Şimdi Ara

Mağdursan Şikayet et!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, bu güne kadar sayısız şikayet okuduk, kimi hakkını aramak için mahkemeye gitti, kimi soğuk içti . Bir çok hadisede mağdur eden firmanın yanına kar kaldı. Mağdur olan kullanıcıların sadece küçük bir kısmı hakkını aramak için uğraşıyor, geri kalan bir çok prosedürden dolayı aşamalarda yılıp kabulleniyor. Genelde mağdur eden firmanın altına "sakın almayın gibi yorumlar yazıyoruz". Yine de bir çok kişi ya okumuyor ya da unutulup gidiyor.

Bu başlıkta sizi mağdur eden firmaları yazın ve ben her seferinde sayılar ile güncelleyeceğim. Hangi firmalar insanları daha çok mağdur ediyor görelim, bilelim, ona göre alışveriş yapalım. Burada istatiksel olarak görebileceğiz.

Mağdur eden firma (Mağdur sayısına göre)--------------------------------------Mağdur sayısı---------------------------------------Sebepler

1) TeknoSA ----------------------------------------------------------------------------1----------------------------------- Kaskolu telefon,batarya garanti dışı dendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartabbeyaz -- 12 Haziran 2017; 10:30:12 >

• Genel bir liste gibi düşündüm, tepki koymadığımız sürece sahtekarlıkların önüne geçemeyiz.
  • Bir ürünü satmak ile hizmet bitmez, asıl olay ürün satışı sonrası hizmettir.
  • Cep telefonu alırken CEP KASKOSU adi altinda satilan içini açmayın tarzi bisey yazan tamamen scam içerikli ürün. Goya calinirsa suya duserse teli veriyoruz diyolar. Suya dustu yok 1 gunde getircektiniz yok çalındı şunu yapsaydin falan. Minicik minicik yaziliyo bunlar kimsede okumuyor başına bir sey gelincede biz yazmistik ehbeelehehd egğvle yapiyolar. Ama kocaman calinti su geri odeme yaziyor :). Bende bunu dedikleri an mahkemede görüşürüz dedim güldü pişmiş pişmiş. Tüketici hakları bir harika :) deneyin. Telefonda bende parasınıda geri aldım. Parayla teli yaptırdım kalanlada şarap aldım. Hadi abim daha çok gülersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın arkadaşlar, Amerika'da mesela yanılmıyorsam 60 gün gibi bir süre veriyorlar ve ne olursa olsun ürün geri iade edilebiliniyor, firmanın almama gibi durumu söz konusu olamaz. Bizde ise küçük esnaflar hele iade alınmaz diye yazı yazıyorlar.
  • Turktelekom internet saglayicilar gibi sirketler genelde magdur ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin adına sevindim. Firmanın adını yazarsan daha iyi olur. Bu adamlar art niyetli olduğu için, işi yasal kılıfına uyduruyorlar.
  • Başkası adına yazmamak gerek. Eğer senin başına gelmiş ise sebebini yazarsan listeye eklicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartabbeyaz

Senin adına sevindim. Firmanın adını yazarsan daha iyi olur. Bu adamlar art niyetli olduğu için, işi yasal kılıfına uyduruyorlar.

Dediğim olay 6 sene önce oldu. Şu an 2 firma görüyorum o yüzden suçsuz olan mağdur olmasın. Ben kısacası bu telefon kaskosu vaatlerine inanmıyorum. Ayni şekilde ablam teknosadan kasko yaptırdı ve batarya bozulunca bataryayi değişmediler servislerinden geldi ve geri döndü.

