Şimdi Ara

Mahra Melin'in katilinin hayvan ticareti yapan babası olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
2
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aktrollerin algı çalışmasında kullandığı bir olayın gerçek yüzünün unutulduğunu düşünüyorum. Bir de utanmadan ölmüş kızının üstüne yemin ediyor. 10 saniye sonra hayvan ticareti yaptığını itiraf ediyor. Yok hayvan severlerin yürüyüşüne köpekler saldırdı, yok yolda giderken kaynıma da saldırdı... Hikaye yazıp yalan söylemekten hiç utanmıyorlar da.

x (formerly twitter)
    Etkili Haber (@etkilihaber) on X
    https://x.com/etkilihaber/status/1814398501473923431

• 2-3 tane kedi köpek sattıysa ne olacak ki? neyi değiştirir? aşağıdaki cevap videosunda sürekli hayvan satarak bunun ticaretini yapmıyorum. 2011 yılında 2-3 tane ücretsiz sahiplendirdim, 2020 yılında 2-3 tane de ücretli olarak sattım diyor. 2-3 tane kedi köpek sattıysa kızının başıboş köpekler tarafından öldürülmesini haklı mı çıkartır?

yani babası hayvan satıyordu, köpekler de hisli hayanlar, bunu hissedip intikam için kızını mı öldürdüler ve bunda haklı mıydılar demek istiyorsun?

https://x.com/GuvenliSokaklar/status/1814434284108952012

captain_turkiye'yi şikayet edip engelleyebilirsiniz.

İşin içinden çıkamadı mı akp yaftası yapıştırmaya çalışıyor. Bırakın kendi kendine takılsın.

Oysa hala öğrenemedi ya da kabullenemiyor ki, "aklı başında" insanların tümü iktidar-muhalefet fark etmeksizin, sokaklarda başıboş hayvan olmaması gerektiğini biliyor ve savunuyor.

Anket anket diyor, anketlerin %70'i sokak hayvanı muhabbetine karşı, %6 küsür gibi bi kısım haricinde diğerleri itlafa karşı. Öldürülmeleri haricinde bir çözüm bulunabilirse onu da destekleriz, kısırlaştırıp tekrar salınması söz konusu olamaz, çözüm olmadığı açık ve ispatlı, ayrıca köpekler saldırıyor, bize tecavüz etmeye kalkışmıyor, öyle bi komedi de var. Tek çare toplanması, sonrasında uyutulacak mı, sahiplendirilecek mi orasını artık devlet çözecek.

Geçende bi CHP'li belediye çok güzel bi iş yaptı, topladıkları hayvanlar için "sahiplendirme seferberliği" yaptı. Hadi gidip sahiplenin?! Madem bu kadar çok savunuyorsunuz bu hayvanları?

Belediye de çok güzel reklamını yapmış oldu, toplayıp sahiplendir kardeşim, bitti... Her hatfa sonu stand aç şehrin merkezi yerlerinde, bakımlarını yap, pırıl pırıl koy, isteyenler alsın gitsin.

Bunu yapıp mis gibi reklam kasacağına, kısır muhalefet CHP çıkmış diyor ki biz yasaya uymayacağız. Kapasiteniz bu kadar işte.

Ben özellikle bloklamıyorum ki gerçek yüzlerini ortaya çıkarsınlar. Yalanları, iftiraları ve kıvırmaları yetmezse şiddet ve nefret kusan mesajlar atıyorlar. Ya cevap veremeyip beni blokluyorlar ya da krizlere girip kin tutuyorlar.

Argümanları falan yok. Mesela sokaklar ve barınaklar cins köpek kaynarken yukarıda bir üyenin "sokakta cins köpek falan yok" demesi bile buna kanıt. Ya gerçekleri bilmiyorlar ya da bilerek yalan söylüyorlar. Başka bir seçenek yok.

İnternetteki azgın azınlıklar sadece. Anketlerde 3-5 çıkıyorlar, sokakta toplanıp protesto yapamıyorlar. Twitterda falan botlarla ve aktrollerle destekli mesajlar görünce gaza geliyorlar, birbirlerine gaz veriyorlar.

• 2-3 tane kedi köpek sattıysa ne olacak ki? neyi değiştirir? aşağıdaki cevap videosunda sürekli hayvan satarak bunun ticaretini yapmıyorum. 2011 yılında 2-3 tane ücretsiz sahiplendirdim, 2020 yılında 2-3 tane de ücretli olarak sattım diyor. 2-3 tane kedi köpek sattıysa kızının başıboş köpekler tarafından öldürülmesini haklı mı çıkartır?

yani babası hayvan satıyordu, köpekler de hisli hayanlar, bunu hissedip intikam için kızını mı öldürdüler ve bunda haklı mıydılar demek istiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 21 Temmuz 2024; 11:12:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir sey demiyor, yeri geldiginde dogruyu degil farkli seyleri soyleyebilecek bir karakteri oldugunu soyluyor.

Hayvanlar sokakta kalsin diyenlerden mu isten rant saglayanlar yok mu, var. Ancak bu sozde dernek, veya siyasi iktidar, veya kopek cinsine psikopatca dusmanlik besleyenler, insanlarin bu sikintiyla alakali hassasiyetlerini ayni kotu niyetle suistimal etmiyorlar mi?

Sen paw guards bilmem ne paylasip yalanini ortaya cikarinca sikinti yok, iyi de yapiyorsun, e bu adamin dogruyu soylememesi ortaya cikinca niye kiziyorsun?

Kopek velisi denen kadin da estetik yaptirmis ne var bunda, hayvanlara duyarli olmak suc mu o zaman senin mantiginla? Yanlisa yanlis diyecegiz arkadaslar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokak iti meselesini şahıslara indirgemek ahmaklıktır.
    Kim ne ticareti yapıyorsa yapsın,sokakta itin işi yok. Öyle korunaklı sitelerde yaşayıp it savunması kolay.

