Şimdi Ara

Lokantayı zabıtaya şikayet edeceğim (ettim - sonuçlandı)!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
5
Favori
29.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekleme 1: An itibariyle şikayetimi yazılı olarak, farklı açılardan çekilmiş üç adet foto ekiyle dilekçe şeklinde sundum. Takipçisi olacağım.

Ekleme 2: Şikayet işe yaradı. Gündüz eve döndüğümde lastikler toplanmıştı ve kanara konmuştu. Taşları temizlemişlerdi. Akşam vakti ise eve döndüğümde arabalar dükkanın önüne park etmişlerdi.

Foto:

Zafer bizimdir! Başardık!

Resmi yazı olarak henüz cevap almadım. 15 gün sürem var. Bir ara gider sorarım :)

Unutmadan, Büyükşehir belediyesine değil, ilgili ilçenin belediyesine başvurumu yaptığımı söylemeliyim. Sadece büyükşehir belediyesine telefon edip bilgi aldım.

------------

Yakın zamanda az ilerimizde bir lokanta açıldı. Yalnız lokanta, önüne araç park etmesin diye taşla, araç lastiğini yatay bırakıp etrafına taş koyarak dükkanın önünü kapatıyor.

Bugün belediyeyi aradım. Bir işletmenin böyle bir hakkının olup olmadığını sordum. Kişinin veya işletmenin, dükkanın içinden mesul olduğu, dışarıda kalan kısmın ise halka açık, yani şehre ait olduğu cevabını aldım. Bunun üzerine çektiğim fotolarla beraber dilekçe yazmaya karar verdim. Lakin ailem, boş vermemi, onların ekmeğiyle oynamamak gerektiğini falan söylüyor. İyi de, ben ekmekleriyle oynamıyorum ki! Bana tahsis edilen, halka açık o alanın ağavari/mafyavari bir şekilde keyfi olarak kapatılmasını engellemek için böyle bir yola başvuracağım.

Net fikir olması için foto:

Bilgili arkadaşlar, tecrübeli olanlar, benzer durumu yaşamış olanlar yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 25 Aralık 2019; 20:30:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• aga niye ya ne gerek var durduk yere niye sorun çıkarıyosun ne acayip insanlar var anlamıyorum. öyle çok kalabalık biryere de benzemiyor. adam dükkanının önünde 1 arabalık yer almış ne var bunda şikayet etmeyi gerektirecek ? gerçekten bu kadar mı tahammülsüzsünüz bu kadar mı anlayışsız bu kadar mı empatiden hamyoksunsunuz ? halka açık malka açık muhabbetlerini geç şimdi hangi esnaf dükkanının önünün bir araba ile kapatılmasını ister ki ? niye empati kuramıyorsunuz bu tarz konularda te allahım ya sen insanlara akıl fikir merhamet vicdan anlayış ver yarabbi...
    Doğru yol bilgi edinme kapsamında dilekçe verip sonucunu görmek olacaktır.

Benim her gün işyerine gittiğim güzergahta dükkanlar sıralı hiç kimse mal falan indirmiyor ama bütün arabalar kaldırıma kadar çıkmış durumda. İlkin banane demiştim. Sonra bir gün gerizekalının biri kaldırımda araba ile eziyordu. Ertesi gün de kaldırım dolu olduğu için yoldan giderken güzel bi güzel ıslandım. Ne kadar yer varsa aradım şikayet ettim. Park edilemez levhası vardı güzergahta her gün sabah 155 i aradım şikayet ettim. Sonra belediyeye kaldırım işgali için şikayette bulundum. Valiliğe bile şikayet ettim.

Bunların üzerine polisler her gün sabah kaldırımda bulunanlara ceza yazmaya başladı. Belediye plastik duba gibi şeyler koydu. Sonuç olarak 6 ay sonra hiç kimse denetlemez oldu, plastik dubalar kırılmış/sökülmüş ve ben her sabah yine yoldan yürüyorum, arabalar kaldırımda duruyor.