2 hafta önce burgerking Esenyurt real avm subesinden selfy menü istedim indirimle 16 tl. Siparişim normal zamanda geldi. Aldım baktim 1 patates 1 kola eksik. Dedim abim bu eksik yok ne eksiği dedi 1 menu iste diyo :D dedim bak baktı tamma dedi getiircez. 1 saat geçti burger ariyo beni hebele hubele ne eksik falan :D dedim şu şu eksik tamam dedi. 1 saat geçti zaten doydum ama sinirlendim parasini odemisim niye gelmesin yani ? Yemeksepetini açtım inssn gibi yazdim kibarca. Tamam beyefendi şubeyle konuştum eksiklerinizi gondericez dediler. Neyse totalde 5 saat geçti sabrettim. Açtım yemek sepetini. Kardeşim dedim ben aç değilim ama parasini odedigim hizmeti niye eksik alıyorum bunların yapmak istediği nedir. Kalabalik bi saatte değil inat mı yaptılar dalgami geciyolar 5 saat nedir. Bu saatten sonra bana sakin eksik bisey yollamasinlar genel merkeze sikayetimi iletirseniz sevinirim dedim. 2 dk bekletti Genel merkezlerini aradim sikayetinizi ilettim dedi. TAM TAMİNA 16 dk da bana sabah verdiğim ilk siparişi 2 menüyü bedava olarak yolladılar. Kısacası hakkınızı arayın. Yok Türkiye'de şöyle böyle diye ağlamayın. Evet isvicrede olsa burger başkanı Twitter'dan ozur diler. Ama burasi Türkiye ağlamayana meme yok.

• Şirket Riot. Oyun LoL

Oyunlarında hile kullanılmasını istemiyorlar tabiki fakat hile açınca sen açtın kapat yada oyunun kapanması gibi bir durum soz konusu olmuyor. Doğal olarak hileyi kesfeden deniyor begenirse oynuyor begenmesse de denedigi icin bile ban yiyor. Bende ban yiyenlerdenim fakat sonsuz olarak bana ait olmasi için rp alıp ürün satin almışım ve sen buna erişimimi kesiyorsun. E ozaman bana paramı geri ver. Sen beni uyarmadin süreli banda atmadin sonsuz ban. Neyse ben kibar bir dille supportlarina yazdım böyle böyle. Olmadı yok hile bilmemne ban yedin geri odeme soz konusu değil zart zurt iyi dedim gule gule oyununuz batsın. 500 kusur tl harcamam var. Gittim açtım garanti bankası ters ibraz dilekçesi örneği indirdim. Doldurdum derdimi anlattim. Faksla yolladım. Beni aradilar nedir durum ne zaman oldu neden oldu vs vs insan gibi anlattım. 4 ay sonra 600 tl olan kart borcumun ekstresinde +500 tl oldu :) teşekkürler riot beleş oyununuzu oynadım bol skinle. Hemde kart borcumu ödedin :D

• Tamamda abi, burada senin hatan var. Adamlar tamamen haklı Bende hile yapanların nicklerini bir kenara yazıyorum oynadığım oyunlarda. Kendimce black list yapıyorum . Parayı geri almana bir şey diyemem, Garanti bankasının müşteri servisi iyimiş. Ama eminim ki adamların oyun kuralları bölümünde hile yapanların kalıcı ban yiyeceği yazıyordur.

Bu tarz bir olay benim başıma geldi. Zamanında linkedin kullanıyorum ve bana ücretsiz premium üyelik teklif ettiler. Aynen böyle yazıyordu ücretsiz premium. Bende kabul ettim, kart bilgilerimi istediler ve 1 ayın sonunda premiumu beğernisem benden aylik olarak 59$ ödeme alıcaklarını söylediler. Bende kabul ettim. 1 ayin sonunda hesaba bir baktım 569$ kartimdan çekmişler. Ben tabı şooooook. Hemen siteye girdim, üyelik iptali için. Ne olursa olsun GERİ ÖDEME YAPILMAZ yazıyor. Adamlar 1 yıllık parayı peşin çekmişler, o yüzdende biraz indirim vermişler Telefon numaralarını bulmaya çalışıyorum, telefon no yok. Öyle böyle derken Amerika numaralarını buldum. Arıyorum açan yok. Sanırım onuda tamamen kapatmışlar. Az buz pazara değil. Zikim sonik bir şey için 569 dolar ne demek. Neyse adamlara maıl attım. Dedim ben hesabımı zaten kapatmıştım benden nasıl para çekersiniz. Onlarda kem küm incelicez dediler. Hemen gittim bankama dedim böyle böyle, adamlar biz bir şey yapamayız sen git lınkedin ile konuş dediler. Baktım böyle olmıcak, lınkedinin global facebook, twiter vs. sayfalarına bütün paylaşımların altına olayı yazdım(tabi biraz değiştirerek ve abartarak). Diğer insanlarda nedense başladılar benim yazdıklarıma Like atmaya. Ertesi gün linkedinden beni aradılar geri ödemenizi yaptık 2 gün içinde elinize ulaşıcak dediler. Bende parayı aldıkdan sonra yorumları sildim.

