Şimdi Ara

Makattan Taş Gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
6.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler makattan ufak tefek taşlar geliyor, büyük abdestten sonra yıkarken farkediyorum.
    Böbrek taşı idrarla gelir diye biliyorum, internette de bişey bulamadım.

Var mı bi fikri olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Makattan Taş Gelmesi

Makattan taş gelmesine neden olan durum, böbreklerde oluşan taşların idrar yollarından aşağıya doğru hareket etmesidir. Bu taşlar, idrar yolu enfeksiyonları, genetik yatkınlık veya yetersiz sıvı alımı gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Böbrek Taşı Makattan Düşer mi?

Böbrek taşları genellikle idrar yoluyla dışarı atılır. Ancak, taşlar çok büyükse veya idrar yolu daralmışsa makattan düşebilirler. Böbrek taşının makattan düşmesi nadir bir durumdur.

Makattan Taş Düşürmek

Makattan taş düşürmek ağrılı bir süreç olabilir. Belirtiler arasında anal bölgede ağrı, kanama ve kabızlık yer alır. Taşlar makattan düştüğü sırada idrarınızda kan görebilirsiniz.

Makattan Taş Gelmesi Belirtileri

Makattan taş gelmesinin belirtileri şunlardır:

• Anal bölgede ağrı veya rahatsızlık
    • Kanama
    • Kabızlık
    • İdrarda kan
    • Sık idrara çıkma isteği
    • İdrar yaparken yanma veya acı

Makattan Taş Gelmesi Tedavisi

Makattan taş gelmesi tedavisi, taşın boyutuna ve konumuna bağlıdır. Küçük taşlar genellikle ağrı kesiciler ve bol sıvı alarak tedavi edilebilir. Büyük taşlar veya idrar yolunda sıkışan taşlar cerrahi olarak çıkarılması gerekebilir.

Makattan Taş Gelmesini Önleme

Makattan taş gelmesini önlemenin en iyi yolu bol sıvı tüketmektir. Ayrıca, tuz ve hayvansal protein alımını azaltmak da taş oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.