Bizim ülkede toplum bilinci oluşmadan bugün ne kadar bişeyler için uğraşsak da yarın boşuna olduğunu anlıyoruz.
  • Belediyeye dilekcede yazabilirsiniz , zabitayi arayipta soyleyebilirsiniz . Isimsiz olarak yapmanizda fayda var .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bizim evin yakınında 2 cafe ve bir lokanta da aynı böyle yapıyordu, şikayet ede ede en sonunda kamyonla belediye ekipleri geldi ve dükkan önlerinde ne var ne yoksa hepsini alıp götürdü. Şikayet et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikirleriniz için teşekkür ederim lakin isimsiz veya kayıtsız yapılan ihbarlar ciddiye alınmıyor. Kişiler baştan savılıyor.

Resmi yollardan, isim ve fotolar açık olacak şekilde, bilgi edinme kanunu çerçevesinde dilekçe verip resmi yollardan cevap bekleyeceğim (15 gün içinde dilekçeme cevap vermeleri gerekiyor). Telefonla arayıp da yok böyle yok şöyle diye yıpranmaktansa profesyonel bir şekilde halletmeyi düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 24 Aralık 2019; 20:50:41 >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Isimsiz ihbarda sira numarasi alabiliyorsunuz ve ihbarin sonucunu o numaradan takip edebiliyorsunuz .

• ya hadi ihtiyacın olur neyse de, mal boşaltımları falan oluyor bırak kullansınlar adamlar ne olacak, başka bir yere park edersin. ha park sıkıntısı vs var diyorsan başka. ama sırf admaların yaptığı yasal değil diye adamları zora sokmanın bir anlamı yok.
  • Simdi hırsız senin evden onemsiz esyalari
    Calsa sikayete gerek yok?
    Di mi yani hırsızı zora sokmazsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polise şikayet etsem mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zabıta hiçbir şey yapmaz 1-2 gelir kaldırın der en son bir daha gelir dükkanın önündekileri kaldırır onlar yarın yine koyar.

• aga niye ya ne gerek var durduk yere niye sorun çıkarıyosun ne acayip insanlar var anlamıyorum. öyle çok kalabalık biryere de benzemiyor. adam dükkanının önünde 1 arabalık yer almış ne var bunda şikayet etmeyi gerektirecek ? gerçekten bu kadar mı tahammülsüzsünüz bu kadar mı anlayışsız bu kadar mı empatiden hamyoksunsunuz ? halka açık malka açık muhabbetlerini geç şimdi hangi esnaf dükkanının önünün bir araba ile kapatılmasını ister ki ? niye empati kuramıyorsunuz bu tarz konularda te allahım ya sen insanlara akıl fikir merhamet vicdan anlayış ver yarabbi...
  • kamu malını işgal edene mi empati yapıcaz. evinden paranı alayım empati yap kanka bu kadar mı tahammulsüzsün
  • quote:

Isimsiz ihbarda sira numarasi alabiliyorsunuz ve ihbarin sonucunu o numaradan takip edebiliyorsunuz .

İsimsiz ihbar olayı var mı, emin değilim. Araştıracağım. Teşekkür ederim.

quote:

ya hadi ihtiyacın olur neyse de, mal boşaltımları falan oluyor bırak kullansınlar adamlar ne olacak, başka bir yere park edersin. ha park sıkıntısı vs var diyorsan başka. ama sırf admaların yaptığı yasal değil diye adamları zora sokmanın bir anlamı yok.

Park sıkıntısı oluyor. Bu dükkan olmadan önce başka işletmeler de o dükkanı kullandı ama daha önce hiç böyle bir durum yaşamadım. Aracım var diye değil, halka ait (ve de benim binamın önü olan) bir yerin keyfi olarak parsellenmesi zoruma gidiyor. Başka yer olsa yine aynı tepkiyi gösteririm.

quote:

Simdi hırsız senin evden onemsiz esyalari

Kesinlikle. Aynı mantık. Halbuki ilk yaptığımız şey olur gerekli mercilere ulaşmak olur.

quote:

Zabıta hiçbir şey yapmaz 1-2 gelir kaldırın der en son bir daha gelir dükkanın önündekileri kaldırır onlar yarın yine koyar.

