukça düzeyli ve farklı fikirler olsa bile aynı amaçlardan dolayı faydalı olduğunu düşünüyorum.
    Öncelikle teşekkür ederim.

Ancak benim merak ettiğim başka bir nokta var.
    Bir çok internet sitesinde 200ml parfümler 100ml. 'den daha ucuza satılabiliyor.
    Uzun zamandır takip ettiğim bir parfüm olan Versace Eros buna bir örnek.

Bunun sebebi ne olabilir?
  • ariaven A kullanıcısına yanıt
    bunun sebebi; 200ml nin fiyatının düşük olması değil, 100ml nin fiyatının yüksek olması..yani firmanın büyük boyu satmak istemesi ve bu doğrultuda küçüğün fiyatını yüksek tutması..alan kişi üzerinde, kar ettiği algısını uyandırma politikası..

bazı ürünlerde ise küçük boy büyüğün fiyatını geçmez fakat çok yakın olur..mesela 50ml si 170tl, 100ml si 220tl gibi..burada da kola fiyatlarında uygulanan metodun benzeri uygulanır..yani miktar arttıkça fiyat daha az oranda artar..1 lt kola 2 tl iken, 2lt nin 3 tl olması gibi..buradan da yine aynı noktaya ulaşılıyor..daha fazla satmak için küçük boyun fiyatını yüksek tutuyor..durum bundan ibaret..
  • quote:

Orijinalden alıntı: diRTyTRick

bunun sebebi; 200ml nin fiyatının düşük olması değil, 100ml nin fiyatının yüksek olması..yani firmanın büyük boyu satmak istemesi ve bu doğrultuda küçüğün fiyatını yüksek tutması..alan kişi üzerinde, kar ettiği algısını uyandırma politikası..

bazı ürünlerde ise küçük boy büyüğün fiyatını geçmez fakat çok yakın olur..mesela 50ml si 170tl, 100ml si 220tl gibi..burada da kola fiyatlarında uygulanan metodun benzeri uygulanır..yani miktar arttıkça fiyat daha az oranda artar..1 lt kola 2 tl iken, 2lt nin 3 tl olması gibi..buradan da yine aynı noktaya ulaşılıyor..daha fazla satmak için küçük boyun fiyatını yüksek tutuyor..durum bundan ibaret..

Kola örneğinde ve bir çok tüketim ürününde boy büyüdükçe fiyat az oranda artar ve "ekonomik" gözükür.
    Ancak benim kastettiğim apayrı. 200 ml. direk daha ucuz..

İnsan şüpheleniyor tabi..

• ariaven A kullanıcısına yanıt
    işte onun cevabını ilk paragrafta yazdım..ikinci paragrafta yazdığım ise, karşılaşma ihtimalinizin yüksek olduğu bir diğer durum..yani tekrar aynı şeyi söyleyeceğim ama, burada 200ml nin fiyatı düşük değil, 100ml nin fiyatı aşırı yüksek..bunu kasıtlı yapıyorlar..büyük boy her zaman insanın ilgisini çeker..bu yüzden büyük boyları cazipleştirmek için küçük boyların fiyatını yüksek tutuyorlar..
  • Nikos sculpture marka parfüm aldım. Bunun orjinalliğini ve üretim tarihini nasıl öğrenebilirim? Raf ömrü önemli diye biliyorum bu ürünlerde.. Yardımcı olur musunuz?

• Öncelikle şu en çok satan erkek parfümleri listesine bir göz atın:

http://www.parfumtavsiye.com/erkek-parfumleri.html

Benim bizzat kullanıp kokusunu beğendiğim parfümler:

Uygun fiyat: 50-75 TL
    Alfred Sung - Paradise: Herkes beğenir, koku güzel, çam ormanı havası
    Antonio Banderas - Seduction in Black: Güzel koku, ferah

Normal fiyat: 90-150 TL
    Azzaro - Chrome: En güzel parfümlerden biri, serinlik
    Jean Paul Gaultier - Le Male: Orjinal koku beğenmeyen çıkmaz
    Davidoff - Cool Water : Okyanus kokusu, serin, taze, her devrin en çok satanları arasında
    Nino Cerruti - 1881 : Çok güzel bir koku, limoni
    Issey Miyake - L'eau D'issey: Harika koku, nefis çiçekler, biraz bayan kokusu gibi

Beğenmediklerim:

Antonio Banderas - The Golden Secret : Kolonya bundan daha iyi, uzak durun
    Joop! Homme: Tuhaf bir koku, sevmek zor
    Acqua di Gio - Giorgio Armani : Fiyatını haketmiyor, limon kolonyasından hallice
    Armani Code - Giorgio Armani : Fiyatını haketmiyor, orjinalliği yok.