Kırsal da müstakil evlerde yaşıyan bizler itlerle sürekli cebelleşiyoruz
    İtinizi alın evinizde besleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvan ticareti suç mu? Tam tersine bedeli ödenerek sahip olunan hayvandan vazgeçmek daha zor. Önemli olan satışın kayıtlı olması. Denetim açısından. Sahiplendirmede bir nevi bedelsiz satıştır.

Kendisini hayvansever olarak tanımlayanlar hem canlı hem de cansız hayvan (et) satışı yapmıyor mu?

Otomobil çarpması sonucu yaralanma ve ölüm vakası yaşandı diye otomobil üreticisini ve satıcısını suçlamak gibi mi?

Yoksa otomobilini kurallara uygun kullanmadığı için sürücüyü mü? Bu arada otomobilde dolaylı yoldan cezalandırılıyor; cansız varlık olduğu halde, trafikten men.

Otomobille köpeği karşılaştırırsak; otomobil cansız köpek canlı. Otomobilin kabahat işlemesi için onu aktif hale getirecek sürücüye yani insana ihtiyaç var. Köpekte ise böyle şeye gerek yok; kendiliğinden aktif hale geliyor.

Otomobil kendiliğinden işlemediği kabahat için dolaylı yoldan cezalandırılırken; köpeğin ceza almamasını düşünmek çelişki olmuyor mu? Ayrıca kontrolü elinde tutuan sürücüde ceza alırken. Yani işlenen kabahatten sorumlu tutulacak sorumlu varken. Hadi köpek içgüdüsel düşünmeden yaptı diyelim. Onun yerine düşünmesi ve kontrolü sağlaması gereken sahip rolünde ki sorumlu kim? Sorumlu yok; sorumluluktan kaçıp sahiplenmeyenlerinde şikayet etmeleri de tuhaf oluyor. O zaman sorumsuzluktan birileri kendine fayda mı sağlıyor sorusu akla gelebilir mi?

• Hiç kıvırmaya gerek yok. Köpek ticareti üretimi ve ticareti yspanlar dolaylı yoldan sokak köpekleri sorununa katkıda bulunuyor. Çünkü o sattıkları köpekleri illegal satıyorlar ve sahiplenenlerin büyük kısmı da köpeklerden sıkılıp sokağa atıyor. Bu yüzden o babanın yaptığı da iş değil. Sokak köpeği sorunu halledilmek isteniyorsa sahipli sahipsiz tüm köpekler kısırlaştırılmalı ve köpek üretimi durdurulmalıdır. (bazı türler dışında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 21 Temmuz 2024; 13:1:34 >
  • Köpek ticareti suç olmalı. Biz burada inek, sığır satışından bahsetmiyoruz. Evcil hayvandan bahsediyoruz. Evcil hayvan satışı suç olmazsa sokak köpeği sorununun bitmesini bekleyemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 21 Temmuz 2024; 13:2:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

İş amaçlı köpekler nasıl olacak; arama kurtarma, engelli , sürü hayvancılığı yapanlar.

Önemli olan denetim; al bakalım köpek besleyenden vergi ve sağlık sigortası.

Sokağa köpeği atana da 200000 TL + 3 yıl hapis cezası; sonuç ne oluyor ?

• Onu diyorum zaten. Sivas kangal gibi belirli türler ve arama kurtarma, polis köpeği gibi işler için kullanılacak köpekler dışında köpek üretimi yasaklanmalı. Çünkü yaşadığımız sorunun ana nedeni köpeklerin üterilip sokağa atılması.

Köpek üretimi ve satışının çoğu illegal oluyor zaten. İstediğiniz kadar yasa koyun, ceza veririm deyin. Köpek üretimi sınırlandırılmadan bu sorun çözülemez.

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Demek istediğinizi anladım; bu yöntemde caydırıcı olur.

Kurtulmak ne kadar zor olursa, satın almakta zorlaşır, çekimserlik yaratır. Sokakta ki köpeklere bakınca; 1000 Dolar ya da Euro verilip alınanlar olmadığı belli, kayıtsız üretim ve satış.

• Sokakta cins köpek falan yok. Hayvan ticaretiymiş. Sokakta gördüğünüz kırma köpeklerin alıcısı satıcısı yok. Aynı köpekten köylerde var şehirde var

• cevap veremeyince bloklarsın değil mi? sizin argüman bu kadar...  

• Evet 1 kişiye bahane buldunuz kaldı onbinlerce vaka

• Stoa kullanıcısına yanıt

bi yerden başlamak lazım değil mi..

• Kedi ve köpekleri besleyenlere hayvanları çoğaltıyorsunuz diyenlerin asıl hayvan üretimi ve ticareti yapanlara laf edememesinin ve bunları engellemeye çalışan bizlere düşmanlık beslemelerinin nedenleri olmalı zaten.

Yukarıda biri hayvan ticareti yok, sokakta cins köpek yok diyerek aslında bu kitlenin gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu göstermiş.

• murtazagil kullanıcısına yanıt

Evet muhtemelen öyle hatta adam köpek tapar bile olsa bu yine de sokaktaki itlerin tehlikeli oldugu gercegini degistirmezdi.. Hatta adamın köpek üretip sattıgını söyleyerek, köpekcilerin sorunun kaynagı oldugunu da kanıtlamıs oldun.. Sokaktaki itle köpek taparlar ilgilenir köpek taparlar da evinde zaten cins ya da cins olmayan köpek besler.. Bir köpek taparın evinde köpek beslemesi oldukca muhtemeldir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Temmuz 2024; 16:33:6 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.