Zaten bunu istiyorum. Kontrol etsinler. Onlar yapar ben yine yaparım aynı şeyi. Yol var yöntem var. Orman kanunları geçmiyor.

quote:

aga niye ya ne gerek var durduk yere niye sorun çıkarıyosun ne acayip insanlar var anlamıyorum. öyle çok kalabalık biryere de benzemiyor. adam dükkanının önünde 1 arabalık yer almış ne var bunda şikayet etmeyi gerektirecek ? gerçekten bu kadar mı tahammülsüzsünüz bu kadar mı anlayışsız bu kadar mı empatiden hamyoksunsunuz ? halka açık malka açık muhabbetlerini geç şimdi hangi esnaf dükkanının önünün bir araba ile kapatılmasını ister ki ? niye empati kuramıyorsunuz bu tarz konularda te allahım ya sen insanlara akıl fikir merhamet vicdan anlayış ver yarabbi...

Öncelikle yazım ve noktalama işaretlerine dikkat etmenizi öneririm. Sizi tanımam, etmem. Sizi tanımayan kimselere "Siz" diye hitap etmenizi, yardımınız olmayacaksa da sizden uzamanızı isteyeceğim. Belirtmem gerekir ki o bölgenin kalabalık olmaması, dükkan sahibinin orada istediği gibi at koşturabileceği anlamına gelmiyor. Kural var, kanun var. Karşı taraf, oranın babasının malı olmadığını, benim veya başkasının orayı kullanma hakkının olduğunu idrak edemeyecek kapasitedeyse empatik olamam. Ne kadar anlayış, o kadar tolerans.

quote:

kamu malını işgal edene mi empati yapıcaz. evinden paranı alayım empati yap kanka bu kadar mı tahammulsüzsün

İligili üye bunu anlayamayacak kapasitede. Muhattap olmamanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 24 Aralık 2019; 21:21:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

ya hadi ihtiyacın olur neyse de, mal boşaltımları falan oluyor bırak kullansınlar adamlar ne olacak, başka bir yere park edersin. ha park sıkıntısı vs var diyorsan başka. ama sırf admaların yaptığı yasal değil diye adamları zora sokmanın bir anlamı yok.
    Evimin etrafında 2 tane 101 var ve önlerinde arabalar park halinde. Fakat mal boşaltan koca tırlar hiç sıkıntı olmadan mal indirebiliyor. Bence bu bir neden değil.
  • Ulan ne ekmeği. Yemesin böyle tipler ekmek falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

quote:

İsimsiz ihbar olayı var mı, emin değilim. Araştıracağım. Teşekkür ederim.

quote:

Park sıkıntısı oluyor. Bu dükkan olmadan önce başka işletmeler de o dükkanı kullandı ama daha önce hiç böyle bir durum yaşamadım. Aracım var diye değil, halka ait (ve de benim binamın önü olan) bir yerin keyfi olarak parsellenmesi zoruma gidiyor. Başka yer olsa yine aynı tepkiyi gösteririm.

quote:

Simdi hırsız senin evden onemsiz esyalari

Kesinlikle. Aynı mantık. Halbuki ilk yaptığımız şey olur gerekli mercilere ulaşmak olur.

quote:

Zabıta hiçbir şey yapmaz 1-2 gelir kaldırın der en son bir daha gelir dükkanın önündekileri kaldırır onlar yarın yine koyar.

Zaten bunu istiyorum. Kontrol etsinler. Onlar yapar ben yine yaparım aynı şeyi. Yol var yöntem var. Orman kanunları geçmiyor.

quote:

aga niye ya ne gerek var durduk yere niye sorun çıkarıyosun ne acayip insanlar var anlamıyorum. öyle çok kalabalık biryere de benzemiyor. adam dükkanının önünde 1 arabalık yer almış ne var bunda şikayet etmeyi gerektirecek ? gerçekten bu kadar mı tahammülsüzsünüz bu kadar mı anlayışsız bu kadar mı empatiden hamyoksunsunuz ? halka açık malka açık muhabbetlerini geç şimdi hangi esnaf dükkanının önünün bir araba ile kapatılmasını ister ki ? niye empati kuramıyorsunuz bu tarz konularda te allahım ya sen insanlara akıl fikir merhamet vicdan anlayış ver yarabbi...

