Şimdi Ara

Mahmutbey gişelerinde yaşanan olay. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
12.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Her polisin sicil numaradı var 6 haneli 155 i arayıp sorgulatabilirsiniz.

Yiyosa engel olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up ustte dursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler ben bu tuzağa düşerdim heralde

Özellikle gençleri seçiyo olabilirler

• RONNIE kullanıcısına yanıt
    Hocam bizimkilerin reno capturunde keyless go var. Ceplerinden karti cikarmadan calisiyor. O yuzden anahtari cikarip inme her arac icin gecerli degil :(

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Ben yok demiyorum dediğiniz gibi vardır.Benim söylemek istediğim şey ülkede kaç kişi sicil numarasını isteyebiliyor?

Biz en basit kontrolde bile strese giren bir milletiz.

Bence polisin vatandaşa bir şekilde polis olduğunu ispat etmesi devlet tarafından zorunlu hale getirilmesi gerekir.
  • İlginç bir olay gerçekten. Beni de bir gün sivil polisler durdurdu ve rutin kontrollerden sonra yanımda bir arkadaş vardı ve polis bana aracımdan inmemi söyledi. Ben de kontağı kapatıp indim. Polisle aracın arkasına yürüdük ve yanımdaki arkadaştan kıllanmış olmalı ki bana arkadaş kim diye sordu. Ben de birlikte aynı kurumda çalıştığımızı söyledim. Kurum kimliğim olup olmadığını sordu. Ben de kurum kimliğimi gösterdim. Tamam dedi arabaya bindik ve gittik. Ancak adamlar gerçekten polis olduğu için sıkıntı yaşamadık. Ya polis olmasalardı. Sanırım araçtan inilecekse eğer yapılacak en mantıklı şey kontağı kapatıp anahtarı almak olmalı heralde.
  • http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-40372013,

O dolandırma ama bir de bu var ve hala devam ediyor.

quote:

Ankara'da Ocak ayından beri kaçırıldığı ve haber alınamadığı iddia edilen 11 kişi bulunuyor. Kaçırılma anları görgü tanıkları tarafından doğrulanan bazı kişilerin aileleri, BBC Türkçe'ye konuştu.

31 Mart'ta ortadan kaybolan Turgut Çapan, 1 Nisan'da kaçırılan Önder Asan ve 9 Mayıs'ta kaçırılan Mustafa Özben, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Turgut Özal Üniversitesi'nde çalışıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Hocam bizimkilerin reno capturunde keyless go var. Ceplerinden karti cikarmadan calisiyor. O yuzden anahtari cikarip inme her arac icin gecerli degil :(

O durumda da uzaktan kumandayı cebinizde bulundurun,motoru durdurun. Kumanda araç içinde olmadığında araç çalışmaz. Hırsız uyanık olabilir ama bizim daha uyanık olmamız lazım. Unutmayalım her hırsızlık ve dolandırıcılık insanların gozardi ettiği ve ya atladığı unsurlardan yararlanmak üzerine kuruludur.

• Tam korku cumhuriyeti, adına hat alınmış mı kontrol edin SMSleri, kimlik fotokopiniz çalınıp adınıza kredi alınmış kabusları, savcıyım, polisim kontör yolla muhabbetleri adamlar işi öyle ilerlettiler ki artık otobanda araç durdurmaya vardırdılar bu işi demek ki.

Bu kontör dolandırıcıları 10 senedir piyasada var beni 2008'de aramışlardı hatırlıyorum bunun önüne geçilemez ise gelinen nokta bu olur işte.
  • Arabam yok ama yinede up

• Aynısı bir yakınıma oldu. Sivil bir araç, tepe lambası takıp gece yakınımı durdurmuş önüne aniden kırıp. Zorla arabadan indirmeye çalışmışlar falan. Israr etmiş bunlar da inmemiş. olay büyüyünce de kaçıp gitmiş karşı taraf fazla uzatmadan. Yoksa indirseler araçtan gasp edecekler kesin, gecenin bir vakti. Bir de sürekli azarlama stilinde bağırarak konuşuyorlarmış. Şu ana kadar bir sürü çevirmeye girdim hiç bir polisin atarlı konuştuğunu görmedim.

Yaratılan korkudan faydalanan simsarlar işte bunlar. O kadar çok korku ve baskı yaratıldı ki üzerimizde kanunlarla, karşı gelsen bir türlü gelmesen bir türlü. Zamanında gerçek polise kimlik sorup da dayak yiyenler de habere çıktı çıkmadı değil, hele şimdi kolluk kuvvetlerin ohal nedeniyle yetkileri daha çok. üstelik eskiden arttırılan ve arama izni olmaksızın arama yetkileri de varken... hayır önce siz kimlik gösterin arama izni gösterin demek biraz g.t istiyor.

Devletin bu konuda vatandaşı tekrardan korumaya alacak, bu çakalları engelleyecek bir düzenlemeye gitmesi gerek bence. Durmadığın inanmadığın bir sivil araç gerçekten polis de olabilir ve dur ihtarına uymadın diye ateş bile açabilirler. Sonra uğraş dur neden kaçtın polisten.

Zaten kanunlara göre, yani ben öyle biliyorum araçtan inmemek gerekiyor iki elin direksiyonda olacak vaziyette memuru bekleyip kemerini bile çözmeyeceksin. Ancak ceza yazacağı zaman falan iniyorsun ki zaten ceza yazacak ekip de sivil değil resmi oluyor.

Ama ne dersek diyelim olay çok boktan bir vaziyet. Yani adam sizden kimliğinizi istese ehliyeti verseniz ve geri getirmese, meraktan mutlaka inersiniz aşağı. Ya da ceza yazacağım imza gerek dese yine o an dalgınlıkla inersiniz. Dediğim gibi vatandaşı bu tarz dolandırıcılardan korumak için devletin tekrar kanunlarda bir düzenlemeye gitmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.R.A.C.L.E -- 1 Ocak 2018; 1:13:42 >

• Oha artık işi getirdikleri noktaya bak.Hiç biri anlar da ihbar eder demiyolar.

• böyle bir durumdan haberim yoktu konu için teşekkürler
  • Geçmiş olsun. Uplayalım herkes görsün

• Burada alinti yazilan siteye gidiyorsunuz, orda da alinti yaziyor ama kaynak yok.. kim nerden almis belli degil, olayi yasayan belli degil, tarih saat yok.. olasi bir milyon senaryodan biri.. olabilecek birsey evet, ama olduguna dair net bir bilgi yok..

Ek olarak ceza yazmasi icin sizin inip polisin yanina gitmenize gerek yok.. genelde aman yazma da gidek demek icin inerler arabadan polis arabasinin bagajina dogru.. zamaninda maltepe sahilde hizdan ceza yedigim gun inmedim aractan, oyle bir beklentisi de yoktu polisin.. gitti formunu doldurdu, bana imzaya getirdi imzaladim gittim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 1 Ocak 2018; 22:56:35 >
  • Herkes gorsun.

• Allah korumuş geçmiş olsun sakın ha resmi ekip haricinde durmayın...

• Yararlı konu teşekkurler.

• ARAÇ 14 YILDIR SİZİN ÜSTÜNÜZE, sizin 4 aylık ehliyetiniz var.
  • ihbar etmediniz mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.