Telefon numaralarını araken, benim gibi başkalarını gördüm şikayetimvar.com gibi bir sitede. Adamlar siteye yazmışlar - paramızı geri alana kadar bu yorum burada kalıcak diye Aslinda durust olmak gerekirse benimde sucum var ki uyeligimi iptal etmemistim 1 ay daha kullanirim diye. Ama o kadar yani. onlarda boyle olmasin diye 1 senelik cekmisler

Yani dediğin gibi Türkiye'de ağşamayana meme yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartabbeyaz -- 12 Haziran 2017; 11:3:18 >

• quote:

Tamamda abi, burada senin hatan var. Adamlar tamamen haklı Bende hile yapanların nicklerini bir kenara yazıyorum oynadığım oyunlarda. Kendimce black list yapıyorum . Parayı geri almana bir şey diyemem, Garanti bankasının müşteri servisi iyimiş. Ama eminim ki adamların oyun kuralları bölümünde hile yapanların kalıcı ban yiyeceği yazıyordur.

Bu tarz bir olay benim başıma geldi. Zamanında linkedin kullanıyorum ve bana ücretsiz premium üyelik teklif ettiler. Aynen böyle yazıyordu ücretsiz premium. Bende kabul ettim, kart bilgilerimi istediler ve 1 ayın sonunda premiumu beğernisem benden aylik olarak 59$ ödeme alıcaklarını söylediler. Bende kabul ettim. 1 ayin sonunda hesaba bir baktım 569$ kartimdan çekmişler. Ben tabı şooooook. Hemen siteye girdim, üyelik iptali için. Ne olursa olsun GERİ ÖDEME YAPILMAZ yazıyor. Adamlar 1 yıllık parayı peşin çekmişler, o yüzdende biraz indirim vermişler Telefon numaralarını bulmaya çalışıyorum, telefon no yok. Öyle böyle derken Amerika numaralarını buldum. Arıyorum açan yok. Sanırım onuda tamamen kapatmışlar. Az buz pazara değil. Zikim sonik bir şey için 569 dolar ne demek. Neyse adamlara maıl attım. Dedim ben hesabımı zaten kapatmıştım benden nasıl para çekersiniz. Onlarda kem küm incelicez dediler. Hemen gittim bankama dedim böyle böyle, adamlar biz bir şey yapamayız sen git lınkedin ile konuş dediler. Baktım böyle olmıcak, lınkedinin global facebook, twiter vs. sayfalarına bütün paylaşımların altına olayı yazdım(tabi biraz değiştirerek ve abartarak). Diğer insanlarda nedense başladılar benim yazdıklarıma Like atmaya. Ertesi gün linkedinden beni aradılar geri ödemenizi yaptık 2 gün içinde elinize ulaşıcak dediler. Bende parayı aldıkdan sonra yorumları sildim.

Telefon numaralarını araken, benim gibi başkalarını gördüm şikayetimvar.com gibi bir sitede. Adamlar siteye yazmışlar - paramızı geri alana kadar bu yorum burada kalıcak diye Aslinda durust olmak gerekirse benimde sucum var ki uyeligimi iptal etmemistim 1 ay daha kullanirim diye. Ama o kadar yani. onlarda boyle olmasin diye 1 senelik cekmisler

Yani dediğin gibi Türkiye'de ağşamayana meme yok.

Hocam oyunun sozlesmesi neymiş banane. Sen Türkiye topraklarında ki tuketiciye bi haksizlik yapiyorsun bizim kurallarimiza göre.urunu satin aldim life time erişimimi engelliyosun paramida geri ver ozaman. Boyle ticaret ahlakimi olur. Valla haksiz olsam o itirazı garanti vermez. İmkani yok demekki hakli gozukuyorum. Ayrica her bankanin var bu hizmeti garantiye ozel degil

• Tamam ama adamlar sana oyunu satarken bu şekilde satıyor. Adamlar senin evine gelip bilgisayarından oyunu silmiyor ki. O hak hala senin elinde. Ama server'a bağlanmanı engelliyor. Bu da onların hakkı. Yani sen bunu nasıl savunursun anlamıyorum.

