Şimdi Ara

Makat çatlağı kendilğinden geçermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
78.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • küçük bir fissur varsa kendilğinden geçermi

• harbiden bendede var ya damar yırtılmış sorun olur mu ? bir arısı yok arada büyük tuvallette zor olabiliyor ? ilk başta...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

harbiden bendede var ya damar yırtılmış sorun olur mu ? bir arısı yok arada büyük tuvallette zor olabiliyor ? ilk başta...
    arkadaşlar bende bayağa zaman çektim bunlardan.Bunlar kendiliğinden geçiyor fakat kesinlikle kabız olmamalısınız.Sert bir dışkı geçerken yine orayı tahriş ediyor ve kanamaya sebebiyet veriyor.Ben bazen üstüste 4-5 gün bazen de 2-3 er hafta arayla kanamalar geçiriyordum.Şimdi çok şükür 3 aydır falan yok.Bol su için,kabız yapan şeylerden uzak durun,Bakın bence burası önemli.Fazla ıkınmayın wc de.Çünkü sert bir dışkı yavaşça çıkarsa farklı ama hızlı şekilde çıkarsa farklı etki yaratır.Bir bıçağı düşünün.Elinize dayayıp hızlıca çekerseniz keser.Ama yavaş yavaş çekerseniz kesmez.Buradada böyle bir durum var.
    Ayrıca kesinlikle sıcak su oturma banyosu yapmanızı tavsiye ederim.Bir sabah bir akşam olmak üzere 8-10 gün uygulayabilirsiniz.Ben bunu yaptıktan sonra çok şükür 3-4 aydır sıkıntım yok.Yaklaşık 40 derece suyu leğene doldurup 10 dk kadar oturmanız yeterli.
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

arkadaşlar bende bayağa zaman çektim bunlardan.Bunlar kendiliğinden geçiyor fakat kesinlikle kabız olmamalısınız.Sert bir dışkı geçerken yine orayı tahriş ediyor ve kanamaya sebebiyet veriyor.Ben bazen üstüste 4-5 gün bazen de 2-3 er hafta arayla kanamalar geçiriyordum.Şimdi çok şükür 3 aydır falan yok.Bol su için,kabız yapan şeylerden uzak durun,Bakın bence burası önemli.Fazla ıkınmayın wc de.Çünkü sert bir dışkı yavaşça çıkarsa farklı ama hızlı şekilde çıkarsa farklı etki yaratır.Bir bıçağı düşünün.Elinize dayayıp hızlıca çekerseniz keser.Ama yavaş yavaş çekerseniz kesmez.Buradada böyle bir durum var.
    Ayrıca kesinlikle sıcak su oturma banyosu yapmanızı tavsiye ederim.Bir sabah bir akşam olmak üzere 8-10 gün uygulayabilirsiniz.Ben bunu yaptıktan sonra çok şükür 3-4 aydır sıkıntım yok.Yaklaşık 40 derece suyu leğene doldurup 10 dk kadar oturmanız yeterli.
    Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Fissür sürekli olarak tekrarlanmadıkça önemli bir sorun değil. Kabız kalmamaya dikkat edeceksiniz.

Hemen Madecassol isimli merhemden bir tane alın(7-8 tl). Çatlak ve yara iyileştirici olup, her evde bulunasıdır. 1-2 günde geçer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 9 Ocak 2011; 14:40:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyada

Öncelikle geçmiş olsun. Fissür sürekli olarak tekrarlanmadıkça önemli bir sorun değil. Kabız kalmamaya dikkat edeceksiniz.

Hemen Madecassol isimli merhemden bir tane alın(7-8 tl). Çatlak ve yara iyileştirici olup, her evde bulunasıdır. 1-2 günde geçer..

makat deliğimin genişlediğni farkettm yanlş anlamayın bu kremle kapanırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

quote:

Alıntıları Göster
    Krem yara ve çatlakları iyileştirmede etkili. Bahsettiğiniz genişleme hakkında yorum yapamayacağım, zira tıb eğitimi almış bir kişi değilim. Çatlak büyükse, ondan kaynaklanan bir genişlemedir belki, ama siz en iyisi bir genel cerrahiye gözükün.