...

• Arkadaşlar one million paco rabanne,diesel only the brave wild ve Dolce&Gabbana light blue arasında kaldım hangisi daha kalıcı ve farkedilebilirliği yüksektir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 4 Mayıs 2015; 22:25:41 >
  • hocam şu parfümü nereden almamı önerirsiniz?
    Sizin tavsiyeniz ile almak istiyorum (siz tavsiye ettiğiniz parfümlerden biri)

http://www.mizu.com/versace-man-eau-fraiche-edt-erkek-parfum

200 ML
  • Paris havaalaninda hugo boss in motion denedim kokusu cok hosuma gitti ve kalici etkisi neredeyse gun boyunca surdu fakat ayni urunu turkiyeden internetten siparisle aldim sikiyorum 1 saat sonra parfumden eser yok..urun orijinal ama kaliciligi pariste siktigimla alakasi yok

• Öncelikle verdiği bilgiler ve 1,5 yıldır yılmadan, bıkmadan, usanmadan her soruya cevap vermeye çalışmış olan BYcaps a teşekkür ederim.

Bende 1 yıl önce mizu dan aldığım Gyvenchy XERYUS ROUGE Parfümüm ün üretim tarihine baktığımda TEMMUZ 2013 olduğunu görüyorum, bu yeni deneyeceğim bir parfümdü almaya karar verdiğimde, YKM ve birkaç mağazada daha denedikten sonra çok beğenip aldım fakat aldıktan sonra kullanmaya başladığımda, koku inanın çok farklıydı, kalıcılık neredeyse 1 saat :) o kadar şaşırdım ki anlatamam. Zaten yeni bir arayışa geçip google da internetteki parfüm neden ucuzdur aramasına karşılık bu sayfaya yönlendirildim ve neredeyse bütün mesajyarı tek tek okudum.

BYcaps ın söyledikleri çok mantıklı ve kayda değer bilgiler bana göre, gerçekten şu an BURBERRY FOR MEN EDT 100ML SPR Tekin acar da 192 TL - Sevil Parfümeri de 192 TL - Mizu da 94,95 TL :) , Hepsiburada da 99,90 TL :) ve daha bir sürü fiyat internette neredeyse yarı fiyatına hatta bazı başka mağazalarda ise 175 - 200 TL civarinda dolaşıyor fiyat.

Daha fazla uzatmayacağım, ben aradığımı buldum ve anladığım kadarıyla cevabımıda aldım, tekrar teşekkürler BYcaps ve ilgilenen tüm arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: serefkar

Öncelikle verdiği bilgiler ve 1,5 yıldır yılmadan, bıkmadan, usanmadan her soruya cevap vermeye çalışmış olan BYcaps a teşekkür ederim.

Bende 1 yıl önce mizu dan aldığım Gyvenchy XERYUS ROUGE Parfümüm ün üretim tarihine baktığımda TEMMUZ 2013 olduğunu görüyorum, bu yeni deneyeceğim bir parfümdü almaya karar verdiğimde, YKM ve birkaç mağazada daha denedikten sonra çok beğenip aldım fakat aldıktan sonra kullanmaya başladığımda, koku inanın çok farklıydı, kalıcılık neredeyse 1 saat :) o kadar şaşırdım ki anlatamam. Zaten yeni bir arayışa geçip google da internetteki parfüm neden ucuzdur aramasına karşılık bu sayfaya yönlendirildim ve neredeyse bütün mesajyarı tek tek okudum.

BYcaps ın söyledikleri çok mantıklı ve kayda değer bilgiler bana göre, gerçekten şu an BURBERRY FOR MEN EDT 100ML SPR Tekin acar da 192 TL - Sevil Parfümeri de 192 TL - Mizu da 94,95 TL :) , Hepsiburada da 99,90 TL :) ve daha bir sürü fiyat internette neredeyse yarı fiyatına hatta bazı başka mağazalarda ise 175 - 200 TL civarinda dolaşıyor fiyat.

Daha fazla uzatmayacağım, ben aradığımı buldum ve anladığım kadarıyla cevabımıda aldım, tekrar teşekkürler BYcaps ve ilgilenen tüm arkadaşlar.

Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Burada insanları aydınlatabilmek için elimden geleni yaptım. Yeri geldi bazıları insanları mağazalara yönlendiriyorsun iftira atıyorsun dedi, yeri geldi hiçbir şeyden anlamayan adam ilan edildim burda ama sinirim bozulmasına rağmen hep yardımcı olmaya çalıştım elimden geldiğincede olmaya devam edeceğim yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: k700

Paris havaalaninda hugo boss in motion denedim kokusu cok hosuma gitti ve kalici etkisi neredeyse gun boyunca surdu fakat ayni urunu turkiyeden internetten siparisle aldim sikiyorum 1 saat sonra parfumden eser yok..urun orijinal ama kaliciligi pariste siktigimla alakasi yok

son kullanma tarihi yaklaşmış veya geçmiş olabilir, nakliye esnasında aşırı sıcak veya soğuk havaya maruz kalmış olabilir. Veya segmentasyon farkı olan ürün olabilir. İnternetten parfüm alırken ithalatçı bandrolü olup olmadığını sorarsanız daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bberkyildiz -- 3 Temmuz 2015; 13:36:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antik0r

öcelikle tebrikler, çok yararlı konu. yazınızın bahsettiğiniz kalan bölümlerini de görmek isteriz.
    ayrıca kafamda birkaç parfüm var, esmer ve yirmili yaşlarda, yakışıklı bi arkadaşıma hitap edecek. hediye almayı düşünüyorum.

prada luna rossa
    bvlgari man
    givenchy - gentlemen only.

öneride bulunursanız çok sevinirim

Merhaba, diğer bölümleride zamanım olduğu takdirde ayrı başlık olarak acacağım ama fırsat bulamıyorum.

bahsettiğiniz parfümlerden bvlgari man'i elemenizi öneririm çünkü güzel kokusu olmasına rağmen kalıcılığı aşırı zayıftır.

diğer 2'si arasından ise gentlemen only'yi almanızı tavsiye ederim beğenilme ihtimali prada'ya göre daha fazladır. Ayrıca bir tavsiye isterseniz de caroline herrera - ch men 'i denemenizi tavsiye ederim.

• Hocam ben daha önce kullandığım Gucci pour homme 2 ve yves saint laurent la nuit de l'homme edp parfümlerini almayı düşünüyorum. Önceleri hep yurt dışından alırdım parfümleri uygun oluyordu lakin şimdi baya pahalı 2 si 600 lirayı buluyor tekn acarda falan. Sizce internetten hangi siteden almak mantıklı ?
  • Trendyol dan 2 parfum aldım bırı teha kozmetık dıger temco kozmetık cıktı bılgısı olan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Estevez

Hocam ben daha önce kullandığım Gucci pour homme 2 ve yves saint laurent la nuit de l'homme edp parfümlerini almayı düşünüyorum. Önceleri hep yurt dışından alırdım parfümleri uygun oluyordu lakin şimdi baya pahalı 2 si 600 lirayı buluyor tekn acarda falan. Sizce internetten hangi siteden almak mantıklı ?

N11 den yüksek puanlı satıcılardan almayı deneyebilirsiniz.
  • Merhabalar, gerçekten çok açıklayıcı bir yazı olmuş, tüm aradığım sorulara cevap buldum ve tereddütüm kalmadı. Ben de bundan önce mizudan aldım, Batch kodunu falan sorgulattım, ambalajını, kutusunu inceledim bi sıkıntı görünmüyordu. Ama kalıcılık konusunda sıkıntı vardı, buradan da orjinal ama 2. Kalite olduğunu tahmin ediyorum.
    Şimdi Armani Si Intense almak istiyorum, 1. Kalite en uygun nerden temin edebilirim acaba? Bilginiz var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: LB_HB

Merhabalar, gerçekten çok açıklayıcı bir yazı olmuş, tüm aradığım sorulara cevap buldum ve tereddütüm kalmadı. Ben de bundan önce mizudan aldım, Batch kodunu falan sorgulattım, ambalajını, kutusunu inceledim bi sıkıntı görünmüyordu. Ama kalıcılık konusunda sıkıntı vardı, buradan da orjinal ama 2. Kalite olduğunu tahmin ediyorum.
    Şimdi Armani Si Intense almak istiyorum, 1. Kalite en uygun nerden temin edebilirim acaba? Bilginiz var mıdır?

biraz yanlış anlaşılmışım ürünler 1. kalite 2. kalite diye ayrılmıyor aslında üretim kalitesinde farklılıklar var onu anlatmak istemiştim. Hangi parfümünü iyi olduğunu bilmemiz zor fakat n11 deki yuksek puanlı satıcılardan alabilirsinizşuan için. Kefil olmayım ama n11 deki bayerkozmetik'ten bir parfüm almıştım gayet iyiydi. Ama diğer puanı yüksek ürünü fazla satıcılara da bakmanızda fayda var.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.