Şimdi Ara

Mahkemeye ifade vermek!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce kendi başından veya başkasının başından benzer bir olay geçtiyse bilgi almak istiyorum.

Açılan bir dava için tanık olarak ismimi yazdırdım. Dosya daha savcının önüne gelmediği için ifade içinde çağrılmadım. Şu sıralar yurtdışına çıkacağım. İfade için çağrılmadan karakola gidip ifade verebilir miyim veya notere ifade verip avukata teslim edebilir miyim? Süreç nasıl işler bilginiz var mı?

• Avukata verilmiş bir vekaletin varsa eğer tanık ifadeni yazdırıp avukatla teslim ettirebilirsin. Zaten öyle filmlerdeki gibi on saat tanık dinlemesi yapılmıyor.
  • Cevap için teşekkürler. Daha dosya savcının önüne gelmedi. Dava da henüz açılmamış sayılır. Bu dediğiniz kesin midir? Ona göre hareket edeceğim.
  • Bildiğim kadarıyla eminim arkadaşım. Bi süre avukat yanında çalıştım çünkü az çok hakimim bu tip konulara. Eğer dosyada tanık isen, ifade için ya avukatın ifadeni yazar dosyaya sunar yada mahkeme günü varsa elinizde o zaman gider ifadeniz sözlü olarak verirsin.

Ama avukatlar genelde emin oldukları davada ifade yada dosyaları önceden yazılı bi şekilde doyaya ekleyerek mahkeme günü sonuç beklerler. Elinde ptt'den aldığın şifren varsa eğer internetten giriş yap adına kayıtlı davaları görürsün hem oradan dava gününü de öğrenmiş olursun.
  • Savcılığa gidip elimizdeki dilekçenin dosya numarasıyla dosyayı çıkarttırıp mazeretimi belirterek savcı ya ifade vermeyi deneyeceğim ve verdiğim ifadenin bir nüshasını avukata teslim edeceğim. Vekalette bırakırsam problem olmaz diye düşünüyorum.
    Şifremden baktım. Henüz müdahil olduğum bir dava yok diye gözüküyor. Savcılığa gidip denemek gerek.

Verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşım.
  • Eğer müdahil olduğun bi dava görünmüyorsa tanıklığın kabul edilmemiş olabilir. Bu yüzden en iyisi davanın görüldüğü adliyeye gitmen. Bakalım senin elindeki dosya numarasında yani dava dosyasında tanık olarak görünüyor musun?

Yani yurtdışına çıkacaksan ve tanıklığın kabul ediyse bu sefer ifade vermzsen cezai bi yaptırımıda olabilir diye söylüyorum. Sağlama almak gerek.
  • Evet böyle bir yaptırıma mecbur kalabilirim. Önlemimizi önceden alacağız. Gelişmeleri yazacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Perşembe günü telefonuma mesaj geldi. 3 gün içerisinde gelip ifade vermelisiniz diye. Dün gidip ifademi verdim. Çok şükür gerek kalmadı. Sıkıntıdan kurtulduk. İlginiz için teşekkürler.
  • E hadi geçmiş olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.