• quote:

Krem yara ve çatlakları iyileştirmede etkili. Bahsettiğiniz genişleme hakkında yorum yapamayacağım, zira tıb eğitimi almış bir kişi değilim. Çatlak büyükse, ondan kaynaklanan bir genişlemedir belki, ama siz en iyisi bir genel cerrahiye gözükün.

Alıntıları Göster
    Kabız olmayın,ıkınmayın arkadaşlar.Ben çok çektim tedaviler sonuç vermedi ve ameliyat oldum.Sanki yeniden doğmuş gibiyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: A ®h Pozitif

quote:

Arkadaşım basit bir fissür sorunundan bahsetmiyorsun,bence daha ciddiye alınması gereken birşeyler var.Zaman kaybetmeden bir genel cerraha görünmelisin.
  • Su bazlı kayganlaştırıcılardan kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan

Su bazlı kayganlaştırıcılardan kullanın.
    anal fissür dediğimiz şey dışkılama sırasında/sonrasında kırmızı renkte kanama, anal bölgede kaşıntı bazen ağrı ile görülür.

fissür kendiğinden elbette kapanabilir ama bunun önündeki engelimiz anal sfinter dediğimiz -gevşediğinde dışkılamaya izin veren diğer zamanlar anüsün kapalı durmasını sağlayan halka şeklindeki kas- kasın fazlaca sıkı ve katlantılı durması dışkılama sırasında kapanmaya başlayan fissürün yeniden açılmasıdır. hele bir de konstipasyon (kabızlık) varsa dışkılama daha uzun ve daha zor olacağından fissürün tekrar tekrar kanaması durumunu görürüz. bu durumda kendiliğinden geçmesini ummak yerine çok basit tıbbi tedavisini yapmak daha mantıklı.

anal fissür tedavisi ilk olarak kabızlık tedavisidir herhangi bir laktasif kullanarak dışkıyı yumuşatmak yapacağımız en temel şey, barsak motilitesini düzenlemek için de ilaç alabilirsiniz. sonra her dışkılamada fissürün açılıp tekrar çok sıkıca kapanmasına neden olan anal sfinkteri gevşetmek oradaki kasılmayı hafifletmek için bir lokal anestezik kullanabilirsiniz. ılık suya oturma banyoları vs ile de sfinkterin gevşemesi sağlanabilir. tüm süreçte bölgenin temizliği de çok önemlidir.

önemsenmeyecek basit salla gitsin sağlık sorunu olmaz. anal fissür de başta çok küçük kolayca halledilebililecek bir problem olsa da ameliyata kadar gidebilir olay...

burda yazanlar sadece fikir vermek amaçlıdır, bir genel cerraha görünüp tedavinize öyle başlayın.

geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilimteknoloji

anal fissür dediğimiz şey dışkılama sırasında/sonrasında kırmızı renkte kanama, anal bölgede kaşıntı bazen ağrı ile görülür.

fissür kendiğinden elbette kapanabilir ama bunun önündeki engelimiz anal sfinter dediğimiz -gevşediğinde dışkılamaya izin veren diğer zamanlar anüsün kapalı durmasını sağlayan halka şeklindeki kas- kasın fazlaca sıkı ve katlantılı durması dışkılama sırasında kapanmaya başlayan fissürün yeniden açılmasıdır. hele bir de konstipasyon (kabızlık) varsa dışkılama daha uzun ve daha zor olacağından fissürün tekrar tekrar kanaması durumunu görürüz. bu durumda kendiliğinden geçmesini ummak yerine çok basit tıbbi tedavisini yapmak daha mantıklı.

anal fissür tedavisi ilk olarak kabızlık tedavisidir herhangi bir laktasif kullanarak dışkıyı yumuşatmak yapacağımız en temel şey, barsak motilitesini düzenlemek için de ilaç alabilirsiniz. sonra her dışkılamada fissürün açılıp tekrar çok sıkıca kapanmasına neden olan anal sfinkteri gevşetmek oradaki kasılmayı hafifletmek için bir lokal anestezik kullanabilirsiniz. ılık suya oturma banyoları vs ile de sfinkterin gevşemesi sağlanabilir. tüm süreçte bölgenin temizliği de çok önemlidir.

önemsenmeyecek basit salla gitsin sağlık sorunu olmaz. anal fissür de başta çok küçük kolayca halledilebililecek bir problem olsa da ameliyata kadar gidebilir olay...

burda yazanlar sadece fikir vermek amaçlıdır, bir genel cerraha görünüp tedavinize öyle başlayın.

geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    bendede 1 senedir var bu kan gelme olayı bazen haftalarca bişey yok bazen oluyor sanırım bunun iyileşmesi mümkün değil ameliyat olmadan nasıl düzelir bilgisi olan varmı?