Bir daire satın alıyorsun, içinde gece gündüz parti yapıyorsun. Komşu şikayet ediyor, senin cevabın ama ben evin içinde parti veriyorum diyorsun. Şimdi burada ev senin satın aldığın oyun. Müzik sesi ise diğer oynayanlara verdiğin rahatsızlık hissi oluyor. Sonuçta aynı şirketler single player oyunlarda hileleri kendileri dahi yayınlıyor.

Garantiye gelincede dediğim gibi adamların müşteri servisi iyimiş, tamamen olay o. Ben bu banka ödeme ilemlerini araştırdım. Bunların yıllık ödeme iptal limiti var. Onu aşmazlar. Aşma durumunda ise global olarak MasterCard veya Visa'da görünürler. Bu durumda Visa veya Master Card olan anlaşmaları bile sıkıntıya girebilir. Sonuçta alanda satanda MasterCard/Vısa güvencesi altında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartabbeyaz -- 12 Haziran 2017; 11:50:5 >

• quote:

Tamam ama adamlar sana oyunu satarken bu şekilde satıyor. Adamlar senin evine gelip bilgisayarından oyunu silmiyor ki. O hak hala senin elinde. Ama server'a bağlanmanı engelliyor. Bu da onların hakkı. Yani sen bunu nasıl savunursun anlamıyorum.

Bir daire satın alıyorsun, içinde gece gündüz parti yapıyorsun. Komşu şikayet ediyor, senin cevabın ama ben evin içinde parti veriyorum diyorsun. Şimdi burada ev senin satın aldığın oyun. Müzik sesi ise diğer oynayanlara verdiğin rahatsızlık hissi oluyor. Sonuçta aynı şirketler single player oyunlarda hileleri kendileri dahi yayınlıyor.

Garantiye gelincede dediğim gibi adamların müşteri servisi iyimiş, tamamen olay o. Ben bu banka ödeme ilemlerini araştırdım. Bunların yıllık ödeme iptal limiti var. Onu aşmazlar. Aşma durumunda ise global olarak MasterCard veya Visa'da görünürler. Bu durumda Visa veya Master Card olan anlaşmaları bile sıkıntıya girebilir. Sonuçta alanda satanda MasterCard/Vısa güvencesi altında.

Olabilir yav her türlü iki durumda savunulabilir :D bende riotun açığını buldum para iadesi alirssn hesabı banliyolar. Parayı odemeden acmiyolar bende hile kullanip ban yiyip iade aliyorum.. yani riot iadeleri sallamiyor direkt ban. Her türlü kardayım bu isi paylaldan yapıyorum banka uzun suruyor :D

• Paypal zamanında cok dolandırıldı mesela. Sırf güven kaybetmemek için bu gibi durumlarda her iki tarafada ödeme yaptığı durumları dahi bilirim. Neyse artık bu başka bir konu.
  • CEP KASK satarken ne olursa olsun biz karşılıyoruz dediler telefon çalındı sonra yok gasp olursaymış falan. İlla zorla alacaklarmış cihazı bizden.
    Satarken hiç öyle bir şey söyleyen yok ama. MediaMarktada bir kasko satmaya çalıştılar zorla istemedim. 200 liramı sokakta bulmadım.

Ha konuda gördüm tabi ki TTNET her sürünmede MH yi arardım 2 günlüğüne hızlanırdı sonra tekrar çökerdi Geçen gün aradılar Doping size yavaş internett veriyolar dedi bir güldüm Siz bir şey oldu mu direk interneti kesiyosunuz, hızlarınız stabil değil, çökmeler bol bol oluyor kaç sene kullandım rezaletsiniz dedim kız hayır hayır diye araya girmeye çalışırken kapattım. Kaç kere arıyolar da insan bir merak eder bu adam gitti acaba niye gitti diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawras -- 12 Haziran 2017; 12:56:7 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.