Öncelikle yazım ve noktalama işaretlerine dikkat etmenizi öneririm. Sizi tanımam, etmem. Sizi tanımayan kimselere "Siz" diye hitap etmenizi, yardımınız olmayacaksa da sizden uzamanızı isteyeceğim. Belirtmem gerekir ki o bölgenin kalabalık olmaması, dükkan sahibinin orada istediği gibi at koşturabileceği anlamına gelmiyor. Kural var, kanun var. Karşı taraf, oranın babasının malı olmadığını, benim veya başkasının orayı kullanma hakkının olduğunu idrak edemeyecek kapasitedeyse empatik olamam. Ne kadar anlayış, o kadar tolerans.

quote:

kamu malını işgal edene mi empati yapıcaz. evinden paranı alayım empati yap kanka bu kadar mı tahammulsüzsün

İligili üye bunu anlayamayacak kapasitede. Muhattap olmamanızı tavsiye ederim.
    muhattap olunacak biri değilsiniz ii forumlar. yazım yanlışım beni bağlar sizi hiç ilgilendirmez.

• Öncelikle belediyeyi ara görüşmeyi kaydettiğini söyle.Baktın belediye görevini yerine getirmiyor belediyeyi cimer'e şikayet et durumu anlat bak ondan sonra nasıl çalışıyorlar.
  • Doğru yol bilgi edinme kapsamında dilekçe verip sonucunu görmek olacaktır.

Benim her gün işyerine gittiğim güzergahta dükkanlar sıralı hiç kimse mal falan indirmiyor ama bütün arabalar kaldırıma kadar çıkmış durumda. İlkin banane demiştim. Sonra bir gün gerizekalının biri kaldırımda araba ile eziyordu. Ertesi gün de kaldırım dolu olduğu için yoldan giderken güzel bi güzel ıslandım. Ne kadar yer varsa aradım şikayet ettim. Park edilemez levhası vardı güzergahta her gün sabah 155 i aradım şikayet ettim. Sonra belediyeye kaldırım işgali için şikayette bulundum. Valiliğe bile şikayet ettim.

Bunların üzerine polisler her gün sabah kaldırımda bulunanlara ceza yazmaya başladı. Belediye plastik duba gibi şeyler koydu. Sonuç olarak 6 ay sonra hiç kimse denetlemez oldu, plastik dubalar kırılmış/sökülmüş ve ben her sabah yine yoldan yürüyorum, arabalar kaldırımda duruyor.

Bizim ülkede toplum bilinci oluşmadan bugün ne kadar bişeyler için uğraşsak da yarın boşuna olduğunu anlıyoruz.

• şikayet et
  • Beyefendi siz TDK'da mı çalışıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evence

Doğru yol bilgi edinme kapsamında dilekçe verip sonucunu görmek olacaktır.

toplumda itlik, çakallık , uyanıklılık var. herkes kendini öyle önemli sanıyor ki sanki dağları yaratmışlar. kaldırımda yürümeyi bilmeyen ( sağ taraftan ) insanlardan ne beklenir? böylelerine ehliyet bile veriliyor.

• Bizim sokak da böyle. Bir marangoz, bir kasap, bir de ne olduğu belli olmayan bir depo var. Hepsinin önünde dubalar var. Bir kez şikayet ettim marangozu, zabıta uyardı falan ama bu sefer de adam kamyoneti 2 araçlık yer işgal edecek şekilde park etmeye başladı. Ben de duba görünce kenara koyup arabamı park ediyorum. En fazla sileceği kaldırırlar, kaldırsınlar kimin umurunda. Sileceği indirip arabama binip gidiyorum...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.