Şimdi Ara

Makatta yanma acı (kortizonlu kremlerin yan etkisi olabilir mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mart ayından beri hemoroid şikayetim vardı temmuzda doktora gittim doktor bana glyvenol ve kortos kremleri ve daflon hap yazdı kontrole gittiğimde ise toparlanmış şikayetin geçene kadar kullan dedi. yaklaşık 2 ay kullandım ancak şikayetim geçmedi daha sonra çıldırtan bir kaşıntı başladı genel cerraha gittim. doktor hemoroidimin geçtiğini söyledi mantar başlamış dedi ve terbisil yazdı 2 hafta kullandım. 1,5 hafta hiçbir şikayetim olmadı artık hastalığı atlattım derken kabız oldum. Biraz ağrı oldu günde 3 defa suya oturdum, kaşıntı yine başladı. Sonra cildiyeye gittim travazol yazdı o da onu kullandım kaşıntı geçmişti ama yanma morarma şeklinde bir acı ağrı oluyordu kontrole gittiğimde bunu söyledim makatta bir kızarıklık gördüğünü söyledi bunun hemoroidden kaynaklanabileceğini genel cerraha görünmemi söyledi . Farklı bir cerraha göründüm o da hemoroid apse veya çatlağımın olmadığını istersem mr çekebileceğini söyledi. Ama ben bir süre kendi haline bırakmanı tavsiye ediyorum dedi. O günden itibaren yaklaşık 1 ay geçti hala şikayetlerim devam ediyor kullandığım kortos kremin içinde kortizon olduğunu öğrendim uzun süreli kullanımlarda deriyi inceltip kızarıklık yanma gibi yan etkiler yapabiliyormuş. Acaba o bölgenin florası bozulmuşta yararlı bakteriler ölünce o yüzden sürekli mantar tekrarlıyor olabilir mi? Bunun tedavisi nedir çünkü kendi kendine geçmedi. Elimde mantar kremi var ama haftada bir kaşıntı başlar gibi oluyor o zaman azıcık sürüyorum onun dışında kullanmaya korkuyorum. Kortizonlu kremler böyle bir yan etki yapmış olabilir mi? Benzer bir sorun yaşayan biri var mı? Özellikle terleyince veya ıslak kalırsa rahatsızlığım artıyor hindistan cevizi yağı sürüyorum kısa vadede rahatlatıyor ama üstüne tam oturamıyorum. Dışkılamada hiçbir şekilde bir sıkıntım yok hatta taharetleyip ıslak bırakmadan kurulayınca rahatlıyor. Sanki orası hassaslaşmış sık sık pişik oluyor gibi hissediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.