• Bilimteknoloji kullanıcısına yanıt
    Çok doğru tespitler , paylaşım için teşekkür ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    bendede aynı sıkıntı var ilk doktora gittigimde %95 ilac tedavisi ile gecer dedi su banyosu falanda yaptım ama hic etki etmedi aşırı derece yanma vurma ve kanama var ameliyat olmayı dusunuyorum doktorda buyuk ihtimal ameilyat dedi ve terlemeye gelmiyor tavsiyeleriniz varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

bendede aynı sıkıntı var ilk doktora gittigimde %95 ilac tedavisi ile gecer dedi su banyosu falanda yaptım ama hic etki etmedi aşırı derece yanma vurma ve kanama var ameliyat olmayı dusunuyorum doktorda buyuk ihtimal ameilyat dedi ve terlemeye gelmiyor tavsiyeleriniz varmı acaba
    ben de de oldu kendiliğinden geçiyo ama yine de dikkatli olmak lazım..tedbiri elden bırakmayalım başka hastalıklara da ne den olabilir
  • http://forum.donanimhaber.com/m_45715484/tm.htm buradan yeterli bilgiyi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zicoss

Ben dediğim yöntemlerle kurtuldum ama yanma vs yoktu. Sizdeki problem daha ciddi diye düşünüyorum. Tek tavsiyem karar vermeden 2-3 farklı doktora görünmeniz ve öyle karar almanız yönünde olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

quote:

Orijinalden alıntı: zicoss

Ben dediğim yöntemlerle kurtuldum ama yanma vs yoktu. Sizdeki problem daha ciddi diye düşünüyorum. Tek tavsiyem karar vermeden 2-3 farklı doktora görünmeniz ve öyle karar almanız yönünde olacaktır.

Alıntıları Göster
    1 devlete gittim 2 gun icinde ozel bi hastaneyede gidecegim bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

1 devlete gittim 2 gun icinde ozel bi hastaneyede gidecegim bakalım

Alıntıları Göster
    arkadaşlar acı yemeyi keselim bende gene aynı sorunlar baş göstermeye başladı en ufak acılı bir şey yiyemiyorum artık
  • Arkadaşlar hastalık için ameliyat olmuştum 1 gün hastanede yatıp çıktım acıyı 6 ay çektim allah kimseye göstermesin yanma vurma herşey vardı bide terleyince o aci beynime Vuruyordu

Sıkıntısı olan varsa cevabı verebilirim ameliyat olalı 1.5 sene oldu

• Arkadaslar bende bu durumdam muzdarip biri olarak.
    Anal Fussur - Makat Catlagi Tedavisi Kesin Cozumu - Makat Catlagi Nasil gecer anlatayim.
    Bir Profesorun Tavsiyesini yaptim ve Cokda Huzurluyum yeniden dogmus gibiyim
    1-)Bephanten Plus Krem Aliyoruz
    2-)Analistik Pomad krem aliyoruz
    3-)Kesinlikle ama kesinlikle 15 gun boyunca hatta 1 ay da denilebilir İsal olmak sart
    4-)Tareti ilik suyla yapiyoruz ve islak birakmadan sogukdan her daim popomuzu koruyoruz
    5-)Hergun sabah ve yatarken Bephanteni isaret parmagina iyice surup popomuza parmagi sokup uyguluyoruz.Yalniz buraya Dikkat hergun.Gecsebile en az 2 ay
    6-)Agrisi olupda Kakasini zorlanarak yapanlar Kakalarini yapmadan once pomad surup 2 ila 5 dk bekleyip oyle Kaka yapsinlar rahatlatir
    7-)Her taretten sonra yine surecegiz agri varsa once Pomad hemen akabinde Bephanten Plus
    Arkadaslar ben bu yollarla doktorun dedigi cok ilerlemis Anal Fisur Yani Makat Catlagini Doktorun gecmezse ameliyat yapalim dedigi tarihe kadar bu uygulamayla gecirdim.
    Allah kimseye yasatmasin.Allah herkese acil sifalar versin.Bu arada İsal olmayi unutmayin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.