Şimdi Ara

Makale yazarak kazanılan paranın vergisi oluyor mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir medya ajansıyla çalışıyoruz diyelim, onlar bize günlü makale yolluyorlar biz de yazarak makale başı x lira alıyoruz ve haftalık ücreti hesaba yatırıyorlar diyelim. Bunun vergisini vermem gerekiyor mu? Vereceksem de nasıl verebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer düzenli bir gelirin varsa vergi vermek zorundasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trgtyt

Eğer düzenli bir gelirin varsa vergi vermek zorundasın

Ama ortada fatura yok ki biri benim hesabıma para yatırıyor maaş olarak bu var sadece. Çalışırken de aynı şey olmuyor mu? Maaşımız hesaba yatıyor

• Tamam ortada fatura yoksa yıllar sonra bu oaralar berden geldi kanıtla derler. Tatmin olamazlarsa faiziyle birlikte alır devlet

• quote:

Tamam ortada fatura yoksa yıllar sonra bu oaralar berden geldi kanıtla derler. Tatmin olamazlarsa faiziyle birlikte alır devlet

Mesela normal bir işte çalışıyorum diyelim. Orada hesabıma maaş yatıracaklar, o da aynı şey olmuyor mu? İkisi de maaş ödemesi. Devlet benim maaştan vergi kesmiyor sonuçta. Soru çok saçma oldu herhalde ama ben onu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 5 Ağustos 2021; 16:28:5 >
  • Devlet maaşında kesiyor. Örneğin asgari ücret 3500 lira ama sigorta+vergi kesilitor ve sana 2800 lirası kalıyor. Aynı şey memurlar ve işverenlerde de oluyor. Detayı bilmiyorum ama kendini gelirin olduğuna dair kayıt ettirmen gerekiyor.

• quote:

Devlet maaşında kesiyor. Örneğin asgari ücret 3500 lira ama sigorta+vergi kesilitor ve sana 2800 lirası kalıyor. Aynı şey memurlar ve işverenlerde de oluyor. Detayı bilmiyorum ama kendini gelirin olduğuna dair kayıt ettirmen gerekiyor.

Anladım. O zaman hesaba sürekli bir gelir akışı varsa, bunun maaş olduğunu bildirmek gerekiyor vergi için. Teşekkürler  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.